Στο σημερινό «Α μπα»: προϊόν του περιβάλλοντος

Στο σημερινό «Α μπα»: προϊόν του περιβάλλοντος Facebook Twitter
78

__________________
1.

 

Ρε συ Α,μπα, πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι άντρες, είναι κακό; Από μικρή ακόμα θυμάμαι να με ελκύει η εξωτερική εμφάνιση ενός εμφανώς ώριμου άντρα, μου αρέσουν οι ρυτίδες, το δέρμα τους γενικότερα, τα γκρίζα μαλλιά κλπ. Ξεχνά την επικοινωνία και την επαφή σε πνευματικό επίπεδο: στο μετρο πχ χαζεύω μόνο όσους έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, όσοι είναι νέοι -κι ας είναι αντικειμενικά όμορφοι και προσεγμένοι- δεν με τραβάνε ούτε λίγο. Δεν μου κάνει κούκου για να το θέσω απλά. Έχουν δίκιο που με θεωρούν ανώμαλη οι γύρω μου;
- 20something


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

'Ανώμαλη' είναι μια λέξη που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί κανείς για κανένα λόγο, πόσο μάλλον για τον συγκεκριμένο. Πάντως δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει και κάπως εξηγείται. Υπάρχει μια οφθαλμοφανής εξήγηση που δεν φαίνεται να σου περνάει από το μυαλό, αλλά δεν είναι σωστό να σου την πω αν δεν θέλεις να μάθεις, ειδικά εφόσον δεν βλέπεις αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα ως θεωρία. Άλλωστε δεν βλέπω να προβληματίζεσαι προσωπικά, τουλάχιστον όχι ακόμα, τους άλλους αναφέρεις μόνο. Αν πάλι σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τον εαυτό σου γιατί οι ερωτικές επιθυμίες σχετίζονται με ό,τι πιστεύεις για τον εαυτό σου, αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου προτείνω ψυχολόγο.


__________________
2.


Αγαπητή Α,μπα
Αν και δεν είναι κάτι που "πάντα" ήθελα να ρωτήσω.. θέλω τη συμβουλή σου!
Πριν από κάνα μήνα ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα (μουσικά) με έναν συναδελφο/φιλο του πρώην μου (ο οποίος πλέον έχει φύγει έξω για σπουδες). Γύρω στο 3ο μάθημα κατάλαβα ότι μου αρέσει και από τότε τον σκέφτομαι. Στο μάθημα γελάμε αρκετά γιατί κι εγώ και αυτός κάνουμε αρκετή πλάκα και κάποια στιγμή με αποκάλεσε με υποκοριστικό. Σκεφτομαι πως αν είχαμε συναντηθεί υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν απαγορευτικό το να γίνει κάτι διότι και η διαφορά ηλικιας μας δεν είναι τόσο μεγάλη (είμαι 23, είναι 30) αλλά τώρα ακόμα και αν του αρέσω ίσως το θεωρεί αντιεπαγγελματικό να κάνει κίνηση και επιπλέον δεν ξέρω αν έχει μάθει πως χώρισα με τον πρώην μου (δεν είναι τόσο φίλοι) ή αν νομίζει πως είμαστε μαζί γιατι πέρσι όλο μαζι μας έβλεπε. Πάντως τα γελάκια δίνουν και παίρνουν αλλά, τι να πω, μπορεί να είναι απλά το στυλ του έτσι ή να με συμπαθεί χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο. Να σου πω ότι σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να κάνω πλέον το συγκεκριμένο μάθημα (το ξεκίνησα λόγω επικείμενων εξετάσεων) αλλά θα ήθελα να το συνεχίσω γιατί με ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο. Επίσης, για να έχεις όλες τις πληροφορίες, τα μαθήματα γίνονται στο πολύ cozy και ήρεμο σπίτι του. Πώς θα καταλάβουμε αν σκέφτεται κι εκείνος το πώς θα ήταν "να μπει ο σύρτης στο λούκι" που λες κι εσύ? (Δεν μπορούσα να μην χρησιμοποιήσω την γλαφυρότατη αυτή παρομοίωση!) Και γενικότερα: πώς προτείνεις να το χειριστώ?
- Τερέζα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όπως ταιριάζει με την προσωπικότητα σου. Δεν θα σου πω εγώ πώς να φλερτάρεις. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ο πρώην δεν έχει καμία δουλειά ή ανάμιξη στο θέμα ώστε να πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποιου είδους ειδική μεταχείριση η κατάσταση. Αν πρέπει να του πεις ότι είσαι ελεύθερη, βρες έναν τρόπο να το πεις, σα να ήταν οποιοσδήποτε υποψήφιος εραστής. Ως τον επαγγελματισμό δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, είσαστε και οι δύο ενήλικες και δεν έχει κάποια εξουσία πάνω σου μέσω αυτών των μαθημάτων, οπότε, αφού σου αρέσουν οι εκφράσεις, βουρ στον πατσά.


__________________
3.

Α μπα μου αγαπημένη την ερώτηση που θα σου κάνω στην είχε κάνει και κάποιος άλλος πριν χιλιάδες χρόνια, ψάχνω ψάχνω, έχω κάψει τον εγκέφαλό μου στον υπολογιστή και δεν τη βρίσκω. Στην ξανακάνω λοιπόν και ελπίζω να μου απαντήσεις. Τι κάνεις όταν η κολλητή σου φίλη είναι single αιώνες, η ίδια δεν ξέρει το γιατί, αλλά εσύ ξέρεις πολύ καλά αλλά ντρέπεσαι να της το πεις? Ρε α μπα, η πανέξυπνη, αστεία καλόκαρδη και χαμογελαστή μου φίλη τα τελευταία χρόνια έχει παρατήσει εντελώς τον εαυτό της. Έχει σταματήσει να φορά αποσμητικό, δεν βουρτσίζει καθημερινά τα δόντια της και δεν κάνει τόσο συχνά μπάνιο όσο θα έπρεπε. Για να σε προλάβω, δεν περνά κατάθλιψη. Η ίδια πιστεύει πως αντιστέκεται στα πρότυπα της ομορφιάς αλλά η ίδια μια χαρά καλοκοιτά τα γκομενάκια που είναι 100% κλασικά όμορφα.. Την αγαπώ αλλά ντρέπομαι να της πω τι νομίζω πως φταίει.. Εσυ τι θα έκανες στη θέση μου?
- shameonyou


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα της έλεγα, όταν λέει τις θεωρίες για τα πρότυπα ομορφιάς, ότι η καθαριότητα είναι θέμα βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας -λέμε «να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος»- και για να το τραβήξω λίγο ακόμα, κοινωνική ευθύνη. Δεν χρειάζεται να της πεις ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι single, αλλά κάποιος πρέπει να της πει το συντομότερο ότι η θεωρίες της είναι για τα σκουπίδια. Μου κάνει εντύπωση που την λες πανέξυπνη. Μάλλον έχει ιδιαίτερο τρόπο εξυπνάδας.


__________________
4.

Λενα γεια σου. Με χωρισε γιατι τα ξαναβρηκε με την πρωην του. Καποια στιγμη θα τον δω για να μου δωσει τα χρηματα που του ειχα δανεισει. Θελω να με δει και να μετανιωσει που με αφησε-και γιατι οχι να το ξανασκεφτει. Καμια ιδεα;
- Αντζελα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πες του να σου βάλει τα χρήματα σε λογαριασμό και επικεντρώσου στο να ξεπεράσεις την απόρριψη.


