Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία

Ρεκόρ εξώσεων στην Ισπανία Facebook Twitter
2

Στα ύψη εκτινάχθηκαν μέσα στο 2012 οι εξώσεις στην Ισπανία καθώς αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2011. Από τις αρχές του 2008 όταν δηλαδή άρχισε να σκάει η στεγαστική φούσκα στη χώρα έχουν εκδοθεί 415.117 διαταγές έξωσης και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 253 χιλιάδες ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών και γραφείων.

Οι εξώσεις αυτές έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του ισπανικού πληθυσμού ενώ έχουν πολλαπλασιάσει και τις αυτοκτονίες. Ταυτόχρονα οδήγησαν την δημιουργία κινημάτων που προσπαθούν να αποτρέψουν εξώσεις με συγκεντρώσεις και ενέργειες προς υπεράσπιση πολιτών εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί διαταγές έξωσης. Ακόμη και πυροσβέστες οι οποίοι καλούνταν να επέμβουν ώστε να πραγματοποιηθούν εξώσεις, αντέδρασαν και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Απέναντι στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων, όπως την τροποποίηση του νόμου που διέπει τα στεγαστικά δάνεια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Από όταν έσκασε η φούσκα" χαρακτηρίζετε το πέταγμα στον δρόμο ανθρώπων που η κρίση τους οδήγησε σε αδυναμία πληρωμής; Αλλά θα μου πείτε εδώ παρουσιάσατε ψεύτικη φωτογραφία για τα άδεια ράφια στην Κύπρο.