Στο σημερινό «Α μπα»: όχι και τόσο μεγάλη τρέλα

Στο σημερινό «Α μπα»: όχι και τόσο μεγάλη τρέλα Facebook Twitter
78

__________________

1.


Γιατί είναι τόσο δύσκολη η επικοινωνία με τον κόσμο γύρω μας? γιατί οι περισσότεροι προσπαθούν να σου επιβάλλουν την γνώμη τους και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι του λες. Γιατί δεν σκέφτονται ότι ο συνομιλητής τους μπορεί απλά να βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική?????


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η ερώτηση δεν είναι φιλοσοφική ή θεωρητική ή αόριστη ή μόνο για πασατέμπο, είναι κρίμα. Ας ελπίσουμε ότι το έστειλες εν βρασμώ ψυχής και το ξέρεις: υπάρχει πολύ σαφής απάντηση. Google it.

__________________
2.


Προετοιμάζω λοιπόν τον εαυτό μου για τη φρίκη που πρόκειται να βιώσει φτάνοντας στο ταμείο, διότι ο χειρότερος καταναλωτής είναι ένας πεινασμένος καταναλωτής. Από τα κασέρια και τα σαλάμια πιάνω τον εαυτό μου να λιγουρεύεται παραδοσιακό ταχίνι από συνεταιρισμό της Λήμνου.
-νουση


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι ερώτηση, αλλά είναι τόσο σουρεαλιστικό (δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοεί) που ήθελα να το διαβάσετε κι εσείς.


__________________
3.


Αγαπητή Α,μπά,
Σχετικά με τον χαμό που έχει γίνει με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις για σεξουαλική παρενόχληση, έχω προβληματιστεί αρκετά. Ως που είναι η αλήθεια και που ξεκινάει το ψέμα. Δηλαδή απο τις 200 π.χ που δηλώνουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης απο τον Γουάνστιν, αποκλείται οι 10 να ψεύδονται; και απλά να το κάνουν για δημοσιότητα;Όλο αυτό το κίνημα metoo μήπως ξεκίνησε με καλά κίνητρα αλλά πλέον έχει ξεφύγει; Διάβασα αυτό το άρθρο  που φαίνεται απόλυτα λογικό. Δεν μπορεί η μάζα να δικάσει τον οποιονδήποτε ερήμην. Μια πολιτισμένη κοινωνία λειτουργεί με νόμους, κανόνες, δικαστήρια. Πώς γίνεται λοιπόν με το που ξεσπάει ένα σκάνδαλο όπως του Κεβιν Σπεισι για παράδειγμα, αντί να περιμένουμε μια επίσημη δικαστική απόφαση, η εταιρεία τον απομάκρυνε απο παντού και όλοι τον καταδίκασαν αυτόματα. Δε λέω μπορεί όντως να είναι ρεμάλι αλλά ρε γαμώτο έτσι επειδή κάποιοι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για σεξ.παρενόχληση αυτόματα πρέπει να ταχθούμε όλοι με το ''θύμα''; Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, γυναίκα είμαι, απλά στην δική μου λογική θέλω να ακούσω και τις δυο απόψεις και μετά να φανατιστώ υπερ του ενός ή υπέρ του άλλου. Εσύ τι πιστεύεις, έχω απλοποιήσει τα γεγονότα; Να σου πω και τον πόνο μου, αγαπώ τον Woody Allen, αγαπώ τις ταινίες του, τη λογική του, την αισθητική του. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, πριν απο 20 χρονια τα έφτιαξε με τη θετή κόρη της συντρόφου του, κατακριτέο, αλλα στη τελική ακόμα μαζί ειναι. Και ο Μακρόν με τη δασκάλα του είναι παντρεμένος. Για την Ντιλαν Φαραοου ο Αλλεν αθωώθηκε,με τη γυναικα του ειναι ακομα παντρεμενος και τωρα ξαφνικα βγηκαν ολες οι πρωην πρωταγωνιστριες του, μαχιμες του... metoo και λενε δεν γνωριζαν, δεν ηξεραν ,χαριζουν τα λεφτα τους στην οργάνωση και βλέπεις τίτλους τύπου "ο κλοιός σφίγγει γύρω απο Αλλεν" και γίνομαι έξαλλη. Είναι υποκριτικό. Με τι στοιχεία; Θα ήθελα για αυτό την άποψή σου, δεν πιστεύω οτι είμαι απόλυτη, πάντως προβλιματίζομαι. Σε ευχαριστώ.
-Annie Hall

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για ποιο πράγμα προβληματίζεσαι; Αν μας έλεγες μπορεί να σου απαντούσαμε κάτι κάπως χρήσιμο.


Γιατί έτσι όπως τα λες, προβληματίζεσαι που ο κόσμος δεν είναι ασπρόμαυρος. Που δεν είναι ξεκάθαρα το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς. Που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει χωρίς να χρειαστεί να σκεφτείς κάπως (αρκετά) παραπάνω. Που ακόμα και όταν γίνεται μια αλλαγή για το κοινό καλό, μπορεί να προκύψουν θύματα. Που όλα - όλα! - δεν έχουν μόνο δύο πλευρές, αλλά είναι σαν ντισκομπάλα. Τόσες πλευρές έχουν.


Αυτό που έχει αλλάξει -λίιιιγο- είναι ότι κάποιες γυναίκες είναι ίιιιισως λιγότερο διστακτικές να καταγγείλουν κάτι που μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα ήταν στα σκοτάδια, ενώ γινόταν σε επαγγελματικούς χώρους κάτω από προβολείς, παρουσία όλων.


Κατά τα άλλα το στάτους κβο είναι εκεί που ήταν, η επανάσταση δεν ξεκίνησε ακόμα ώστε να αμφισβητήσεις την αναγκαιότητα και τα κίνητρα, μπορείς να είσαι ήσυχη.


Αν θέλεις να βρεις πρόβλημα στην νέα τάση που μόλις αχνοφαίνεται, ώστε να καταλήξεις ότι είναι περιττή, εξέτασε τα κίνητρα σου.

 

__________________
4.

Α,μπα αν υπήρχε άλλη α,μπα, θα της έστελνες ποτέ καμία ερώτηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω πως ναι.

 

__________________
5.

Αγαπητή Λένα, σε διαβάζω πολλά χρόνια και έτσι αποφάσισα και εγώ να σου γράψω .
Το θέμα μου είναι το εξής , είμαι 57 χρόνων , 30 χρόνια παντρεμένη με 2 παιδιά που πλέον είναι ανεξάρτητα. Με τον άντρα μου είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας , όπως όλα τα ζευγάρια , μα πάντα ήξερα πως θα είμαστε μαζί no matter what . Ο άντρας μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα , αρκετά εμφανίσιμος με χιούμορ και πολύ ανοιχτός , είναι αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας, κατά καιρούς έβλεπα ή μου έλεγε για γυναίκες που τον φλερτάρουν , αλλά δεν με πείραζε γιατί ήξερα πως με αγαπάει και είμαι η πρώτη του προτεραιότητα .
Εκείνος δεν μου είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν μέχρι που πριν από χρόνια κατάλαβα πως τον φλερτάρει μια γυναίκα από την κοινή μας παρέα, Έβλεπα πως και σε εκείνον άρεσε , όμως κάθε φορά που τον ρωτούσα μου έλεγε πως δεν τρέχει τίποτε , μεσολάβησαν διάφορα γεγονότα , μέχρι που παραδέχθηκε πως έχουν κοιμηθεί μαζί , ύστερα από δικές μου πιεστικές ερωτήσεις , ψάχνοντας και συνδέοντας γεγονότα κατάλαβα πως έχουν σχέση και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια . με πείραξε πάρα πάρα πάρα πολύ , τρελάθηκα στην σκέψη πως τόσα χρόνια έκανε διπλή ζωή , μου έλεγε ψέματα , με έκανε ρεζίλι σε όλους τους γνωστούς μας ( η γνωστή ιστορία , ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος ).
Όπως είναι φυσικό η σχέση μας πέρασε τεράστια κρίση , απαίτησα να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί της και να συνεχίσουμε την ζωή μας και παρόλο που μου ορκίστηκε πως δεν θα μου ξαναπεί ψέματα και πως διέκοψε την ερωτική του σχέση μαζί της , μου είπε και πως δεν πρόκειται να σταματήσει να μιλάει και να έχει κοινωνικές επαφές μαζί της , πως είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος τον οποίο εκτιμά και πως δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει να επικοινωνεί.
Αυτή η γυναίκα είναι ελεύθερη στα 50 και ξέρω πως ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του , υποπτεύομαι πως και εκείνος ήταν και δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί οι δύο θα βγουν για καφέ χωρίς να υπάρξει κάτι άλλο μεταξύ τους, παρόλο που ,μου ορκίζεται πως με αγαπάει και πως δεν πρόκειται να με αφήσει ποτέ, είναι τρυφερός μαζί μου , με νοιάζεται , το σεξ είναι καλό , με τρώει η ζήλια δεν μπορώ να δεχτώ πως διατηρεί ακόμη μαζί της επαφές.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω το σπίτι μου , ούτε και εκείνος άλλωστε , μα πιστεύεις πως δύο άνθρωποι με τέτοιο παρελθόν μπορούν να μείνουν μόνο φίλοι ?. τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να καταλάβει πως με ενοχλεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονός πως υπάρχει ακόμη αυτή η γυναίκα στην ζωή του έστω και ως ''φίλη΄΄ και πως δεν είναι παράλογη η απαίτηση μου να σταματήσει να την βλέπει - έστω και φιλικά , όπως λέει ?
-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να χαλάσεις το σπίτι σου, πολύ φοβάμαι ότι περισσεύουν οι απαντήσεις. Θα το προσπαθήσω όσο πιο καλά γίνεται.


Το πρόβλημα δεν είναι ότι πρέπει να βρεις τρόπο για να καταλάβει πόσο έξω φρενών είναι αυτό που κάνει. Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ότι το ξέρει, αλλά δεν βρίσκει κάποιο λόγο αρκετά σοβαρό ώστε να μην το κάνει.


Μπορεί να είναι επειδή ξέρει ότι δεν θέλεις «σε καμία περίπτωση» να «χαλάσεις το σπίτι σου»; Αυτή η «καμία περίπτωση» είναι που σε κάνει ευάλωτη.

__________________
6.


Διαβάζοντας την πρώτη ιστορία που δημοσιεύτηκε σήμερα (18.1.2018) ταυτίστηκα. Και εγώ, μπορώ να πω ότι επί το πλείστον έλκομαι από αρκετά μεγαλύτερους άνδρες -είμαι 23 χρονών. Προσωπικά πολλά σκέφτομαι για τον εαυτό μου. Το πρώτο είναι το λεγόμενο "οιδιπόδειο σύνδρομο". Το δεύτερο είναι ότι ίσως μου έχει λείψει το αίσθημα ασφάλειας ή επικοινωνίας από τον πατέρα μου (και ευρύτερα από την οικογένειά μου) και ψάχνω να την βρω σε κάποιον τρίτο ώριμο άνδρα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας. Για πιο λόγο νεαρά σε ηλικία κορίτσια/αγόρια έλκονται ερωτικά από μεγαλύτερα άτομα;
-Λίνα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Σκέψου και άλλα για τον εαυτό σου, διάβασε εξειδικευμένα άρθρα και βιβλία από επιστημονικές πηγές, πήγαινε και σε ψυχολόγο αν θέλεις να το εξερευνήσεις περισσότερο. Δεν είναι κάτι που θα λύσεις με κουβεντούλα με αγνώστους των οποίων τα κίνητρα και τις γνώσεις αγνοείς. Μόνο αν ψάχνεις συνταγή για γιουβαρλάκια.


_________________
7.

Αγαπητή μου Α,μπα! Είμαι σε απογνωση .
Είμαι 28 χρονών και μόλις πέρυσι (βασικά ούτε χρόνο δεν έκλεισα) συνειδητοποίησα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου . Είμαι σε μια σχολή την οποία δεν έχω τελειώσει , χρωστάω κάποια μαθήματα τα οποια είτε δεν παω καν να τα δώσω , είτε δεν τα περναω. Πλέον κατάλαβα ότι Είμαι αιώνιος φοιτητής οχι Γιατί στερουμαι μυαλου , αλλά γιατί δεν μ αρέσει . Το μόνο που μου προσέφερε αυτή η σχολή είναι να μου ανοίξει τους πνευματικους ορίζοντες. Κατά τ άλλα , δεν θέλω να ασχοληθώ με καμία από τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται από την συγκεκριμένη σχολή . Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τις ξένες γλωσσες (γνωριζω ήδη 4 σε ανωτατο επιπεδο) μ έκανε να καταλαβω ότι αυτό μ αρέσει , αυτό με γεμιζει , αυτό αγαπώ. Κάθε φορά που μαθαίνω μια ξένη γλώσσα πέφτω με τα μούτρα (Προς λύπη των γονιών μου που επιμένουν να το θεωρούν "χομπι"). Η διερμηνεία , η μετάφραση και η γλωσσολογία , είναι κοσμοι θαυμαστοι σε μένα . Φυσικά οι γονείς , οι φίλοι , δεν ξέρουν ότι χρωστάω τόσα μαθήματα και ενώ με τους γονείς έχω συζητήσει οτι δεν μ'αρέσει αυτό που σπουδαζω , δεν με ακούν ουσιαστικά ,αφού εκεί που νομίζω ότι με καταλαβαίνουν καÎ θέλουν να με.στηρίξουν σ ένα προφανώς μεγάλο βήμα (να παρατήσω τη σχολή), την επομενη στιγμή ονειρεύονται το πτυχίο , ενα μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή και μια δουλειά γραφειου. Και γι αυτό Είμαι σε απογνωση . Εχω ψυχοσωματικά Κάθε τρεις και λίγο γιατί σκέφτομαι συνέχεια πόσο καταπιεσμένη νιώθω . Θέλω να φύγω στο εξωτερικό , να σπουδάσω αυτό που θέλω (διερμηνεία ,μετάφραση ή γλωσσολογία) κατα προτιμηση στην Αγγλία , και φυσικά να δουλεψω παράλληλα . Φοβάμαι πολύ όμως . Φοβάμαι την αντιπαραθεση , φοβάμαι οτι ούσα πλήρως εξαρτώμενη Οικονομικά από τους γονεις , δεν θα με αφήσουν να το κάνω . Και καίγεται το μέσα μου .
Ξέρω ότι χρειάζομαι ψυχολόγο , προτίθεμαι να επισκεφτώ σύντομα εναν
Θα ήθελα δύο πράγματα από σένα και τους φίλους αναγνώστες :
1) Μια γνώμη για όλα αυτά .. πραγματικά θέλω να την αφησω τη σχολή .. Είναι τρέλα ;; Διαφωνεις ;;;
2) Επί του πρακτέου , αν κάποιος φίλος ή εσύ έχει να μου προτεινει δουλειά και σχολή πάνω σ αυτους τους τομείς που προανέφερα , θα ήμουν ιδιαιτέρως ευτυχής .
Ευχαριστώ για το χρόνο σας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ποτέ δεν κάνει κακό ο ψυχολόγος, αλλά δεν είναι και παράξενο ή αναπάντεχο ή έστω και λίγο προβληματικό ότι φοβάσαι να αλλάξεις πορεία ενώ είσαι οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς σου. Είναι σοβαρή και δύσκολη υπόθεση να αφήσεις κάτι που μοιάζει σίγουρο για να κάνεις κάτι διαφορετικό, και μάλιστα μόνη σου, στο εξωτερικό. Κρίμα που δεν μας λες τι σπουδάζεις τώρα, αλλά υποθέτω ότι είναι κάτι που μοιάζει ότι θα έχει σιγουριά στο μέλλον. Και εκεί είναι που μπορείς να στηριχτείς, πιστεύω, για να σε ακούσουν οι γονείς σου: στην ψευδαίσθηση της σιγουριάς.


Ό,τι και να σπουδάζεις, αν δεν το αγαπάς καθόλου, αν δεν ξέρεις πώς να το προσεγγίσεις, δεν θα πετύχεις σε αυτό, όσο σίγουρο και αν φαίνεται. Οι γονείς – οι γονείς, γενικά, ως τσουβαλιασμένη κατηγορία- που ονειρεύονται παιδιά γιατρούς και δικηγόρους, δεν ξέρουν, και δεν θέλουν να ξέρουν για άνεργους δικηγόρους και για κακοπληρωμένους και ξενυχτισμένους γιατρούς σε άθλιες συνθήκες. Μόνο τις γραφειάρες «ξέρουν». Οι γονείς σου πρέπει να μάθουν ότι χρωστάς μαθήματα. Το όνειρο για το μεταπτυχιακό θα κλονιστεί αν καταλάβουν ότι ούτε το πτυχίο είναι βέβαιο. Πρέπει να δείτε όλοι μαζί ρεαλιστικά τις προοπτικές σου στην Ελλάδα. Βιάζονται να δουν το μέλλον για να σταματήσουν να ανησυχούν, όχι επειδή είναι σίγουροι για αυτά που πιστεύουν. Κι εσύ πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο δράσης. Βρες πτυχίο, βρες σχολή, βρες δίδακτρα, βρες τι είδους δουλειά θα μπορούσες να κάνεις παράλληλα. Όχι ρωτώντας στο ίντερνετ για να σου απαντήσουν ίσως μετά από δύο μήνες, τουλάχιστον όχι μόνο έτσι. Είναι κανονική δουλειά να χαράξεις την εναλλακτική σου πορεία, χρειάζεσαι σχέδιο πριν μιλήσεις στους γονείς σου. Μίλησε για το τώρα, για το μετά, και για τις προοπτικές που ανοίγονται αν σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει. Τι θα μπορούσες να κάνεις μετά; Αν δείξεις ότι ξέρεις για τι μιλάς, η συζήτηση θα είναι πολύ διαφορετική.


Ή θα κάνεις όλα αυτά, ή θα το πάρεις όλο πάνω σου και θα χρηματοδοτήσεις τον εαυτό σου χωρίς να ζητήσεις άδεια από κανέναν. Αυτές είναι οι λύσεις που έχεις.


(Το πόσο τρέλα είναι να αφήσεις τη σχολή εξαρτάται από το πότε θα μπορούσες να την τελειώσεις και κατά πόσο θα μπορούσε να συνδυαστεί αυτό το πτυχίο με αυτό που ονειρεύεσαι τώρα. Πάντως, θέλει αρκετή σκέψη. Από την άλλη, δεν είναι και το πιο τρελό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς.)

