ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Στο σημερινό «Α μπα»: τζιν, neat

Στο σημερινό «Α μπα»: τζιν, neat Facebook Twitter
83

__________________

1.


Φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σκάει μύτη η ξαδέρφη μου με τον άντρα της και το παιδάκι τους , φέρνοντας μία κολόνια λεμόνι Μυρτώ για τη γιαγιά που είχε τη γιορτή της και ένα συσκευασμένο πανετόνε από τον Βασιλόπουλο. Μετά το φαγητό έφυγαν για να πάνε στο θέατρο (μαντάμ Σουσού 40€ το κάθε εισιτήριο). Εκνευρίστηκα μαζί της
-Ξινισμένη Ξαδέρφη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μάλλον όχι για πρώτη φορά.

__________________
2.


Α μπα γεια, εύχομαι να είσαι καλά.

Εδώ και μερικούς μήνες έχω σχέση με μια κοπέλα, η οποία πηγαίνει μια χαρά. Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω σ' εκείνη είναι το γεγονός ότι είναι πολύ τακτική και καθαρή στο σπίτι. Επειδή στην προηγούμενή μου σχέση υπέφερα σ' αυτό το κομμάτι, τώρα με ανακουφίζει που μπαίνω σ' ένα σπίτι και είναι τακτοποιημένο χωρίς πράγματα δεξιά και αριστερά και χωρίς μαζεμένα άπλυτα στην κουζίνα. Μου αρέσει επίσης που όταν μένουμε στο δικό μου σπίτι, δεν είναι σα να έχει περάσει τυφώνας αλλά είναι και στον δικό μου χώρο το ίδιο τακτική. Κάτι άλλο που μου αρέσει, είναι και το ότι προσέχει και την προσωπική της υγιεινή (εντάξει, σε άλλη περίπτωση δεν θα ήμασταν μαζί).Κάνει μπάνιο κάθε μέρα, φοράει κάθε μέρα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Προσέχει και πράγματα που για άλλους (που θεωρούν εαυτούς καθαρούς) δεν είναι εντελώς αυτονόητα: δεν μοιράζεται είδη προσωπικής υγιεινής (ξυραφάκια, αποσμητικά, πετσέτες), είναι πολύ σχολαστική στο καθάρισμα των νυχιών. Όμως, ρε Ά μπα, δεν πλένει συχνά τα δόντια της. Μπορεί να μην τα πλύνει το βράδυ, μπορεί ούτε και το πρωί που θα σηκωθεί. Υποψιάζομαι καμιά φορά ότι μπορεί να έχουν περάσει 2-3 μέρες που δεν τα έχει πλύνει. Αυτό δυστυχώς με αηδιάζει και δεν μπορώ να δώσω ούτε ένα φιλί ή για να το κάνω υπερβαίνω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως ένας άνθρωπος που είναι καθαρός και τακτικός, δεν δίνει βάση σε αυτό. Μου φαίνεται εντελώς αψυχολόγητο.
Αρχικά ήθελα να σε ρωτήσω εάν σου φαίνομαι υπερβολική. Αλλά το δεύτερο και κυριότερο, είναι ότι δεν μπορώ να βρω τρόπο να της το πω. Δεν ξέρω ούτε πώς να φέρω την κουβέντα, ούτε τι λέξεις να χρησιμοποιήσω. Καταλαβαίνω ότι και αυτό που περνάω εγώ είναι δύσκολο, όμως αισθάνομαι και τρομερά άσχημα για το πώς θα νιώσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει γλυκός και ευγενικός τρόπος να πεις κάτι τέτοιο. Τι έχεις να πεις;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πράγματι ακούγεται αψυχολόγητο. Δώσε λοιπόν εσύ το καλό παράδειγμα. Κάνε το εσύ σχολαστικά και λέγε της να έρθει και αυτή μαζί σου στο μπάνιο όταν ετοιμαζόσαστε να πέσετε για ύπνο, ή το πρωί. Αν σε δει ξανά και ξανά να το κάνεις, ίσως πιάσει το μήνυμα. Στην ανάγκη πάρε της δώρο μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, πάρε κι εσύ την ίδια, και κάνετε το πλύσιμο παρέα για να συγκρίνετε σημειώσεις.


__________________
3.


Γιατί τα προϊόντα με στέβια είναι απείρως πιο γλυκά από αυτά με την κανονική ζάχαρη, οπότε καταντούν σκέτη αηδία, αναψυκτικά πετιμέζια, τουλάχιστον με τη ζάχαρη υπήρχε ένα κράτημα, με τη στέβια δεν υπάρχει έλεος.
- Lilly

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει διαφορά στην ένταση της γλυκύτητας. Δε νομίζω ότι ισχύει σωρηδόν για όλα τα προϊόντα.


__________________
4.

Από το πρώτο Αμπά σε διαβάζω , τόσα χρόνια ,τόσα πρωινά ,ακόμα κ στη σχολή να έχω μάθημα , ξέρω περίπου τι ώρα ανεβάζεις κ μπαίνω να σε διαβάσω , εσύ κ ο καφές είστε οι αγαπημένες μου πρωινές συνήθειες !! Α μπα έχω θέμα με μικρά κ ασθένειες , κάνω baby sitting σε 3 μικρά παιδιά όμως δεν αντέχω άλλο να αρρωσταίνω ,δύο μήνες είναι ο νέος χρόνος έχω αρρωστήσει 7 φορές ,το Δεκέμβρη έπαθα κ γαστρεντερίτιδα γτ δεν γνώριζαν πως η γαστρεντερίτιδα είναι μεταδοτική ακόμα κ αφού φύγουν τα συμπτώματα .... Κάθε εβδομάδα ένα από τα τρία ή δύο από τα τρία ή κ τα τρία είναι άρρωστα ,εγώ δεν δουλεύω κάθε μέρα , συνήθως 3-4 μέρες ανά εβδομάδα , τις 3 μέρες είμαι καλά ,την τέταρτη μέρα κ τις υπόλοιπες μέρες που δεν δουλεύω είμαι άρρωστη κ επιστρέφω στη δουλειά υγιής κ ξανά το ίδιο ,ένας φαύλος κύκλος ,όλο το πρόβλημα ξεκίνησε φέτος που το ένα από τα τρία παιδιά ξεκίνησε το παιδικό σταθμό .... Κατανοώ πως δεν γίνεται να μην δουλεύουν οι γονείς για να προσέχουν τα μικρά , κατανοώ πως κάθε φορά θα αρρωσταίνει κάποιο αλλά δεν αντέχω άλλο , τι να κάνω πια; Να κυκλοφορώ με μάσκα και γάντια; Α μπα έχεις καμία συμβουλή ή κανένας αναγνώστης;
- Φανατική <3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τι εννοείς ότι καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται να μην δουλεύουν οι γονείς; Εθελοντικά είσαι εκεί; Δεν πληρώνεσαι; Προφανώς ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην αρρωσταίνεις είναι να μην πηγαίνεις όταν είναι άρρωστοι στο σπίτι.


