Ο σκύλος που πετάχτηκε από φαντάρους σε γκρεμό επέζησε - Δικογραφία για τους δράστες της κακοποίησης

Ο σκύλος που πετάχτηκε από φαντάρους σε γκρεμό επέζησε - Δικογραφία για τους δράστες της κακοποίησης Facebook Twitter
8

Οι αντιδράσεις και η κατακραυγή για την προκλητική και βάρβαρη κακοποίηση σκύλου από φαντάρους συνεχίζονται, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και ευχάριστα νέα.

Ο σκύλος που ακινητοποιήθηκε και πετάχτηκε σε γκρεμό από τους δύο στρατιώτες, επέζησε και είναι καλά.

Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.


«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος.


Η δημοσιοποίηση του βίντεο, που δείχνει στρατιώτες να αρπάζουν έναν σκύλο και να τον πετούν σε γκρεμό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Το ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται πως τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο σε χώρο στρατοπέδου στην Κόνιτσα.

 

Το βίντεο προκάλεσε εκτός από αντιδράσεις πολιτών και παρέμβαση του υπουργού Πάνου Καμμένου και τελικά όλα δείχνουν πως σύντομα οι δράστες θα βρεθούν ενώπιον δικαιοσύνης.

Οι αρχές ξεκίνησαν προανάκριση και ήδη σχηματίζεται δικογραφία ενώ τόσο οι δύο φαντάροι, οι οποίο πλέον είναι πολίτες, όσο και αυτός που τράβηξε το βίντεο έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε αυτό φέρεται να συνέβαλε η πρωτοφανής κινητοποίηση μέσα από τα social media καθώς άτομα που γνώριζαν τους δράστες φαίνεται πως δεν δίστασαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Άλλωστε το βίντεο φαίνεται πως αρχικά δημοσιεύτηκε από έναν από τους δράστες, αλλά σύντομα διεγράφη.

Τι θα συμβεί στους φαντάρους;

Τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων>>> Διαβάστε ΕΔΩ

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Σε αλλη ανακοινωση ο σκυλος ειναι αφαντος. Ποιος κοροιδευει ποιον τελικα; Ποσο πιθανον ειναι ενα οποιοδηποτε ζωντανο πλασμα μετα απο τετοια πτωση πανω σε βραχο να μην εχει σπασει τιποτα ; Φτανει πια η κοροιδια μονο και μονο για να τη βγαλουν καποιοι καθαρη.
Ευτυχώς μια αχτίδα φωτός σε αυτό το άρρωστη , σκοτεινή , υποθέση.Τον χαρακτηριστικό παραδειγματισμό με την μέγιστη χρηματική ποινή , κ όσο για την δημόσια διαπόμπευση τους , ας είναι καλά τα social networks. Τα χειρότερα μόνο τους εύχομαι.Τα χειρότερα ... εκεί να τα πάθουν όλα.
Φυσικά! Όπως επίσης ότι ένιωθαν ψυχολογικά καταπιεσμένοι, ήταν εντολές άνωθεν, ήταν μια νεανική απερισκεψία, εμείς αγαπάμε τα ζώα έχουμε και σκύλο και άλλα πολλά...