Τι απαντά το στρατόπεδο Σαββίδη για το όπλο και πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Τι απαντά το στρατόπεδο Σαββίδη για το όπλο και πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
11

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για το όπλο και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη χθες στην Τούμπα, αλλά από το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ διαρρέουν την απάντηση/ εξήγηση για την οπλοφορία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Το αυτόφωρο αφορά σε παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, που σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πλημμέλημα, για το οποίο σύμφωνα με το νόμο τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου, που επιβάλει τη σύλληψη εντός 24 ωρών. Δεν σχετίζεται με την οπλοφορία.

Από το περιβάλλον του Σαββίδη τονίζεται πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ οπλοφορεί νόμιμα καθώς έχει δεχθεί απειλές τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του.

Αν και η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του ανέφεραν πως πάνω στην ένταση του αγώνα ξέχασε να βγάλει το όπλο προτού εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Το περιβάλλον του σημειώνει ότι στο επίμαχο συμβάν στο τερέν της Τούμπας ο Ιβάν Σαββίδης δεν δείχνει καμία διάθεση να χρησιμοποιήσει το πιστόλι του.

 Ερωτηματικά προκαλεί και η χθεσινή μεταμεσονύχτια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ επεσήμανε ότι ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για την προστασία όλων στην ομάδα του"από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

«Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε χθες με όπλο στο γήπεδο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ειδικότερα, δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Διευκρινίζεται πως η κατηγορία αφορά μόνο την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και όχι την οπλοκατοχή. Σημειώνεται πάντως πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούνται επίσης τέσσερα ακόμη άτομα, πιθανότατα μέλη της προσωπικής του φρουράς. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως διενεργείται προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Όπως πρόσθεσαν, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «αντίδραση Κούγια» για το Σαββίδη και άλλα 25 απίθανα tweets για όσα συνέβησαν

Αθλητισμός
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
ΟΚ, ας δεχθώ ότι ο κ. Σαββίδης έκανε ένα ανθρώπινο λάθος. Τόσο δύσκολο είναι τέλος πάντων ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να φοράει παντελόνια και να πει: ''ΝΑΙ, ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ'';;;
Είχε δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο, εγώ στην επίμαχη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου τον βλέπω να έχει στρέψει τον κορμό του προς τα δεξιά, φέρνοντας το δεξί του χέρι στο ύψος του όπλου. Αν δεν έχεις πρόθεση να χρησιμοποιήσεις ένα όπλο το οποίο υποτίθεται ότι είναι "ξεχασμένο" πάνω σου, προς τι αυτή η στροφή του κορμού; Γενικώς, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει δεχθεί απειλές για την ζωή του και πιστεύει ότι ένα πιστόλι στο ζωνάρι θα τον σώσει, είναι πάρα πολύ γελασμένος.
Ίσως οι περρισότεροι-ες δεν γνωρίζουν ότι ο τρόπος που "φοράει" ο Ιβάν την θήκη και το περίστροφο είναι ένα μείγμα από cross draw και cavalry draw (θα μπορούσα να το ονομάσω reverse cross draw)Σε αυτήν την κατάσταση είναι σχετικά εύκολο να βγει από την θήκη του το όπλο...Οπότε,λογικά σκεπτόμενος ο Ι. Σαββίδης κάνει μία ενστικτώδη κίνηση να σιγουρευτεί ότι το όπλο είναι στην θέση του...
Ντροπή. Για όλους και για όλα αυτά. Άμεση διακοπή πρωταθλήματος και καμία ομάδα του χρόνου σε Ευρώπη. Έτσι για να βάλουνε μυαλό. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στα αίσχη αυτά. Κάθε Κυριακή από το κακό στο χειρότερο. Κάθεσαι να δεις ένα ωραίο σπορ να ξεχαστείς λίγο και βλέπεις ξύλο,κουμπουρια
Όλοι ευθύνη = κανένας ευθύνηΑπό τους επιστήμονες στο αυτούς τους φιλάθλους έχουμε και αυτούς θέλουμε και από τους αγαπούλες στους λαγούς των αδειών υπάρχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.
@ Γράφων 12.3.2018 16:22"Όλοι ευθύνη = κανένας ευθύνη"Έτσι ακριβώς. Σου υπενθυμίζω τη κουβέντα μας πριν λίγες εβδομάδες, στο άρθρο περί των δηλώσεων Πάγκαλου. Οι ευθύνες έχουν ονόματα. Πάντα και σε όλες τις περιστάσεις.
Ευθύνη έχουν όσοι συμμετέχουν σε ένα έγκλημα. Πχ εν προκειμένω και αναφορικά με τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα ευθύνη έχουν τόσο αυτός που είπε για επιστήμονες όσο και οι "επιστήμονες".Ευθύνη δεν έχει πχ αυτός που διέλυσε τη ΝΟΠΟ. Ευθύνη δεν έχει ο Ντέμης που συνεργάστηκε με την αστυνομία. Ευθύνη έχουν αυτοί που τον έλεγαν ρουφιάνο. Σαφές;
@ Γράφων 13/3, 07:25Έτσι. Όπως έγραψες προηγουμένως, υπάρχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Ας ελπίσουμε να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Χλωμό βέβαια.
"Αν και η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται, οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του ανέφεραν πως πάνω στην ένταση του αγώνα ξέχασε να βγάλει το όπλο προτού εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.""Σημειώνεται πάντως πως σε αθλητικούς χώρους δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή ούτε σε αστυνομικούς."Ομολογια πως εφερε το οπλο στον αθλητικο χωρο με "καθαρο νου", αλλα "πανω στην ενταση" του αγωνα μπηκε και στον αγωνιστικο χωρο με αυτο. Κανενας εισαγγελεας θα παρεμβει αραγε;
Όχι. Ό Σαββίδης είναι καλός χριστιανός. Οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν για πραγματικούς κινδύνους, όπως πχ την ιστοσελίδα και τα σχόλια του Παστίτσιου, οπότε και έγινε η σύλληψή επειδή εκτός των άλλων "απειλούνταν ανθρώπινες ζωές". Ετσι έγινε η εισαγγελική παρέμβαση. Δε κανω πλάκα. Οι περισσοτεροι βέβαια είναι για τα μπάζα.....