Κορυφώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Τα Ίμια είναι δικά μας

Κορυφώνει τις προκλήσεις η Τουρκία: Τα Ίμια είναι δικά μας Facebook Twitter
9

Η Άγκυρα τροφοδοτεί και πυροδοτεί την ένταση που σημειώνεται τις τελευταίες στο Αιγαίο και μάλιστα με το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και στην ουσία η Ελλάδα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη.

Στην εμπρηστική αυτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Τούρκος γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του και τον ενημέρωσε πως στα Ίμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά «δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές».

Αναλυτικά η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».

Νωρίτερα, σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Όταν κάποιοι λέγαμε το 2015 ότι με αυτούς που μπλέξαμε, όχι μόνο εύκολα δεν θα ξεμπλέξουμε, αλλά κυρίως θα μας βρουν πολλά δεινά, οι περισσότεροι κορόιδευαν κι έλεγαν πόσο χειρότερα μπορούσαν αυτοί εδώ να τα κάνουν τα πράγματα. Μετά ήρθε η περίφημη διαπραγμάτευση, μετά το προσφυγικό, μετα οι αλλαγές στην παιδεία, μετά ο Ερντογάν στην Αθήνα,μετά το Σκοπιανό, τώρα τα Ίμια και πόσα άλλα... Πρώτη φορά οι Τούρκοι επίσημα αναφέρουν ότι τα Ίμια είναι ΔΙΚΑ τους. Αν όταν φύγουν έχει διατηρηθεί η εδαφική μας ακεραιότητα, τυχεροί θα είμαστε... Εϊναι πραγματικά να σε πιάνουν τα κλάματα με δαύτους. Σε όλα άχρηστοι
Το 1940 όταν ο Ιταλός Πρέσβης έδωσε το Τελεσίγραφο στον Μεταξά για τη διέλευση των Ιταλικών Στρατευμάτων, η απάντηση του τότε Πρωθυπουργού μας είναι γνωστή...Σήμερα με τα «φρούτα» αυτά που έχουμε στην εξουσία, πιστεύετε ότι θα υπάρξει το σθένος για κάτι αντίστοιχο...?Αλλά, ξέχασα... ο Μεταξάς ήταν «φασίστας» ενώ τα... «φρούτα» είναι «διεθνηστές»...
Αν έρχονταν οι Γερμανοί πρώτα, θα έλεγε περάστε. Τους Ιταλούς δεν τους "γούσταρε" γι' αυτό τους είπε το όχι, που στη ουσία ο λαός το είπε στο μέτωπο εν τέλει.
Όχι, δεν τρολάρω. Θεωρείς λογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος για δυο βραχονησίδες, που θα έχει θύματα χιλιάδες και πολύ πιθανόν να χαθούν περισσότερα εδάφη;Είμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα ασχολούμαστε με πιστόλια και κανόνια.