Η μάσκα και τα γάντια είναι κυρίως για να μην κολλήσεις εσύ τους άλλους. Τα κυριότερα μέτρα είναι πλένεις συνέχεια τα χέρια σου, να μην βάζεις τα χέρια σου στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια σου, και να μην πλησιάζεις τους ασθενείς.

__________________
5.

Γειά σου Άμπα,
Από όσο γνωρίζω είσαι μεγάλος φαν της σειράς Mad men, κάτι το οποίο είμαι και εγώ. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι έχει πολλές Ελληνικές αναφορές ή αναφέρει διάφορα Ελληνικά ιστορικά γεγονότα, πχ όπως όταν ο Don εξηγεί την σημασία της λέξης "nostalgia" ή όταν κάποια στιγμή ο πρώην ρεπόρτερ σύντροφος της Peggy μιλούσε για το τι συνέβαινε στην Ελλάδα αναφερόμενος στην χούντα. Και άλλα διάφορα παραδείγματα όπως σε κάποια παρουσίαση που μιλούσαν για το ολοκαίνουριο Hilton στην Αθήνα μέχρι το ότι πολλές σκηνές υποθετικά είχαν γυριστεί μέσα σε ένα Ελληνικό εστιατόριο, αλλά και ότι κυκλοφορούσαν στο γραφείο με το περίφημο πια μπλε ποτηράκι του takeaway καφέ με τα διάφορα αρχαιοελληνικά σύμβολα ( μάλλον από το ίδιο ελληνικό μαγαζί ) και άλλα πολλά. Ξέρουμε ότι ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζει την σειρά είναι ότι πηγαίνει χέρι χέρι με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, αλλά τόσες πολλές αναφορές για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετές με περίσσια λεπτομέρεια μου κάνει εντύπωση. Μίας λοιπόν και δεν έχω βρει κάποια εκτεταμένη αναφορά στο διαδίκτυο, και ξέρουμε ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο σε αυτή την σειρά. Μήπως έχεις βρει κάτι για αυτή την σχέση με τις Ελληνικές αναφορές ? Γνωρίζω ότι ο Matthew Weiner είναι Εβραϊκής καταγωγής αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ή απλώς το υπέρ αναλύω λόγω του κολλήματος με την σειρά ???

Μake it simple but significant !
- ChrisZ


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αντίληψη της πραγματικότητας είναι αυστηρά επιλεκτική. Δεν είχα προσέξει απολύτως τίποτα από όσα λες, εκτός από το ποτηράκι με τον καφέ, που δεν είναι από το ίδιο ελληνικό μαγαζί. Η εξήγηση εδώ.

Τα υπόλοιπα που πρόσεξες μέσα σε μια σειρά που κράτησε οχτώ χρόνια δεν θα έλεγα ότι είναι «τόσες πολλές ελληνικές αναφορές» αλλά κάτι στο οποίο επικεντρώθηκες εσύ προσωπικά. Η Νέα Υόρκη είχε παραδοσιακά μεγάλη ελληνική κοινότητα, και αυτό αυξάνει κάπως στατιστικά την αναφορά στην Ελλάδα. Μέχρι εκεί φτάνει ο συσχετισμός, αλλά όχι παραπέρα, και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρήκες άλλες αναφορές στο διαδίκτυο.

 

__________________
6.


Καλή μου Αμπα,
Σου χα ξαναγράψει χωρίς να πάρω απάντηση. Τώρα όμως ενόψει γάμου, σε παρακαλώ βοήθα. Παντρεύομαι του χρόνου, έναν άνθρωπο υπέροχο που με λατρεύει και αγαπάω πολύ. Το θέμα μου είναι το κομπλεξ μου. Εχω μεγάλη μύτη και μου χαλάει το πρόσωπο. Παλιότερα, ήμουνα συμφιλιωμένη με αυτό λέγοντας ότι αυτή είμαι, κανεις δεν είναι τέλειος κλπ. Πλεον όμως μ αυτή την αναθεματισμένη μαστιγα της αψεγαδιαστης ομορφιας νιώθω ένα τιποτα. Όλες προσπαθουν με μανια να φτάσουν το τελειο κι επειτα να το προβαλουν στα social. Όλα αυτά τα τέλεια πρόσωπα που βλέπω τρέφουν τις ανασφάλειες μου. Πως θα παντρευτω ρε Αμπα όταν θα βγαινω ασχημη στις περισσοτερες φωτογραφιες; Αλλα απ την άλλη αυτή δεν ειμαι; Γιατι να κρυψω τον εαυτο μου; Για πλαστικη το ειχα σκεφτει αλλα τρεμω τα χειρουργεία κι επειδη είναι ένα μεγαλο ρισκο με επικεντρο το προσωπο φοβαμαι να το πάρω. Μπορει το αποτελεσμα να μην είναι το επιθυμητο,ή ακομη κι αν είναι να υπαρχουν επιπλοκες κλπ κλπ.
Οποτε εκει οπισθοχωρω. Δυσκολευομαι όμως να αγαπησω αυτην την ατελεια μου. Προσπαθησα αλλα δε μπορω. Σε ψυχολογο ντρεπομαι να παω και δε ξερω αν θα βοηθησει.
Μετά σκεφτομαι ότι ειμαι αχαριστη. Έχω την υγεια μου τοσο εγω οσο και οι γυρω μου. Ειμαι επιτυχημενη επαγγελματικα κι εχω έναν (κατά παραξενο λογο) κούκλο αντρα ο οποιος με λατρευει και με κοιταει μες τα ματια. Επειτα..εχω ένα ομορφο σώμα κι ένα γλυκο χαμογελο. Πασχιζω απλά για το τέλειο γιατι οι ανθρωποι ειμαστε απληστοι και ποτε δεν χορταινουμε. Εγω όμως δε θελω να μια απληστη. Κάποτε ελεγα στον εαυτο μου απ το να κανω μια πλαστικη ας κανω με τα ιδια λεφτα δωρεα σε καποιο ιδρυμα..πιο καλα θα νιωσω με τον εαυτο μου! Τωρα όμως δε νιωθω το ίδιο! Νιωθω ότι χανομαι μεσα στο κυκεώνα της επικαιρης τρελας που περιεχει αυτοπροβολη,ναρκισσισμο κι όλα αυτά που κοροιδευω δηλαδη. Δεν ειμαι αρκετα δυνατη για να παρω την αποφαση για πλαστικη και να περασω ολη αυτή τη διαδικασια κι ετσι το προβήμα παραμενει και μου καιει τα σωθικα. Τι να κανω; Τι φωτογραφιες θα εχω απ τον γαμο μου; Μηπως να ρισκάρω γιατί αξιζει τον κοπο να κάνω πλαστικη; Πφφφ δε ξερω....


