ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2018 | 23:59

Ακούω φωνές

Ήθελα πολύ καιρό να γράψω αυτή την εξομολόγηση.Σχεδόν κάθε βράδυ αφού πέσω στο κρεβάτι και πριν αποκοιμηθώ, ακούω φωνές. Μερικές φορές μου φαίνεται λες και ακούω να παίζει η τηλεόραση, κάποιο έργο ή διαφημίσεις. Ενώ αμέσως μετά, ακούω φωνές όχι σαν να παίζει η τηλεόραση αλλά κανονικές φωνές. Είναι λίγο δύσκολο να σας το περιγράψω. Οι φωνές αυτές ακούγονται ίσως μακρινές ενώ δεν είναι εντελώς χαμηλόφωνες, ωστόσο δεν μπορώ καταλάβω τι λένε. Στις "συζητήσεις" που ακούω, εμπλέκονται ίσως και κανονικές ανθρώπινες φωνές, μία λίγο χοντρή φωνή μία πιο ψιλή, αλλά παράλληλα και φωνές λίγο περίεργες, σαν φωνές από cartoon(;) τύπου Η Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων(;) δεν ξέρω. Μέσα από τις φωνές υπάρχει και λίγος τρόμος, όχι να κλάψω ή να φοβηθώ, απλά μου θυμίζει λες και είναι από ταινία τρόμου. Ίσως λίγο ανατριχιαστικό. Ακούω και ψιθύρους και καμιά φορά λίγο γέλιο ενώ μου φαίνεται πως συζητάνε για μένα, για τις σκέψεις μου και τα σχέδια που θέλω να κάνω για το μέλλον μου. Αν πρέπει να το κάνω ή όχι, τι πρέπει να κάνω κτλ. Αισθάνομαι σαν να ανησυχούν ή να ενδιαφέρονται. Με την χοντρή φωνή προσπαθώ να καταλάβω μήπως είναι ο πατέρας μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Το ίδιο προσπαθώ και με τις άλλες φωνές αλλά καμία φωνή δεν μου φαίνεται γνώριμη. Για να μπορέσω να ακούσω αυτές τις φωνές θα πρέπει να είμαι μόνη μου, να υπάρχει ησυχία αλλά και εγώ να βρίσκομαι σε χαλαρή κατάσταση και πιθανολογώ πως για αυτό ακούω τις φωνές την νύχτα που πάω για ύπνο. Είναι πολύ περίεργο όλο αυτό αλλά προς το παρόν δεν αισθάνομαι ότι με τρελαίνει ίσως γιατί το έχω συνηθίσει και δεν επηρεάζει την καθημερινότητά μου.Δεν παρακολουθώ ταινίες ούτε διαβάζω κάτι σχετικό, έτσι ώστε να έχω επηρεαστεί από κάτι και προφανώς ξέρω ότι οι φωνές αυτές είναι από το μυαλό μου.Αποκλείω βέβαια το ενδεχόμενο να είμαι καμία σχιζοφρενής γιατί λογικά θα είχα κι άλλα προβλήματα ή συμπτώματα, σωστά; Είμαι ένας άνθρωπος που βαδίζει με την λογική και έχει επίγνωση της πραγματικότητας.Δεν το έχω πει ποτέ σε κανέναν αυτό γιατί δεν θα με πάρουν στα σοβαρά ή μπορεί και να γελάσουν, να μου πουν μία μπούρδα και τέλος.Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω ούτε θα το ψάξω, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σοβαρό ή σημαντικό από την στιγμή που δεν με επηρεάζει αρνητικά.Απλά θέλω να ξέρω αν είναι κάποιο πρόβλημα (που δεν νομίζω) ή απλά τα φαντάζομαι χωρίς να σημαίνει κάτι, όπως είναι δηλαδή όταν απλά σκέφτεσαι διάφορα πράγματα.
24
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω σε τι γιατρό πρέπει να πας αλλά πρέπει οπωσδήποτε κάπως να ξεκινήσεις. Η φιλή μου είχε παρόμοιες ακουστικές παραισθήσεις της οποίες τελικά προκαλουσε αδιαγνωστη σκλήρυνση κατά πλάκας. ☹️
Σε παρακαλώ, μην καθυστερήσεις να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχίατρο καθώς αυτή η εμπειρία που περιγράφεις πιθανότατα είναι ακουστική ψευδαίσθηση και αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα της ψύχωσης, όχι αποκλειστικά της σχιζοφρένειας. Από τη στιγμή που δεν έχεις εκδηλώσει άλλα συμπτώματα, όπως παραισθήσεις ή αϋπνία, ασυνάρτητο λόγο, κοινωνική απομόνωση κ.ά., οι πιθανότητες να βιώσεις σύντομα κάποιο ψυχωσικό επεισόδιο (και πίστεψε με, θα είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχεις ζήσει εσύ και η οικογένειά σου) είναι ακόμη χαμηλές.Ωστόσο, πιθανά βρίσκεσαι στην πρόδρομο φάση της ψύχωσης, που διαρκεί από μήνες μέχρι χρόνια. Αν το αντιμετωπίσεις τώρα, με φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση από ειδικό, μειώνεις δραστικά τις πιθανότητες εκδήλωσης της ψύχωσης.Μην κλείνεις τα μάτια σε κάτι που μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σου και των δικών σου. Σου μιλάω εκ πείρας μιας και έζησα στο σπίτι μου τον εφιάλτη της ψύχωσης πέρυσι, όταν η αδερφή μου, 18 χρονών κορίτσι, έπαθε ψυχωσικό επεισόδιο. Τώρα είναι καλά, αλλά μετά από ένα χρόνο αγωγής και ακόμα την παρακολουθεί ψυχίατρος.Σε παρακαλώ, άκουσέ με, μπορείς να το προλάβεις, αν είναι κάτι τέτοιο.
Κι εγω το παθαινω. Αν προσπαθησω να εστιασω σε μια για να ακουσω τι λεει ομως, καπως χανεται. Προλαβαινω να ακουσω μονο μερικες λεξεις. Δεν ξερω τι ειναι αλλα δε με ανησυχησε ποτε, θεωρουσα οτι ειναι το ακουστικο αντιστοιχο του να βλεπεις λαμψεις αν κλεισεις τα ματια σου μετα απο φλας πχ. Γινεται πιο εντονο μετα απο πολυ κουραστικες μερες.
Αυτό που περιγράφεις είναι κάτι διαφορετικό και όντως συμβαίνει έπειτα από πολύ κουραστικές μέρες, όταν το μυαλό αρχίζει και προετοιμάζεται για τη φάση του ύπνου. Το να ακούς όμως ολόκληρους διαλόγους σε ανύποπτες στιγμές της ημέρας, χωρίς να συνομωτεί η κούραση, συνιστά ακουστική ψευδαίσθηση και χτυπάει το καμπανάκι για ψύχωση. Γι' αυτό πρέπει η κοπέλα της εξομολόγησης ν' απευθυνθεί άμεσα σε ειδικό.
Εννοειται οτι καλο θα ειναι να το ψαξει, ποτε δεν ξερεις. Αναφερω και τη δικη μου εμπειρια επειδη ειπε οτι το παθαινει πριν κοιμηθει, αν γινεται και σε αλλες στιγμες της μερας ειναι ενδεχομενως πιο σοβαρο.
Θα μπορούσε να είναι απλά κάτι που ακούγεται απ το δρόμο σε συνδυασμό εμ κούραση? αλλά θα μπορούσε να είναι κάποια ψυχολογική κατάσταση που θα έχει και μαι ωραία αντιμετώπιση να λυθεί το πρόβλημα..Κρίμα που λες οτι δε θα το ψάξεις άλλο, για΄τι απο το να ζεις κάθε μέρα με όλο το βάρος του να σκέφτεσαι αν το άκουσες ή όχι και να ταλαιπωρείσαι, δε χάνεις κάτι να το τσεκάρεις με ψυχολόγο-ψυχίατρο..Και στη χειρότερη που ο φόβος σου οτι έχεις 'κάτι' επαληθευτεί, είναι πολύ καλύτερα να το αντιμετωπίσεις απ το να το αφήσεις αθεράπευτο να επιδεινώνεται.. Δε μου φαίνεται αστείο για να γελάσει κανείς, όπως δε θα γέλαγε αν είχες διαβήτη..Ψυχολόγο και ψυχίατρο μπορείς να βρεις και δωρεάν btw, και τονίζω αν πας δε σημαίνει οτι απέτυχες ή οτι κάτι δεν πάει καλά με σένα, σημαίνει οτι νοιάζεσαι για την υγεία σου. Αλλά και μόνο οτι ρωτάς για να καταλάβεις, για μένα είναι σημάδι οτι πρέπει να το κοιτάξεις..στην καλύτερη να πας και να δεις οτι δεν ήταν κάτι..αν όμως είναι, είσαι πρόθυμη να αφήσεις τον εαυτό σου να ταλαιπωρείται απ αόριστον?
