«Έχω πίστη στον Αλλάχ- Δεν φοβάμαι» - Θρησκευτικό παραλήρημα από τον τρομοκράτη Αμπντεσλάμ στη δίκη του

«Έχω πίστη στον Αλλάχ- Δεν φοβάμαι» - Θρησκευτικό παραλήρημα από τον τρομοκράτη Αμπντεσλάμ στη δίκη του Facebook Twitter
4

«Δεν σας φοβάμαι, έχω πίστη στον Αλλάχ», δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση, αλλά η σιωπή μου δεν με κάνει εγκληματία, είναι η υπεράσπισή μου», είπε ο 28χρονος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης του, η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην βελγική πρωτεύουσα και η οποία δεν αφορά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, αλλά περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαν έρευνα για τον εντοπισμό του.

«Τώρα υπάρχουν στοιχεία σε αυτήν την υπόθεση, χειροπιαστά, επιστημονικά στοιχεία, θα ήθελα να στηριχτούν σε αυτά και να μην στηριχτούν, να μην ενεργήσουν για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη», συνέχισε ο Αμπντεσλάμ, περιβαλλόμενος από δύο αστυνομικούς με καλυμμένα πρόσωπα.

«Έχω πίστη στον Κύριό μου (...) Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο», πρόσθεσε ο Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να τον φωτογραφίζουν κατά τη διάρκεια της δίκης του.

«Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο, ανελέητα, και ότι δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχισε, προτού αρχίσει να αναφέρεται στην θρησκεία.

 «Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», πρόσθεσε.

«Τώρα, κρίνετέ με, κάντε με ό,τι θέλετε, εγώ έχω πίστη στον Κύριό μου.Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω», κατέληξε.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος μεταφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας από τη φυλακή στο Φλερί- Μεροζί της περιοχής του Παρισιού, όπου κρατείται, παρουσιάστηκε γύρω στις 08:50 τοπική ώρα (09:50 ώρα Ελλάδος) στο ποινικό δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η υπόθεση για την οποία δικάζεται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι μόνο το προοίμιο άλλης δίκης που θα διεξαχθεί μεταγενέστερα στο Παρίσι και θα αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε, από τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 130 άνθρωποι.

Γύρω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών έχει συγκεντρωθεί σήμερα μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο πετά πάνω από το κτίριο.

Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και του στρατού έχουν σταθμεύσει κοντά στο κτίριο και μέσα σε αυτά φαίνονται στρατιώτες ένοπλοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Ο 28χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στο Μόλενμπεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, φαίνεται να συμμετείχε σε έναν πυρήνα τζιχαντιστών ο οποίος εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις: Στις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, αυτές της 22ας Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς και στην αποτυχημένη επίθεση στην αμαξοστοιχία Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι τον Αύγουστο του 2015.

Τα γεγονότα για τα οποία δικάζεται από σήμερα ως την Παρασκευή ο Αμπντεσλάμ εκτυλίχθηκαν στις 15 Μαρτίου του 2016.

Γάλλοι και Βέλγοι ερευνητές δέχθηκαν αναπάντεχα πυρά στη διάρκεια έρευνας σε ένα από τα κρησφύγετα στις Βρυξέλλες του τζιχαντιστικού πυρήνα.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο 35χρονος τρομοκράτης Μοχάμεντ Μπελκαΐντ από την Αλγερία σκοτώθηκε, αφού προσπάθησε να καλύψει μ' ένα Καλάσνικοφ τη διαφυγή του Αμπντεσλάμ και ενός συνεργού του, του Σοφιάν Αγιάρι, ενός 24χρονου Τυνήσιου που δικάζεται μαζί του στις Βρυξέλλες.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Αμπντεσλάμ και ο Αγιάρι συνελήφθησαν στο Μόλενμπεκ.

Οι δύο τρομοκράτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για "απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών" και "κατοχή απαγορευμένων όπλων" και μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 40 ετών.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Διεθνή / Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Το αξιολάτρευτο ζώο - φαινόμενο των social media απόλαυσε τα γενέθλιά του με τούρτα φρούτων, φανατικούς θαυμαστές και μια φαντασμαγορική γιορτή στον ζωολογικό κήπο Khao Kheow
LIFO NEWSROOM
Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Διεθνή / Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Η Moët Hennessy είναι αντιμέτωπη με την αγωγή της Μαρίας Γκασπάροβιτς που ξεδίπλωσε ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και άδικες απολύσεις 
LIFO NEWSROOM
Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Διεθνή / Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Παρά την προεκλογική υπόσχεση για εμπορικές συμφωνίες με όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υπογράψει μόνο τρεις. Πιο κοντά σε συμφωνία οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την απειλή δασμών-μαμούθ.
LIFO NEWSROOM
Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Ελλάδα / Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Το Eternity C, ελληνόκτητο πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, είχε δεχθεί επίθεση τη Δευτέρα από πλωτά drones και ρουκέτες και βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς και πολιτικές προκλήσεις, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του εν μέσω εσωτερικών και διεθνών πιέσεων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Διεθνή / Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Με μια σειρά άρθρων γνώμης, ένα κύριο άρθρο και ένα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, οι New York Times μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε σταυροφορία εναντίον του Μαμντάνι, σύμφωνα με την πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και νυν συνεργάτρια του Guardian, Μάργκαρετ Σάλιβαν.
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
- "Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο" Πηγή: www.lifo.gr- Ναι, τους βγάζουν φωτογραφίες.Αυτοί οι φανατικοί πιστοί του Αλλάχ είναι πρώτοι στο θέατρο και στην μίρλα. Η απόλυτη θυματοποίηση. Αν τους είχαν συλλάβει οι δικοί τους, δεν θα υπήρχε νύχι ή δόντι επάνω τους μέχρι να ομολογήσουν. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν.