ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το επίδομα και εξηγεί πως από τα 7000 ευρώ που βγάζει της μένουν μόνο τα δύο

Η Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το επίδομα και εξηγεί πως από τα 7000 ευρώ που βγάζει της μένουν μόνο τα δύο Facebook Twitter
23

«Θεωρώ ότι η διάταξη δεν ήταν κακή» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα σχετικά με το επίδομα ενοικίου που έχει προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση.

«Σημασία έχει από εκεί και πέρα αν εμείς, ως άτομα πια, σε κρίσιμες περιόδους δεν το έχουμε ανάγκη, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουμε. Με αυτή την έννοια μπήκε το κριτήριο για την κ. Αντωνοπούλου και δεν νομίζω ότι πρέπει να απλωθεί διότι αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση και θα είναι άλλος υπουργός που πραγματικά θα το έχει ανάγκη. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό» είπε σχετικά με την επίμαχη διάταξη.

Έπειτα αναφέρθηκε στις αποδοχές των βουλευτών εξηγώντας πως από τα 7.000 ευρώ του μισθού που παίρνει, τελικά της μένουν πολύ λίγα.

«Εγώ είμαι βουλευτής. Η ονομαστική αξία του μισθού μου είναι 7.000 ευρώ. Στην τράπεζα μπαίνουν 4.400, δίνουμε χρήματα στο κόμμα και φτάνουμε στις 3.000 ευρώ, η υπόλοιπη φορολογία είναι άλλο ένα χιλιάρικο, πας στα 2.000 ευρώ. Αν σκεφτείτε και τις υποχρεώσεις των βουλευτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όταν μια τοπική μου οργάνωση δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο εγώ θα συνεισφέρω και το απαιτούν κιόλας, όταν θα πάω σε μια εκδήλωση θα πάρω και λαχνούς, θα πληρώσω και το εισιτήριό μου, γενικά υπάρχει μια κοινωνική δράση λόγω της δραστηριότητάς μας. Άρα γίνεται πολύς ντόρος ειλικρινά χωρίς λόγο», τόνισε η κ. Καρακώστα.

