ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή που ο Έλον Μασκ καταλαβαίνει πως έγραψε ιστορία με το Falcon Heavy

Βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή που ο Έλον Μασκ καταλαβαίνει πως έγραψε ιστορία με το Falcon Heavy Facebook Twitter
EPA
4

Την αγωνία και τον ενθουσιασμό που επικράτησε στον κέντρο ελέγxου της SpaceX, λίγα δευτερόλεπτα πριν την ιστορική εκτόξευση του Falcon Heavy, κατέγραψε η κάμερα του National Geographic, σε ένα βίντεο που κάνει, τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. 

Στις 6 Φεβρουαρίου, η SpaceX κατάφερε να εκτοξεύσει τον ισχυρότερο πύραυλο στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης, φέρνοντας την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στα σχέδια ενός μελλοντικού αποικισμού του πλανήτη Άρη.

Το National Geographic ήταν εκεί, δίπλα στον νοτιοαφρικανό μηχανικό και επιχειρηματία, καταγράφοντας την εναλλαγή των συναισθημάτων του, τη στιγμή της εκτόξευσης.

Η κάμερα απαθανάτισε τις αντιδράσεις της ομάδας που εργάστηκε για 7 χρόνια πάνω στον σχεδιασμό για την επιτυχία του προγράμματος.

«Holly flying fuck, αυτό το πράγμα απογειώθηκε», φώναξε ο Μασκ. Λίγες στιγμές αργότερα αυτός και η ομάδα του όρμησαν έξω από την πόρτα, υψώνοντας τα κεφάλια τους στον ουρανό.

«Κοίτα το. Είναι εξωπραγματικό!» φώναξε με λυγμούς ο CEO της Tesla, της SpaceX και της Neuralink.

Το Falcon Heavy μπορεί να μεταφέρει έως και 63,8 τόνους φορτίου στο διάστημα, σε χαμηλή τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ανοίγοντας την πόρτα στα επανδρωμένα διαπλανητικά ταξίδια, όπως κανένας πύραυλος στο παρελθόν.

Η SpaceX είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για το Falcon Heavy το 2011, κατασκευάζοντας έναν πύραυλό από τη συνδυαστική ισχύ τριών Falcon 9 - του πιο πολυδοκιμασμένου πυραύλου της εταιρίας.

Αν και αρχικά ο Μασκ τοποθετούσε την πρώτη εκτόξευση του Heavy μέσα στο 2013, η ανάπτυξη του σχεδίου άργησε μερικά χρόνια, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στα μεγαλόπνοα διαστημικά προγράμματα.

Όπως άλλωστε αποκάλυψε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, οι ιθύνοντες σκέφτηκαν να ακυρώσουν το πρόγραμμα ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, εξαιτίας των τεράστιων δυσκολιών που στη συνέχεια ξεπεράστηκαν, με τη σκληρή δουλειά των 7.000 εργαζόμενων στην SpaceX.

Τech & Science
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μια λεπτομέρεια μόνο. Δεν είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος στην ιστορία, αυτό το ρεκόρ το έχει ακόμα ο Saturn V που έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι,είναι ο πιο ισχυρός σε λειτουργία.
Σωστά. Παρόλα αυτά πρέπει να σκεφτούμε και την διαφορά κόστους. Φαντάσου τι ισχύς θα είχε ο Falcon Heavy αν είχαν επενδυθεί όσα λεφτά επενδύθηκαν για το Saturn V, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την εφευρετικότητα και καινοτομία του Elon Musk.
Εντυπωσιακές εικόνες,ειδικα η επιστροφη των πυραυλων.Αλλα για κάποιο λόγο καπως τρομακτικά όλα αυτα!Σαν να ερχονται λιιγο πιο κοντα στην πραγματικότητα τα σεναρια διαφορων δυστοπικών τηλεοπτικων σειρών και ταινιών.
Θα διαφωνήσω μαζί σου. Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήταν εξερευνητής. Από αρχαιοτάτων χρόνων προσπαθούσε να ανακαλύψει νέους τόπους και να εξερευνήσει το κόσμο γύρω του. Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα, έχοντας σχεδόν ανακαλύψει τα πάντα στη Γη (εκτός ίσως από τα βάθη των ωκεανών). Επιπλέον η εξερεύνηση του διαστήματος και η κατοίκηση άλλων πλανητών πρέπει να επιτευχθεί γιατί ο πλανήτης Γη δε μας χωράει πλέον και γιατί έχουμε αρχίσει ως είδος να εξαντλούμε τους πόρους του. Ήδη κάποια δυστοπικά σενάρια όπως έλεγχος γεννήσεων (βλέπε Κίνα) συμβαίνουν. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις τα τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν δώσει τόση έμφαση στα Διαστημικά ταξίδια.Είναι εντυπωσιακό πως ένας εκατομμυριούχος κάνει σαν μικρό παιδί από τον ενθουσιασμό του.