Χρυσαυγίτικη φιέστα στον Σφακιανάκη - «Είμαι μαζί σας» φωνάζει ο τραγουδιστής από την πίστα

Χρυσαυγίτικη φιέστα στον Σφακιανάκη - «Είμαι μαζί σας» φωνάζει ο τραγουδιστής από την πίστα Facebook Twitter
Panorama Press/ eurokinissi
19

Εκδήλωση στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης, πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Χρυσή Αυγή.

Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει το πώς οι Χρυσαυγίτες και ο τραγουδιστής μετέτρεψαν σε φιέστα τη βραδιά.

«Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή» ακούγονται να φωνάζουν από τα τραπέζια οι πελάτες ενώ ο Σφακιανάκης τους λέει πως αυτό που κάνουν είναι αντίσταση.

«Ωραία τα συνθήματα, εγώ δεν συμμετέχω γιατί το έχω μέσα μου, δεν χρειάζεται να το φωνάζω» ακούγεται να λέει ο Νότης Σφακιανάκης.

Ο τραγουδιστής ερμήνευσε το «Ήταν τρελός», ενώ στο videowall πίσω του έπαιζε βίντεο με τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο, ενώ είπε πως αν ο Σολομώντας ζούσε θα «ήταν μαζί σας».

 Δείτε στο βίντεο όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο νυχτερινό κέντρο:

 
Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα κλείσω την εδώ ενασχόληση (σοκαρισμένος είναι η αλήθεια) με μια ατάκα της Αλέκας της Παπαρήγα:"Βρίσκεστε σε εναν ιδεολογικό πολτό που φθείρει και διαφθείρει τις προοδευτικές ιδέες".
Συμφωνώ.Μία απορία έχω.Όσοι θεωρούν αναγκαίο να μοιραστούν δημόσια την αηδία τους για τον Σφακιανάκη επειδή γουστάρει τους υπόδικους ΧΑίτες έχουν την ίδια αντιμετώπιση πχ για τον Γραμμένο που τραγουδάει:"Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος [...] στην τσάντα έχω μπουκάλια, στην τσάντα έχω στουπί, ποιος έχει τη βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη;"Για τον Σπ. Γραμμένο ο οποίος τραγούδησε για την Ηριάννα, καταδικασμένη τρομοκράτισσα, όχι απλά υπόδικο, σε συναυλία συμπαράστασης;Το αυτό και για την κα Μποφίλιου, η οποία θέλει να βγει στο βουνό και να ξεκινήσει αντάρτικο αλλά δεν έχει βρει τον ηγέτη.Η απορία μου καίτοι ενέχει στοιχεία τρολιάς (το αναγνωρίζω) είναι ειλικρινέστατη.Υπάρχει καλός και κακός στην παραβίαση των νόμων, στους εχθρούς της δημοκρατίας και σε αυτούς που επιθυμούν βίαιη ανατροπή πολιτεύματος;
Τι δεν καταλαβαίνεις; Υπάρχουν οι "κακοί" ακραίοι και οι "καλοί" ακραίοι που δικαιολογούνται για τα πάντα (ακόμα και να σκοτώνουν), ανάλογα με ποιον διαφωνούμε ή συμφωνούμε...Αγγλιστί "double standards"
Ίσα ίσα η "λογική των άνισων αποστάσεων" (τι ελληνικές σοφιστείες είναι αυτές;) είναι που τους έφεραν στο προσκήνιο. Όταν είσαι ήδη "αποκλεισμένος" από το παιχνίδι, τινάζεις το παιχνίδι στον αέρα και παίζεις με δικούς σου όρους.
Όταν περιφανευεσαι ότι κατάγεται από οικογένεια προσφύγων Μικρασιατών είναι κατάντια να είσαι φασίστας. Γραμμένος που λες δεν είχε πει ποτέ είναι κατά τις βίας ή κατά τον αναρχικοκουμουνιστων και μετά τραγουδούσε τέτοια κομμάτια. Αλλά δεν θυμάται ο σφακανιακης που είχαν φερθεί οι Έλληνες στους Μικρασιάτες και ιδιαίτερα οι δεξιές οργανώσεις.
@Master Kenobi Double standards και σαχλαμάρες. Double standards θα ήτανε να ελεγε κάποιος «ύψιστο αγαθό η διατήρηση του σημερινού πολιτεύματος» και μετά να κατηγορούσε τους μεν που θέλουν να το αλλάξουν αλλά όχι τους δε (που επίσης θέλουν να το αλλάξουν).Αλλά κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο. Αυτό που λένε μερικοί είναι ότι το να θες αλλάξεις το πολιτεύμα είναι ΟΚ αν θες να το αλλάξεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που θεωρείς καλύτερη, αλλά δεν είναι ΟΚ αν θες να το αλλάξεις προς το φασισμό. Τι δεν καταλαβαίνεις;Double standard δηλαδή προυποθέτει η κριτική να γίνεται με διαφορετικό τρόπο απέναντι σε δυο μεριές, ενώ αυτές κάνουν το ίδιο πράγμα.Το «δεν τους αρέσει η σημερινή δημοκρατία» ή «την πολεμάνε» δεν είναι αρκετό όμως να για να κρίνει κάποιος αριστερούς και ΧΑ ως "το ίδιο πράγμα".Γιατί δεν είναι εκεί η ουσία, η ουσία είναι «τι θα ήθελαν στη θέση της» και εδώ αλλάζει τελείως το πράγμα.Κανένα double standard λοιπόν. «Ανατροπή του πολιτεύματος» έκανε και η Χούντα, ανατροπή του πολιτεύματος ήθελαν και οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο. Αλλά όχι προς την ίδια κατεύθυνση. Μόνο στόκοι θα έλεγαν το να στηρίζεις τους μεν αλλά όχι τους δε «double standards».Εκτός αν νομίζεις
@ Vernedeadα. Ποιοι είμαστε εμείς ή ομιλείτε σε πληθυντικό ευγενείας;β. Λέτε κοτσάνες. Η ανοχή στον αριστερό φασισμό έχει βοηθήσει στο να θεωρούμε τη λέξη μολότωφ σαν ζωντανή λέξη και όχι κάτι σαν τον κονδυλοφόρο και την περικνημίδα.γ. Ο Νότης είναι το alter ego σας. Χωρίς αυτόν δεν έχετε ταυτότητα.@ mspamasΣε ποια σχολή σοφιστειας ολοκληρώσατε τις εγκύκλιες σπουδές σας;Υπάρχει ένα πολίτευμα, με όλα τα στραβά του, η δημοκρατία, που σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσεις την κοινωνία.Εσείς υποστηρίζετε μια θεωρητική ανοησία προς επίτευξη της οποίας καίγονται άνθρωποι, μαγαζιά και λοιπά κτήρια, οχήματα κάθε είδους και -πανω απ' όλα- συντηρείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα τα τελευταία 40 χρόνια.Μαύροι φασίστες, κόκκινοι φασίστες, παραμένουν φασίστες.
mspamasΔεν λες κάτι καινούργιο. Επαναλαμβάνεις το "οι μεν είναι σαφώς καλύτεροι από τους δε". Ποιος το έχει αποφασίσει αυτό;Αυτό που λένε μερικοί είναι ότι το να θες αλλάξεις το πολιτεύμα είναι ΟΚ αν θες να το αλλάξεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που θεωρείς καλύτερη, αλλά δεν είναι ΟΚ αν θες να το αλλάξεις προς το φασισμό. Πηγή: www.lifo.grΠοιος ορίζει την καλύτερη κατεύθυνση; Ο ίδιος ο οραματιστής της; Και ποιος του είπε ότι εκπροσωπεί όλη την κοινωνία;
Και επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα, ναι ο Σφακιανάκης είναι αηδιαστικός, αλλά δυστυχώς εκφράζει πολλούς νεοέλληνες. Αν τους αποκλείσεις από παντού, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους συσπειρώσεις περισσότερο.
@ fou1Δικανική ρητορεία θα ήταν αν ήμασταν σε άλλη χώρα.Εδώ έχουμε μπαρ με.τον τίτλο Στάλιν και κάθε σουκου καίμε το κέντρο της πρωτεύουσας.Εδώ έχουμε ένα υπολογίσιμο ποσοστό πολιτών που δεν μπορεί να οργανώσει τη σκέψη του, να μοιράσει δύο γαϊδούρι να άχυρα και να καταλάβει ότι οι πορείες δεν μειώνουν την ανεργία και οι μολότωφ δεν είναι δημοκρατικές.Κακοί, κάκιστοι οι ΧΑιτες. Γι'αυτό δικάζονται και πάνε φυλακή. Από τα κόκκινα τα χουλιγκάνια ποιος θα μας γλιτώσει;Ποιος θα μας βοηθήσει να εμπεδώσουμε ότι ο εμφύλιος έληξε το 1949! Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε συνθήματα του σήμερα.Δεν υπάρχει κανένα ναι μεν αλλά.Υπάρχει η βιαιη έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να τη γουστάρουμε κατά το ήμισυ.Οι αναρχοταλιμπαν είναι οι ναιμεναλλαδες.
Μια εύλογη απορία είχε ο Γράφων και τον φάγατε. Αν ήταν απ' την άλλη μεριά η απορία, δηλ. να ρωτούσε "θεωρείτε αηδία των Γραμμένο αλλά όχι τον Σφακιανάκη" όλα καλά ε;Τελικά τα Double Standards ζουν και βασιλεύουν.
@ networkΔεν σου κρύβω ότι δεν περίμενα την έκταση του φαινομένου. Απλά γίνεται ανάγλυφα κατανοητό γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σαν χώρα:έχουμε δημοκρατία χωρίς δημοκράτες.Αν έχεις μια ferrari χωρίς οδηγό θα σε προσπεράσει κι ο πεζός... Κι εμείς -αν και μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ το 81- πλέον βλέπουμε την πλάτη της Τσεχίας, της Λετονίας, της Κύπρου...Και αν δεν αλλάξουμε μυαλά, είτε να φέρουμε το πολίτευμα που πραγματικά θέλουμε (πχ αναρχοταλιμπανισμο όπου ο καθείς θα καίει ζωντανό αυτόν με τον οποίον διαφωνεί) είτε συνειδητοί πολίτες του πολιτεύματος που ήδη έχουμε, δεν θα πάμε πουθενά.Θα μείνουμε στον πάτο από πρόγραμμα σε πρόγραμμα.
Γράφων , αποδεικνύεται οτι δυστυχώς θέλουμε πολύ δουλειά ως κοινωνία για να απελευθερωθούμε από βασανιστικά συμπλέγματα που μας κρατούν καθηλωμένους στο χειρότερο παρελθόν με εμμονές διπολικής διαταραχής. Θα έπρεπε να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο μεταμφιεσμένος ως "αντιφασισμός "(!) φασισμός θεωρείται "cool" .. Πολλές φορές νοιώθω ότι ζουμε σε μια κάψουλα απομονωτισμού κολλημένοι σε θλιβερά στερεότυπα και τα γεγονότα απλά μας ξεπερνούν.