Πολιτική
23

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ελλάδα / Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο 'Βόρεια Ήπειρος'» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»
NEWSROOM
Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Μπαίνοντας κι εγώ στον καφενέ θα το πω ευθαρσώς:προτιμώ καλοπληρωμένους υπουργούς. Έτσι ξέρω ότι η θέση τραβάει τους καλύτερους και όχι ό,τι περίσσεψε.Και 10.000 ευρώ μισθό να είχαν, προσωπικά, ως φορολογούμενος, θα το ενέκρινα.Τα "χαχα" και τα "δεν σου φτάνουν;" είναι ό,τι πρέπει να για σου μείνουν υπουργοί κάτι άνεργοι ηθοποιοί, επαγγελματίες συνδικαλιστές και μουρλοί ακαδημαϊκοί. Αν θες να τραβήξεις ανθρώπους από την αγορά και να εκμεταλλευτείς τις επαφές τους χρειάζεται να τους δώσεις και κάτι περισσότερο από τον κότινο.ΥΓ Αντίστοιχες απόψεις έχω και για δικαστές, γιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας και στρατιωτικούς.ΥΓ2 7.000 είναι τα μεικτά. 4.400 μετά τις κρατήσεις (ΕΦΚΑ, προπαρακράτηση φόρου). 1.400 τον μήνα πρέπει να τους παίρνει το κόμμα, αν καταλαβαίνω καλά. Το χιλιάρικο που αναφέρει πρέπει να είναι φόρος εισοδήματος στο τέλος της χρονιάς.
να μην παραπονειται καθολου για το χιλιαρικο. αν δεν της αρεσει να αλλαξουν την φορολογια που αυτοι εχουν θεσπισει.καποια στιγμη να δουμε και την παραγωγικοτητα του καθενος, αν αυτη ειναι μια ομιλουσα κεφαλη που ψηφιζει οτι λεει ο αρχηγος εχει μηδενικο εκτοπισμα στην κοινωνια κλπ οχι 7Κ ουτε ενα σεντ δεν αξιζει.
Η οικονομικη συνδρομη, αγορα λαχείων, τσονταρισμα ενοικίων κτλ ΔΕΝ είναι υποχρεωση αλλα επιλογη του ατομου ως προς την διαχείρηση των περουσιακων του στοιχείων και της αμοιβης του καθως όλα αυτα αφορουν προσωπικες επιλογες του τρόπου που επιλεγει ο καθεις να πολιτευτει, μην παρεις λαχνους, μη δινεις λεφτα που ζητα το κομμα κτλ... αυτα δεν νοουνται να "τσονταρονται" απο τις απολαβες της θεσης.Μονο οι εκ νομου υποχρεωσεις δυναται να λειτουργήσουν ως δικαιολογία, δηλαδη η Φορολογία και βασικες αναγκες...ιατρικα εξοδα, σιτιση, στεγη κτλ.Καλη προσπαθεια "ξανθοπουλισμου" αλλα όχι.
Υπάρχουν Έλληνες μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν, πολίτες που ζουν με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης των 200ευρώ μηνιαίως και βγαίνει η όποια ή ο όποιος βουλευτής και μας τσαμπουνάει κουραφέξαλα; Είναι δυνατόν; Σε ποια νιρβάνα ζουν οι άνθρωποι που υποτίθεται πως μας εκπροσωπούν και οφείλουν να εργάζονται για μας;Στις μέρες μας, ένας μισθός της τάξεως των 1000ευρώ φαντάζει από όνειρο έως καλαμπούρι για μας τους κοινούς θνητούς. Κι οι κύριοι των 7000ευρώ συν πόσα έξτρα και με ένα σωρό επιδόματα και δωρεάν μετακινήσεις δε βγαίνουν; Πραγματικά τώρα; Δε φταίνε αυτοί. Φταίνε όσοι από εμάς τους έχουμε ακόμη εκεί μέσα και τους καμαρώνουμε. Φταίμε εμείς που δεχόμαστε να κυβερνούμαστε από ανθρώπους τόσο μακριά από τη δική μας πραγματικότητα που οποιαδήποτε σύγκριση μαζί τους καταντά γελοία. Και το γελοίον του πράγματος σκάει στα μούτρα μας. Πάντα. Πώς επιτρέπουμε ακόμη σε βουλευτές τόσο μακριά νυχτωμένους να αποφασίζουν για τις τύχες μας και κατά συνέπεια να τις καθορίζουν;Να μην παρεξηγηθώ. Δεν μιλώ παραταξιακά. Έπαψα να τρέφω αυταπάτες. Όσοι βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο είναι για την πάρτη τους. Και η πραγματικότητα, όσο και τα πεπραγμένα τους κάθε άλλο παρά το διαψεύδουν. Περαστικά μας. Πάσχα έρχεται, ας κινητοποιηθούμε κι ας μαζέψουμε όλοι κάνα φράγκο από το υστέρημά μας για να τους ενισχύσουμε.
α. Η Αντωνοπούλου ήταν εξωκοινοβουλευτική υπουργός και όχι βουλευτής. Αλλά και πάλι...β. Πόσα πιστεύετε ότι πρέπει να παίρνει ένας υπουργός; 1200-1500€; Ξέρετε, πέραν του ότι η αμοιβή εξασφαλίζει και το αδέκαστο είναι και μορφή κύρους. Δεν μπορεί ο υπουργός να παίρνει τα μισά (1/3 ή 1/4) από ένα ανώτερο στέλεχος πχ της φαρμακοβιομηχανίας.γ. Σαράντα χρόνια τρώγαν όλοι από παντού, τώρα με την αμοιβή υπουργών θα λαϊκίσουμε;Εντάξει, καταλαβαίνω το λαϊκό αίσθημα αλλά όσο σκεφτόμαστε με την καρδιά δεν έχει αποδειχτεί πολυ σώφρον, nes pas?
