Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή

Κεφτεδάκια IKEA-Η επιστροφή Facebook Twitter
9

Επιστρέφουν στο μενού των ΙΚΕΑ τα κεφτεδάκια που είχαν αποσυρθεί μετά την ανίχνευση σε αυτά dna αλόγου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος τροφίμων του ομίλου  υπάρχουν πλέον νέοι έλεγχοι στην αλυσίδα εφοδιασμού «από την κτηνοτροφική μονάδα έως το πιρούνι» του καταναλωτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IKEA Foods Έντουαρντ Μοχρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι καφετέριες των καταστημάτων του ομίλου στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία άρχισαν και πάλι χθες να πωλούν κεφτεδάκια.

Ο Μοχρ είπε επίσης ότι ο ΙΚΕΑ υποχρέωσε την προμηθεύτρια εταιρία Familjen Dafgard να διακόψει τη συνεργασία της με οκτώ από τους 15 προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγέα κρέατος που περιείχε κατά ένα μέρος του και κρέας αλόγου, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες αγοράζει κρέας. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT

σχόλια

7 σχόλια
Καλησπέρα, πάντως η αλήθεια είναι πως αν κάποιος έπρεπε να φάει κεφτεδάκια ή γενικά φαϊ απο το ΙΚΕΑ, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να το κάνει και όχι πρίν απο το σκάνδαλο. Τώρα τα ψειρίζουν όλα. Μ***κίες γράφω, σιγά μην φάω ποτέ απο το ΙΚΕΑ
Το άλογο βεβαίως και τρώγεται.. Η φαινυλβουταζόνη που ενδεχομένως περιέχεται σε αλογίσιο κρέας, προερχόμενα φυσικά όχι από εκτροφεία αλόγων αλλά από άλλες πλευρές, είναι το επικύνδυνο σημείο. Εξάλλου η απαγόρευση είναι ρητή "Ζώα που υφίστανται αγωγή με φενυλβουταζόνη δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα". Κατά τη γνώμη μου, κακώς αποσύρονται όλα τα τρόφιμα στα οποία έχει ανιχνευτεί DNA αλόγου. Ο έλεγχος θα έπρεπε να πήγαινε ένα βήμα παραπέρα: ύπαρξη ή όχι φαινυλβουταζόνης και τότε απόσυρση, ανάκληση, πανικός και ότι άλλο συνεπάγεται.