Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τη σύνδεση των προστίμων του ΚΟΚ με το εισόδημα

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τη σύνδεση των προστίμων του ΚΟΚ με το εισόδημα Facebook Twitter
SOOC
1

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τη σύνδεση του ύψους των προστίμων στις παραβάσεις του ΚΟΚ με το εισόδημα των εκάστοτε παραβατών, εγείρει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Η θέσπιση ποινών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται θέμα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας, υπογραμμίζει στην σχετική του έκθεση το Συμβούλιο.

Αν και οι εκθέσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής έχουν γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, οι ενστάσεις που εγείρει είναι ενδεικτικές των ενδεχόμενων προσφυγών στη Δικαιοσύνη, αν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προβείσε τροποποιήσεις πριν από την ψήφιση του στην Ολομέλεια την Πέμπτη.

Μπορεί ύστερα από πρόταση του αρµόδιου υπουργού να επιτρέπεται η έκδοση κανονιστικών διαταγµάτων («µε ειδική εξουσιοδότηση νόµου και µέσα στα όριά της») για θέματα με τοπικό ενδιαφέρον ή τεχνικό χαρακτήρα, τονίζει το Συμβούλιο, αλλά το ύψος των προστίμων δεν εμπίπτει αυταπόδεικτα σε αυτές τις κατηγορίες.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν ξέρω για αντισυνταγματικό, αλλά είναι τόσο ποταπό και ανήθικο: σαν να δημιουργείται μία νέα κάστα ανθρώπων, οι "με τον παρά μου γαμάω και την κυρά μου", δηλαδή έχω την άνεση να παρανομώ όσο θέλω γιατί έχω να πλΕρώσω.(Ρε πού τους βρήκαμε αυτούς;)Σήμερα το πρωί, στη γωνία Σούτσου και Λ. Αλεξάνδρας απέναντι από την Πανόρμου (Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων) το φανάρι άναβε κόκκινο και οι πεζοί ήμασταν έτοιμοι να διασχίσουμε την διάβαση. Μόλις το είδε ένας οδηγός πήρε φόρα για να περάσει ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΨΕΙ (μιλάμε, μούγκρισε το αυτοκίνητό του!). Του κάνω νόημα "πού πας;" Αν δεν του κορνάριζε ο κανονικά ερχόμενος από την Αλεξάνδρας για να τον συνεφέρει και να κοκαλώσει, θα είχαμε σφοδρότατη σύγκρουση που θα μας έπαιρνε όλους παραμάζωμα. Αυτός ο άνθρωπος, δηλαδή, αν έχει φράγκα, σκοτώνει και πληρώνει και δεν τρέχει κάστανο;