Μπορεί να έχεις συντονιστεί με κάποιο άλλο plane. Παλιότερα μου συνέβαινε αρκετά συχνά, πλέον όχι τόσο πολύ. Και όχι, ούτε τρελή είμαι, ούτε πάσχω από καμία ψυχική νόσο.
Με πεδίο άλλης συχνότητας, π.χ. κατά τη διάρκεια του ύπνου συντονιζόμαστε σε διαφορετική συχνότητα (διαφορετικός ρυθμός της καρδιάς, αναπνοής κοκ). Σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο απευθύνονται οι άνθρωποι όταν δυσκολεύονται με μια κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική πρέπει να απευθυνθεί κάποιος μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός.
Παλι δεν καταλαβα ακριβως. Αλλο διαφορετικος και αλλο ακουω φωνες που δεν υπαρχουν. Η αισθηση της ακοης υπαρχει για να δεχομαστε εξωτερικα ερεθισματα(ακουστικα). Και δεν εχει να κανει με διαφορετικοτητα. Τελος θα ηθελα να προσθεσω οτι η ψυχικη διαταραχη δεν ειναι κατι ταμπου ουτε και πρεπει να δαιμονοποιειται. Για την ακριβεια δεν ειναι καν αρωστεια. Ειναι μια αμυνα του οργανισμου σε αντιξοες ψυχολογικες συνθηκες για την συγκεκριμενη προσωπικοτητα.
Έχει να κάνει με μεταφυσικά φαινόμενα. Κάτι σαν παράλληλοι κόσμοι οι οποίοι υπάρχουν σε διαφορετική συχνότητα από το δικό μας. Εγώ πάντως αυτή τη στιγμή ακούω τους από δίπλα να κάνουν σεξ :Ρ
Να με συγχωρεις αλλα δεν υπαρχουν μεταφυσικα φαινομενα κατα την ταπεινη μου αποψη. (Να μην το πιασω κουβεντα τωρα. Δεν μπορω να κανω τετοια συζητηση εδω)Χαχαχα ναι αυτο ειναι οντως ενας παραλληλος κοσμος :p (υπαρχει και κοσμος που κανει sex τελικα)
Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει η διαταραχή, εφόσον τουλάχιστον από πλευράς μου δεν αναφέρομαι σε ανωμαλία. Η διαφορετικότητα δεν είναι ανωμαλία, συνεπώς δεν είναι διαταραχή. Να επαναλάβω ότι η διαταραχή αφορά άτομα που δυσκολεύονται με μια κατάσταση. Δεν δυσκολεύονται όλοι, ορισμένοι είναι απλώς διαφορετικοί. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ο καθένας ότι αν και όλοι έχουμε ακοή, δεν ακούμε όλοι το ίδιο. Για να πεις ότι δεν υπάρχουν φωνές θα έπρεπε να μπορείς να γνωρίζεις ότι δεν ακούει κανένας, το οποίο αφενός είναι πρακτικά αδύνατο και αφετέρου τίθεται υπό αμφισβήτηση τουλάχιστον από υγιείς ανθρώπους που ακούν. Μπορείς να αρκεστείς στο ότι δεν έχεις την εμπειρία και έχεις διαφορετική άποψη. Δικαίωμά σου, όπως και δικαίωμα των άλλων να έχουν διαφορετικές εμπειρίες και απόψεις.
Λοιπον εκει που θα συμφωνησω ειναι οτι ολοι εχουν δικαιωμα για διαφορετικες αποψεις. Ανωμαλια ειναι βαρια λεξη και δεν θα την χρεισιμοποιουσα. Η διαφορετικοτητα εγκειται σε διαφορετικες αποψεις η σωματικα χαρακτηριστικα αλλα θα μπορουσαμε να γραψουμε χιλια δυο για το τι σημαινει να ειναι καποιος διαφορετικος. Ωστοσο αν ισχυουν αυτα που λεει η εξομολογουμενη δηλαδη οτι ΑΚΟΥΕΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ δεν εχει να κανει με διαφορετικοτητα.Μπορει μερικοι ανθρωποι να βλεπουν η να ακουν καλα και αλλοι οχι τοσο ωστοσο εδω δεν μιλαμε για κατι τετοιο.Π.χ αν εγω βλεπω στο δρομο εξωγηινους, δεινοσαυρους η οτι αλλο θες. Δεν ειμαι διαφορετικος. Υπαρχει καποιο προβλημα καθως τα ματια μου υπαρχουν για να μου δεινουν τα εξωτερικα ερεθισματα και οχι δημιουργηματα του μυαλο μου.