α. Προφανώς μιλούσα γενικότερα. Αλλά και πάλι...β. Αν πιστεύετε πραγματικά ότι το αδέκαστο εξασφαλίζεται με αμοιβή, προφανώς δεν έχουμε πολλά να πούμε, καθώς φρονώ πως η ακεραιότητα δεν ανήκει στα εξαγοράσιμα. Όσο για το κύρος, τα μεταξωτά βρακιά είναι για τα επιδέξια οπίσθια κι όχι για τα δεδομένα μιας χώρας που τελεί χρόνια υπό πτώχευση. Κοινώς, να'χαμε να λέγαμε.γ. Εξηγήθηκα ότι δε μιλώ κομματικά κι ήμουν ξεκάθαρη ως προς τη γνώμη μου για το σύνολο των πολιτικών μας. Είστε προφανώς από εκείνους που επιλέγουν να μπερδεύουν το λαϊκισμό με την απλή παράθεση της πραγματικότητας. Συμφέρει, δε λέω, αλλά ο υποβιβασμός της αλήθειας σε λαϊκισμό είναι μια χιλιοχρησιμοποιημένη καραμέλα και πλέον ξανοστισμένη.Με την καρδιά αισθανόμαστε, με το μυαλό σκεφτόμαστε και για μένα αυτά τα δύο είναι ξεκάθαρα. Εξάλλου, η ξεφτίλα κι η κατάντια του πολιτικού μας κόσμου, επιτρέπω να αγγίζει μόνο το μυαλό κι ουχί την καρδιά μου. Αυτή ασχολείται με ελάχιστους και σημαντικούς. Όχι σκουπίδια. Κι αυτό είναι σώφρον. N'est-ce pas?
Σε δυο σημεία θα σταθώ κι ύστερα πλέον δεν σας ενοχλώ.Πρώτα τούτο να σας πω ότι αν δεν έπαιζε ρόλο η αμοιβή δεν θα υπήρχε διαφθορά σε κάθε χώρα που'ν'φτωχή. Και αναφορικά με τον λαϊκισμό -ω ναι- δεν είν' σωστό να κάνουμε προσλήψεις πανταχόθεν, το ενθυμούμαι παιδιόθεν, και στην αμοιβή των τριακοσίων να έχουμε ύφος χιλίων καρδιναλίων.Αυτή η απαξίωση η πολιτική έναν κερδισμένο έχει: την ακρότητα την αντιδημοκρατική.ΥΓ Δεν θα ξεχάσω Λαφαζάν, υπόκλιση να κάνει με φτέρνες που χτυπάν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και αφορούν στις απολαβές των κρατικών αξιωματούχων για το έτος 2017, ο ακαθάριστος μηνιαίος μισθός του βουλευτή χωρίς τα επιδόματα ανέρχεται στις €3.607 και με τα επιδόματα στις €6.383. Ο καθαρός μηνιαίος μισθός του βουλευτή μετά τον φόρο εισοδήματος ανέρχεται στις €3.969 χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν άλλα εισοδήματα ή άλλες φορολογικές απαλλαγές και εκπτώσεις. Στο μηνιαίο ποσό των €3.969 προστίθεται το επίδομα οδοιπορικών, που είναι κατ’ αποκοπή ποσό αποζημίωσης μειωμένο από το 2014 κατά 15%, το οποίο ανέρχεται στα €580 τον μήνα. Σύνολο, δηλαδή, €4.549. Ωστόσο, το ποσό που βάζουν στην τσέπη κάθε μήνα οι βουλευτές κυμαίνεται στις €4.000, καθώς αφαιρείται από το παραπάνω ποσό η εισφορά τους προς τα κόμματα, το ύψος της οποίας ποικίλλει σε κάθε κόμμα, όπως και διάφορες άλλες αποκοπές (εισφορά σύνταξης χηρών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.). Στους βουλευτές δεν γίνεται αποκοπή για κοινωνικές ασφαλίσεις καθώς θεωρούνται αυτοεργοδοτούμενοι.Άρα, σύμφωνα με το λογιστήριο του κράτους μένουν 4.000 ευρώ όχι 2.000, αλλά το σωστό είναι σωστό και να λέγεται. Δεν ανταποκρίνονται αυτά τα λεφτά στον όγκο του ταλέντου και των γνώσεων που διαθέτετε. Να μας βάλετε και άλλους φόρους!
Βέβαια η κυριά Ταχιάου που είχε παραπονεθεί για τη βουλευτική αποζημίωση δεν είχε 55 ακίνητα όπως η κυρία Καρακώστα (ούτε υπερασπίστηκε έναν ανήθικο νόμο για να παίρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ εκατομμυριούχοι εξωκοινοβουλευτικοί).
Κάτι δε μας λέει καλά: αφού ''φορολογείται'' με ένα χιλιάρικο, τι στο καλό είναι οι άλλες κρατήσεις και μάλιστα 2.600; Από εκεί και πέρα, τη συμπονώ απεριόριστα, με δύο χιλιάρικα δεν μπορείς να πας στα μπουζούκια κάθε βράδυ ούτε κάθε ΣΚ στην Αράχωβα.
"ειλικρινά χωρίς λόγο Πηγή: www.lifo.gr"Όταν πας σε μια εκδήλωση πας γιατί σου αρέσει και όχι για να σε δουν και για να κάνεις δημόσιες σχέσεις και ναι όλοι πληρώνουν το τίμημα.Όταν ένα κράτος καταργεί τα επιδόματα από άτομα με αναπηρίες δεν θα πρέπει καν να σκεφτείς πως δικαιωματικά το παίρνεις.Αλλά όποια κυβέρνηση και να είναι της ίδιας κατηγορίας θα είναι όλοι τους και πάλι.