__________________
5.

Αγαπητή Α,μπα
Η ιστορία της Π
Γνωριζόμαστε καλοκαίρι σε νησί, καθώς δουλεύαμε σεζόν, περνάμε ένα μήνα σχεδόν φίνα, ειδύλλιο κτλ... μέχρι να επιστρέψω στην πόλη μου για σπουδές, Σεπτέμβρη. Και οι δύο στα 27, εκείνη με αρκετές σχέσεις στο παρελθόν, εγώ με λίγες και από συνήθεια (λόγω του ότι δεν έχω πολύ αυτοπεποίθηση, I'm working on it).
Εκείνη τρομερά ζηλιάρα και ανασφαλής όλο να φοβάται τις φοιτήτριες που με περιτριγυρίζουν εδώ στη φοιτητούπολη και όλη μέρα να με ρωτάει απ' το τηλέφωνο με ποιους είμαι. Την καθησύχαζα λέγοντας της πώς εγώ είμαι ντροπαλός τύπος, καθόλου γυναικάς, μου αρκούσε εκείνη τη δεδομένη στιγμή και δεν κοίταζα αλλού, διότι είχα και διάβασμα. Το να μιλάμε τόσες ώρες από το τηλέφωνο και οι ερωτήσεις της μου έτρωγαν πολύ χρόνο και ενέργεια.
Να σημειώσω ότι εκείνη, αφού τελείωσε η σεζόν, επέστρεψε στην πόλη της. Έβγαινε με φίλες και γνώρισε αγόρια, αντάλλαζε φεισμπουκ, δεχόταν πέσιμο δηλ. κανονικά και τους έλεγε ότι είναι ελεύθερη. Επίσης παρακαλούσε τον πρώην της να ξαναβρεθούν, εκείνος είχε προχωρήσει στη ζωή του. Μου τα έλεγε μόνη της για να ζηλέψω ή όντως ψαχνόταν, αλλά μετά μου έλεγε ότι δεν έκανε κάτι με άλλον και πως εμένα θέλει. Απορώ πώς τα ανεχόμουν όλα αυτά. Γι' αυτό χωρίζαμε και τα ξαναφτιάχναμε κάθε μέρα από το τηλέφωνο.
Σε κάποια φάση παραδέχομαι στον εαυτό μου πώς δεν έχει πολύ μέλλον η σχέση μου με την Π, δεν πρόκειται για σοβαρή σχέση και υποκύπτω σε σεξ με την πρώην μου, έπειτα από πίεση της πρώην. Σιγουρεύτηκα ότι δεν νιώθω πράγματα για την πρώην, και μετάνιωσα για την απιστία μου. Δεν το είπα όμως στην Π, διότι δεν ήθελα να την πληγώσω και ήθελα να συνεχίσω μόνο με την Π.
Η Π με επισκεπτόταν κάποια Σαββατοκύριακα στην πόλη μου, από κοντά περνάγαμε σχεδόν καλά, διότι, ενώ μου άρεσε η παρέα της, τα βρίσκαμε και στο κρεβάτι, δεν μου άρεσε η ζήλεια της, δεν με άφηνε να κυκλοφορώ μόνος και να βλέπω την παρέα μου, επειδή περιείχε και ελεύθερες κοπέλες. Κάποια στιγμή, επειδή της άρεσε να μου ψάχνει το τηλέφωνο, κακό αυτό, ανακαλύπτει πώς εγώ την απάτησα με την πρώην. Το παραδέχτηκα, στεναχωρήθηκε, κι ενώ εγώ περίμενα ότι θα δώσει τέλος στη σχέση μας από αξιοπρέπεια, και ότι θα γυρίσει σπίτι της, εκείνη έκανε πως ξέχασε για την απιστία μου και συνέχισε να μένει μαζί μου κάποιες μέρες ακόμα. Μέχρι που...
Ένα βράδυ που περπατούσαμε στο κέντρο της πόλης ζήλεψε τόσο που χαιρέτησα μια γνωστή μου που άρχισε να με χαστουκίζει δημόσια. Επειδή ήταν η δεύτερη φορά που με χαστούκιζε δημόσια, λέω στον εαυτό μου οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, η σχέση έχει τελειώσει. Απλώς τη φιλοξένησα για εκείνο βράδυ, για να μη φύγει νύχτα με τα κτελ. Μάλιστα, πήγα σε σπίτι φίλου μου διότι δεν ήθελα άλλες εντάσεις και καμία επαφή μαζί της από τη στιγμή που με χαστούκισε.
Εκείνο το βραδύ η Π βγήκε μόνη της στο πιο κοντινό μπαρ και φιλήθηκε με τον πρώτο τυχόντα. Γυρίζω ξημερώματα σπίτι μου να τη βρω, μου λέει για τον τύπο, μου τον δείχνει στο φεισμπουκ. Πήρε έτσι την εκδίκησή της που εγώ την απάτησα με την πρώην μου. Μετά μου λέει δεν σήμαινε κάτι, εμένα θέλει ακόμα... Της ζήτησα να φύγει κι επειδή δεν έπαιρνε από λόγια της πέταξα έξω τις βαλίτσες και ευτυχώς που δεν την έσυρα, όσο θυμωμένος κι αν ήμουν.
Εννοείται ότι δεν θα τη ξαναδώ ποτέ.
Η Π έχει πληγωθεί πολύ από απιστίες των προηγούμενων σχέσεων της, μου έχει πει, που της έχουν αφήσει κατάλοιπα και της αρέσει να πληγώνει τους επόμενους, όπως φάνηκε. Συμφωνείς;
- Καθόλου αρνάκι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όχι. Δεν φερόμαστε αυτοκαταστροφικά ή καταστροφικά επειδή έχουμε πληγωθεί από τους προηγούμενους. Φερόμαστε αυτοκαταστροφικά ή καταστροφικά και έτσι πληγώνουμε όσους γνωρίζουμε, συν τον εαυτό μας. Η συμπεριφορά μας έχει ρίζες που ξεκινάνε πολύ πριν την έναρξη της σεξουαλικής και ερωτικής μας ζωής. Πολύ πριν όμως. Τα ερωτικά μας είναι ο χώρος που αφήνουμε όλους τους δαίμονες ελεύθερους γιατί εκεί νομίζουμε ότι δικαιολογείται, και πιστεύουμε ότι θα μας ανεχτούν και θα μας δικαιολογήσουν, ειδικά αυτοί που μας γουστάρουν – και όπως βλέπεις από την δική σου συμπεριφορά, ως ένα σημείο, αυτό ισχύει.

__________________
6.


Τον τελευταιο καιρο και μετα την τελευταια μου σχεση αισθανομαι σαν κατι μεσα μου να εχει παγώσει. Σαν να μη θέλω να αγαπησω ή να αγαπηθω. Η σκεψη και μονο μου προκαλει πανικο. Δεν ξερω αν γι αυτο ευθυνεται ο τροπος που τελειωσε η τελευταια μου σχεση. Ηταν ιδιαιτερα παθιασμενη και ιδιαιτερα καταστροφικη προς το τελος της και για τους δυο μας. Φοβαμαι λοιπόν οτι κατα καποιο τροπο ολες οι σχεσειςπου ξεκινούν ομορφα ειναι καταδικασμενες να τελειωνουν με εναν τροπο επιπονο που καταστρεφει ακομα και την ομορφη αποψη που ειχες και για τον αλλο ανθρωπο και για τον εαυτο σου. Και αν είναι ετσι τοτε για ποιο λογο εμπλεκουμε τον εαυτο μας σε αληθινα συναισθηματα που γκρεμιζονται με το χειροτερο τροπο και μαλιστα επαναλαμβανουμε επ αοριστον τη διαδικασια με οποιον ανθρωπο ερχομαστε κοντά. Ερωτας εξιδανίκευση απομυθοποίηση χωρισμος λυπη. Υποτιθεται οτι η αγαπη θα επρεπε να εχει καποια δυναμη θετικη και ομορφη στη ζωη και των δυο ανθρώπων αλλα τελικα καταναλώνεται μεσα σε ζηλιες ανησυχιες συνηθειες ανασφαλειες φοβιες. Ποιο ειναι το νοημα λοιπον στο να ψαχνουμε την αγάπη? Και αν δεν υπαρχεÎ τοτε μπορει να ζησει καποιος χωρις αυτην? Μπορει να παψει να την αναζητάει συνειδητα ή είναι ολη αυτη η λογικη σκεψη μια γενικευση που εξυπηρετεί μονο τη δημιουργια ενος ψευτοδογματισμου? Και τελος, θεωρώντας οτι το παραμυθι του μικρου πριγκηπα εχει δωσει ισως τις πιο βαθιες απαντησεις στο ερωτημα της αγαπης πιστευεις οτι το τριανταφυλλο αξιζε την αγαπη του μικρου πριγκηπα? Πιστεύεις οτι ο μικρός πριγκηπας το ξαναβρηκε ή η επιλογη του ηταν μη αναστρεψιμη και το μονο που μπορουσε να αναζητησει στη συνεχεια ηταν ενα μυθικο και συμβολικο μετα θανατον σμιξιμο?
- Μικρος πριγκηπας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πρώτα από όλα, το παραμύθι του μικρού Πρίγκηπα είναι ωραίο, αλλά σίγουρα δεν έχει δώσει τις πιο βαθιές απαντήσεις στο ερώτημα της αγάπης, κυρίως επειδή δεν υπάρχει ΕΝΑ ερώτημα αγάπης. Αν ρωτάς αν υπάρχει αγάπη, ναι, φυσικά και υπάρχει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η αγάπη είναι που μας κρατάει ζωντανούς, αλλιώς θα είχαμε φουντάρει όλοι με την παραμικρή δυσκολία. Αν ρωτάς αν υπάρχει αμφίδρομη αγάπη, ναι, φυσικά και υπάρχει, πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν θα επιχειρηματολογήσω καν. Τα υπόλοιπα ερωτήματα που έχεις είναι δικά σου και έχουν προκύψει από μια συγκεκριμένη εμπειρία που ήταν αρνητική. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δυνατόν να μιλήσεις για όλη την ανθρωπότητα επειδή έζησες πάθος που κατέληξε δυσάρεστα – δεν μπορείς να μιλήσεις καν για τον εαυτό σου, ακόμα.


Πριν φτάσουμε στα βαθυστόχαστα θέματα όμως, πολλές φορές χαρακτηρίζουμε αγάπη διάφορα συναισθήματα που εφάπτονται της αγάπης αλλά είναι τα ζιζάνια της, όπως είναι η εσωτερική ανεπάρκεια, η ψευδαίσθηση μεγαλείου, η παιδική ανωριμότητα, η ανυπομονησία, η έλλειψη φαντασίας, ο μιμητισμός. Αν το γκρέμισμα των συναισθημάτων σου επαναλαμβάνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, (έρωτας εξιδανίκευση απομυθοποίηση χωρισμός λύπη ) δεν φταίει η αγάπη, ούτε το ερώτημα της αγάπης, φταις εσύ που δεν έχεις ωριμάσει και κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη με τους ίδιους λάθος ανθρώπους.


_________________
7.


Τελικα ειμαι επικαιρη! Πλησιαζουν τα Χριστουγεννα και ανακαλυπτω οτι εχω γινει κανονικος ταρανδος!Κερατα παντου απο το αγορι μου τα τελευταια 3 χρονια - αρραβωνιαστικο μου τις τελευταιες 10 μερες. Ναι λοιπον, μου εκανε την προταση την πολυποθητη κι εγω μολις ειχα ανακαλυψει οτι μου τα φοραει ασυστολα. Φλερτ με ολες, σεξ με μια υποτιθεμενη φιλη, μυστικες εξοδους, ψεματα...πως μπορει να μου προτεινει να παντρευτουμε? Πως ειναι δυνατον να μην εχει καθολου τυψεις ενοχες. Πως γινεται να θελει εμενα για γαμο και να θελει κι αλλες ταυτοχρονα? Ρε αντρες τι κανετε?Δεν εχω ακομα αποκαλυψει αυτα που εχω δει σε αυτομ απλα καθομαι και τον παρατηρω πως συμπεριφερεται και με ποση ευκολια συνεχιζει να μου αραδιαζει ψεματα. Και τελικα συνειδητοποιω οτι ειμαι απο αυτες που κοροιευα με τις φιλες μου, η κοπελα του τυπου που κερατωνει, η χαζη που δεν καταλαβαινει τιποτα. Εχω παγωσει και δεν ξερω πως να αντιδρασω σε ολη αυτην την παρανοια που μου συμβαινει. Τ σιγουρο ειναι οτι δε θελω να ειμαι μαζι του..δεν αντεχω τα ψεματα αλλο. Αμπουλα κι αναγνωστες ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να φυγω απο αυτο? Να του κάνω συζητηση η απλα να εξαφανιστω?
- ρουντολφ το ελαφακ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι κάτι παράδοξο να θέλει σύζυγο και ερωμένες, αγαπητέ Ρούντολφ. Γιατί σου φαίνεται ότι είναι κάτι που χρειάζεται εξήγηση; Επειδή εσύ δεν θέλεις κάτι τέτοιο; Δεν το θέλεις επειδή έτσι σου το έχουν μάθει, και αυτός το θέλει, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.


Τώρα, κάνε ό,τι θα σε κάνει να το ξεπεράσεις ευκολότερα. Ό,τι χρειάζεται για να μην σου αφήσει κατάλοιπα. Εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα, οπότε βρες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Ο χειρότερος τρόπος πάντως είναι να το εκλογικεύσεις και να πιστέψεις ότι θα αλλάξει.

