Στο σημερινό «Α μπα»: όχι και τόσο μεγάλη τρέλα

Στο σημερινό «Α μπα»: όχι και τόσο μεγάλη τρέλα Facebook Twitter
78

__________________

1.


Γιατί είναι τόσο δύσκολη η επικοινωνία με τον κόσμο γύρω μας? γιατί οι περισσότεροι προσπαθούν να σου επιβάλλουν την γνώμη τους και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι του λες. Γιατί δεν σκέφτονται ότι ο συνομιλητής τους μπορεί απλά να βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική?????


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η ερώτηση δεν είναι φιλοσοφική ή θεωρητική ή αόριστη ή μόνο για πασατέμπο, είναι κρίμα. Ας ελπίσουμε ότι το έστειλες εν βρασμώ ψυχής και το ξέρεις: υπάρχει πολύ σαφής απάντηση. Google it.

__________________
2.


Προετοιμάζω λοιπόν τον εαυτό μου για τη φρίκη που πρόκειται να βιώσει φτάνοντας στο ταμείο, διότι ο χειρότερος καταναλωτής είναι ένας πεινασμένος καταναλωτής. Από τα κασέρια και τα σαλάμια πιάνω τον εαυτό μου να λιγουρεύεται παραδοσιακό ταχίνι από συνεταιρισμό της Λήμνου.
-νουση


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι ερώτηση, αλλά είναι τόσο σουρεαλιστικό (δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοεί) που ήθελα να το διαβάσετε κι εσείς.


__________________
3.


Αγαπητή Α,μπά,
Σχετικά με τον χαμό που έχει γίνει με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για σεξουαλική παρενόχληση, έχω προβληματιστεί αρκετά. Ως που είναι η αλήθεια και που ξεκινάει το ψέμα. Δηλαδή απο τις 200 π.χ που δηλώνουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης απο τον Γουάνστιν, αποκλείται οι 10 να ψεύδονται; και απλά να το κάνουν για δημοσιότητα;Όλο αυτό το κίνημα metoo μήπως ξεκίνησε με καλά κίνητρα αλλά πλέον έχει ξεφύγει; Διάβασα αυτό το άρθρο  που φαίνεται απόλυτα λογικό. Δεν μπορεί η μάζα να δικάσει τον οποιονδήποτε ερήμην. Μια πολιτισμένη κοινωνία λειτουργεί με νόμους, κανόνες, δικαστήρια. Πώς γίνεται λοιπόν με το που ξεσπάει ένα σκάνδαλο όπως του Κεβιν Σπεισι για παράδειγμα, αντί να περιμένουμε μια επίσημη δικαστική απόφαση, η εταιρεία τον απομάκρυνε απο παντού και όλοι τον καταδίκασαν αυτόματα. Δε λέω μπορεί όντως να είναι ρεμάλι αλλά ρε γαμώτο έτσι επειδή κάποιοι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για σεξ.παρενόχληση αυτόματα πρέπει να ταχθούμε όλοι με το ''θύμα''; Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, γυναίκα είμαι, απλά στην δική μου λογική θέλω να ακούσω και τις δυο απόψεις και μετά να φανατιστώ υπερ του ενός ή υπέρ του άλλου. Εσύ τι πιστεύεις, έχω απλοποιήσει τα γεγονότα; Να σου πω και τον πόνο μου, αγαπώ τον Woody Allen, αγαπώ τις ταινίες του, τη λογική του, την αισθητική του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, πριν απο 20 χρονια τα έφτιαξε με τη θετή κόρη της συντρόφου του, κατακριτέο, αλλα στη τελική ακόμα μαζί ειναι. Και ο Μακρόν με τη δασκάλα του είναι παντρεμένος. Για την Ντιλαν Φαραοου ο Αλλεν αθωώθηκε,με τη γυναικα του ειναι ακομα παντρεμενος και τωρα ξαφνικα βγηκαν ολες οι πρωην πρωταγωνιστριες του, μαχιμες του... metoo και λενε δεν γνωριζαν, δεν ηξεραν ,χαριζουν τα λεφτα τους στην οργάνωση και βλέπεις τίτλους τύπου "ο κλοιός σφίγγει γύρω απο Αλλεν" και γίνομαι έξαλλη. Είναι υποκριτικό. Με τι στοιχεία; Θα ήθελα για αυτό την άποψή σου, δεν πιστεύω οτι είμαι απόλυτη, πάντως προβλιματίζομαι. Σε ευχαριστώ.
-Annie Hall

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για ποιο πράγμα προβληματίζεσαι; Αν μας έλεγες μπορεί να σου απαντούσαμε κάτι κάπως χρήσιμο.


Γιατί έτσι όπως τα λες, προβληματίζεσαι που ο κόσμος δεν είναι ασπρόμαυρος. Που δεν είναι ξεκάθαρα το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς. Που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει χωρίς να χρειαστεί να σκεφτείς κάπως (αρκετά) παραπάνω. Που ακόμα και όταν γίνεται μια αλλαγή για το κοινό καλό, μπορεί να προκύψουν θύματα. Που όλα - όλα! - δεν έχουν μόνο δύο πλευρές, αλλά είναι σαν ντισκομπάλα. Τόσες πλευρές έχουν.


Αυτό που έχει αλλάξει -λίιιιγο- είναι ότι κάποιες γυναίκες είναι ίιιιισως λιγότερο διστακτικές να καταγγείλουν κάτι που μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα ήταν στα σκοτάδια, ενώ γινόταν σε επαγγελματικούς χώρους κάτω από προβολείς, παρουσία όλων.


Κατά τα άλλα το στάτους κβο είναι εκεί που ήταν, η επανάσταση δεν ξεκίνησε ακόμα ώστε να αμφισβητήσεις την αναγκαιότητα και τα κίνητρα, μπορείς να είσαι ήσυχη.


Αν θέλεις να βρεις πρόβλημα στην νέα τάση που μόλις αχνοφαίνεται, ώστε να καταλήξεις ότι είναι περιττή, εξέτασε τα κίνητρα σου.

 

__________________
4.

Α,μπα αν υπήρχε άλλη α,μπα, θα της έστελνες ποτέ καμία ερώτηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω πως ναι.

 

__________________
5.

Αγαπητή Λένα, σε διαβάζω πολλά χρόνια και έτσι αποφάσισα και εγώ να σου γράψω .
Το θέμα μου είναι το εξής , είμαι 57 χρόνων , 30 χρόνια παντρεμένη με 2 παιδιά που πλέον είναι ανεξάρτητα. Με τον άντρα μου είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας , όπως όλα τα ζευγάρια , μα πάντα ήξερα πως θα είμαστε μαζί no matter what . Ο άντρας μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα , αρκετά εμφανίσιμος με χιούμορ και πολύ ανοιχτός , είναι αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας, κατά καιρούς έβλεπα ή μου έλεγε για γυναίκες που τον φλερτάρουν , αλλά δεν με πείραζε γιατί ήξερα πως με αγαπάει και είμαι η πρώτη του προτεραιότητα .
Εκείνος δεν μου είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν μέχρι που πριν από χρόνια κατάλαβα πως τον φλερτάρει μια γυναίκα από την κοινή μας παρέα, Έβλεπα πως και σε εκείνον άρεσε , όμως κάθε φορά που τον ρωτούσα μου έλεγε πως δεν τρέχει τίποτε , μεσολάβησαν διάφορα γεγονότα , μέχρι που παραδέχθηκε πως έχουν κοιμηθεί μαζί , ύστερα από δικές μου πιεστικές ερωτήσεις , ψάχνοντας και συνδέοντας γεγονότα κατάλαβα πως έχουν σχέση και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια . με πείραξε πάρα πάρα πάρα πολύ , τρελάθηκα στην σκέψη πως τόσα χρόνια έκανε διπλή ζωή , μου έλεγε ψέματα , με έκανε ρεζίλι σε όλους τους γνωστούς μας ( η γνωστή ιστορία , ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος ).
Όπως είναι φυσικό η σχέση μας πέρασε τεράστια κρίση , απαίτησα να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί της και να συνεχίσουμε την ζωή μας και παρόλο που μου ορκίστηκε πως δεν θα μου ξαναπεί ψέματα και πως διέκοψε την ερωτική του σχέση μαζί της , μου είπε και πως δεν πρόκειται να σταματήσει να μιλάει και να έχει κοινωνικές επαφές μαζί της , πως είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος τον οποίο εκτιμά και πως δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει να επικοινωνεί.
Αυτή η γυναίκα είναι ελεύθερη στα 50 και ξέρω πως ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του , υποπτεύομαι πως και εκείνος ήταν και δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί οι δύο θα βγουν για καφέ χωρίς να υπάρξει κάτι άλλο μεταξύ τους, παρόλο που ,μου ορκίζεται πως με αγαπάει και πως δεν πρόκειται να με αφήσει ποτέ, είναι τρυφερός μαζί μου , με νοιάζεται , το σεξ είναι καλό , με τρώει η ζήλια δεν μπορώ να δεχτώ πως διατηρεί ακόμη μαζί της επαφές.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω το σπίτι μου , ούτε και εκείνος άλλωστε , μα πιστεύεις πως δύο άνθρωποι με τέτοιο παρελθόν μπορούν να μείνουν μόνο φίλοι ?. τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να καταλάβει πως με ενοχλεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονός πως υπάρχει ακόμη αυτή η γυναίκα στην ζωή του έστω και ως ''φίλη΄΄ και πως δεν είναι παράλογη η απαίτηση μου να σταματήσει να την βλέπει - έστω και φιλικά , όπως λέει ?
-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να χαλάσεις το σπίτι σου, πολύ φοβάμαι ότι περισσεύουν οι απαντήσεις. Θα το προσπαθήσω όσο πιο καλά γίνεται.


Το πρόβλημα δεν είναι ότι πρέπει να βρεις τρόπο για να καταλάβει πόσο έξω φρενών είναι αυτό που κάνει. Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ότι το ξέρει, αλλά δεν βρίσκει κάποιο λόγο αρκετά σοβαρό ώστε να μην το κάνει.


Μπορεί να είναι επειδή ξέρει ότι δεν θέλεις «σε καμία περίπτωση» να «χαλάσεις το σπίτι σου»; Αυτή η «καμία περίπτωση» είναι που σε κάνει ευάλωτη.

__________________
6.


Διαβάζοντας την πρώτη ιστορία που δημοσιεύτηκε σήμερα (18.1.2018) ταυτίστηκα. Και εγώ, μπορώ να πω ότι επί το πλείστον έλκομαι από αρκετά μεγαλύτερους άνδρες -είμαι 23 χρονών. Προσωπικά πολλά σκέφτομαι για τον εαυτό μου. Το πρώτο είναι το λεγόμενο "οιδιπόδειο σύνδρομο". Το δεύτερο είναι ότι ίσως μου έχει λείψει το αίσθημα ασφάλειας ή επικοινωνίας από τον πατέρα μου (και ευρύτερα από την οικογένειά μου) και ψάχνω να την βρω σε κάποιον τρίτο ώριμο άνδρα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας. Για πιο λόγο νεαρά σε ηλικία κορίτσια/αγόρια έλκονται ερωτικά από μεγαλύτερα άτομα;
-Λίνα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Σκέψου και άλλα για τον εαυτό σου, διάβασε εξειδικευμένα άρθρα και βιβλία από επιστημονικές πηγές, πήγαινε και σε ψυχολόγο αν θέλεις να το εξερευνήσεις περισσότερο. Δεν είναι κάτι που θα λύσεις με κουβεντούλα με αγνώστους των οποίων τα κίνητρα και τις γνώσεις αγνοείς. Μόνο αν ψάχνεις συνταγή για γιουβαρλάκια.


_________________
7.

Αγαπητή μου Α,μπα! Είμαι σε απογνωση .
Είμαι 28 χρονών και μόλις πέρυσι (βασικά ούτε χρόνο δεν έκλεισα) συνειδητοποίησα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου . Είμαι σε μια σχολή την οποία δεν έχω τελειώσει , χρωστάω κάποια μαθήματα τα οποια είτε δεν παω καν να τα δώσω , είτε δεν τα περναω. Πλέον κατάλαβα ότι Είμαι αιώνιος φοιτητής οχι Γιατί στερουμαι μυαλου , αλλά γιατί δεν μ αρέσει . Το μόνο που μου προσέφερε αυτή η σχολή είναι να μου ανοίξει τους πνευματικους ορίζοντες. Κατά τ άλλα , δεν θέλω να ασχοληθώ με καμία από τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται από την συγκεκριμένη σχολή . Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τις ξένες γλωσσες (γνωριζω ήδη 4 σε ανωτατο επιπεδο) μ έκανε να καταλαβω ότι αυτό μ αρέσει , αυτό με γεμιζει , αυτό αγαπώ. Κάθε φορά που μαθαίνω μια ξένη γλώσσα πέφτω με τα μούτρα (Προς λύπη των γονιών μου που επιμένουν να το θεωρούν "χομπι"). Η διερμηνεία , η μετάφραση και η γλωσσολογία , είναι κοσμοι θαυμαστοι σε μένα . Φυσικά οι γονείς , οι φίλοι , δεν ξέρουν ότι χρωστάω τόσα μαθήματα και ενώ με τους γονείς έχω συζητήσει οτι δεν μ'αρέσει αυτό που σπουδαζω , δεν με ακούν ουσιαστικά ,αφού εκεί που νομίζω ότι με καταλαβαίνουν καÎ θέλουν να με.στηρίξουν σ ένα προφανώς μεγάλο βήμα (να παρατήσω τη σχολή), την επομενη στιγμή ονειρεύονται το πτυχίο , ενα μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή και μια δουλειά γραφειου. Και γι αυτό Είμαι σε απογνωση . Εχω ψυχοσωματικά Κάθε τρεις και λίγο γιατί σκέφτομαι συνέχεια πόσο καταπιεσμένη νιώθω . Θέλω να φύγω στο εξωτερικό , να σπουδάσω αυτό που θέλω (διερμηνεία ,μετάφραση ή γλωσσολογία) κατα προτιμηση στην Αγγλία , και φυσικά να δουλεψω παράλληλα . Φοβάμαι πολύ όμως . Φοβάμαι την αντιπαραθεση , φοβάμαι οτι ούσα πλήρως εξαρτώμενη Οικονομικά από τους γονεις , δεν θα με αφήσουν να το κάνω . Και καίγεται το μέσα μου .
Ξέρω ότι χρειάζομαι ψυχολόγο , προτίθεμαι να επισκεφτώ σύντομα εναν
Θα ήθελα δύο πράγματα από σένα και τους φίλους αναγνώστες :
1) Μια γνώμη για όλα αυτά .. πραγματικά θέλω να την αφησω τη σχολή .. Είναι τρέλα ;; Διαφωνεις ;;;
2) Επί του πρακτέου , αν κάποιος φίλος ή εσύ έχει να μου προτεινει δουλειά και σχολή πάνω σ αυτους τους τομείς που προανέφερα , θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής .
Ευχαριστώ για το χρόνο σας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ποτέ δεν κάνει κακό ο ψυχολόγος, αλλά δεν είναι και παράξενο ή αναπάντεχο ή έστω και λίγο προβληματικό ότι φοβάσαι να αλλάξεις πορεία ενώ είσαι οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς σου. Είναι σοβαρή και δύσκολη υπόθεση να αφήσεις κάτι που μοιάζει σίγουρο για να κάνεις κάτι διαφορετικό, και μάλιστα μόνη σου, στο εξωτερικό. Κρίμα που δεν μας λες τι σπουδάζεις τώρα, αλλά υποθέτω ότι είναι κάτι που μοιάζει ότι θα έχει σιγουριά στο μέλλον. Και εκεί είναι που μπορείς να στηριχτείς, πιστεύω, για να σε ακούσουν οι γονείς σου: στην ψευδαίσθηση της σιγουριάς.


Ό,τι και να σπουδάζεις, αν δεν το αγαπάς καθόλου, αν δεν ξέρεις πώς να το προσεγγίσεις, δεν θα πετύχεις σε αυτό, όσο σίγουρο και αν φαίνεται. Οι γονείς – οι γονείς, γενικά, ως τσουβαλιασμένη κατηγορία- που ονειρεύονται παιδιά γιατρούς και δικηγόρους, δεν ξέρουν, και δεν θέλουν να ξέρουν για άνεργους δικηγόρους και για κακοπληρωμένους και ξενυχτισμένους γιατρούς σε άθλιες συνθήκες. Μόνο τις γραφειάρες «ξέρουν». Οι γονείς σου πρέπει να μάθουν ότι χρωστάς μαθήματα. Το όνειρο για το μεταπτυχιακό θα κλονιστεί αν καταλάβουν ότι ούτε το πτυχίο είναι βέβαιο. Πρέπει να δείτε όλοι μαζί ρεαλιστικά τις προοπτικές σου στην Ελλάδα. Βιάζονται να δουν το μέλλον για να σταματήσουν να ανησυχούν, όχι επειδή είναι σίγουροι για αυτά που πιστεύουν. Κι εσύ πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο δράσης. Βρες πτυχίο, βρες σχολή, βρες δίδακτρα, βρες τι είδους δουλειά θα μπορούσες να κάνεις παράλληλα. Όχι ρωτώντας στο ίντερνετ για να σου απαντήσουν ίσως μετά από δύο μήνες, τουλάχιστον όχι μόνο έτσι. Είναι κανονική δουλειά να χαράξεις την εναλλακτική σου πορεία, χρειάζεσαι σχέδιο πριν μιλήσεις στους γονείς σου. Μίλησε για το τώρα, για το μετά, και για τις προοπτικές που ανοίγονται αν σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει. Τι θα μπορούσες να κάνεις μετά; Αν δείξεις ότι ξέρεις για τι μιλάς, η συζήτηση θα είναι πολύ διαφορετική.


Ή θα κάνεις όλα αυτά, ή θα το πάρεις όλο πάνω σου και θα χρηματοδοτήσεις τον εαυτό σου χωρίς να ζητήσεις άδεια από κανέναν. Αυτές είναι οι λύσεις που έχεις.


(Το πόσο τρέλα είναι να αφήσεις τη σχολή εξαρτάται από το πότε θα μπορούσες να την τελειώσεις και κατά πόσο θα μπορούσε να συνδυαστεί αυτό το πτυχίο με αυτό που ονειρεύεσαι τώρα. Πάντως, θέλει αρκετή σκέψη. Από την άλλη, δεν είναι και το πιο τρελό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς.)

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#5. Επειδή μου θυμίζει πολύ έντονα κάτι αντίστοιχο η περίπτωση σου αγαπητή, θα πρότεινα, (και συγγνώμη που σε στεναχωρώ) να σκεφτείς και να εξετάσεις την πιθανότητα αυτή η κυρία να μην αποτελεί την μοναδική κουτσουκέλα του συζύγου. Ακούγεται τόσο κυνικά αναίσθητος που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για κατά συρροήν άπιστος. Και κάτι δεύτερο. Μας τον περιγράφεις πολύ θετικά σαν προσωπικότητα ακόμη και τώρα που είσαι αγανακτισμένη. Σκέψου σε παρακαλώ τί σε ωθεί ασυναίσθητα να το κάνεις αυτό...
#7 Εφόσον πρέπει να δώσουν το Οk οι γονείς για να σπουδάσεις έξω, λόγω οικονομικών, γιατί δεν κοιτάς τι παίζει εδώ για τα τμηματα διερμηνείας σε προπτυχιακό και μετά να πας έξω για μεταπτυχιακό; Πάντως στα 28 σου να παλεύεις ακόμα μία σχολή είναι κρίμα, και εσύ το ξέρεις, είναι χαμένος χρόνος και απορώ που δεν είχες αντιληφθεί χρόνια πριν ότι το αντικείμενο δε σου αρέσει.
#5 Πώς σε αγαπάει, πώς σε σέβεται και νοιάζεται για σένα όταν ευθαρσώς δηλώνει ότι δε θα σταματήσει να έχει κοινωνικές επαφές μαζί της; Όταν τόσα χρόνια σου έλεγε ψέματα; Όταν εν τέλει έχει πετάξει τη συντροφικότητά σας και την εμπιστοσύνη που του είχες στα σκουπίδια; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσεις το "μαζί no matter what" γιατί δεν ήταν μία ξεπέτα για μια βραδιά με μια άγνωστη που δε θα ξαναδεί αλλά σχέση χρόνων με κάποια από τον φιλικό σας κύκλο. Αυτό το πράγμα είναι θράσος και ασέβεια, όπως και το ότι επιμένει να της μιλάει. Για εκείνον δεν είναι πρόβλημα γιατί εσύ το ανέχεσαι.
#3, διαβάζοντας την ερώτηση/δήλωση που έστειλες έβγαλα το συμπέρασμα ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ παρενόχληση σε εργασιακό χώρο. Είσαι πολύ τυχερή. Είμαστε πάρα πολλές αυτές που το έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά. Και δεν το έχουμε ομολογήσει, τουλάχιστον όχι εκεί που έπρεπε. Γιατί ντρεπόμασταν, γιατί φοβόμασταν ότι θα πούνε ότι τα θέλαμε, ότι είχαμε κουνήσει και μεις την ουρίτσα μας. Γιατί φοβόμασταν ότι θα χάσουμε τη δουλειά μας. Και όταν πήραμε προαγωγή, πολλοί, πάρα πολλοί αναρωτήθηκαν φωναχτά ποιος μας πηδάει άραγε. Είμαστε πάρα πολλές. Υπερβολικά πολλές για την κοινωνία μας. Σκέψου τώρα τα παραπάνω πόσες φορές τα έχεις ακούσει από άντρα. Αντίθετα. Ελάχιστες ή ίσως και καθόλου; Πιθανόν κάποιες να είπαν ψέματα. Ναι, θα μπορούσε. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το μήνυμα είναι λάθος; Ότι όλες λέμε ψέματα; Ότι δεν είναι αρκετά σημαντικό;Οι πιο πολλές περιπτώσεις δεν θα φτάσουν ποτέ στη δικαιοσύνη. Επειδή οι "κύριοι" που παρενοχλούν δεν το κάνουν παρουσία άλλων. Το κάνουν στα μουλωχτά, στα κρυφά, επειδή ξέρουν ότι είναι ανήθικο. Εξαιρετικά σπάνια υπάρχουν μάρτυρες και ακόμα πιο σπάνια αυτοί θα δεχτούν να καταθέσουν γιατί είτε δεν θέλουν να μπλέξουν είτε φοβούνται για τη δουλειά τους. Γιατί οι παρενοχλητές έχουν εξουσία. Και αυτήν την εξουσία ασκούν όταν παρενοχλούν. Αν δεν υπάρχει σχέση εξουσίας, δεν είναι παρενόχληση είναι φλέρτ, πέσιμο έστω και γλοιώδες.
Σε ευχαριστώ που έβγαλες αμέσως πόρισμα για το αν έχω δεχτεί ή οχι σεξουαλική παρενόχληση, αλλά μάλλον δεν καταλάβες τι ρωτάω, ξαναδιάβασε το 5-10 φορές και θα καταλάβεις."Πιθανόν κάποιες να είπαν ψέματα. Ναι, θα μπορούσε. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το μήνυμα είναι λάθος; Ότι όλες λέμε ψέματα; Ότι δεν είναι αρκετά σημαντικό;" έχεις ισοπεδώσει τα πάντα και έχεις βγάλει τα δικά σου κουλά συμπεράσματα χωρίς να έχω πει τίποτα απο αυτα που θεωρείς οτι λεω...Απλά ξαναδιάβασε τι γράφω. Όχι τι νομίζεις οτι γράφω.
Ουαου! Αναρωτιέμαι αν προσπάθησες να με προσβάλλεις ή έχω γίνει πολυ εύθικτη. Το ξαναδιάβασα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Συμφωνούμε και οι δυο ότι κάποιες μπορεί να είπαν ψέματα για λόγους προσωπικής προβολής. Δεν διαφώνησα με τον προβληματισμό σου. Αλλά αναρωτιέμαι τι προτείνεις δηλαδή. Και αυτό αφορούν οι ερωτήσεις μου. Δεν συμφωνώ με την πολιτική των ίσων αποστάσεων και την ελβετική ουδετερότητα. Γιατί πιστεύω ότι εμμέσως υποστηρίζει τον πιο ισχυρό: είτε μιλάμε για άνδρα-παρενόχλητη με γυναίκα-θύμα εν προκειμένω είτε για λευκό-έγχρωμο είτε για στρειτ-γκει
Αγαπητή εξαδέλφη απορώ γιατί δεν αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος των επιπτώσεων του να πεί κάποιος/α ψέμματα: αφενός μεν στιγματίζεις έναν αθώο άνθρωπο (που μπορεί να είναι δικός σου ή εσύ ο ίδιος) αφετέρου δε θέτεις υπο αμφισβήτηση καταγγελίες παρόμοιου τύπου που μπορεί αν εκκρεμούν ή να βρίσκονται σε εξέλιξη.
5 Συμφωνώ με την Λένα, θα ακουστεί λίγο παιδίαστικο αυτό που θα σου πω εγώ αλλά νομίζω πρέπει να τον κάνεις να νίωσει πως τον πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα. Ακου εκεί που δεν μπορεί να καταλάβει για ποίο λόγο τον πληγώνει ο λόγος που δεν θες να βλέπεις την πρωην γκομενα του, που σε πλήγωσε τόσο...πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν του πέταξες κανα βάζο στο κεφάλι εκείνη την ώρα. Θεωρώ πως αρχικά πρέπει να του πεις πως εσύ οταν σου την έπεφτε κάποιος ήξερες να κρατάς τα όρια, γιατί δεν ήθελες να τον πληγώσεις, αλλά από εδώ και πέρα αν είναι και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν θέλεις να βλέπεις την πρώην γκόμενα του και εσύ δεν θα έχεις κανέναν λόγο να βάζεις αυτά τα όρια. Στην συνέχεια χαλάρωσε λίγο, πήγαινε φτίαξε μαλλί μια μέρα, μετά από καμία εβδομάδα πήγαινε για μασάζ, μετά για ψώνια ρούχα, εσώρουχα, μεικ απ, κρέμες, κολώνιες από ολα σου αξιζουν. Βάλε τον εαυτό σου πρώτο και απόλαυσε το, το δικαίουσε να το ρίξεις λίγο έξω και μην του δώσεις καμία εξήγηση. Βγες με φίλες σου, όσο πιο πολύ μπορείς, καφέ μετά την δουλεία χωρίς να ενημερώσεις, ποτό χωρίς να του πεις τι που πότε, μην του μαγειρεύεις 1-2 μερες γιατι έχεις πιο σοβαρές δουλείες ή τα ρούχα του ας τα κάνει εκείνος. Δείξε του πως κάθε δράση έχει και κάποια αντίδραση! Μην ανέχεσαι τα πάντα, βάλε τον εαυτό σου πρώτο. Δείξε του πως μπορείς να τον χάσεις. Και αν σου ζητήσει εξηγήσεις απάντησε του όπως και εκείνος, χαμογελαστά και γλυκήτατα αλλά χωρίς λεπτομέρειες (βάλε και λίγα κένα και δισταγμούς στις συζητήσεις κλπ) πούλα τρελίτσα. Ξέρω πως ακούγεται παιδιάστικο ίσως όλο αυτό αλλά μόλις νίωσει και δει πως δεν σε έχει σιγουρη θα δεις πως θα αλλάξει. Και τέλος αν δεν νίωθεις σίγουρη πως είναι κύριος και τα έχει σταματήσει, πάρε έναν ντεντέκτιβ κάνουν καλή δουλεία και μπορούν να φανούν χρήσιμοι δυστυχώς.
7 Λοιπόν τα βήματα έχουν ως εξης: 1ον βρίσκεις ένα ψυχολόγο 2ον βρίσκεις μια δουλεία και αρχίζεις να μαζεύεις λεφτά 3ον μπαίνεις σε πλατφόρμες που παραδιδουν ονλαιν δωρεάν μαθήματα από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και επιλέγεις όλα τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν (πλατφόρμες όπως: futurelearn,coursera,udemy κλπ) καθώς και ότι άλλο μάθημα βρεις για σεμινάρια στην περιοχή. Αυτά στα προτείνω γιατί τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό θέλουν να βλέπουν πως προσπαθείς και πως θέλεις και πως παλεύεις για να καταφέρεις αυτό που θες. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και για κάποιο μεταφραστικό στην Ελλάδα, σεμινάρια κλπ σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο γρήγορο.Αφού έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις τώρα πρέπει να κουνήσεις τον εαυτό σου να το κάνεις αλλίως θα παραμείνεις στάσιμη και η κατάσταση αυτή που ζεις τώρα θα διαιωνίζεται. Ελπίζω να μην ακουστεί άσχημο αυτό που θα πω αλλά εισαι 29 χρονών, θέλεις να συνεχίσεις να προσπαθείς να είσαι το παιδί των γονιών σου ή προτιμάς να ενηλικιωθείς και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου; Και να ζήσεις την ζωή που πραγματικά θέλεις;
3.Υπέροχη η απάντηση της Α μπα. Θέλω να παρατηρήσω επιπλέον αυτή την αδιανόητη αφέλεια κάποιων να νομίζουν ότι καριέρες καταστρέφονται επειδή γίνονται "καταγγελίες" στο φέισμπουκ. Αναφέρει η γράφουσα πχ την περίπτωση του Κέβι Σπέισι: δεν υπάρχει άνθρωπος που να κινείται στο θεατρικό κόσμο του Λονδίνου που να μην είχε πάρει είδηση τα όσα λέγονταν για τη συμπεριφορά του, όσο διεύθυνε το Old Vic. Αν απολύεται πριν πάει σε δίκη (αν πάει...) δεν είναι γιατί έχει γίνει θύμα του λαικού δικαστηρίου των σόσιαλ μήντια, είναι γιατί τα αφεντικά του ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ποια θα είναι τα πορίσματα της έρευνας. Παίζονται πάρα πολλά λεφτά, δεν είναι αφελείς. Το θέμα τους είναι αν κάτι θα βγει στη φόρα ή όχι, εκεί ποντάρουν... αν βγει, τότε παίρνουν αποστάσεις. Το ίδιο με τον Χάρβει, το ίδιο με τους περισσότερους. Όσο για τον Γούντι Άλλεν, και μένα μ' αρέσουν οι ταινίες του, αλλά αν μπεις στον κόπο να διαβασεις όλα τα σχετικά, θα δεις ότι η αθώωση του είναι λόγω αμφιβολιών, ότι ο τρόπος εξέτασεις του παιδιού από τους τότε ψυχολόγους τότε θεωρείται απολύτως απαράδεκτος σήμερα (γι' αυτό και δεν έβγαλε αποτέλεσμα) κτλ κτλ.
Μάλλον διπλωματική απάντηση θα έλεγα, σαν να αποφεύγει να δει την υπερβολή. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι η γραφούσα αναφέρει έχει ενστάσεις με τον τρόπο που παίρνει έκταση κάποιο θέμα και η αμπά αναφέρει ότι μια "αλλαγή για το κοινό καλό μπορεί να έχει θύματα", δηλαδή θύματα εννοούμε άτομα που διαπομπεύονται χωρίς να υπάρχουν καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις, παρά μόνο από τους διαδικτυακούς δικαστές. ΄Οσον αφορά τον Σπέϊσι μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος των ιντερνετικών κινημάτων και της επιρροής των social media. Το netflix απλά προσπαθεί υποκριτικά να σώσει την εικόνα του όπως πολλοί άλλοι ακόμα του κινήματος "δεν ήξερα, δεν έβλεπα, δεν άκουγα".Τέλος όποια επανάσταση ή κίνημα ή οτιδήποτε άλλο δεν κάνει την αυτοκριτική της καταντάει ένα χειρότερο καθεστός από το προυπάρχον.
@Double Helix σε ευχαριστώ πολύ, μόνο εσύ κατάλαβες την ερώτηση μου. Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά και ούτε η α,μπα την κατάλαβε.αυτή η υπερβολή και ο φανατισμός με προβληματίζει. το σούσουρο, τα κουτσομπολιά και οι υποθέσεις είναι ικανά να καταδικάσουν έναν άνθρωπο; δεν είναι τρομακτικό;@City για τον Αλεν έχω διαβάσει στην κυριολεξία ότι κυκλοφορεί στο ίντερνετ, εως και τα πρακτικά της δίκης, πολύ περιληπτικά σου απαντάω είσαι λάθος σε όλα. Επίσης για τον Σπέισι αναπαραγάγεις υποθέσεις και κουτσομπολιά σχετικά με την απόλυση, κάτι χειροπιαστό έχεις να μας πεις;όχι τίποτα άλλο γιατί έχω φίλη μου ηθοποιό που εργάζεται στο Λονδίνο εδω και 18 χρόνια και για τον Σπέισι δεν είχε ακούσει τίποτα, ούτε καλό, ούτε κακό.
Παντού οι γυναίκες υφίστανται gender inequality, σε όλους τους τομείς, αλλά εσένα η αγωνία σου είναι μην και το κίνημα των γυναικών να καταγγείλουν τη βία που αντιμετωπίζουν γίνει "καθεστώς χειρότερο από το προυπάρχον"... τι να πω... Όπως λέει και η Ά μπα, κοιμήσου άφοβα, τίποτα δεν θ' αλλάξει.
Αγαπητή εξαδέλφη City, ουδείς αμφισβητεί τις διακρίσεις εναντίων των γυναικων, όμως ένα υστερικό κίνημα οριζοντίων διακρίσεων θεωρείς ότι θα φέρει την λύση; Αντί να δούμε ως κοινωνία πως θα εξαλείψουμε το ζήτημα των ανισοτήτων κοιτάμε πως θα βγάλουμε τα απωθημένα μας σε όποιον εκτίθεται στο ίντερνετ (φταίει δεν φταίει). Αν θεωρείς ότι ένα καθεστός δικτυακών δικαστων που θα λύνει και θα δέρνει ανάλογα με το τι τους είναι αρεστό τότε λυπάμαι αλλά αυτές οι καταστάσεις γρήγορα γυρίζουν μπούμερανγκ.
Έχουν πλάκα αυτά που λες. Κυρίως γιατί όλα είναι στο μυαλό σου. Δεν έχω υποστηρίξει τίποτα απ' αυτά, ούτε και κανείς με σώας τα φρένας θα υποστήριζε τα παραπάνω. Όλα αυτά που αραδιάζεις είναι στερεοτυπικές αντιδράσεις άκρως σεξιστικές, όπως το "υστερικό κίνημα" για παράδειγμα: η γυναίκα χαρακτηρίζεται μονίμως "υστερική", τα κινήματα για τα δικαιώματα της (να έχει δηλαδή ίσες ευκαιρίες, τίποτα παραπάνω) είναι κατ επέκταση υστερικά. Οι γυναίκες σίγουρα λένε ψέματα, έχουν συμφέρον όταν κάνουν τέτοιες κατηγορίες (ποιο ακριβώς, δεν έχω καταλάβει), ή απλώς "βγάζουν τα απωθημένα τους" όπως λες (!!!), ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μια διάσημη δικηγόρος στην Αμερική αποκάλυψε ότι για κάθε πελάτισσα της σε τέτοια υπόθεση, παίρνει 50 τηλεφωνήματα ακόμα από γυναίκες που όμως φοβούνται να καταγγειλουν δημοσίως και τελικά δεν μιλούν καθόλου. Γιατί άραγε; Γιατί ξέρουν πολύ καλά το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν... δυστυχώς.
Its official! Weinstein effect (βλ. https://en.wikipedia.org/wiki/Weinstein_effect)Οι social media και ΜΜΕ εκδικάσεις -κυρίως- μας ενοχλούν ως προς την ύπαρξη ενός υπαρκτού παράγοντα, αυτού της ψευδούς κατηγορίας και προφανώς είναι άδικο και άσχημο ένας άνθρωπος να "καταστρέφεται" αν δεν έχει υπάρξει υπεύθυνος τέτοιων απεχθών πράξεων. …Αλλά αν είναι να είμαστε ευαίσθητοι με τις αδικίες και τα aesthetics της “ανθρωποφαγίας” των social και ΜΜΕ, ας μην είμαστε τόσο επιλεκτικά ευαίσθητοι. Ας αφήσουμε τους διάσημους και ας μιλήσουμε, λίγο περισσότερο, με αριθμούς, να δούμε τι γίνεται π.χ. σε Αγγλία και Ουαλία: Μεταξύ των ετών 2009 και 2011 υπολογίζεται ότι υπήρξαν 78.000 θύματα βιασμού (μέσος όρος υψηλών και χαμηλών εκτιμήσεων που δεν αφορά σε άλλα/minor sexual offences - το παραπάνω νούμερο αφορά σε 69.000 γυναίκες και 9.000 άνδρες). Πόσα αδικήματα/περιστατικά καταγγέλλονται στην αστυνομία; 15.670Πόσα άτομα αντιμετωπίζουν δικαστικές διαδικασίες; 2.910Πόσοι καταδικάζονται, τελικώς; 1.070https://www.theguardian.com/news/datablog/2013/jan/11/male-female-rape-statistics-graphic#dataυγ. Αναφορικά με τον Σπέισι:"UK police investigate second Kevin Spacey sexual assault claim"Spacey has faced a series of accusations of sexual misconduct in the US and the UK. Last week, the Old Vic theatre, where he was artistic director from 2003 to 2015, said it had been contacted by 56 people with 20 individual allegations of inappropriate conduct, including some allegedly perpetrated against former staff.It said 14 were so serious it had advised the complainants to contact the police, and apologised for failing to ensure there was an environment in which people felt they could come forward.https://www.theguardian.com/culture/2017/nov/22/uk-police-investigate-second-kevin-spacey-sexual-assault-claim+"Kevin Spacey: Scotland Yard investigates third sexual assault claim against actor"The actor was initially accused of making unwelcome sexual advances towards Anthony Rapp, when Rapp was 14. Spacey apologised to Rapp but said he did not remember the incident. Further allegations followed, many of which centred on Spacey’s tenure as artistic director of the Old Vic, in London. Spacey has denied some of the allegations, but has not responded to others. He is seeking “evaluation and treatment”, according to a statement he made in November.https://www.theguardian.com/film/2018/jan/18/kevin-spacey-scotland-yard-investigates-third-sexual-assault-claim-against-actor+"Kevin Spacey accused of sexual assault by son of actor Richard Dreyfuss"https://www.theguardian.com/film/2017/nov/06/kevin-spacey-accused-of-sexual-assault-by-actor-richard-son-kevin-dreyfuss
Φίλτατη City, ομολογουμένως να έχουν πλάκα τα λεγόμενα μου αλλά πχ για τον Σπεϊσι ή τον κάθε Σπεϊσι δεν είναι τόσο αστεία. Δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιο ακριβώς σημείο της απάντησης μου εντόπισες ότι οι γυναίκες είναι υστερικές. Ουδέποτε μίλησα για κάτι τέτοιο: ανέφερα για ένα υστερικό κίνημα (ανεξαρτήτως φύλλου) που δεν καταφέρνει να δει πέραν από τις δικές του ετυμηγορίες και σπέβδει να καταδικάσει τον οποιοδήποτε με πειστήριο μια ανάρτηση στο facebook. Αν δεν μπορείς να αντιληφθεις πόσο λάθος είναι αυτό τότε λυπάμαι δεν μπορώ να στο εξηγήσω.
#7 έχω εντυπωσιαστει! 4 ξένες γλώσσες σε ανώτατο επίπεδο; ξέρεις πόσο δύσκολο είναι αυτό; γνωριζεις πολλούς που μιλούν σε ΤΈΤΟΙΟ ΕΠΊΠΕΔΟ όχι μια, αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ ξένες γλώσσες;;; οι περισσότεροι της γενιάς μας έχουν όλοι proficiency (έχει χάσει την αξία του πια), αντε κι ένα β1 ή β2 σε γαλλικά ή γερμανικά. Κ γι αυτο ισως οι γονεις σου θεωρουν τις ξενες γλώσσες χομπι: επειδη ολοι γνωριζουν αγγλικά. Αυτο ομως που αγνοουν ειναι οτι ο μέσος Έλληνας μπορεί να έχει το δίπλωμα, στην πραγματικότητα ομως δυσκολευεται ή τα έχει ξεχασει. Το να έχεις έφεση στις γλώσσες είναι χάρισμα. Μην το θεωρείς δεδομένο. είμαι συνομιληκη σου, μιλάω επίσης 4 γλώσσες, τις 2 εκ των οποίων όμως σε επίπεδο β1 -β2. Ασχολούμαι με άσχετο αντικείμενο, πάντα όμως με γοητευε η γλωσσολογία. Μην αφήσεις τις πιέσεις των γονιών σου να σε νικήσουν. Αν δεν είναι πολλά τα μαθήματα που χρωστάς, φρόντισε να την τελειώσεις τη σχολή για να έχεις ένα εξτρά εφόδιο και μόνο. Γιατί δεν πας στο μεταφραστικό στην Κέρκυρα; αν κάποιος γνωρίζει, ας μας πει κάποια πληροφορία. ΥΓ: τώρα τελευταία έχει κυκλοφορήσει κάποια βίντεο στο YouTube ένας Βέλγος που μιλάει άπταιστα ελληνικά. σχεδόν σαν Έλληνας: ο φιλέλληνας. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι η γλώσσα μας παρουσιάζει δυσκολίες. Αξιέπαινο. Το λιγότερο.
#7 δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό που θα πω, αλλά όταν είσαι 28, ακόμα χρωστάς μαθήματα και παραδέχεσαι ότι δεν γουστάρεις μια αυτό που σπουδάζεις, τι ακριβώς περιμένεις για να κάνεις επιτέλους αυτό που πραγματικά θέλεις? το οκ από τη μαμά και τον μπαμπά? please...
#2 λένε ποτέ μην πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ όταν πεινάμε καθώς πάνω στην πείνα και λιγούρα μας γεμίζουμε το καλάθι/καρότσι με πολύ παραπάνω πράγματα απ' ό,τι θα παίρναμε κανονικά. Εξού υποθέτω και η ανησυχία για το πορτοφόλι!
#2Ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ#λους;Ότι η υγιεινή διατροφή θα σε αφήσει νηστικό;Ότι για να υποστηρίξεις την τοπική παραγωγή πρέπει να χρυσοπληρώσεις;Ότι θέλει ο πιστός να νηστέψει και η κρίση δεν τον αφήνει;Αν πάντως είναι διαφήμιση για παραδοσιακό ταχίνι συνεταιρισμού Λήμνου, να πω ότι είναι πετυχημένη. Στείλε μας δείγματα να δούμε αν είναι καλό.
#1Κάποιοι γεννιούνται ξερόλες και κάποιοι γίνονται. Το ίντερνετ έχει ευνοήσει την ξερολίαση επίσης. Εκείνοι που με εκνευρίζουν είναι κυρίως αυτοί που για κάποιον λόγο θεωρούν ότι η άποψη που έχω δεν είναι προϊόν γνώσης, θεωρητικής ή/και εμπειρικής, αλλά απλώς μια γνώμη, λιγότερο σημαντική από τη δική τους.Αν παρατηρήσεις καλύτερα αυτούς με τους οποίους αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, ίσως δεις ότι συχνά πρόκειται για ανθρώπους που βάζουν το προσωπικό συμφέρον που εξυπηρετεί η άποψη που υποστηρίζουν, πάνω από κοινό καλό. Οπότε καλό είναι να βλέπεις ποια είναι η αφετηρία της σκέψης του καθενός και μόνο αν η αφετηρία σας είναι κοινή, να συνεχίζεις την κουβέντα, πάνω στις διαφορετικές απόψεις. Συνήθως εκείνος που θέλει να επιβάλλει την άποψη του, κρύβει τους λόγους που θέλει να το κάνει.Κατά τα άλλα, έχεις ακουστά φαντάζομαι τη Βαβέλ.
"Εκείνοι που με εκνευρίζουν είναι κυρίως αυτοί που για κάποιον λόγο θεωρούν ότι η άποψη που έχω δεν είναι προϊόν γνώσης, θεωρητικής ή/και εμπειρικής, αλλά απλώς μια γνώμη, λιγότερο σημαντική από τη δική τους. Πηγή: www.lifo.gr"Εγώ πάλι είμαι λιγότερο γενναιόδωρη με σένα και πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι ηλίθιοι και νομίζουν ότι όλοι είναι το ίδιο ηλίθιοι με κείνους...
#7Δεν μας λες τη σχολή σου, λες και υπάρχουν πολλές φοιτήτριες στα 28 που λατρεύουν τις ξένες γλώσσες και ξέρουν 4 σε ανώτατο επίπεδο και ήταν αυτό που θα σε πρόδιδε, αλλά αν πας νομική, η ΕΕ ψάχνει κατά καιρούς lawyer linguists με καλύτερες αποδοχές από τους "απλούς" μεταφραστές.
#2Στάνταρ ψωνίζεις περισσότερα στο σούπερ μάρκετ όταν πας πεινασμένος/η και ναι, αν το μπάτζετ είναι περιορισμένο μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό που κάνω εγώ είναι να αναγνωρίζω την πείνα μου, να τη σέβομαι και να μου επιτρέπω μία παρασπονδία. Μία όμως. Όχι άιντε φορτώνω ότι βρω.(Δεν έχω δοκιμάσει το ταχίνι Λήμνου, αλλά το περίφημο καλαθάκι είναι νοστιμότατος κρασομεζές. Γίνεται και σαγανάκι, μπαίνει και σε πίτες, και σε κοκκινιστά κρέατα... μούρλια)
#5 Με στεναχώρησε η ιστορία σου. Κυρίως γιατί τελικά δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας ο σύζυγος σου. Και νομίζω αυτό σε ενοχλεί και εσένα. Ότι αντί να σκιστεί και να κάνει τα πάντα για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη σου, αυτός περιμένει να κάνεις εσύ όλη την προσπάθεια. Εσένα να σου περάσει, εσένα να μην σε ενοχλεί, εσύ να καταπιείς αυτά που σε ενοχλούν. Δεν μου φαίνονται καλά σημάδια. Σαν να μην είναι αρκετά σοβαρή η δική σου αναστάτωση. Την προσπερνάει γιατί αυτό που θέλει αυτός είναι πιο σημαντικό. Από τη άλλη, αφού δεν έχει να χάσει τίποτα, προσπαθεί να συνεχίσει με τα πράγματα όπως τον βολεύουν. Εσύ θέλεις να μείνεις στο γάμο μαζί του με κάθε τρόπο. Άρα βρίσκει και κάνει. Δεν βρίσκει λόγο γιατί να σταματήσει να τη βλέπει; Σοβαρά τώρα; Συγνώμη αλλά ο σύζυγος σου είναι γελοίος. Δεν είναι κοινωνικός. Βρες και εσύ κάποιον, κάνε παράλληλη σχέση και μετά κράτα τον για φίλο να δούμε τι θα σου πει. Τώρα ο σύζυγος έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δεν ένιωσε ποτέ να απειλείται το σιγουράκι. Τζάμπα μάγκας. Να ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανόν να ζηλέψει πάρα πολύ αν κάνεις κάτι αντίστοιχο. Εν κατακλείδι, νομίζω ότι το όριο που βάζεις στον εαυτό σου (να μείνεις στο γάμο οπωσδήποτε), δίνει στον άλλο πάτημα να καταπατήσει τα πάντα. Πρέπει να είσαι γενναία και να θέσεις τις προυποθέσεις κάτω από τις οποίες θα παραμείνεις μαζί του. Αλλιώς τι νόημα έχει να παραμείνεις και να μην είσαι χαρούμενη; Να σε τρώει το σαράκι κάθε μέρα;
#3Οκ για τον Γούντι Άλεν, αλλά με τον Σπέισι έχουμε ομολογία του ιδίου και απόφαση εταιρείας η οποία ασχολείται με το θέαμα, άρα έχει δημόσια εικόνα και οποιαδήποτε "μουτζούρα" σε αυτήν μεταφράζεται σε λιγότερα κέρδη, να τον διώξει. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μεν, αλλά δεν αναλαμβάνει το κάθε Netflix το κόστος.
Εγώ μάλλον συμφωνώ με την κοπέλα της ερώτησης, στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Ίσως καταστρέφουν καριέρες, οικογένειες και προσωπικοτητες στην πορεία. Όμως δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο κλάμα και παράπονο, γιατί υπερβολικά πολλά από τα θύματα αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία, κυνισμό και μισογυνισμό όταν παρακαλούσαν για βοήθεια. Και αυτό όχι για να αναβιώσουμε τις δεκαετίες εντολές με τα ματάκια, απλά να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να είναι 2018 but life is still not fair
"Και αυτό όχι για να αναβιώσουμε τις δεκαετίες εντολές με τα ματάκια, απλά να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να είναι 2018 but life is still not fair" Ξεκάθαρα χτυπήσε ο δαίμονας του πληκτρολογίου εδώ. Ήθελα να πω ότι η ζωή είναι άδικη και δυστυχώς μέσα σε όλη την αφύπνιση για την σεξουαλική κακοποίηση θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες. Αυτο όμως δεν αναιρεί την αξία του κινήματος προφανώς.