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Άλλη μια περίπτωση επιλεκτικής πραγματικότητας. Δεν προσπαθούν «όλες» με μανία να φτάσουν το τέλειο και να το προβάλουν στα σόσιαλ. Πίστεψε με, υπάρχουν πάμπολλες που αδιαφορούν παντελώς για τα σόσιαλ αυτού του τύπου· δεν θα τις ήξερες, γιατί δεν είναι στα σόσιαλ! Εσύ παρακολουθείς αυτές που θεωρείς τέλειες για να τρέφεις αυτό που σε θρέφει. Εσύ είσαι αυτή που πιστεύει ότι ό,τι μπαίνει στα σόσιαλ είναι αληθινό.


Να μην ντρέπεσαι καθόλου να πας σε ψυχολόγο για αυτό τον λόγο, δεν είναι ασήμαντος, και αν κάνεις την προσωπική σου προσπάθεια, φυσικά και θα σε βοηθήσει. Να πας τώρα, πριν τον γάμο σου, για να καταλάβεις κι εσύ τι συμβολίζουν πια αυτές οι φωτογραφίες του γάμου που δεν αντέχεις να μην είσαι τέλεια.


_________________
7.

 

Μου αρέσει το τζιν τόνικ, αλλά πολύ συχνά μου αρέσει και το τζιν σκέτο (με δυο παγάκια ή/και με λίγο στυμένο λεμονάκι, αλλά και εντελώς σκέτο - γενικώς μου αρέσει το τζιν σαν γεύση). Το έπινα πολύ συχνά έτσι μέχρι που μου είπε ο μπαμπάς μου ότι το τζιν δεν είναι ουίσκι για να το πίνεις σκέτο κι ότι μόνο οι αλκοολικοί το πίνουν έτσι και προβληματίστηκα. Είθισται να πίνει ο κόσμος τζιν σκέτο ή άραγε με περνάνε για αλκοολικιά όταν το ζητάω στα μπαρς και τα κλαμπς;
- Τζιν με λεμόνι στο μπαλκόνι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάπως συντηρητικός ο πατέρας σου. Στη γεύση δεν υπάρχουν τόσο ασφυκτικά στεγανά για το τι είναι πρέπον, ή τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, γιατί περί ορέξεως, σκέτο τζιν. Το τζιν αρχικά ήταν σχεδιασμένο για να πίνεται σκέτο, πες του, και επίσης, δεν είναι όλα τα τζιν ίδια. Υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις σε ποιότητα αλλά και σε γεύση, καθώς πολλές εταιρείες αντισταθμίζουν την ένταση του κεδρόμηλου (ή αγριοκυπαρρισιού) με διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και διάφορα αναπάντεχα βότανα, ακόμα και πέταλα τριαντάφυλλου.


Στα μπαρς και στα κλαμπς απλώς χαίρονται που τους ζητάς εύκολο ποτό.


