Bίντεο με 15χρονα παιδιά να κάνουν σεξ, το οποίο μοιράστηκαν στο Facebook Messenger χίλιοι νέοι, διχάζει τη Δανία

Bίντεο με 15χρονα παιδιά να κάνουν σεξ, το οποίο μοιράστηκαν στο Facebook Messenger χίλιοι νέοι, διχάζει τη Δανία Facebook Twitter
2

Οι δύο έφηβοι στο επίκεντρο της υπόθεσης με το σεξουαλικό βίντεο, που έχει διχάσει τους πολίτες της Δανίας, είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την απόφαση της αστυνομίας να επανεξετάσει την υπόθεση, δήλωσε ο δικηγόρος τους. 

Το βίντεο, που τραβήχτηκε χωρίς συγκατάθεση, δείχνει τα δύο παιδιά όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις στη διάρκεια ενός πάρτι πριν τρία χρόνια. Το επίμαχο υλικό είχαν μοιραστεί μετά μέσω του Facebook Messenger πολλοί Δανοί συνομίληκοί τους το 2015 και στις αρχές του 2016, οπότε η δημοφιλία του άρχισε να φθίνει. 

Ωστόσο, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η υπόθεση ήρθε ξανά στο φως καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες σε 1004 άτομα για διανομή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου και άσεμνων εικόνων παιδιών

Η υπόθεση έχει διχάσει την κοινή γνώμη καθώς πολλοί δήλωσαν ικανοποίηση που θα αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ άλλοι εξέφρασαν ανησυχίες για την στοχοποίηση αυτών των παιδιών. «Από την μία σκέφτεται κανείς πως επιτέλους η αστυνομία κάνει κάτι. Αλλά όλο αυτό επηρεάζει τα θύματα γιατί ο κόσμος μιλάει πάλι για το βίντεο. Ούτε που μπορούμε να διανοηθούμε οι υπόλοιποι πόσο φρικτό είναι αυτό», σχολίασε η Helle Hald, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Sirius στην Κοπεγχάγη. 

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Flemming Kjærside, επικεφαλής της μονάδας σεξουαλικών αδικημάτων που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο, δήλωσε: «Το σημαντικότερο είναι τα θύματα... Θα υποφέρουν λόγω αυτού για την υπόλοιπη ζωή τους». 

Η είδηση πως νεαροί Δανοί, κάποιοι έφηβοι κάποιοι μεγαλύτεροι, σε 11 περιοχές της χώρας και την Γροιλανδία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με παιδική πορνογραφία -παρόλο που πολλοί ήταν 15 ή 16 ετών όταν κοινοποίησαν το βίντεο- έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εντός και εκτός Δανίας. 

Όσοι κριθούν ένοχοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φυλακιστούν αλλά αν καταδικαστούν σχετικά, αυτό θα παραμείνει στο ποινικό τους μητρώο για 10 χρόνια, εμποδίζοντάς τους πρακτικά να αποκτήσουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό που χρειάζεται για να εργαστούν ως δάσκαλοι, προπονητές, αστυνομικοί ή άλλα επαγγέλματα που περιέχουν συναναστροφή με παιδιά. 

Οι πιθανές εξελίξεις έχουν εξοργίσει γενικά τους νέους αλλά και τους γονείς τους, που θεωρούν ανόητο να καταδικαστεί κάποιος επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως. 

Όταν το κορίτσι που πρωταγωνιστεί στο επίμαχο βίντεο πήγε στην αστυνομία το 2015, τα δύο έφηβα αγόρια που την μαγνητοσκόπησαν συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 270 ευρώ. Η υπόθεση ήρθε ξανά στο φως πέρυσι όταν η Europol επικοινώνησε με τη μονάδα του Kjærside παρέχοντας στοιχεία του Facebook με λεπτομέρειες για όλους τους Δανούς που κοινοποίησαν το βίντεο. 

Όπως επισημαίνει ο Flemming Kjærside, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Δανία καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενου που συναντάται επίσης στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και αλλού. «Δεν είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που η αστυνομία κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του συγκεκριμένου φαινομένου, όπου έφηβοι κοινοποιούν σεξουαλικά βίντεο και φωτογραφίες άλλων συνομιλήκων τους, χωρίς την άδειά τους», λέει ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υπάρχει και η αρχή της αναλογικότητας (των ποινών σε σύγκριση με το αδίκημα), η οποία εδώ φαίνεται να πηγαίνει περίπατο. Συν το παλαβό γεγονός να κατηγορούνται παιδιά για παιδική πορνογραφία...