ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μέχρι στιγμής κανένας μαύρος σκηνοθέτης δεν έχει κερδίσει Όσκαρ

2

Οι πρόσφατες υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2018 προανήγγειλαν τον Jordan Pelee ως τον έναν από τους πέντε Αφροαμερικανούς σκηνοθέτες που διαγωνίστηκαν ποτέ στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Παρά την παρουσία των Αφροαμερικανών στην κινηματογραφική βιομηχανία από την αρχή της κιόλας, Όσκαρ κατάφεραν να κερδίσουν ηθοποιοί όπως οι Hattie McDaniel, Sidney Poitier και Lou Gossett Jr., ενώ σκηνοθέτες και σεναριογράφοι που εργάζονται πίσω από την κάμερα δεν είχαν αναγνωριστεί μέχρις ότου εμφανίστηκε ο Spike Lee στην κινηματογραφική σκηνή.

Η υποψηφιότητά του για το Do The Right Thing άνοιξε την πόρτα για άλλους μαύρους συγγραφείς και σκηνοθέτες να αντλήσουν τη θεματολογία τους από τις δικές τους εμπειρίες και να λάβουν βραβεία του Χόλιγουντ γι 'αυτό.

Ο πρωταγωνιστής της Αφρο-Αμερικανικής πρωτοπορίας, Oscar Micheaux, έκανε δεκάδες ταινίες για τη μαύρη ταυτότητα στις αρχές του 20ού αιώνα και η εμπειρία του έχει άμεση σχέση με τους σύγχρονους σκηνοθέτες όπως ο Barry Jenkins ή ο Jordan Peele, των οποίων το επίκαιρο έργο βρίσκει τώρα επιτυχία.

Τώρα ο Peele έχει την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία αν κερδίσει το βραβείο του Καλύτερου Σκηνοθέτη. 

Oscars News
2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστοφερ Νόλαν, γιατί την Οδύσσεια;

Αποκλειστική Συνέντευξη / Κρίστοφερ Νόλαν, γιατί την Οδύσσεια;

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο Κρίστοφερ Νόλαν εξηγεί τι κρατά και τι προσπερνά από τον λόγο και την εικόνα της «Οδύσσειας», ποια ήταν η προσέγγισή του στη Νέκυια, την πλοκή και τη μυθολογία του ποιήματος, τη γλώσσα που επέλεξε για την αφήγησή του, γιατί δεν σκηνοθέτησε την «Τροία» όπως είχε αρχικά δεσμευτεί, αλλά και γιατί δανείστηκε τον Σίνωνα από την «Αινειάδα».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Την τρίτη σεζόν του «Euphoria» δεν τη σώζει ούτε ο Μεγαλοδύναμος

Οθόνες / Την τρίτη σεζόν του «Euphoria» δεν τη σώζει ούτε ο Μεγαλοδύναμος

Δεν θα μας ενδιέφερε η «χριστιανική στροφή» της σειράς, αν δεν συνοδευόταν από μια κοντόφθαλμη θεώρηση των πάντων και μια αλαζονική αδιαφορία για τους πιο βασικούς κανόνες της τηλεόρασης.
ΝΙΚΗΤΑΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Τελικά το αν θα πάρεις Όσκαρ έχει να κάνει με το πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις ή μήπως με την απόχρωση της επιδερμίδας σου;;;Είναι δυνατόν εν έτει 2018 στις Η.Π.Α. να γίνονται υπαινιγμοί περί φυλετικών διακρίσεων στην ακαδημία κινηματογράφου;;;