Δυστυχώς τη λέξη ανωμαλία την έχεις χρησιμοποιήσει ήδη μιλώντας για διαταραχή, η οποία ορίζεται ως "ανωμαλία στην κανονική λειτουργία ενός, ζωντανού κυρίως, οργανισμού ή τμήματός του" εκ του ελληνιστικού "διαταραχή: έντονη ανωμαλία" (βλ. λεξικό). Εκείνο που είπα είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα για διαφορετικές απόψεις και για διαφορετικές εμπειρίες. Η εξομολογουμένη δεν γράφει πουθενά ότι ακούει φωνές που δεν υπάρχουν (γράφει μόνο ότι ακούει φωνές και ότι αυτό είναι κάτι που δεν την ενοχλεί) και όπως εξήγησα δεν μπορεί να πει κανένας ότι δεν υπάρχουν γενικά, αφού το "δεν υπάρχουν" είναι μια άποψη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στο αν οι άνθρωποι ακούν "καλά" (όπου το καλά σημαίνει τι;) αλλά για το ότι ακούν διαφορετικές συχνότητες. Άλλοι (χωρίς να υπάρχει φθορά) έχουν μεγαλύτερο εύρος ακοής, άλλοι μικρότερο, άλλοι ακούν περισσότερο ήχους χαμηλών συχνοτήτων, άλλοι υψηλών κλπ., πρόκειται απλώς για διαφορετικότητα μεταξύ ανθρώπων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η εξομολογουμένη. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν υπάρχει συντονισμός σε χαμηλές συχνότητες (βλ. resonance και infrasound). Το τι είναι εξωτερικά ερεθίσματα, με άλλα λόγια το τι συνιστά το περιβάλλον, δεν μπορείς να το γνωρίζεις με ακρίβεια όταν δεν μπορείς να το αναλύσεις αποκλειστικά με βιολογικούς όρους, όπως κάθε φορά που τίθενται ζητήματα για το μεταφυσικό. Π.χ. αν ακούσω έναν συγγενή μου να με με αποχαιρετά πριν πεθάνει, χωρίς να είναι κοντά μου, αισθανθώ όμορφα που με αποχαιρέτισε και το ότι τον άκουσα δεν με ενοχλεί στην καθημερινότητά μου, δεν τίθεται θέμα προβλήματος. Είναι καθαρά θέμα άποψης και προσωπικών εμπειριών.
Ρε μπας και είσαι μέντιουμ; Δεν ειρωνεύομαι (τρολλάρω το λένε πλέον; ), πιο πιθανά αυτά που είπαν οι προλαλήσαντες αλλά ποτέ δεν ξέρεις.Αν διαπιστώσεις ότι όντως έχεις έκτη αίσθηση μου χρωστάς ένα διάβασμα μέλλοντος μιας που εντόπισα το ταλέντο σου!
Η εξορκιστή χρειάζεσαι ή ψυχίατρο - ψυχολόγο.. πάντως μη το αφήνεις. Εγω θα φοβόμουν καμια φορά δεν τινάζονται οι τοίχοι απο την ζέστη; Εγώ αμέσως πετάγομαι και εσύ στις φωνές είσαι large? Γτ ετσι ενα πρωινό δεν ρωτάς ετσι στο αστείο αν ακούν τίποτα το βράδυ; Μπορεί να ύπαρχει κάποια εξήγηση.
Στη διπολική διαταραχή εμφανίζεται το φαινόμενο με τις φωνές. Συμφωνώ με τον/την wolverine να επισκεφτείς ειδικό.Αν μεν συμβαίνει κάτι, πρέπει να το μάθεις. Αν όχι, τουλάχιστον να σου φύγει η ιδέα.
Φιλη μου η ακουστικες και οπτικες παραισθησεις ειναι πρωιμα φαινομενα σχιζοφρενειας. Το χαρακτηριστικο αυτων των περιπτωσεων ειναι οτι δεν αναγνωριζουν πολλες φορες το προβληματικο της καταστασης. Καλα ειναι να επισκευθεις ομως καποιον ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη γιατι απο το internet και απο εμας δεν μπορει να γινει ασφαλη διαγνωση.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