ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Spiegel μέτρησε μέχρι και τα ρωσικά τζετ που προσγειώθηκαν στην Κύπρο

Το Spiegel μέτρησε μέχρι και τα ρωσικά τζετ που προσγειώθηκαν στην Κύπρο Facebook Twitter
5

Η κατά μέτωπο επίθεση κατά της Κύπρου μετά το χθεσινό «όχι» συνεχίζεται από το περιοδικό Spiegel, που ζητά να γίνουν τώρα πιο σκληροί οι δανειστές με την κυπριακή κυβέρνηση. Σε άλλο άρθρο, υπό τον τίτλο: «Εναέρια μονοπάτια χρηματοπιστωτικών ροών, η Κύπρος μονοπάτι για τα ρωσικά αεριωθούμενα»  το περιοδικό δημοσιεύει στοιχεία που συνέλεξε για τον αριθμό των αεριωθούμενων που προσγειώθηκαν στο νησί το περασμένο έτος. Κάνει λόγο για πληροφορίες που υπολογίζουν αυτές τις πτήσεις σε 3.000 και σημειώνει ότι ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό προέρχεται από τη Ρωσία ή την Ουκρανία. «Στην αρχή της εβδομάδας οι Κύπριοι πολίτες είδαν πολλά και πάλι να προσγειώνονται.»

 

Το Spiegel μέτρησε μέχρι και τα ρωσικά τζετ που προσγειώθηκαν στην Κύπρο Facebook Twitter

To Spiegel γράφει μεταξύ άλλων ότι μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013 συνολικά 375 ιδιωτικά τζετ απογειώθηκαν  από το νησί της Μεσογείου με κατεύθυνση τη Ρωσία. Επισημαίνει βέβαια ότι περίπου τόσα ήταν και τα αεροσκάφη που πέταξαν για Ελλάδα, όμως όπως σημειώνει, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 20 τοις εκατό των εισαγωγών και των εξαγωγών και αποτελεί τον κύριο εμπορικό εταίρο της Κύπρου (βεβαίως, αν εξακολουθούσε η Ελλάδα να ήταν στο γερμανικό στόχαστρο τα τόσα ελληνικά τζετ δεν θα φαινόταν και τόσο φυσιολογικά.).

«Στην περίπτωση της Ρωσίας, όμως, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την κίνηση των jet που  είναι σχεδόν τόσο υψηλή όσο και της  Ελλάδας."

Στο τέλος και αφού δημοσιεύει και άλλα στοιχεία με στόχο να αποδείξει πόσο μεγάλο είναι το ξέπλυμα του ρώσικου μαύρου χρήματος στην Κύπρο, το περιοδικό σημειώνει δηκτικά: «Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ταξίδεψε στη Μόσχα για να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη χώρα του, που απειλείται με πτώχευση. Για αυτόν όμως ένα ιδιωτικό τζετ δεν υπήρχε διαθέσιμο. Πήγε με αεροπλάνο της γραμμής- οικονομική θέση.»

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια