Τσίπρας: "Ντροπή για την Ελλάδα να εκβιάζει την Κύπρο"

Τσίπρας: "Ντροπή για την Ελλάδα να εκβιάζει την Κύπρο" Facebook Twitter
8

«Για μένα στο Eurogroup δεν είναι ανίκανοι αλλά οι μισοί είναι κυνικοί γκάνγκστερ και οι υπόλοιποι, οι εκπρόσωποι των χωρών του Νότου είναι φοβισμένοι και παραδομένοι σε αυτούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ντροπή για την Ελλάδα να εκβιάζει την Κύπρο και είπε: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη για τον λαό της Κύπρου, που τρομοκρατείται», κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών ότι «λέει ανοησίες».

«Ο κ. Στουρνάρας, σαν να ήταν ο Σόιμπλε χθες στη Βουλή, απείλησε την Κύπρο. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να πιέζει και να παίρνει μέρος στους εκβιασμούς που θέλουν να διαλύσουν την κυπριακή οικονομία».

Όπως σημείωσε, «το «όχι» της Κύπρου έχει ανοίξει ένα παράθυρο πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση».

«Όταν ο κ. Στουρνάρας λέει "εμείς" εννοεί τον κ. Σόιμπλε και την Γερμανία», είπε ο κ. Τσίπρας. Για τον πρωθυπουργό είπε ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θυμίζουν έκθεση του δημοτικού, και τον κάλεσε να μιλήσει μπροστά στις θηριώδεις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος αυτή την στιγμή.

 «Απορώ τι ποτά πίνουνε», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας για το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
παρακολουθωντας παντως εχτες το βραδακι στο βουλη τιβι την επιτροπη οικονομικων και ευρωπαικων υποθεσεων της βουλης, ο στουρναρας και τα λεγομενα του με "αναγκαζουν" να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον τσιπρακαι λιγα ειπε.και ναι οι μισοι στο γιουρογκρουπ (και στις κυβερνησεις συνολικα) ειναι ειτε γκαγκστερ ειτε υπαλληλοιθελετε μηπως για πλακα να αναζητησετε που εργαζονται οι διαφοροι μπλερ?
Πρόσεχε γιατί η εμπάθεια στον Τσιπρα ερμηνεύεται ως συμπάθεια στον Σαμαρά.Φαίνεται οι άντρες που σου αρέσουν είναι στο στυλ του Στουρνάρα.Δεν αμφιβάλω καθόλου δυστυχώς!
Έλα αγόρι μου που ξέρεις εσύ ποιοι άντρες μου αρέσουν. Καλά που δεν είπες ότι μου αρέσει ο Κασιδιάρης.Πάντως μαζί δεν θα τσακωθούμε, γιατί δεν μου αρέσει ο Τσίπρας σίγουρα, έχουμε άλλα γούστα.
Είναι προφανές ότι ο Αλέξης πάλι έχει μπερδέψει αυτές τις περίεργες ξενικές λέξεις: το Γιούρογκρουπ αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. Δεν περιλαμβάνει "κακούς" άλλων ταμείων και της ευρωπαϊκής νομεκλατούρας, παρά μόνον πολιτικούς των φίλων χωρών (αν αυτή είναι η ευρωπαϊκή στροφή του Αλέξη, βράστα κι άστα). Το όχι της Κύπρου θα δώσει ένα καλό μάθημα στον Αλέξη πως ο εγκλωβισμός στη συνθηματολογία αδύναμων πολιτικών μπορεί να τους οδηγήσει στην καταστροφή.