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
#5 Με έπιασε βαθύτατη λύπη με αυτό που έλαχε της Αγανακτισμένης (και πολύ light το ψευδώνυμο!)...Ο άντρας της είναι πραγματικά αχαρακτήριστος!!! ?? Θέλει και την πίτα ολόκληρη&τον σκύλο χορτάτο!!Μα δε γίνονται αυτά που θέλει!!Θρασύτατος,καταργεί την κοινή λογική,δε δείχνει κανένα σεβασμό&καμία ευαισθησία στα συναισθήματά της,στην εύλογη-αλίμονο,δηλαδή!-απαίτησή της να διακόψει επαφές!!Απλά πατάει πάνω στην αδυναμία που του έχει,και καθώς μετά από 30 χρόνια γάμου την ξέρει καλά,σου λέει αυτός θα κάνω εγώ το γούστο μου,γιατί η άλλη δεν θέλει επ'ουδενί να "χαλάσει" το σπίτι της...Ωστόσο,το σπίτι της έχει ήδη χαλάσει,από τη στιγμή που εκείνος έκανε διπλή ζωή και τη δούλευε κανονικότατα επί σειρά ετών.Απλά αποθρασύνθηκε η "γκόμενα"&έπεσε αναπόφευκτα στην αντίληψή της...Αν διαβάζεις,Αγανακτισμένη,ο άντρας σου τα θέλει όλα δικά του!Σίγουρα είναι ερωτευμένος με την άλλη γυναίκα (γι'αυτό δε δέχεται να διακόψει επαφές)&οπωσδήποτε εσύ τον βολεύεις,γι'αυτό και σου δίνει αυτό που θες:μεγάλα λόγια&ποιοτικό σεξ.Τα μέσα για να σε κρατάει σε "καταστολή"&να κυκλοφορεί με την άλλη με τις "ευλογίες" σου...Το ότι σε τρώει η ζήλια το διαχειρίζεται μια χαρά,δεν του δίνεις τελεσίγραφο,δε βάζεις το μαχαίρι στο κόκαλο ώστε να αναγκαστεί να επιλέξει ,εσένα ή εκείνη!Και δεν το κάνεις ενδεχομένως γιατί φοβάσαι ποιά θα επιλέξει (κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα ένιωθα)!Και πολύ κόσμια είσαι που σε ενοχλεί αφάνταστα,δεν υπάρχει όλη αυτή η διαδικασία στην οποία ΕΣΥ του έχεις επιτρέψει να σε υποβάλει.Δώσε τελεσίγραφο, όποια και να είναι η έκβαση, θα βρεις ανακούφιση,θα πάψεις να καταρρακώνεσαι ψυχικά κάθε φορά που εκείνος θα την βλέπει "φιλικά" (έτσι ισχυρίζεται...Μέσα σου,τον πιστεύεις?!).
Τον σταυρώσαμε. Τεεεεεεέλεια. Να δώσω τώρα εγώ την άλλη οπτική; (μιας και ετέθη κι από την #1)Η κυρία που μας γράφει μπορεί να είναι χρυσή και άγια (και δεν την γνωρίζω για να το αμφισβητήσω και πραγματικά θέλω να την συμπονέσω γι'άυτό που περνάει) αλλά δυστυχώς ο προβληματισμός ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΤΕΙ είναι προβληματισμός κυράτσας:"τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να καταλάβει πως με ενοχλεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονός πως υπάρχει ακόμη αυτή η γυναίκα στην ζωή του έστω και ως ''φίλη΄΄ και πως δεν είναι παράλογη η απαίτηση μου να σταματήσει να την βλέπει - έστω και φιλικά , όπως λέει?"Είναι ο άντρας σου ερωτευμένος (ερωτευμένος!) με άλλη γυναίκα επί χρόνια και εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα; "Αυτή η γυναίκα είναι ελεύθερη στα 50 και ξέρω πως ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του , υποπτεύομαι πως και εκείνος ήταν".Είναι ο άντρας σου πολυγαμικός και δεν το είχες καταλάβει 30 χρόνια να κάνεις τα κουμάντα σου; (Όπου κουμάντα είτε έρχεστε σε διάλυση της σχέσης με την συμβατική αποκλειστική έννοια είτε συμφωνείτε να έχετε ανοιχτό σχήμα και να είσαι ενήμερη για τα τεκταινόμενα και να μην είσαι στην υγειά του κορόϊδου.)Είναι ο άντρας σου μονογαμικός αλλά έτυχε και μια στιγμή στα 30 χρόνια ερωτεύτηκε με έρωτα βαρύ μια άλλη γυναίκα και ενώ το καταλαβαίνεις το πρώτο που σκέπτεσαι είναι να ζητήσεις να μην την ξαναδεί; Για έναν πραγματικά ερωτευμένο είναι κάτι το αδιανόητο! Πώς ζητάς κάτι τέτοιο και δεν του λες ότι εφόσον είναι τόσο ερωτευμένος δεν πρέπει και να είναι ελεύθερος να διεκδικήσει τον έρωτά του; Δεν τίθεται ως ζήτημα τελεσιγράφου. Τίθεται ως ζήτημα ανθρώπινης εντιμότητας προς την αλήθεια που βιώνει κάποιος. Τελικώς το θέμα δεν είναι να μην την ξαναδεί ούτε να διαλέξει ανάμεσά σας. Ούτε να νιώσει εκείνος ότι στην ποδιά του σφάζονται ώριμες κοπελούδες. Ούτε καν να έχεις άσσο για εκβιασμό το ότι "ας χαλάσει το σπίτι μου". Οι εκβιασμοί είναι για μικρόνοες ανθρώπους. Το θέμα είναι ότι ο γάμος σας έχει ουσιαστικά ΛΗΞΕΙ εδώ και καιρό επειδή δεν είχατε την βαθιά εποικοινωνία και (τολμώ να πω) και το βαθύ νοιάξιμο ο ένας προς τον άλλον (Και ναι ούτε εκείνος προς εσένα βεβαίως. Σε μαστίγωσα εσένα επειδή εσύ μας γράφεις αλλά δεν είναι εντάξει ούτε εκείνος φυσικά). Είναι μεγάλο κρίμα αλλά δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Μόνο με σύμβουλο γάμου ή κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός (οριακή αρρώστεια/θάνατος αγαπημένου προσώπου/οικονομική καταστροφή/πόλεμος κλπ) σώζεστε πλέον. Σκέψου αν αξίζει τον κόπο.
Μα βρε Κάραβαν, ούτε αυτός θέλει να χωρίσει. Αλλιώς θα ήταν μια ωραιότατη ευκαιρία να πει "τώρα που αποκαλύφθηκε, θέλω να φύγω και να ζήσω αυτό που θέλω". Δεν το λέει όμως. Συντηρεί και τα δύο. Αν αναλάμβανε την ευθύνη του "φεύγω", τότε θα του έλεγε η 1 αυτά που λες. Πώς να τον διευκολύνει αφού αυτός δεν θέλει να φύγει; Άσε που λέει ότι έχει ήδη χωρίσει την παράλληλη αλλά αυτό ας μην το πιάσουμε.
Τελείως άλλη φιλοσοφία έχει το σχόλιό μου TGProject. Δεν είναι διάδικοι ή αντίπαλοι σε ρητορικό debate του Deree. Δεν παίζουν πόκερ ούτε Monopoly όπου υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Είναι σύζυγοι και συνοδοιπόροι ζωής. Οφείλει ο ένας να νοιάζεται τον άλλον. Το νοιάξιμο σημαίνει "θέλω να είσαι ευτυχισμένος (ακόμα και χωρίς εμένα)". Όχι θέλω να διατηρήσω το κοινωνικό προφίλ μου πάση θυσία και να μην με κοροϊδεύουν στην παρέα...Αυτό σημαίνει απλά αγαπάω το τεράστιο Εγώ μου... (που ενδεχομένως και μαζί σου το ίδιο ισχύει και για τον σύζυγο- δεν το αμφισβητώ!)Εκτός αν υπάρχει άλλο παρασκήνιο που δεν μας λέει. (Οπότε ας κάνει λογαριασμό να μας πει για να είμαστε κι εμείς περισσότερο ενσυναισθηματικοί. Όπως το διαβάζω είναι δυστυχώς τρε μπανάλ)
Καραβάν (ξερολάν ?),δεδομένου ότι σε διαβάζω επί καθημερινής βάσης (απλά σχολιάζω σπανίως),πολλές φορές μου δίνεις την εντύπωση ότι κάνεις αντίλογο,απλά και μόνο για να κάνεις αντίλογο!! Αν μη τι άλλο,ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου,και ίσως ανήκεις στο 3 (?!) % του γυναικείου πληθυσμού που θα ήταν large σε αντίστοιχη περίπτωση. "Κυράτσα" η γυναίκα,επειδή δε μπορεί να ανεχτεί την αναλγησία του απέναντί της?!Η ταλαίπωρη έχει κλονιστεί ,μετά από 30 χρόνια ευτυχισμένου γάμου,κατέρρευσε ο κόσμος της.Δεν έφταιξε απαραίτητα στο "κέρατο",είναι ρευστή η δυναμική των ανθρωπίνων σχέσεων,ίσως αυτός απλά να ερωτεύτηκε την άλλη,γιατί έτσι έκατσε η φάση. Η μονογαμία είναι συνειδητή επιλογή,είμαστε πολυγαμικά όντα οι άνθρωποι,γυναίκες&άντρες.Αυτός τώρα, τις θέλει και τις δύο,but you can't always get what you want. Think again,φίλτατη! ? Το τελεσίγραφο,αν το έθετε,θα έδινε μια λύση σε όλη αυτή την προβληματική κατάσταση που την ταλανίζει.
Αχ βρε Καραβάν' σε σταύρωσαν κι εσένα. Πόσο δίκιο έχεις σε όλα...προοδευτικοί προοδευτικοί αλλά σε τέτοια θέματα ξυπνάει η κατίνα μέσα μας. Αυτό το δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου με τίποτε είναι λίγο ανατριχιαστικό από όποιον ειπωθεί.
Kitana (δεν έβγαινε πειστικά το εντυπωσιακότερο Katana?)οι απόψεις μας απέχουν γαλαξίες κι έτη φωτός. Κι η αιτία δεν είναι ούτε η επιθυμία αντίλογου (προβολές κάνεις από άλλη στήλη;) κι ούτε η largoσύνη. Είναι ότι διαφέρει τελείως ο ορισμός μας του "ευτυχισμένου γάμου" και με σένα όπως φαίνεται και με την αποστέλλουσα την ερώτηση. Aς συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. @toso osoμαθημένα τα βουνά στα χιόνια. :) Σιγά μην κλάψω! Να'σαι καλά για τον καλό σου λόγο.
http://mortalkombat.wikia.com/wiki/Kitana Καραβάν,ρίξε μια ματιά! ? Αχαχαχαχαχ,άλλη στήλη...Έχεις πλάκα! ☺Δεν ξέρω αν απέχουν οι απόψεις μας,ίσως δεν έπιασες το point μου!A pleasure arguing with you! ?
Το #2 δεν είναι σουρεαλιστικό, κυριολεκτικά αυτός που πεινάει είναι ο χειρότερος αγοραστής, γι'αυτό λένε ποτέ (ΠΟΤΕ) να μην πας στο σούπερ μάρκετ πεινασμένος. Τώρα για το ταχίνι, μάλλον του έκανε εντύπωση που του γυάλισε περισσότερο από τα σαλάμια.
χθες ανεβασε η Λενα και δευτερο 'α μπα' με ημερομηνια 5.03 και μετα κατεβηκε, ή ηταν ιδεα μου? Α μπα μου αν ανεβαζεις και δευτερο α μπα τη μερα θα μου κανεις μεγαλο ψυχικο!!
Ή εγκυμοσύνη; Την τελευταία φορά που έπαθα τέτοιο παραλήρημα ήμουν έγκυος και δεν το ήξερα. Με το ζόρι κρατήθηκα να μην ανοίξω το προσούτο μέσα στο super market
Ακολουθώντας αυτή τη σκέψη κι εγώ, θα υποθέσω κάποιο μεταβολικό σύνδρομο, αφού από τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου, πάθαινα ό,τι και η bobo, αλλά με γλυκά που τα έτρωγα κανονικά, κρυφά από παιδάκια όμως. Στο ταμείο έδινα το περιτύλιγμα, κυρία.
#2 Σαν τι να εννοεί; Πας στο σουπερ μαρκετ πεινασμένος και νομίζεις ότι θέλεις ό,τι χαζομάρα βρεις μπροστά σου και μετά πας στο ταμείο και φρικάρεις με το ποσό. Υπηρχε κάποιο βαθύτερο νόημα που δεν έπιασα; (Μου άρεσε κι εμενα η περιγραφή πάντως).
#7: Δεν μας λες τη Σχολή που σπουδάζεις τώρα και αναρωτιέμαι (για πολλοστή φορά) γιατί τόση μυστικοπάθεια στις ερωτήσεις του Α,μπα. (Φοβάστε ότι θα σας βρούμε στο αμφιθέατρο ή στη μυστηριώδη πόλη/χώρα του εξωτερικού; :P) Αν μας έλεγες ότι σπουδάζεις Νομική πχ, θα μπορούσα να σου προτείνω εναλλακτικές μορφές σταδιοδρομίας πιο συμβατές με τις βαθύτερες επιθυμίες σου. Τέλος πάντων. Σε κάθε περίπτωση, διαβάζοντας την ερώτηση μού ηρθε κατευθείαν το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου (http://dflti.ionio.gr/). Δεν χρειάζεται να ξενιτευτείς για να σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει, δες αν γίνεται να μπεις στο Τμήμα με κατατακτήριες από τη Σχολή σου. Αλλο Αγγλία και άλλο Κέρκυρα, ίσως το δεχτούν ευκολότερα και τελικά σε υποστηρίξουν οι δικοί σου, αν είναι τα πράγματα όπως μας τα περιγράφεις (οικονομική εξάρτηση, αδιέξοδο με τη Σχολή σου, ψυχοσωματικά προβλήματα κλπ). Καλή τύχη :)
Αγαπητή celiamousse, ρίξε μια ματιά εδώ:https://ec.europa.eu/info/jobs-european-commission_enhttps://www.mfa.gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex Και για πρακτική άσκηση σε Αρχές του Εξωτερικού, δες https://www.mfa.gr/eykairies-stadiodromias/praktike-askese/
Ναι με μια επισήμανση βέβαια γιατι δε γίνεται ξεκάθαρο από το σχόλιο σου.Για να δώσεις κατατακτήριες πρέπει να είσαι απόφοιτος της σχολής και αν κατάλαβα καλά η κοπέλα δυσκολεύεται να τελειώσει.
#7 έκανα εγγραφή για να μπορέσω να απαντήσω στην παραπάνω κοπέλα. Ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση πριν χρόνια στάσιμη σε μια σχολή που δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα μέχρι που κατάλαβα ότι η μεγάλη μου αγάπη ήταν οι γλώσσες η γλωσσολογία και η κουλτούρα. όντας και η ίδια αποθαρρυμένη από γονείς καθώς θεωρούσαν ότι δίνω άσκοπα λεφτα (τα δικά μου λεφτά να σημειώσω εδώ)αποφάσισα να αφήσω την μέχρι τότε σχετική με το αντικείμενο δουλειά που σπούδαζα και να ασχοληθώ με τον τουρισμό που ήταν πιο κοντά στα ενδιαφεροντα που προανέφερα. Ηδη δουλεύω 8 χρόνια και συνεχίζω να μαθαίνω γλώσσες και να κάνω μαθήματα γλωσσολογίας. Αυτο που θέλω να πω είναι ότι στα 27 σου καλό είναι αρχικά να βρεις μια δουλειά κοντά στα ενδιαφέροντά σου που θα σου εξασφαλίσει και την οικονομική δυνατότητα να δουλέψεις προς την κατευθηνση που αγαπάς χωρίς να εξαρτάσαι απο κάποιον συναισθηματικά η οικονομικά. Δεύτερον στο εξωτερικό επειδή γνωρίζω από φίλους μεταφραστές η ζήτηση απο Ελληνικά σε άλλη γλώσσα είναι περιορισμένη και από Αγγλικά παράδειγμα σε άλλη γλώσσα υπάρχουν οι αντίστοιχοι native speakers. Τώρα όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι δεν μπορείς να δουλέψεις σαν μεταφράστρια ή διερμηνέας μόνο με τα πτυχία ξένων γλωσσών χρειάζεται και η αντίστοιχη κατάρτιση για την οποία πάλι θα χρειαστείς χρήματα να πραγματοποιήσεις. Το να πας απλά στο εξωτερικό χωρίς κατάρτιση την στιγμή που πτυχιούχοι μεταφραστές Ελληνες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην ευρεση εργασίας δεν το θεωρώ λογικό. Αυτά!
#1 Η "άλλη οπτική" είναι μία έννοια λάστιχο που την έχουν ξεχειλώσει οι απανταχού πυροβολημένοι ψεκασμένοι και επιπεδιστές που νομίζουν ότι πρέπει όλοι να τους ακούνε και να αλαλάζουν από χαρά γιατί πέταξαν μία μπούρδα βγαλμένη από site όπως το neawsbeast το αγιορητικο βλήμα και το thesecretrealtruth. Δες μερικές "άλλες οπτικές".-Η γη είναι επίπεδη γιατί τη βλέπεις επίπεδη όταν πετάς με το αεροπλάνο-Τα εμβόλια προκαλούν αφτιζμό γιατι το είπε ενας γιατρός (έχει καταρριφθει εκατοντάδες φορές από τότε αλλά δεν έχει σημασία γιατι Big pharma και κάτι αλλο που δεν θυμάμαι αλλά πρέπει να δεις και την "αλλη οπτική")-ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ η ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο αυτοανοσα και κρεταοελιές στα ρουθούνια -Ελα μωρέ Ολοκαυτωμα το στήσανε οι Εβραίοι για να τους συμπαθεί ο κόσμος και να επεκτείνουν την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία.-Α γιατρέ μου δεν γίνεται να γεννησω στις 27 δεν είναι καλός ο συνδυασμός των ζωδίων εκείνη τη μέρα, θα περιμένω μέχρι να είναι "έτοιμο το παιδί".-ΦΑΡΜΑΚΑ; Α όχι μόνο η ομοιοπαθητική-βελονισμός-πυθαγορια διατροφη-paleo-βιοσυντονισμός-ζουμί μπλε καμπιας του Αμαζονίου έχουν αποτέλεσμα.-Ε όχι και τη βίασε, πήγε το τσουλάκι με το μίνι ως τον κώλο και του κουνήθηκε τι να κάνει και ο άλλος ανδρας είναι θα ενδώσει.-Εγώ νομίζω πως η κρίση και τα μνημόνια ήταν στημένα από τη νέα τάξη πραγμάτων για να καταρρακώσουν την Ελλάδα γιατί έχουμε ιχώρ/είμαστε γαματοι/δωσαμε τον πολιτισμό/μας έχει αγοράσει ο χριστός/μας φοβούνται (και άλλες μλκς)Μπορώ να γραφω για ώρες "άλλες οπτικές" που δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να "σεβαστεί" ούτε καν να ακούσει,προσωπικά σταματάω να ακούω από την πρώτη συλλαβή πλέον και όχι δεν είμαι "υποχρεωμένη" να "σεβαστώ" τίποτα. Όποιος καταθέτει την "αλλη οπτική" του πρέπει να είναι έτοιμος α) Να την αποδείξει, β)να υποστεί το debunking γ) να υποστεί και μπολικο χλευασμό κατα περίπτωση.ΥΓ #4 Έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο της Ατγουντ που φαινεται στη φωτό της ερώτησης 4; είναι καλό;
Συγνώμη Scifimom, αυτό που περιγράφεις όμως είναι αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως τον ορισμό της μη επικοινωνίας.Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να εμπλέκεται σε συζητήσεις για θέματα που δεν τον ενδιαφέρουν ή δε θέλει να ακούσει όπως ίσως τα ακραία παραδείγματα που παραθέτεις. Όποιος όμως μπαίνει στη διαδικασία να συζητήσει με κάποιον με τον οποίο διαφωνεί και νομίζω πως μιλάμε για πολύ ευρύτερα πεδία συζητήσεων, θα πρέπει να μάθει πρώτα να ακούει θα πρέπει να μάθει να επιχειρηματολογεί χωρίς να προσβάλει προσωπικά τον συνομιλητή του αλλά με επιχειρήματα επί του θέματος. Επικοινωνώ δε σημαίνει συμφωνώ ούτε ενστερνίζομαι τι ς απόψεις του άλλου. Καμιά φορά βέβαια το να ακούμε πραγματικά και όχι να σκεφτόμαστε τι θα απαντήσουμε πάνω σε αυτό που νομίζουμε πως λέει ο άλλος, έχει όφελος κια για μας.