ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αυτοκτόνησε δεκατετράχρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Αυτοκτόνησε δεκατετράχρονη που έπεσε θύμα βιασμού Facebook Twitter
10

Την περασμένη Δευτέρα, μία δεκατετράχρονη Ινδή έβαλε τέλος στη ζωή της όταν κρεμάστηκε στο σπίτι της στην πόλη Ulhasnagar, αφότου έπεσε θύμα βιασμού από επιστάτη ενός Άσραμ.

Σύμφωνα με τη Τimes of India, η οικογένεια του θύματος αρνείται να παραλάβει το σώμα του κοριτσιού από το νεκροτομείο αν ο φερόμενος ως βιαστής, Vijay Patil, δεν συλληφθεί.

Ύστερα από διαμαρτυρία των συγγενών έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, οι αρχές δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον ένοχο.

10

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο,τι μαθαινουμε τωρα για την Ινδια και αλλες χωρες , δεν ειναι καινουριο. Παντα συνεβαινε, απλως τωρα εχουν αρχισει και γινονται γνωστα....σαν την παλια "καλη" ελληνικη κοινωνια και γειτονια ενα πραμα...
Δουλευόμαστε τώρα..; Στο συγκεκριμένο θέμα, ποιος δυτικός "πολιτισμός" και μπούρδες; Πόσες γυναίκες βιάζονται καθημερινά; Πόσοι τιμωρούνται γι'αυτό; Τσέκαρε καλύτερα τη συμπεριφορά των γύρω σου "πολιτισμένων" πρωτού μιλήσεις για "Κωλοϊνδούς" και τριτοκοσμικές χώρες. Πρέπει να αυτοκτονήσει η κοπέλα για να φωνάξει ο λαός δηλαδή; Την υπόθεση ομαδικού βιασμού (και αν θυμάμαι καλά μαχαιρώματος) πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ την έχεις ακούσει; Όπου οι ένοχοι έφαγαν 1-2 χρόνια στη φυλακή ως "ποινή" (ναι, σε εισαγωγικά); Και που τα κανάλια έτρεξαν να μιλήσουν για το πόσο νέοι ήταν και ότι έκαναν "λάθη" και ήταν τόσο αγαπητοί μαθητές; Κι εγώ πέρασα εφηβεία, αλλά δεν πήγαινα να βιάζω κόσμο και να μαχαιρώνω.. Και είναι καιρός πλέον για τους προαναφερόμενους οργανισμούς να αλλάξουν τακτική τύπου: "Μη βγεις το βράδυ, μην ντυθείς όπως θες, μη βάφεσαι, μη.. μη.. μη.." = μην προκαλέσεις τον άντρα να σε βιάσει -ήθελα να 'ξερα, δεν προσβάλεται ο αντρικός πληθισμός από αυτό; Δεν τον νοιάζει που ουσιαστικά λένε "δεν έχει μυαλό και ψυχή το XY, απλά είναι ένα ζώο"; (Αλλά όπου συμφέρει, ε...;) Δεν είναι πια καιρός να αρχίσει ο κόσμος να λέει στους γιούς του "ΜΗ ΒΙΑΖΕΙΣ";Τι να πεις ρε γαμώτο... Και μετά καταπίνουμε όλοι το χαπάκι που μας πλασάρει η κοινωνία για δήθεν ισότητα. Καλή χώνεψη.
chasethefire: Ουδέποτε είπα ότι η Ινδία είναι το μόνο μέρος του κόσμου που γίνονται βιασμοί. Προφανώς όμως συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα από άλλες χώρες και επίσης προφανώς οι τοπικές αρχές δεν θέλουν να δώσουν τέλος σε ότι συμβαίνει. Μια διεθνής αρχή μπορεί να επέμβει με διάφορους τρόπους, χωρίς να κάνει τον πολιτσμάνο της γειτονιάς όπως είπε ο billerr. Και τέλος, Orestas: δεν είμαι διεθνής αρχή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεπώς ούτε είμαι ικανός να δώσω λύση σε ένα σύνθετο, μεγάλης κλίμακας πρόβλημα στην Ινδία, ενώ διατυπώνω την άποψή μου στο lifo.gr σε λίγα λεπτά. Κάποιοι βασικοί άξονες που μπορώ να σκεφτώ είναι: τα δικαιώματα της γυναίκας, ο μηδενισμός του τουρισμού σε συνάρτηση με την πάταξη της εγκληματικότητας, η αύξηση και τήρηση των ποινών. Το πως και αν μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά ή και άλλα δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα υπάρχουν λύσεις αν υπάρχει και πρωτοβουλία.
Όχι, φυσικά και να μη συνεχιστεί ό,τι γίνεται τα "τελευταία" (επείδη τώρα ευσαισθητοποιηθήκαμε, δε σημαίνει ότι τώρα ξεκίνησε να γίνεται). Αλλά επείδη κανένας διεθνής οργανισμός ή κανενός είδους χωροφύλακας δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε γωνία ή απόμερο σημείο που βιάζεται μια Ινδή για να προλάβει το κακό, μένουν μόνο μέτρα δυστυχώς μεσο-μακροπρόθεσμα: εκπαίδευση, ενημέρωση, εκπολιτισμός, δημόσια έκθεση και συζήτηση του προβλήματος, καλλιέργεια των πληγμένων κοινωνιών για ευαισθησία αντί αναλγησίας. Κάθε "βίαιη" επέμβαση μπορεί να καταπνιγεί ως δυτικοκρατία και να αποκλείσει κάθε δυνατότητα αλλαγήςτης κατάστασης.
Σιγουρα πρεπει να σταματησει αυτο. Δεν μπορει να γινει ομως με παρεμβαση απ εξω. Πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια και αυτο μονο με την σωστη παιδεια μπορει να γινει. Εδω θα χωρουσε και καποια βοηθεια απο ξενους.
"Να πάρει ένα δραστικό μέτρο ώστε να μην καταπατούνται τα ανρθώπινα δικαιόματα σε τριτοκοσμικές χώρες." Πάλι από την αρχή γιατί φαίνεται ότι άλλα λέει η θεια μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου...ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?? Μίλα πιο συγκεκριμένα και άσε τις γενικότητες για τους άλλους...