O Κοτζιάς δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα έχει ξανά ειρηνική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία

O Κοτζιάς δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα έχει ξανά ειρηνική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία Facebook Twitter
3

Με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύει ότι σε περίπτωση νέας ακραίας ενέργειας όπως το επεισόδιο στα Ίμια, δεν θα υπάρξει ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα στη συνέντευξή του στον ΑLPHA σε ό,τι αφορά τα Ίμια, είπε «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά».

«Δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου», είπε χαρακτηρίζοντας την Τουρκία νευρική.

Σε ερώτηση αν αύριο σε ένα άλλο σημείο του Αιγαίου ή στο ίδιο ένα άλλο τουρκικό σκάφος εμβολίσει και πάλι ένα ελληνικό, ο κ. Κοτζιάς απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν θα το ξανακάνει».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους, υψηλή διπλωματική χωρητικότητα». Διευκρίνησε ότι είναι υπουργός της διπλωματίας και σημείωσε πως πρέπει να προηγείται η διπλωματία.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από τους Τούρκους για τις ζημιές που προκάλεσαν στο ελληνικό σκάφος. «Είμαστε στην αναζήτηση μήπως πρέπει να πληρώσουν οι Τούρκοι» ανέφερε συγκεκριμένα και είπε πως έχει ζητήσει από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών να το εξετάσει. Αν η νομική υπηρεσία αποφανθεί ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση, δήλωσε ότι ο ίδιος θα είναι πολύ ευτυχής και διαβεβαίωσε ότι τότε θα κινηθεί νομικά.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν θα αργήσει πολύ η επόμενη πρόκληση από τους Τούρκους.Να δω μετά πως θα μαζέψει αυτή τη δήλωση ο κ. ΚοτζιάςΑ ξέχασα.Είναι στην κυβέρνηση σύριζα οπότε μπορεί να λέει ότι θέλει,να μην απαντάει σε ότι δεν θέλει,να διαψεύδει οτι θέλει και να κυβερνάει με non paper
Θελει να μας βαλει σε διαδικασια πολεμου ο κος Κοτζιας; Επειδη τα μεγαλα λογια απαιτουν και τις αναλογες πραξεις, αλλιως μετα ο αντιπαλος δε θα μας παιρνει σοβαρα..
Καλό είναι σε τέτοιες λεπτές καταστάσεις, να αποφεύγουμε και εμείς οι πολίτες τα μεγάλα λόγια δημόσια.Γενικά πάντως, νομίζω καλά έκανε ο Κοτζιάς και "τα στύλωσε" και μίλησε για άγγιγμα της κόκκινης γραμμής. Να χάσουμε δεν έχουμε, αν δεν μιλούσε καθόλου 1000 % θα είχαμε χειρότερα. Τους ξέρουμε τους Τούρκους.