Παλαιστίνιοι σκότωσαν συγγενή τους που ήταν πληροφοριοδότης του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι σκότωσαν συγγενή τους που ήταν πληροφοριοδότης του Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
1

Μια οικογένεια Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας παραδέχτηκε σήμερα ότι σκότωσε ένα μέλος της επειδή είχε βοηθήσει τους Ισραηλινούς να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και έναν συγγενή τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συγγενείς του Άχμεντ Μπαρχούμ αποκάλυψαν ότι τον πυροβόλησαν θανάσιμα στην πόλη Ράφα αφού πληροφορήθηκαν από μια οργάνωση ότι εκείνος παρείχε πληροφορίες στο Ισραήλ.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν μια αεροπορική επιδρομή εναντίον μελών της Χαμάς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, το 2014.

«Δεδομένων των θρησκευτικών και ηθικών πεποιθήσεών μας εκτελέσαμε τον συνεργάτη (του εχθρού) Άχμεντ Μπαρχούμ αφού μας τον παρέδωσαν ομάδες της αντίστασης» ανέφερε η οικογένεια, χωρίς να διευκρινίσει ποια οργάνωση τον είχε αιχμαλωτίσει.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι άκουσε την ομολογία του και είδε τα στοιχεία εναντίον του. Οι Μπαρχούμ είναι μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες στη Ράφα και είναι γνωστοί για τους στενούς δεσμούς τους με παλαιστινιακές οργανώσεις που μάχονται το Ισραήλ.

Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυριαρχεί στον θύλακα, εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας την ενέργεια της οικογένειας και υπογραμμίζοντας "τους βαθιούς δεσμούς με την αντίσταση" κατά του Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Με τα χρόνια, το Ισραήλ ανέπτυξε ένα δίκτυο επαφών στα παλαιστινιακά εδάφη, εφαρμόζοντας μια προσέγγιση "μαστίγιου και καρότου" για να πείσει τους Παλαιστίνιους να αποκαλύπτουν πληροφορίες.

Η Χαμάς έχει καταδικάσει σε θάνατο 109 ανθρώπους και εκτέλεσε τουλάχιστον 25 στη Γάζα από το 2007.

Παλαιστινιακές και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει κατ' επανάληψη αυτού του είδους τις θανατικές καταδίκες και κάλεσαν τη Χαμάς αλλά και την Παλαιστινιακή Αρχή να καταργήσουν τη θανατική ποινή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια