Μπορεί να φορέσει μαύρα ή όχι η Κέιτ Μίντλετον στην απονομή των Bafta;

Μπορεί να φορέσει μαύρα ή όχι η Κέιτ Μίντλετον στην απονομή των Bafta; Facebook Twitter
6

Η Κέιτ Μίντλετον, η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δίλημμα στην περίπτωση που οι προσκεκλημένοι στη λαμπερή τελετή απονομής των βρετανικών βραβείων Bafta κινηματογράφου αποφασίσουν να ντυθούν στα μαύρα για να καταγγείλουν με τη σειρά τους τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η πλειονότητα των καλλιτεχνών είχαν επιλέξει το μαύρο χρώμα για την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί στο πλαίσιο μιας μαζικής διαμαρτυρίας για το σκάνδαλο με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος περισσότερων από 100 γυναικών.

Το ίδιο σενάριο εξετάζεται τώρα και για την τελετή απονομής των βραβείων Bafta που θα διεξαχθεί την 18η Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Ωστόσο σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στη βασιλική οικογένεια, οι γυναίκες δεν επιλέγουν ποτέ ένα total black look, εκτός κι αν βρίσκονται σε πένθος και την ίδια ώρα οι Βρετανοί μονάρχες αποφεύγουν να συμμετάσχουν σε δημόσιες διαμαρτυρίες.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ «θα βρεθεί μέσα σε ένα διπλωματικό ναρκοπέδιο - πρόκειται για ένα δίλημμα πιο ευαίσθητο από ποτέ» στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει, καθώς θα συνοδεύει τον Ουίλιαμ, τον πρόεδρο της βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Bafta), σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Φαντάζομαι θα κάνει το αντίστροφο από αυτό που έκαναν οι πενθούσες στους γάμους. Όταν λόγω συγγενικού βαθμού θα ήταν κατακριτέο αλλά ούτε και επιθυμούσαν οι ίδιες να μην εμφανιστούν, όμως λόγω πένθους δεν *επιτρεπόταν*, ούτε ήθελαν να βγάλουν τα μαύρα, φορούσαν ένα λευκό μαντήλι στους ώμους, από σεβασμό προς την χαρμόσυνη τελετή, χωρίς παράλληλα να δείχνουν έλλειψη σεβασμού στο πένθος τους, είτε ήταν τυπικό, είτε ουσιαστικό. Τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω της, μια μαύρη καρφίτσα μια χαρά δήλωση συμπαράστασης θα είναι, δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη. Καταπιέζεται από το πρωτόκολλο του παλατιού, ελπίζω να μην της αλλάξει τα φώτα και η κοινωνία.
Το να ασχοληθεί κάποιος με μερικά τέτοια άρθρα έχει τον χαβαλέ του, προβάλλοντας τα όποια παράδοξα και «κουλά» των καταστάσεων. Χαβαλέ κάνουμε και «κράζουμε». Εσείς που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και μάλιστα στα σοβαρά, αναρωτήσου καλύτερα τι σας λείπει και το κάνετε, μη μπορώντας να κατανοήσετε ότι σας δουλεύουν «ψιλό γαζί» με στημένα πρωταθλήματα, κλωτσοπατιναδόρους που αμείβονται με εξωφρενικά-μεγάλα ποσά (πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να φοροδιαφύγουν κιόλας - πόσα δηλαδή θέλουν τα καγκούρια να βγάλουν για να είναι ικανοποιημένα;...), μόνο και μόνο για να... κλωτσοπανιτάρουν ένα τόπι, ενώ οι περισσότεροι από τους οπαδούς-πρόβατα (ανά τον κόσμο), μετράτε τα ψιλά για να πάρετε τσιγάρα και αν.....άσε που δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον καθότι (εκτός των στημένων πρωταθλημάτων από την μαφία που ονομάζεται FIFA και ξεπλύματος μαύρου χρήματος), σήμερα νικάει ο ένας, αύριο ο άλλος και πάει λέγοντας. 95+ λεπτά αγώνα με αποχαυνωμένους πίθηκες μπροστά σε τηλεοράσεις. Θα μου πεις ότι δεν είσαστε όλοι έτσι. Ξέρεις; Αυτό είναι που διακρίνεται εκ πρώτης όψεως, εδώ και πολλά χρόνια. Κάγκουρες και πίθηκες να παρακολουθούν μία πράσινη οθόνη... Υ.Γ.: Η κουβέντα του... οπιούχου ποδοσφαίρου είναι μεγάλη, ενδιαφέρουσα και χρήζει επιστημονικής-ανθρωπολογικής ερευνάς, κυρίως σε ό,τι αφορά τους οπαδούς-πρόβατα και το μεγάλο ποσοστό αντρικών, ως επί το πλείστον, εγκεφάλων που έχουν καθηλωθεί στην παλαιολιθική εποχή.
Τουλάχιστον αυτοί κλωτσάνε ένα τόπι. Η Κέιτ τι ακριβώς κάνει? Παντρεύτηκε τον απόγονο κάτι ισχυρών μεσαιωνικών γεωκτημόνων, και το βιογραφικό της είναι πτωχότερο απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ουάου
@ Shady_forest 10.2.2018 | 23:43Γι' αυτό έγραψα ότι τους «κράζουμε» (και αυτούς). Προσωπικά δεν τους υποστηρίζω καθόλου, ούτε τους εκτιμώ. Ειδικά τους συγκεκριμένους. Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν το ενδιαφέρον τους, ακριβώς για την αντιφατική πραγματικότητα τους σε σχέση με την σοβαροφάνεια που θέλουν να παρουσιάζουν οι εν λόγω και κατά περίσταση πρωταγωνιστές τους. Η σαπίλα, με τον ένα ή άλλο τρόπο, πίσω από την λαμπερή εικόνα των βασιλείων τους είναι δεδομένη.Τώρα, εάν αντικειμενικά θέλεις να συγκρίνουμε ποιοί σε ιεραρχία είναι σημαντικότεροι, οι ποδοσφαιριστές ή τα μέλη βασιλικών οικογενειών, ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι με ό,τι αντιπροσωπεύει ο καθένας, πρώτοι έρχονται και με διαφορά τα μέλη βασιλικών οικογενειών. Το γεγονός και μόνο πως οι μεν κλωτσάνε μια μπάλα εν συγκρίσει με τους άλλους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις των εγχώριων πολιτικών τους καθεστώτων ή του εκάστοτε δημοκρατικού-νομικού τους συστήματος, διαχειρίζονται καταστάσεις και λαμβάνουν αποφάσεις, άμεσα ή έμμεσα που αφορούν τις χώρες τους, αυτό και μόνο κάνει την διαφορά.Έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο ότι αυτή η κουβέντα, του υπερτιμημένου, ηθικώς και υλικώς, ποδοσφαιρικού μικρόκοσμου είναι μεγάλη και αρκετά ενδιαφέρουσα όταν παρουσιαστούν και αναλυθούν οι λόγοι.Σήμερα η Lifo.gr δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό άρθρο για τα άδεια ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο. Αξίζει η ανάγνωσή του!http://www.lifo.gr/articles/greece_articles/179990/giati-adeiazoyn-synexos-apo-theates-ta-ellinika-gipeda
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, σχετικά εύκολα.Μπορεί να φορέσει φόρεμα όποιου άλλου χρώματος θέλει, εκτός από μαύρο. Αρκεί το παλτό της να είναι μαύρο και το οποίο απαγορεύεται να ξεκουμπώσει ή να βγάλει δημοσίως. Διαβάστε αυτό:http://mikropragmata.lifo.gr/wtf/o-paraksenos-logos-pou-i-kate-middleton-den-vgazei-to-palto-tis-dimosios-akoma-kai-se-zestous-esoterikous-chorous/#comment-3915