Γεωργιάδης: Δεν θα παραιτηθώ για τη Novartis - Θα μηνύσω τους προστατευόμενους μάρτυρες

Γεωργιάδης: Δεν θα παραιτηθώ για τη Novartis - Θα μηνύσω τους προστατευόμενους μάρτυρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Στην υπόθεση Novartis αναφέρεται σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες», ενώ προαναγγέλλει ότι θα μηνύσει τους προστατευόμενους μάρτυρες. 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει επίσης ότι «η Novartis επί θητείας του πήρε τα ίδια χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος» ενώ προσθέτει ότι «επί ημερών του έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%».

«Έριξα τη φαρμακευτική δαπάνη στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών και αυτό το οποίο με κατηγορούν είναι η πληρωμή των χρημάτων των ληξιπροθέσμων του ΕΟΠΥΥ προς τη Novartis. Έχω στα χέρια μου όλα τα στοιχεία από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, και την Novartis, την περίοδο της υπουργικής μου θητείας. Όχι μόνο δεν υπάρχουν πουθενά τα 65 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία "πήρα" τη δήθεν μίζα, αλλά η Novartis έχει πάρει επί θητείας μου τα ίδια ακριβώς χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος. Επί των ημερών μου, μάλιστα, έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5%, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%. Αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε δραστηριότητα της Novartis, και τα νέα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ, και στο σύνολο έχει χάσει εξαιτίας μου πάρα πολλά χρήματα. Άρα, όλη η κατάθεση της ψευδομάρτυρα είναι δημιούργημα φαντασίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, εάν «η όλη υπόθεση στερείται αληθείας» ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis. Το πρώτο αφορά στο χρηματισμό γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στην Ελλάδα για να αυξήσει τα κέρδη, το οποίο είναι απολύτως πραγματικό, και το δεύτερο της δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Η μόνη χώρα που υπάρχει αναφορά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποτελεί σκάνδαλο γιατρών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «στη δικογραφία που έχει παραδοθεί, το κομμάτι της εκθέσεως του FBI δεν περιλαμβάνει τίποτα για κανέναν πολιτικό πρόσωπο και κανέναν πρώην πρωθυπουργό. Κομμάτι δωροδοκίας στο κομμάτι του FBI δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα».

«Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω και προκαλώ τον οποιονδήποτε να ψάξει το οτιδήποτε αφορά στα οικονομικά μου. Οφείλω να σας πω, όμως, ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή και στους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, εξετάζω με τον δικηγόρο μου το θέμα του κυρίου Παπαγγελόπουλου, του κυρίου Κοντονή, του κυρίου Πολάκη, του κυρίου Καμμένου και της κυρίας Τουλουπάκη, διότι οι μεν πρώτοι ισχυρίζονταν και αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας πριν τη λάβω εγώ, πράγμα το οποίο είναι δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο και η μόνη δυνατή πηγή πληροφοριών προς αυτούς είναι, δυστυχώς, η Εισαγγελία Διαφθοράς», προσθέτει.

Στην ερώτηση αν «θα δούμε με τη ΝΔ κυβέρνηση ειδικά δικαστήρια για την υπόθεση Novartis» ο κ. Γεωργιάδης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όλα στο φως. Όποιος εμπλέκεται πρέπει να λογοδοτήσει».

Τέλος, εάν προτίθεται να παραιτηθεί όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά κατηγορηματικά «όχι» εξηγώντας ότι «εάν καθένας μας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός μας αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί, βάζοντας απλά ένα ψευδομάρτυρα. Όχι, δεν θα παραιτηθώ. Σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω φυλακή τους σκευωρούς».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο,τι και να λεει, το κυρος του ειναι τοσο ανυπαρκτο.. Ποιος να τον παρει στα σοβαρα?Η ΝΔ κανει λαθος που τον κραταει, και μαλιστα τον εχει σε τετοια θεση. Οσο ανηκει ο Γεωργιαδης στην παραταξη, η ΝΔ μονο θα χανει. Οι πιθανοτητες να ψηφισω ΝΔ, λογω πολλαπλασιασμου τους με την τιμη κυρους του εν λογω ατομου (0), φτανουν τα κατωτατα επιπεδα.
Οποιος θελει φιλελεύθερη,ευρωπαϊκά προσανατολισμένη,μεταρρυθμιστική κυβερνηση,που να ακινητοποιεί τα αριστερα αντανακλαστικά μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων που ονειρεύονται ακομα τον παρασιτικό σοσιαλισμό του Άνδρε,ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.οι αλλοι ειναι ακομα στην φαση,πατρις-θρησκεία-οικογενεια,μίζα-ρουσφέτι-βόλεμα.ενας Μητσοτάκης,που σπούδαζε μεχρι το 2000,δούλεψε στο δημοσιο για 3 χρονια,κ απο τοτε ειναι βουλευτής,δν φέρνει την ανοιξη.μια καποια αχτιδα φωτος,ηταν ο Θεοδωράκης,αλλα εγινε ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα το παίζει (συν τοις άλλοις) και "μεταρρυθμιστικό" ΠΑΣΟΚ, το επιχείρημα περί εξουδετέρωσης των "αριστερών αντανακλαστικών" κλπ το ακούγαμε και επί Σημίτη: "Ψηφίστε Σημίτη γιατί ακινητοποίησε το κωλάδικο του Κολλά και το βαθύ κράτος των κρατικοδίαιτων συνδιαλιστών. Με Σημίτη θα γίνουν οι Ολυμπιακοί, τους άλλους δεν τους γουστάρει ο λαός και θα γίνουν ταραχές". Κάτι αντίστοιχο λέει ο He-Man, μόνο που το υποτιθέμενο διακύβευμα δεν είναι πλέον οι Ολυμπιακοί αλλά η δήθεν "εξοδος από τα μνημόνια" και η δήθεν ανάπτυξη :-)))Το βαθύ ΠΑΣΟΚ το απορρόφησε ήδη ο Σύριζα, τώρα ελπίζει και στους κρατικοδίαιτους γιάπηδες πασοκτζήδες των 90s και τα παιδιά τους, και κάνει προπαγάνδα στα σχόλια της Lifo. Εκτός και αν ο He-Man είναι παροντυ Συριζαίου γιαπη και δεν το έχω πάρει χαμπάρι. :-)Αναμφίβολα όλοι κρίνονται και θα κριθούν από τις πράξεις τους (όταν όμως αποδειχθούν στα δικαστήρια--αλλιώς μιλάμε για στοχοποίηση, όπως έκανε η Αυριανή και η Ελευθεροτυπία, μέσω συκοφαντιών--μετά αναλάμβανε το παρακράτος, βλ. 17Ν). Για τις πράξεις του, άλλωστε, κατακρίνουμε και γελοιοποιούμε το τσίρκο πολιτικών απατεώνων του Τσίπρα.