Κοτζιάς προς Νίμιτς: Δεν είστε αρμόδιος να μιλάτε για την πολιτική της Ελλάδας στο Σκοπιανό

Κοτζιάς προς Νίμιτς: Δεν είστε αρμόδιος να μιλάτε για την πολιτική της Ελλάδας στο Σκοπιανό Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
7

«Αυστηρή» επισήμανση προς τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για την πολιτική της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, απηύθυνε Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, και συνεχίζει:

«Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός χαιρετίζει «τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αφού ξεβρακώθηκαν σε Σκόπια και ΟΗΕ, αφού προσπάθησαν να περάσουν λύση κάτω από το τραπέζι, ζητούν εκ των υστέρων συναίνεση και ενώ το θέμα εξελίχθηκε σε άλλη μία ήττα των γκάο μπίο της κυβέρνησης και τώρα μέσα σε όλα βγαίνουν τάχα να πουλήσουν και μαγκιά.Με αυτούς τους καρνάβαλους είναι άξιο απορίας πως δεν έχουμε χάσει ακόμα κανά νησί ή τη Θράκη. Πάλι καλά να λέμε, ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει με τον KOULIW
Οι εθνικές καταστροφές σε αυτή τη χώρα, αλλά και σε πολλές άλλες, συνήθως προκαλούνται από τους γκάου υπερπατριώτες, που πουλάνε «εθνική περηφάνια» με τη σέσουλα, δεν καταλαβαίνουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και το συμφέρον μας, δεν μπορούν να βάλουν ξεκάθαρους επιτεύξιμους στόχους και κυρίως αφήνουν τη χώρα χωρίς συμμάχους.
"..πουλάνε «εθνική περηφάνια» με τη σέσουλα, δεν καταλαβαίνουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και το συμφέρον μας, δεν μπορούν να βάλουν ξεκάθαρους επιτεύξιμους στόχους και κυρίως αφήνουν τη χώρα χωρίς συμμάχους. Πηγή: www.lifo.grΟ Βαρουφάκης (και η εθνοσωτήριος του Τσίπρα) τα έκαναν όλα αυτά που αναφέρεις, το 2015.
Συγνώμη, οταν λες «συσχετισμούς δυνάμεων και το συμφέρον μας» αναφέρεσαι στον προσκυνηματικό τουρισμό των κύριων Κοτζια, Βαλαβανη, Λαφαζανη, Τσίπρα (βεβαίως-βεβαίως) το 2015 στη Μόσχα;;;