Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Αν ανοίξω τα σύνορα δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Αν ανοίξω τα σύνορα δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε Facebook Twitter
EPA
6

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ερζερούμ. 

«Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πύλες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλέσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!», είπε μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Ερζερούμ, μετά την κηδεία ενός πεσόντος στις επιχειρήσεις στην Αφρίν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά και στις ΗΠΑ. «Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Θα μας πουν τι να κάνουμε;», αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις στην Αφρίν πλησιάζουν στο τέλος τους, λέγοντας πως η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατευθούν οι άμαχοι. 

Πριν από δύο ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρόταν για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωση, αναφορικά με το προσφυγικό.

«Η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα που χρεοκόπησε κατά την οικονομική κρίση (...) Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ - όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, με ανταλλάγματα φυσικά», δήλωνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους Τούρκους κοινοτάρχες.

Μιλώντας την Τετάρτη από την Άγκυρα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους δυτικούς για διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην παροχή οικονομικής βοήθειας, αφού, όπως είπε, όταν η δική του χώρα έχει προβλήματα «της γυρίζουν την πλάτη».

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM
Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Διεθνή / Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Μια νέα γερμανική έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης βοηθούν, άθελά τους, την άνοδο της ακροδεξιάς, υιοθετώντας τη ρητορική και τα θέματα που εκείνη θέτει στη δημόσια ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Διεθνή / Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 30 άτομα και εταιρείες που δώρισαν πάνω από 116 εκατ. δολάρια σε ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν επωφεληθεί από πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανά συμφέροντα και συγκρούσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
αν το εχετε καταλαβει το μηνυμα no borders κλπ σημανει υπαρχουν συνορα μονο που βαζουμε ενα θεοτρελο δικτακτορα να τα φυλαει κατα τα γουστα του, και οχι εμεις.Τι να πρωτοπεις για αυτη την παρακμη... Οπως οτι η "φιλομεταναστευτικη' πολιτικη της Τασιας το 2015 οδηγησε σε εκατονταδες πνιγμενους. Αλλα κανεις δεν φταιει εκει.
Έχει γλυτώσει ως τώρα από "πλατεία ταξίμ" και -κυρίως- από το πραξικόπημα, ωστόσο το πιθανότερο είναι να έχει κοινή μοίρα με Σαντάμ και Καντάφι. Για εμάς όμως είναι πολύ "χρήσιμος" όσο (δια της βίας και της προπαγάνδας) οδηγεί τη χώρα του μακρυά από τη δύση η οποία έχει κανακέψει την Τουρκία πολύ και για πολύ. Όσο ο μπίζνεσμαν ταγίπ γατζώνεται στην εξουσία και στα πλούτη που μαζεψε, τόσο η σφαλιάρα που συσσωρεύεται γι αυτόν σε ΗΠΑ -και Ρωσία- θα πέσει βαρύτερη. Ευχής έργον, να διαλυθεί το φασιστικό κράτος, οι καταπιεσμένοι λαοί να ελευθερωθούν και να έχουμε μια συμφιλιωση στην περιοχή μας, ουσιαστική αυτή τη φορά.
Εγώ ανυπομονώ για την ημέρα που οι ΗΠΑ (είτε οι γερμανοί, είτε οι ρώσοι, είτε οι κινέζοι, είτε οι εξωγήινοι) θα αποφασίσουν μια _ελληνική_ άνοιξη!Εκτός αν πιστεύει κανένας ότι η ελληνική πολιτική σκηνή και η ελληνική ολιγαρχία τα έχουν πάει τόσο περίφημα τα τελευταία 50 χρόνια, που δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή του οικονομικού / πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Αν φτάσουμε να ευχόμαστε / ζητάμε ανοιχτά επεμβάσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες με το κριτήριο του τι αρέσει σε εμάς, ας σκεφτούμε το πόσο δεν αρέσουμε εμείς σε όλους τους υπόλοιπους.Αλλά ξέχασα, εμείς οι έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός και όλοι οφείλουν να μας αγαπάνε.
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία τότε μάλλον δε γνωρίζεις πολλά για την πολιτική σκηνή γενικότερα.Υ.Γ. Καλά για τους εξωγήινους δε θα μιλήσω καν. Το τερμάτισες!