Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων - Είχε αρνηθεί να παραδώσει φακέλους εργαζόμενων για επανέλεγχο

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων - Είχε αρνηθεί να παραδώσει φακέλους εργαζόμενων για επανέλεγχο Facebook Twitter
EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)
3

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη παράδοση για επανέλεγχο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος τόνισε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Βγαίνοντας ο δήμαρχος από το δικαστικό μέγαρο, μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό τον δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα "ζιζάνια" που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

 

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη, και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία προς το δικαστικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν στο δικαστήριο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το Ελληνικό βαθύ κράτος σε όλο του το διεφθαρμένο μεγαλείο συνεχίζει αήττητο. Ούτε 100 χρόνια μνημόνιο δεν μας αλλάζουν - χρειαζόμαστε πιο δραστικές λύσεις! Μήπως να κηρύτταμε πόλεμο σε καμία Δανία ή Φιλανδία, να παραδινόμασταν στο κάπακι (τύπου «Το ποντίκι που βρυχαται»), και να έρθει ο κατακτητής να μας οργανώσει απ’το μηδέν μπας και γίνουμε άνθρωποι?
<< Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας >> Το δικιο και η προκοπη του λαου εξαρτώνται από την μη αξιολογηση των υπαλληλων. Και μετα δεν πιστεύουμε ότι μας ψεκαζουν !!
Τρεχάτε τώρα κι οι υπόλοιποι να μονιμοποιηθείτε, ώστε να βρεθούν τα καινούργια κορόιδα συμβασιούχοι που θα κάνουν το χαμαλίκι μέχρι να ξεσηκωθούν για να μονιμοποιηθούν κι αυτά. Κατόπιν στείλτε μας τον λογαριασμό μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ.