ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Παρέμβαση ΟΗΕ για τις ταυρομαχίες - Ζητά από την Ισπανία να απαγορεύσει την πρόσβαση στα παιδιά

Παρέμβαση ΟΗΕ για τις ταυρομαχίες - Ζητά από την Ισπανία να απαγορεύσει την πρόσβαση στα παιδιά Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER
1

Μια επιτροπή του ΟΗΕ κάλεσε την Ισπανία να απαγορεύσει στα παιδιά να παρακολουθούν ταυρομαχίες ή να συμμετέχουν σε σχολές ταυρομαχίας, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατεύονται από τις «βλαβερές συνέπειες» αυτής της πρακτικής.

Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επισήμανε πως ανησυχεί για την επίδραση που μπορεί να έχουν οι ταυρομαχίες σε άτομα κάτω των 18 ετών, που είτε τις παρακολουθούν ως θεατές, είτε είναι μαθητές σε σχολές ταυρομαχίας.

Αφότου έθεσε ερωτήσεις σε μια αντιπροσωπεία της ισπανικής κυβέρνησης τον περασμένο μήνα, σχετικά με μια σειρά ζητημάτων παιδικής πρόνοιας, η επιτροπή του ΟΗΕ πρότεινε να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η έκθεση των ανηλίκων στις ταυρομαχίες.

«Προκειμένου να αποφευχθούν οι βλαβερές συνέπειες των ταυρομαχιών στα παιδιά, η επιτροπή συνιστά στο κυβερνών κόμμα να απαγορεύσει τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών ως ταυρομάχους και ως θεατές σε εκδηλώσεις ταυρομαχιών», ανέφερε στις τελικές παρατηρήσεις της η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Επίσης, δήλωσε στην αντιπροσωπεία ότι ανησυχεί για το επίπεδο βίας στις 55 σχολές ταυρομαχίας της Ισπανίας και έθεσε το ερώτημα στην ισπανική κυβέρνηση αν έχει σκεφτεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτές.

Η ισπανική αντιπροσωπεία επισήμανε στους εμπειρογνώμονες ότι αν και οι ταυρομαχίες ελέγχονται από τις κυβερνήσεις των αυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας, τα παιδιά ηλικίας άνω των 14 ετών μπορούν να λάβουν κάποια πρακτικά μαθήματα σε σχολές ταυρομαχιών. Τόνισε επίσης ότι κάθε σχολή ταυρομαχίας και κάθε αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση έχουν τους δικούς τους κανόνες που διέπουν τις ταυρομαχίες.

Ένα μέλος της επιτροπής επισήμανε από την πλευρά του ότι οι ταυρομαχίες αποτελούν μια μορφή «ακραίας βίας», από την οποία τα παιδιά χρειάζονταν προστασία.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά ταυρομάχους, αλλά αφορά και εκείνα που παρευρίσκονται ως θεατές», δήλωσε ο Gehad Madi στην online ισπανική εφημερίδα eldiario.es. «Ως επιτροπή, ανησυχούμε πολύ για την προστασία των παιδιών από την έκθεση σε αυτή τη βία. Ελπίζουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση και οι περιφερειακές κυβερνήσεις των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας θα απαγορεύσουν στα παιδιά να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ταυρομαχιών».

Η ισπανική αντιπροσωπεία δήλωσε στην επιτροπή του ΟΗΕ ότι θα εξετάσει τις συστάσεις.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας απαγόρευσε τις ταυρομαχίες πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια, αλλά η απαγόρευση αναιρέθηκε το 2016 από το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο υποστήριξε ότι η πρακτική αυτή είναι «μια ακόμα έκφραση πολιτιστικού χαρακτήρα που αποτελεί μέρος της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς» της χώρας.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια