Βγήκε ξανά από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια

Βγήκε ξανά από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
12

Με νέα διήμερη άδεια βγήκε από τη φυλακή το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε σήμερα στις 9 το πρωί και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Βγήκε ξανά από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι λίγοι παρευρισκόμενοι στο σημείο τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ο Κουφοντίνας τούς χαιρέτισε και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο συγγενών του με κατεύθυνση το σπίτι του στο Βαρνάβα Αττικής. 

Οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί, περιλαμβάνουν διαμονή στο σπίτι του και την εμφάνισή του δύο φορές ημερησίως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 

Όντας καταδικασμένος σε 16 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν» η άδεια του έχει προκαλέσει αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων αλλά και από πολιτικούς:

Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα -Ως εδώ!

 

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του: «Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ».

Μπακογιάννη: Βάναυση προσβολή του κοινού περί δικαίου αίσθημα

 

Την άδεια σχολίασε με ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο Δ. Κουφοντίνας για δεύτερη φορά βγαίνει αύριο από τη φυλακή. Όσες φορές και αν βγει η ελληνική κοινωνία και το περί δικαίου αίσθημα θα συνεχίσει να προσβάλλεται βάναυσα. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι» 

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Άδεια 2 ημερών με παρουσία στο αστυνομικό τμήμα για τον δολοφόνο Κουφοντίνα και ξανά πίσω εκεί που είναι η θέση του, αλλά με τους άλλους δολοφόνους κάνουμε πορείες και τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Στο χωριό μου το λένε double standard αυτό.
θα θέλατε να καταστείτε συγκεκριμένος;Αν εννοείτε τους δολοφόνους της ΧΑ (τον έναν δολοφόνο δηλαδή, τον Ρουπακιά) αφού εξαντλήθηκε το ανώτατο όριο προφυλάκισης (όπως σε Τοχατζό, Τσέκου κτλ) και αφού η δίκη δεν είχε ολοκληρωθεί αποφυλακίσθηκε. Δεν υπάρχει ακόμη ποινή φυλάκισης.Αν εννοείτε κάτι άλλο ζητώ συγγνώμη, παρεξήγησα.
και σε καποιους αλλους περασε το ανωτατο προφυλακισης χωρις να κατηγορουνται αποδεδειγμενα για φονο αλλα εκατσαν πολυ περισσοτερο(θεοφιλου)η ειναι ακομα μεσα(τσιρωνης),ελπιζω να ημουν αρκετα συγκεκριμενος.
@ boo1Μάλλον δεν γνωρίζετε:στην Ελλάδα η προφυλάκιση αφορά αδικήματα και όχι πρόσωπα. Έτσι αν εγώ κατηγορηθώ για ένα αδίκημα έχω maximum 18 μήνες. Αν στους 18 μήνες δεν έχω δικαστεί ακόμη αλλά εκεί κατηγορηθώ για άλλο αδίκημα είναι + 18 μήνες. Αν μετά δικαστώ και για τα δύο και αθωωθώ (είτε λόγω παραγραφής είτε για λόγους ουσίας είτε λόγω αμφιβολιών) δεν θα έχω φυλακιστεί για 36 μήνες. Αλλά θα έχω προφυλακιστεί για 36 μήνες.Ίσως σας ακούγονται σαν ανιαρές μπούρδες αλλά έτσι είναι.Κοιτάξτε πχ τον νόμο Παρακευόπουλου. Ψηφίστηκε για να βγει έξω ο Ξηρός, με την παρέμβαση Λάμπρου, αυτά είναι ιστορικά δεδομένα ας μην ντρεπόμαστε να τα πούμε, και βγήκαν έξω όλοι οι βιαστές, δολοφόνοι και ληστές.Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Τα παράπονα στο νομοθέτη, ήτοι στην κυβέρνηση που δεν αλλάζει το νόμο.
@ boo1Επίσης, να πω ότι μου κάνει φοβερή εντύπωση πώς άνθρωποι που δεν γνωρίζουν για ένα ζήτημα (επ' ουδενί δεν το λέω μειωτικά, εγώ δυσκολεύομαι στον πολλαπλασιασμό, δεν κάνω πλάκα) έχουν τόσο "καχύποπτες" θέσεις.Όταν ο Θεοφίλου αθωώθηκε η δικαιοσύνη ήταν αγνή, δίκαιη και καλή και όταν τον προφυλάκισε υπήρχε σχέδιο για την καταστροφή του από δικαστές πουλημένους ΧΑίτες;Έχετε την ίδια άποψη και για την Τσέκου (υπόθεση Ζαχόπουλου); Διότι εκεί όντως δεν υπήρχε καμιά προϋπόθεση για προφυλάκιση, ποσώ δε μαλλον για την εξάντληση του ορίου αυτής, αλλά κανένας "καχύποπτος" δεν είχε ένσταση, καμιά συλλογικότητα δεν έκλαψε, καμιά Ελευθεροτυπία/indymedia δεν κατήγγειλε, καμιά μοτοπορεία συμπαράστασης δεν διοργανώθηκε.
@Γραφων Η μεγιστη προσωρινη κρατηση ειναι για κακουργηματα 12 μηνες και πλημμεληματα 6 μηνες αυτες δυναται να παραταθουν σε επιπλεον 6μηνες και 3μηνες αντιστοιχα δηλαδη 18μηνες για κακουργηματα και 9 για πλημμεληματα .Από την επιβολή της προσωρινής κράτησης έως την έκδοση οριστικής απόφασης δεν μπορεί να διαταχθεί νέα προσωρινή κράτηση του ίδιου κατηγορουμένου για άλλη πράξη για την οποία, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, ήταν δυνατό να ασκηθεί ποινική δίωξη ή να απαγγελθεί κατηγορία, ταυτόχρονα με την ποινική δίωξη συνεπεία της οποίας επιβλήθηκε η προηγούμενη προσωρινή κράτηση ή μέσα σε εύλογο διάστημα από αυτήν. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να διαταχθεί νέα προσωρινή κράτηση για άλλη πράξη, αν η ποινική δίωξη για αυτήν δεν μπορούσε να ασκηθεί παρά μόνο στους τρείς τελευταίους μήνες πριν από την πάροδο του χρονικού ορίου της διάρκειας της προηγούμενης προσωρινής κράτησης ή την τυχόν απόλυση του κρατουμένου. Στην περίπτωση αυτή η νέα προσωρινή κράτηση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος και δεν παρατείνεται,οποτε αυτα που λες περι 36 μηνων δεν ισχυουν
Αν εννοείτε τους δολοφόνους της ΧΑ (τον έναν δολοφόνο δηλαδή, τον Ρουπακιά) Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή εννοείς ότι οι υπόλοιποι δεν είναι δολοφόνοι, ε; Μόνο όποιος βαστάει το μαχαίρι είναι; Ποιος το οργάνωσε όλο αυτό; Ποιοι συμμετείχαν επιχειρησιακά στη δολοφονία; Εκτός από τη δολοφονία από χρυσαυγίτες του Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν υπάρχει και το γεγονός της οργάνωσης μιας δολοφονίας αλλά και της ηθικής αυτουργίας: Όταν ο λόγος σου είναι ένα μόνιμο κήρυγμα μίσους, απειλείς ότι θα ανοίξουν οι φούρνοι, θα σπάσουν κεφάλια, θα στήσουν τις κρεμάλες, θα βγουν τα μαχαίρια, θα κάνουν, θα δείξουν, τότε ξεκάθαρα υποκινείς σε δολοφονίες και εμφύλιο πόλεμο. Και φαίνεται πως πέρα από τη "θεωρία" προετοίμαζαν κιόλας μια τέτοια κατάσταση, φτιάχνοντας οπλοστάσια, κάνοντας ασκήσεις, κάνοντας εξάσκηση δολοφονίας πάνω σε σφάγια και άλλα πολλά. Και φυσικά η προτροπή για βιαιοπραγίες και φόνους δεν γινόταν μόνο από την ηγεσία, αλλά συνέχιζε και από κάθε ανώνυμο ναζιστή, χρυσαυγίτη τρολάκο του ίντερνετ.
@ Anestis(α) κακό πράγμα η ΧΑ(β) αν με ρωτάτε θα έπρεπε να την είχε κόψει συνταγματικό δικαστήριο αλλά δεν έχουμε στη χώρα μας(γ) περιγράφετε την εγκληματική οργάνωση ΧΑ που είναι ευρύτερη υπόθεση από αυτή του Ρουπακιά(δ) ένα ερώτημα στον/στην Abyssal έκανα, είναι κουραστικό να βλέπουμε παντού συνωμοσίες και να αρχίζει κουβέντα με ύφος μάχης (ε) μου αρέσουνε τέτοια άρθρα της lifo διότι συγκεντρώνουν σαν αναγνώστες και σχολιαστές θαυμαστές του κου Κουφοντίνα, ο οποίος έφαγε λάχανο κόσμο και κοσμακη... Ο/η Abyssal είχε σαφήνεια σε αυτά που είπε..εν αντιθέσει με άλλους.
Μάγκας!Έχει καταφέρει να μην έχει δουλέψει ποτέ! Παλιά ζούσε ληστεύοντας τράπεζες, τώρα σιτίζεται δωρεάν στις φυλακές. Έχει σκοτώσει και μερικούς γιατί έτσι ρε παιδάκι μου, του την σπάγανε οι φάτσες τους, ήταν πολύ καπιταλιστικές!Και έχει και καμπόσους να τον θεωρούνε ήρωα και να τον χειροκροτάνε όποτε μπαινοβγαίνει. Έχει και άριστες σχέσεις με τον γιό του. Χωρίς δράματα και μετεφηβισμούς. Σε ό,τι επέλεξε να κάνει ήταν επιτυχημένος: οικογένεια, καριέρα, ενασχόληση με την πολιτική (δολοφονία).Πρέπει να γίνει image maker και σύμβουλος καριέρας!ΥΓ Ο γιος του προέδρου της Βουλής τον χειροκρότησε ή όχι αυτή τη φορά;
Εφ´όσον προβλέπεται από το νόμο, την παίρνει την άδεια. Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις με βάση το λαϊκό αίσθημα.Το θέμα είναι να αλλάξει ο νόμος. Ο άνθρωπος αυτός είναι κοινός εγκληματίας, φονιάς πωπς το λένε και μάλιστα εν ψυχρώ - ούτε ιδεολογίες ούτε τίποτα, ξεκάθαρα πράγματα. Να μην σχολιάσω ότι εκμεταλλεύεται απολαβές του συστήματος που «καταδικάζει». Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να βγει ποτέ και για κανένα λόγο. Ποτέ.
Για να γλιτώσετε τον ΕΝΦΙΑ και τα διόδια, κάνατε κυβέρνηση το πεζοδρόμιο και την αλητεία.Πεζοδρόμιο και αλητεία πήρατε. Ο ΕΝΦΙΑ και τα διόδια έμειναν.