ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.2.2018 | 10:51

...κι έσκυψα το κεφάλι και ζήτησα συγνώμη.

οδηγούσα... είχε κίνηση...κάποια στιγμή σε ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας έχουν παρκάρει δεξια κι αριστερά και στένεψε ο δρόμος. Μπαίνω λίγο δεξιά πίσω από ένα παρκαρισμένο για να αφήσω χώρο στον απέναντι να περάσει. Ωστόσο αυτός δεν πρόλαβε γιατί από πίσω ερχόταν κι άλλα αυτοκίνητα και τον έκοψαν. Οπότε ξαναβγαίνω κι ακούω ένα φρενάρισμα και κόρνα. Αφού όμως δεν έγινε κάτι συνεχίζω σιγα σιγά. Και ξαφνικά πετάγεται μια κοπέλα με ομιλία νταλικέρη και αρχίζει να μου χτυπάει την πόρτα και να φωνάζει: "κατέβα κάτω μωρή καριόλα!Πού πας να φύγεις;" Κατεβαίνω λοιπόν κι εγώ και βλέπω την κοπέλα σε κατάσταση υστερίας κι άλλες 3 μαζί να φωνάζουν! "Πώς βγήκες έτσι! τρακάραμε εξαιτίας σου! Θα μας τα πληρώσεις όλα!" Τι είχε γίνει; δυο κοπέλες ήταν από πίσω μου. Βγαίνω εγώ χωρίς να κοιτάξω (το ομολογώ-θεώρησα ότι ήταν φανερό ότι δεν πάρκαρα αλλά έκανα απλά νόημα στον απέναντι να περάσει κι εκείνος τελικά δεν πέρασε), οπότε πατάει φρένο η από πίσω μου, και η πιο πίσω έπεσε πάνω της. Προσπαθώντας λοιπόν η τελευταία να υπερασπιστεί τον εαυτό της άρχισε τις φωνές. Ότι έφταιξα εγώ κι έπρεπε εγώ να πληρώσω την ζημιά. Και καλά έκανε. Ο καθένας υπερασπίζεται τον εαυτό του.Η μεσαία της είπε να κάνουν μια φιλική δήλωση για να πληρώσει η ασφάλεια τα δικά της. Και η φωνακλού μου ζήτησε το τηλέφωνο ώστε να με πάρει για να της δώσω τα λεφτά για το δικό της αυτοκίνητο γιατί ήταν του πατέρα της και θα την έκραζε αν του έλεγε οτι τράκαρε...Κι έσκυψα το κεφάλι, ζήτησα συγνώμη, έδωσα το τηλέφωνο μου, της είπα όσα είναι θα τα πληρώσω εγώ...Έχουν περάσει 6 χρόνια και δεν το έχω πει σε κανένα. Ντρέπομαι που δεν υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Είτε έφταιγα είτε όχι ντρέπομαι που ανέχτηκα να με βρίζουν και να μη μιλάω. Αυτό το "μωρή καριόλα" θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή".Το κακό είναι ότι και να μου τύχει κάτι ανάλογο θα κάνω πάλι το ίδιο. Πάντα θα φοβάμαι να μιλήσω. Όποια κι αν ήμουν από τις 3, την ίδια αντίδραση θα είχα. Να σημειώσω ότι τελικά δε με πήραν ποτέ τηλέφωνο.
5
 
 
 
 
σχόλια
1. Δεν σε πήραν ποτέ γτ κατάλαβαν ότι εφταιγαν. Οι πίσω μας πρέπει να διατηρούν αποστάσεις αλλιώς φταινε πάντα: είτε φρεναρω απότομα είτε δεν βγάλω αλαρμ.2. Οι συνθήκες και η ηλικία παίζουν το ρολο τους στην αυτοπεποίθησή. Πχ: τράκαρα 1η φορά οταν οδηγουσα μολις ενα μήνα. Δεν έφταιγα. Ο οδηγος επισης με έβρισε, απείλησε και εκβιάσει. Δεν μίλησα. Τωρα πια είτε φταίω είτε όχι, κατεβαίνω, χαιρετάω, εξηγούμαι. ευθαρσώς αλλα με ευγένεια.
Εγω ζησει καυι παρομοιο,δε τρακαραμε ευτυχως. Εγω εφταιγα εν μερει γιατι σε μια διασταυρωση,μπηκε ενα αμαξι στα δεξια μου για να στριψει δεξια,εγω αριστερα ηθελα να παω..και δεν εβλεπα απο τα δεξια.Και νομιζα δεν ερχεται κανεις,εφυγα και παραλιγο να τρακαρω. Αυτη με πηρε απο πισω,εγω σταματησα να ζητησω συγνωμη και να εξηγησω τι εγινε και αυτη κατεβασε το αμαξι και ειπε "εισαι και πολυ ηλιθια." Με πεηραξε παααααρα πολυ γιατι δεν εφταιγα 100%,μου ειχαν κλεισει την ορατοτητα. Φταιω που δεν περιμενα να φυγει ο ηλιθιος που την εκοβε. Τεσπα,ξερω πως νιωθεις και εγω ακομη νιωθω μεγαλη ντροπη. Παρολα αυτα μετανιωνω που δεν ανοιξα το στομα μου να τη βρισω την μαλακισμενη αλλα πηγαινα σε γαμο.Υ.Γ να αναβετε φλας για να προσπερασετε σταματημενα αμαξια..σωζει ζωες!
Δυστυχώς ο κόσμος είναι σκληρός. Θα σου φερθούν άσχημα με τη πρώτη ευκαιρία. Γι'αυτό πρέπει να μάθεις να σε υπερασπίζεσαι. Πρέπει να το δουλέψεις.