83

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
#3 true story. ΚΙ εγώ πήρα αναψυκτικό γνωστής εταιρείας με στέβια με σκοπό να το καθιερώσω ως πιο υγιεινό σε σχέση με το ζαχαρούχο, αλλά πραγματικά η γεύση είναι τόσο γλυκιά που ένιωθα σα να καταπινα κουταλιές ζάχαρης. και για μένα που δεν αντέχω πολύ τις γλυκές γεύσεις ήταν εφιάλτης.
Αν κατάλαβα καλά την γνωστή εταιρεία τότε ναι έχετε δίκιο,είναι πολύ γλυκό,όπως και τα άλλα αναψυκτικά τύπου light που έχει. Υπάρχει όμως και η ελληνική εταιρεία με την πράσινη κόλα με στέβια που νομίζω είναι πολύ καλύτερη γευστικά.
Έχω αντικαταστήσει το κόκκινο με το πράσινο προϊόν και σε καμία περίπτωση δεν μου φαίνεται πιο γλυκό, ενδεχομένως το κόκκινο να μου φαίνεται κατάτι πιο γλυκό. Πάντως, η διαφορά είναι μάλλον σχετικά αμελητέα. Επίσης το θετικό είναι ότι δεν υφίσταται -στο συγκεκριμένο πράσινο προϊόν τουλάχιστον- η γνωστή κάπως περίεργη επίγευση της Στέβιας.Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον notion που έχει να κάνει με το taste perception και τα γούστα μας σε σχέση με το (γνωστό ή μη) brand name, την συσκευασία του προϊόντος και πολλούς άλλους παράγοντες ...Για να μπορέσουμε ποτέ να πούμε ότι είμαστε 100% αντικειμενικοί πάνω στο θέμα "προτίμηση γεύσεως" θα πρέπει να κάνουμε ένα "blind test" με ίδια ποτήρια και να μας βάλουν x μάρκες κόλας να πιούμε, εκεί θα δούμε πραγματικά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και αν μπορούμε όντως να τα ξεχωρίσουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε. Χαχαχα"Even if you want to, it may be impossible to shake off the influence of this corporate behemoth. In 2004, researchers at Baylor College of Medicine in Houston, Texas, attempted to explain why Coca-Cola outsells Pepsi, despite Pepsi proving more popular in blind taste-tests (the famous “Pepsi challenge”). Using MRI brain scans, they found that, in blind tests, people focused solely on flavour. However, when the subjects knew they were drinking Coke, that information triggered sophisticated brain activity involving memory. This poses a tantalising possibility: has decades of iconic Coca-Cola advertising – all those celebrations of world peace, racial harmony and hot builders taking their tops off – hardwired a love of Coca-Cola in all of us? Possibly.https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/sep/14/cola-taste-test-best-and-worst-alternatives-coca-cola
#2 Η καθαριότητα του στόματος είναι πολύ σημαντική για την προσωπική υγιεινή. Αυτό δε νομίζω ότι αηδιάζει μόνο εσένα, αλλά θα αηδιάζει και όλους όσους συναναστρέφονται μαζί της. Πρέπει να της το θίξεις το ζήτημα και να επιμείνεις. Η κακή υγιεινή του στόματος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες μολύνσεις και λοιμώξεις.
6Το 99% των φωτογραφιών του γάμου έχουν υποστεί τρελό, αστείο, ανελέητο photoshop, βρες έναν αρκετά "διεφθαρμένο" (αστειεύομαι) φωτογράφο να σε κάνει θεά στο αλμπουμ. Νύφες με σημάδια ακμής, diffuse σύννεφο που φαίνονται μετά βίας μάτια και χείλια, μεσούλες δαχτυλίδι με liquify.. : )Clone stamp & healing brush στα μάγουλα, crop στη μυτούλα.Και εν πάσει περιπτώσει, μη βγάζεις φωτο προφίλ. Το λέω γιατί από όσο κατάλαβα μόνο για εκείνη τη μέρα σε νοιάζει.
χαχα ναι και μια από τις πρώτες μου δουλειες όταν είχα ξεκινήσει και για 2-3 χρόνια, ήταν να ρετουσαρω φωτογραφίες γάμου για τα άλμπουμ ενος πολυ γνωστού φωτογράφου γάμων. Όλες οι νύφες ζητουσαν τέρμα μετάλλαξη στο photoshop γιατί έλεγαν ότι σε 10 χρόνια κανείς δε θα θυμαται πώς ήταν πραγματικά, παρά μόνο από αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες. Λογικό; Παράλογο; Αυτό είναι πάντως. Οι πιο πολλές γυναίκες δεν έχουν ποτέ μια φωτογράφιση όπου κάποιος έχει επιμεληθεί μακιγιάζ και χτένισμα και θέλουν να έχουν έστω και για μια μέρα την ανάμνηση μιας φωτογράφισης μόδας όπου αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες, στα καλύτερά τους. Δε μου φαίνεται και τόσο κακό.
Ίσως ναι αλλά και πάλι εγώ δουλεύω με παιδιά ,δεν έχω κάνει ποτέ αντιγριπικο εμβόλιο και δεν έχω κολλήσει ποτέ στη ζωή μου γριπη, είτε ως παιδί είτε ως ενήλικας. Από γαστρεντερίτιδες όμως και άλλες ιώσεις είμαστε κάθε χρόνο κομπλέ. Το αγριπικο εμβόλιο είναι μια καλή λύση αλλά δε φτάνει, κυκλοφορούν και πολλές περισσότερες ισωσεις το χειμώνα.
Ο μόνος που έχει δικαίωμα να εκνευριστεί και αν, είναι εκείνος που σε προσκαλεί. Η γράφουσα δεν έχει κανέναν ρόλο στην μεταξύ τους σχέση. Μπορεί η γιαγιά να λατρεύει την Μυρτώ ή να είναι κάτι συμβολικό μεταξύ τους ή να μην θέλουν να την υποχρεώσουν για την επόμενη φορά που θα την καλέσουν εκείνοι, ή να την βοηθάνε οικονομικά αλλιώς ή να την παίρνουν μαζί στο θέατρο-εκδρομές κάποιες φορές ή να ανταλλάσουν άλλες εξυπηρετήσεις - επισκέψεις σε γιατρούς πχ που η γράφουσα δεν γνωρίζει. Όταν κοιτάς τον άλλον στραβά θα βρεις πολλά στραβά, όταν τον κοιτάς με καλή διάθεση θα βρεις πολλά θετικά. Πιστεύω ότι η απάντηση της Λένας είναι πολύ περιεκτική.
Εγώ δεν αναφέρομαι στο δώρο. Αυτό που δε μου έκατσε καλά είναι ότι πήγαν σε γιορτινό τραπέζι και έκατσαν γρήγορα γρήγορα να φάνε και μετά την κάνανε. Αν είναι να σε προσκαλούν κάπου και να είσαι με το ρολόι, επειδή έχεις κανονίσει και κάτι άλλο παράλληλα, καλύτερα μην πηγαίνεις καθόλου.
Όταν πας σε συγγενικό σπίτι για φαγητό, καλό είναι να μην καθίσεις πάνω από τρεις ώρες γιατί οι οικοδεσπότες κουράζονται (εκτός αν υπάρχει υπηρετικό προσωπικό που πλένει και συμμαζεύει) και πρέπει να τους αφήσεις να ξεκουραστούν. Ειδικά αν υπάρχει και γιαγιά στο κόλπο.
4Δοκίμασε να παίρνεις σταθερά από τον Οκτώβριο, πριν σκασουν οι ιώσεις, 1 σπιρουλίνα τη μέρα και για όλο το χειμώνα. Αρρώσταινα για 2 και 3 μήνες συνεχόμενα και μετά από αυτό μια φορά στα 6-7 χρόνια.Φυσικά πλένω τα χέρια μου συνέχεια και δεν ακουμπάω το πρόσωπο κλπ. αλλά η σπιρουλίνα έκανε για εμένα τη διαφορά.
#7 Το πως πίνεις το ποτό σου δεν σε κάνει αλκοολικό. Το πόσο πίνεις ναι. Αν σου αρέσει η γεύση του τζιν πιες το σκέτο κανείς δε θα σε παρεξηγήσει. Εξάλλου σε πολλά μπαρ αν δεις τον κατάλογο έχουν τιμές για όλα τα ποτά σκέτα, που σημαίνει οτι υπάρχουν κάποιοι που πίνουν τη βότκα, την τεκίλα κλπ σκέτα.
#6 Από τα εκατομμύρια γυναικών στον πλανήτη μόνο μερικές χιλιάδες προβάλλονται πολύ στα social media οι υπόλοιπες απλά δεν νοιάζονται και τόσο. Οπότε το πρώτο λαθος που κάνεις είναι να επικεντρώνεσαι σε αυτή την μειοψηφία Εξάλλου οι περισσότερες ζουν από αυτό οπότε είναι δουλειά τους να φαίνονται τέλειες (όχι να είναι αλλά να φαίνονται, πολλές ινσταγκράμερ έχουν δείξει πως είναι στην πραγματικόητα και πως με τον σωστό φωτισμό, γωνία λήψης και λίγο φώτοσοπ φαίνονται πολύ καλύτερες).Δεν έχεις αποδεχτεί την ατέλειά σου και με τον γάμο, που όλα τα φλας θα επικεντρωθούν πάνω σου, η ανασφάλειά σου διογκώνεται αλλά ποτέ δεν είχε φύγει, πάντα ήταν εκεί. Ενας ψυχολόγος θα σε βοηθούσε, δεν είναι αστείο το πρόβλημά σου γιατί είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Αν δεν θες να κάνει πλαστική μην κάνεις και για τον γάμο, με τον σωστό φωτισμό και γωνία λήψης μπορείς να μειώσεις αυτή σου την ατέλεια αν σε ενοχλεί, οι φωτογράφοι ξέρουν. Εξάλλου ας μην γελιόμαστε, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε κάτι πάνω μας που ίσως θα αλλάζαμε όμως το να σε επηρεάζει τόσο δεν είναι υγιές. 'Η πήγαινε σε κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι ακριβώς σε ενοχλεί τόσο ή απλά κάνε την επέμβαση
#7 Αρχικά αν σε χαλάει τόσο πολύ επισκέψου έναν πλαστικό ρώτα τον 5 πράγματα δες κάποιες επιλογές που θα σου δώσει και αποφάσισε μετά.. αλλά θα πρεπει κανεις να θυμαται αρκετα πράγμτα οταν κυνηγαει το τέλειο κυρίως σε κάτι τόσο μεταβλητό όσο το ανθρώπινο σώμα γιατί σε λίγα χρόνια που θα αρχίσουν να βγαίνουν ρυτίδες ή όταν θα αρχίσει να κερδίζει η βαρύτητα τι θα κανεις? Ή αν αλλάξει η μόδα και η μεγάλη μύτη γίνει μαστ? Θα έχεις για μια ζωη αγχος για όλες τις αλλαγες στην εξωτερική σου εμφάνιση και για το πως δεν εισαι 100% τέλεια ή θα τα βρεις με τον εαυτο σου για να ηρεμήσεις;
Εγώ συμμερίζομαι το άγχος της για πλαστική στο πρόσωπο.Τις προάλλες ήμουν με την κόρη μου (=μιλάει συνέχεια) σε μαγαζί να αγοράσει αθλητικά παπούτσια. Η πωλήτρια είχε μια περίεργη μύτη, την οποία παρεμπιπτόντως η κόρη μου πρόσεξε - εγώ τίποτα."Πώς είναι έτσι η μύτη σας;" ρωτάει το σκατό. (Δεν άνοιγε η γης να με καταπιεί;)Πήρε θάρρος η κοπέλα κι άρχισε να εξιστορεί στην κόρη μου (!) τα βάσανά της με τις πλαστικές γιατί είχε μεγάλη μύτη κ.λπ. κ.λπ. κι εκείνη άκουγε με ενδιαφέρον. Τουλάχιστον καταλάγιασε η ντροπή η δική μου... Δική μου άποψη, ειδικά για την μύτη, είναι το κέντρο του προσώπου και δηλώνει χαρακτήρα. Δεν θα την πείραζα με τίποτα. Αυτό, δε, που με πείραξε πολύ στον Μάικλ Τζάκσον με τις παρεμβάσεις που έκανε στην εικόνα του ήταν ότι κουτσούρεψε την μυτούλα του.
#6.Παράλληλα με τη "μάστιγα" της τέλειας εμφάνισης υπάρχει και η "μάστιγα" "αγάπησε τον εαυτό σου,όπως είναι,και αυτά με τις πλαστικές και τις περιποιήσεις είναι για τους ανασφαλείς και τις χαζογκόμενες,που μόνο εμφάνιση μπορούν να πουλήσουν".Δε χρειάζεται να εγκλωβιζόμαστε μέσα στο ένα από αυτά ή να παραδέρνουμε ανάμεσα στα δύο.Είναι μια πίεση,που μόνο άγχος προσφέρει και τίποτα τελικά,που να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.Δε μας αρέσει κάτι;Αν μπορούμε,το βελτιώνουμε.Γιατί όχι;Καθημερινά το κάνουμε σε χιλιάδες πράγματα.Αλλάζουμε θέση στα έπιπλα,για να μας βολεύουν,δοκιμάζουμε νέες συνταγές για πιο νόστιμο αποτέλεσμα,παρακολουθούμε σεμινάρια,για να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας,και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.Εντάξει,αν μας πιάσει μια μονομονία μ'αυτό και νομίζουμε,ότι αν δε φτάσουμε στο τέλειο,θα καταρρεύσει το σύμπαν,είναι θέμα.Αλλά αυτό είναι μια ακραία κατάσταση.Όπως ακραία είναι η απαξίωση της ομορφιάς ή της επιδίωξή της.Λες κι αυτό θα σκεπάσει τις υπόλοιπες αρετές μας.Σχεδόν με όρους θρησκευτικής εμμονής λοιδορείται ως κάτι επιφανειακό,φτηνιάρικο,χυδαίο.Έχει πολύ χώρο ανάμεσα στα άκρα.Μη στριμωχνόμαστε στις γωνίες.Είναι ασφυκτικό.Για το γάμο σου προτείνω,να διαθέσεις χρήματα για έναν καλό επαγγελματία του μακιγιάζ.Να σε κάνει να νιώσεις κούκλα και να ευχαριστηθείς τη μέρα.Είναι πολύ όμορφη μέρα,για να τη φας με μιζέριες.Θα είσαι χαρούμενη για το γεγονός,θα έχει κάνει κι αυτός τα μαγικά του να απαλύνει κάποιες ατέλειες και να οδηγήσει τα βλέμματα στα πολύ δυνατά σου σημεία και θα λάμπεις ολόκληρη.Έτσι όπως το θέλεις.Κι ένας καλός φωτογράφος θα βοηθήσει.Μετά ψάξτο το θέμα.Και σε ψυχολόγο μπορείς να πας,αλλά και επισκέψεις σε πλαστικούς να κάνεις.Να σου εξηγήσουν,να σου πουν τι αποτέλεσμα μπορείς να περιμένεις κτλ.Άντε με το καλό και πάντα χαρούμενοι.
Καλέ πάρε έναν καλό φωτογράφο και τέλος. Σου κάνουν όσο φώτοσοπ ζητήσεις. Αλλάζουν από δόντια μέχρι σκεμπέδες. Ενίοτε και χωρίς να το ζητήσεις. Έχω δει φωτό από γάμο στον οποίο παραβρέθηκα και δεν αναγνώρισα ούτε το ζεύγος ούτε το περιβάλλον στο φόντο.
Πολύ καλες ιδεες και το μακιγιάζ και ακόμα πιο πολύ το φωτοσοπ. Ολα αλλαζουν προς το καλυτερο και δεν εχεις να ανησυχεις για τιποτα.Αυτό που δεν αλλάζει είναι να σε έχει πιασει το google earth στην ερημια, με 20 κιλά παραπανω,ατυχεστατο κολλητό μπλουζάκι με ασπρόμαυρη οριζόντια ρίγα και mom jeans και να είσαι καταδικασμένη να μείνεις έτσι στην ψηφιακή αιωνιπτητα. True story.
#6.Οι φωτογραφήσεις σε γάμους και βαφτίσεις έχουν γίνει πια τόσο-εκνευριστικά-αγχωτικές και ναρκισσιστικές, που ειλικρινά θαυμάζω την φωτογραφία των γονιών μου με τους αμίλητους κουμπάρους δίπλα τους και το βάζο με τα ψεύτικα λουλούδια από πίσω.Α,και γαλάζιο φόντο για να δέσει το σκηνικό."Τι φωτογραφίζεστε ρε παιδιά αφού σε λίγες μέρες θα πλακώνεστε"είπε ένας φίλος μου σε ζευγάρι που φωτογραφιζότανε εξω απο εκκλησία με πάθος αλλά Marie claire...
Για να τις ανεβάζουν στο facebook καθημερινά σε βάθος πενταετίας με λεζάντα "η πιο ευτυχισμένη μας στιγμή κουρκουμπινακι μου" και στο σπίτι να μη μιλιούνται ή να εκτοξεύουν αντικείμενα. True story.
Αχ πες τα! Δεν έχει μείνει λόφος, πλαγιά και κορφοβούνι, δεν έχει μείνει φίλτρο για φίλτρο, βαρκούλα, συννεφάκι και πουλάκι, πέπλα στον αέρα, στο νερό, στο δέντρο. Έχει γίνει τόσο μονότονη η πρωτοτυπία πχια, μόνο φωτιές δεν έχω δει θαρρώ. Τα παπουτσάκια, οι βέρες, το νυφικό κρεμασμένο, η γιαγιά, οι φίλες, ο μπαμπάς. Φήμες λένε ότι κάποτε φωτογράφησαν και πεθερά σε τρυφερό *αυθόρμητο* ενσταντανέ με τη νύφη.Λίγες μέρες πριν χάζευα το κουτί με όοοολες τις φωτο του σογιού και της οικογένειας. Πολλοί οι γάμοι. Οι πιο ωραίες φωτογραφίες ήταν των ευτυχισμένων, πραγματικά. Είτε σε στούντιο, είτε σε λαγκάδι.
Και το βίντεο ακόμη πιο άχρηστο γιατί δεν το βλέπει κανένας.Θυμάμαι στην βάπτιση του πρώτου μου παιδιού επέμενε ο πατέρας μου να καλέσει επαγγελματία κι έτσι προέκυψε βίντεο. Η μόνη του χρησιμότητα (μία φορά το είδαμε) ήταν ότι είχε συλλάβει ο κινηματογραφιστής μια γιαγιά να χώνει μπομπονιέρες μέσα στην τσάντα της ενώ εκλιπαρούσε για μία ("εγώ δεν πήρα!"). (Στο επόμενο παιδί ήρθε ένας φίλος με γαμάτη φωτογραφική. Στο μεθεπόμενο τραβούσα εγώ τις φωτογραφίες. Σιγά το πράμα πια.)
Αχ εγώ με τις φωτο του γάμου δεν έχω τόσο θέμα. Δεν καταλαβαίνω το άγχος ίσως. Ο λόγος που τις θέλεις είναι για να θυμάσαι τη στιγμή του γάμου σου. Αλλά δεν με ενοχλεί η υπερβολή γιατί λέω οκ γάμος είναι. Αυτό που με αρρωσταίνει είναι to next day shooting. Που ξαναβάφεται η νύφη και ξαναντύνεται η γαμπρός για να πάνε μία άλλη μέρα στη θάλασσα ή όπου του φανεί του λολοστεφανή για να φωτογραφηθούν. Μ'αυτό τρελαίνομαι πραγματικά. Γελάω μέχρι δακρύων
Χαχα! Εγώ στο δικό μου ξέχασα να κλείσω φωτογράφο! Απλά δεν το σκέφτηκα: σε δημαρχείο, χωρίς στολισμό, ανθοδέσμη αποφάσισα να πάρω ανήμερα και βέρες επίσης ανήμερα μιας και δεν ειναι υποχρεωτικές. Φτάνουμε λοιπόν στο δημαρχείο και ρωτάει η μάνα μου: που ειναι ο φωτογράφος; Τελικά βολευτήκαμε με κάτι θολές της αδερφής μου. Βρήκε και μια για κορνιζα( τρομερό της άγχος αυτό) και όλα κομπλέ! Βέβαια και γω τις καλές τις έχω ποστάρει στο φέισμπουκ (ειναι αυτές με το τιρκουάζ φορεμα?)
"Δεν έχει μείνει λόφος, πλαγιά και κορφοβούνι, δεν έχει μείνει φίλτρο για φίλτρο, βαρκούλα, συννεφάκι και πουλάκι, πέπλα στον αέρα, στο νερό, στο δέντρο."Kάστρο Παντοκράτορος Πρεβέζης (Ουτς Καλέ)http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=209045(Η τοποθεσία είναι ωραία κι από αρχιτεκτονικής απόψεως το κάστρο ενδιαφέρον ειδικά τα τοιχία του, αλλά για την συνολική του κατάσταση... δείτε φωτό στο link).Απομεσήμερο Αυγούστου, λοιπόν: Ζεύγος έχει προσέλθει προς ρομαντικήν φωτογράφιση. Φυσικά η νύφη, λόγω περιβολής και παπουτσιών είναι αυτή που δυσκολεύεται (άθλος!) να περιηγηθεί ως ανέμελη και ρομαντική κορασίδα στα χαλάσματα. Υποθέτω όμως και ο γαμβρός με τους 35 βαθμούς κελσίου, και τα κοστούμια του, δεν θα ενθουσιάστηκε.___Λίμνη Μπελέτσι, σε ανύψωση 600 μέτρων, Πάρνηθα. Τέλη Οκτωβρίου, αρκετούτσικο κρύο (για μπουφάν και σκουφί), βροχή (όχι πολύ δυνατή) και φουλ, φουλ όμως ατμοσφαιρική καταχνιά.http://provocateur.gr/backpack/10509/kse-feygoyme-limnh-mpeletsiΖεύγος έχει προσέλθει προς ρομαντικήν φωτογράφιση. Φυσικά η νύφη, λόγω περιβολής (ξώπλατο νυφικό) θα πρέπει να τον είχε δαγκώσει η καημένη (δεν το λέω ειρωνικά). Είχε και ένα wedding παρασόλ vintage, που το έπαιρνε ο άνεμος και το έφαγαν οι λάσπες.___Καλά να είναι οι άνθρωποι αυτοί, όπου και να ‘ναι :-)
mwhahaha! ...να κάνεις φωτογράφηση το δημοτικό πάρκο Νεαπόλεως και να φαντάζεσαι αυτό: https://www.leeds-castle.com/Weddingsβέβαια, εδώ ο κόσμος κάνει και τέτοια: https://www.golamia.gr/oikogenia/gamos/11392-vinteo-i-pio-tolmiri-fotografisi-gamou-egine-stin-kastoriaτι να πω; περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :-)
...Ε ναι, το στίγμα δίδεται κατά προσέγγιση, διότι υπάρχουν και κακοήθεις. Σαν να έλεγα στα νταμάρια του αι γιαννή (απ'τη μονή, νοτιοδυτικά). Ωραίο το ενσταντανέ της φωτό και τι τέλειο σκυούλ που έχεις! Αλλά και πόσα παγκάκια; (pugs)
Εμεις βρίκαμε μπομπινα απο τον γαμο των γονιων μου, το φωτογραφείο εκανε μονταζ με ότι κομματια σωθηκαν, αλλο πραγμα, να βλέπεις ζωντανα όλους τους θειους/θειες κτλ στα νιατα τους, με κατι καμπάνες τυφλα να έχει ο τονις σφίνος και κατι μουστακες αστα να πανε, ειδικα εκεινα τα ματογυαλια τα γυναικεια ή τα "ειμαι στρατηγος δικτατορ" γυαλια....Με τις βιντεοκασετες αποκτησαμε και αλλο υλικο...5 νηπια με τουρμπανια στο κεφαλι για τις ψειρες και παμπερς να τρεχουν δεξια αριστερα.Καλες οι προζες αλλα δεν αντεχουν το ενδιαφερον του χρονου. Ποιος θα θυμαται εκεινη την ρομαντικη στιγμη που δεν εγινε ποτε στην παραλια όπου νυφη και γαμπρος εκτελουν τις οδηγιες του φωτογραφου; κανεις, γιατί πολυ απλα δεν ηταν ποτε βιωμα.
Σχετικα με το 7, ναι είδαμε και την προοδευτικοτητα στα ποτα....λεγονται "κοκτειλς" και είναι το τσιρκο, κιτς ψευτο-σινιε βλακεια στο μυαλο του αδαη ποτη που θελει να το παιξει ιν και κουλ, φτασαμε να βαζουν ακομη και καμινετο, ομπρελες και μαρουλια για να πιεις ενα ποτο, σε λίγο και κουνουπιδι.Τα μόνα ποτα που αξίζουν είναι αυτα που μετα την εμφυαλωσή τους δεν χρειαζονται νοθεια με αλλες γευσεις. Κατα την παραγωγή τους ναι μπορεις να παιξεις όσο θελεις μετα απο αυτη τελος, σεβεσαι τον παραγωγο. Καθαρα ποτα + σεβασμος στην πόση = γλυτώνεις πολλα-πολλα ασχημα και απολαμβάνεις γευσεις που οι επαγγελματίες παραγωγοι σου προσφερουν.Οποιος είναι ανω των 30 και δεν πίνει καθαρα ποτα είναι αξιος της μοιρας του και δεν δικαιουτε να πει ότι "ξερει να πίνει". Προοδος στα κοινωνικα, συντηρηση στα ποτα!Αχρειοι! Ρεμπεσκέδες!Αργύρτες, προδότες και αρκουδαίοι! (με επιασε το Λεβεντικο μου τωρα ;P)
Αααααα θα διαφωνήσω ποκοπίκο. Ωραίο το ουισκάκι με λίγο νεράκι. Ωραίο και το τζιν με λίγο τόνικ ή όπως δοκίμασα το hendrick's με μία φλούδα από αγγουράκι και ήταν αποκάλυψη. Αλλά μ'αρέσει και το old fashioned (μας έφαγε ο ντον) και με τίποτα δεν αλλάζω το καλοκαίρι ένα καλοφτιαγμένο μοχίτο. Ή μία μαργαρίτα.
Αγαπητο 1, υποθετω ότι τοσο η κολονια όσο και το πανετόνε είναι φτηνιαρικα για δωρα για την σημασία, αιγλη και ιεραρχία που θεωρεις ότι χρήζει η γιαγια και μαλιστα την στιγμη που δίνουν 80 ευρω για να πανε εκεινοι θεατρο! Είσαι ξινισμενη, δεν εχεις κανενα δικαιωμα να ζυγιαζεις το πως διαχειριζονται τα οικονομικα τους ανθρωποι που δεν εχετε κοινο ταμειο. Μπραβο σου που εσυ για την γιαγια δεν λογαριαζεις τα λεφτα.Δεν καταλαβα τον εκνευρισμο σου, που οι άνθρωποι δεν θυσίασαν για την αγαπη της γιαγιας την χριστουγενιατικη τους εξοδο ως ζευγαρι; λιγο ξανθοπουλικο παραπονο μου κανει γιατί αυτα τα παραπονα συνηθως εννοουν "ενω εγω....".Παιζει στην γιαγια μου να μην είχα κανει ποτε δωρο, μονο αστεια, πειραγματα και της ετρωγα τα σοκολατακια και "παραδοξως" με αγαπουσε, τωρα τι κανανε τα ξαδερφια μου και τι λενε πισω απο την πλατη μου δεν με νοιαζει όπως δεν θα επρεπε να σε νοιαζει και σενα.
Εμείς "εφέτο" πήραμε της γιαγιάκας ένα φουλάρι Hermes και τηνε βγάλαμε με στραγάλια τα Χριστούγεννα. Γιαγιάκα είναι αυτή!Σοβαρά τώρα, το πανετόνε παίζει να έχει κανένα δεκαπεντάευρο, δεν είναι και λίγα για δώρο. Κι η Μυρτώ μια χαρά είναι για τις γιαγιάδες, κι η δικιά μου Μυρτώ-λεμόνι έβαζε.
Οι τιμές (Δεκεμβρίου 2017) στα έτοιμα συσκευασμένα panettone που διέθετε ο ΑΒ:"tre marie panettone milanese" 750γρ -> 9,98€και σε ετικέτα βασιλόπουλου "inspirations"panettone100γρ->1,81€ 500 γρ->5,85€700γρ->6,86€Αν όμως μιλάμε για panettone που διατίθεται από το αρτοζαχαροπλαστείο του καταστήματος τότε, πιθανολογώ, ότι η τιμή θα είναι πιο υψηλή.Η δε κολώνια μυρτώ τιμολογείται στα 5,5€Οι τιμές για το θέατρο είναι οι κάτωθι:ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝVIP ZΩΝΗ: 80 ευρώΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 50 ευρώΑ ΖΩΝΗ: 30 ευρώΒ ΖΩΝΗ: 20 ευρώΓ ΖΩΝΗ: 15 ευρώΔ ΖΩΝΗ: 10 ευρώΓια να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως το έθεσε η Νο.1 αντελήφθην ότι η ξαδέρφη με την οικογένειά της ήταν καλεσμένη στο σπίτι της γράφουσας, όπου διαμένει και η γιαγιά, αλλά μπορεί να κάνω λάθος (είναι κάπως ασαφές). Πάντως κατηγορία των 40€ σε εισιτήρια δεν βλέπω ...είναι σίγουρο ότι θα πλήρωσαν, όντως, 120€ οι άνθρωποι; Αν, ναι, τότε -όντως- ίσως είναι και λίγο χαζομάρα από μέρους τους: όχι ότι έκλεισαν αυτά τα εισιτήρια, αλλά το ότι κάθισαν να διατυμπανίσουν το κόστος. Βέβαια -απ' την άλλη- δεν ξέρουμε αν δέχθηκαν πιεστικές ερωτήσεις για το αντίτιμο, κάτι που επίσης είναι οριακά αδιάκριτο.Κρίνω τις πληροφορίες που έχει δώσει η γράφουσα ανεπαρκείς και ενδεχομένως εσφαλμένες. Την προσκαλώ να επανέλθει για να μας λύσει τις απορίες, ούτως ώστε η οικογένεια των εξαδέλφων να επανέλθει για επανεξέταση και ετυμηγορία.
Ποκοπίκε, τι ένορκος παιδί μου; Δημόσιος κατήγορος και βάλε.Ξάδερφε ή μιλάμε με στοιχεία ή βήχουμε, να μην ξέρουμε τις τιμές για τα πανετόνια; ---Πάντως νομίζω ότι η γράφουσα ήθελε αυτό που το διέθετε τα Χριστούγεννα ο ΑΒ: https://www.amazon.co.uk/Ferrero-Rocher-Shooting-star-pack/dp/B01LWSXVPY και γι' αυτό γκρινιάζει...
Παίρνω την ευκαιρία μέσω της στήλης να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο βλαχάκι για την έγκυρη έρευνα που διέξαγε όσον αφορά τις τιμές του πανετόνε και του θεάτρου προκειμένου να ρίξει λίγο φώς σε αυτό το άλυτο μυστήριο.
#4 Κι εγώ σαν καθηγήτρια Αγγλικων όλο το χειμωνα έχω τουλαχιστον ενα άρρωστο παιδι σε κάθε τμημα,αλλά αρρωσταινω το πολύ μια φορά το χρονο (κάποιες χρονιές και καθόλου). Το μυστικο αγαπητή φιλη είναι το ισχυρό ανοσοποιητικό. Πολύ καλη διατροφή,κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά, γυμναστικουλα και κάπως έτσι θωρακιζεις την υγεια σου. Επίσης,πολλά μπάνια το καλοκαιρι και θα γλιτώσεις το κρυολόγημα το χειμωνα. Αν οι γονεις έμεναν σπίτι κάθε φορά που αρρωσταίνουν τα παιδιά τους,θα δούλευαν 6 μηνες το χρονο.
#2Aυτό το "δεν τα πλένει" είναι καρατσεκαρισμένο; Ή κρίνεις εξ αποτελέσματος; Γιατί αν είναι εξ αποτελέσματος τότε κάποιο ιατρικό θέμα υφίσταται κι όχι απλυσιά.