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Αγαπητή 7, πολύ άσχημο αυτό που συνέβη, αλλά δες το αλλιώς: από το στόμα του λύκου γλίτωσες. Φαντάζεσαι να τα μάθαινες μετά από γάμο και παιδιά; Τουλάχιστον τώρα μπορείς να τον στείλεις στον αγύριστο και να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς επιπτώσεις.Ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσεις, θα πρότεινα να τον πετάξεις από τη ζωή σου. Χωρίς φωνές, υστερίες και γιατί, απλώς σα να μην υπήρξε ποτέ. Ναι είναι passive aggresive η τεχνική, αλλά επιφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά, με τον λιγότερο δυνατό κόπο.
Αγαπητό #7 Πες του απλώς πως γνωρίζεις για τις παράλληλες δραστηριότητές του -με απόλυτο τρόπο- και πως τελειώσατε. Μην αφήσεις χώρο για αμφιβολίες γιατί συχνά τέτοιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο να εγκαθίστανται σε αυτά τα κενά. Προστάτεψε τον εαυτό σου και γλίτωσέ τον από τις ανόητες δικαιολογίες και την σπατάλη χρόνου να τις ακούς.ΥΓ. Ο άλλος μου εαυτός θα σου έλεγε να του πεις: Δεν μπορώ να σε παντρευτώ. Δεν σου αξίζω. Είναι τόσο πολλοί οι πειρασμοί εκεί έξω και ξέρεις... δεν μπορούσα να αντισταθώ... από την αρχή... της σχέσης μας. Με αυτές τις παύσεις και βγάζεις και το δαχτυλίδι και του το δίνεις.
Και γω τις δικαιολογίες φοβάμαι και τον ψυχολογικό πόλεμο που μπορεί να ακολουθήσει άμα ο έτσι ξαφνικά βρεθεί χωρίς την αγαθή νυφούλα του. Στη θέση της θα οπλιζόμουν με αποφασιστικότητα, όπως λες Τιτάνια, και σχέδιο για την επόμενη ημέρα (που να μείνω πχ).
@1 Είχα κάτι μαστορια στο σπίτι, κοντά στα 50, ο ένας παντρεμένος με παιδια, ο αλλος σε σχέση με πολύ μικρουλα. Ωραίος τύπος, κι εγω στα 20κατιλίγο στάνταρ θα τσιμπούσα. Ήταν ο τύπος που εκανε τα παντα να φαίνονται ευκολα, χωρίς να το προσπαθεί κιόλας. Το χουν αυτο βέβαια όσοι πιάνουν τα χέρια τους. Ο παντρεμένος λύσσαγε, συνεχώς τον πειραζε, έτρεχαν όμως τα σάλια του, του καημένου. Ήταν κάπως πατρίς-θρησκεία-οικογένεια ο παντρεμένος, απο τα 18 του όμως, πίκρα μεγάλη που τον ακουγα να λεει πόσο δεν υπαρχουν πια κορίτσια σαν εμένα, (να ξεκ@λώνονται στο καθαρισμα και να φτιαχνουν μεζεδάκια- εννοια σας και τον τακτοποιησα.) Ο μερακλής απο την άλλη ψιλοφουσκωνε που ξερογλειφόταν ο φιλος του, χωρια που η μικρή μας ειχε τρελάνει στα τηλέφωνα. Αγανάκτισα και με τους δυο σε κάποια φάση, οπότε σ ενα πειραγμα του παντρεμένου λέω γελώντας να τον αφήσει να το χαρεί ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ. Αγαπητή φίλη, μια συμβουλή από κάποια επίσης γεροντόφιλη*: Θα βρεις ένα σωρό λόγους ενδεχομένως για να εξηγησεις την προτιμηση σου, κάποιοι θα ισχύουν, κάποιοι όχι. Ποτε ομως, ποτέ μην πέσεις στην παγίδα να πιστέψεις πως ο μεγαλύτερος ξέρει τι του γίνεται επειδή είναι μεγαλύτερος. Η ώριμη ηλικία δε συνεπαγεται και ωριμότητα στο μυαλό. Να προσέχεις.*αγαπημένη φίλη, αυτοχαρακτηρίζεται έτσι, λόγω ηλικιακών προτιμήσεων.
#3.Δεν μπορείς να ξέρεις,αν έχει ή δεν έχει κατάθλιψη.Είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το να βλέπεις τον άλλο θλιμμένο,κακόκεφο,χωρίς διάθεση.Επίσης,είναι πολλοί οι άνθρωποι,που ενώ φαίνεται να θέλουν κάτι,δεν το κυνηγάνε ή ακόμα και σαμποτάρουν τον εαυτό τους,για να μην το πετύχουν.Η ανασφάλεια,ότι έτσι κι αλλιώς δεν είμαι αρκετά ικανός,άρα γιατί να το προσπαθήσω καν;Ο φόβος της απογοήτευσης,που το παλεύω και τρώω τα μούτρα μου;Για κάποιο λόγο θεωρώ,ότι δε μου αξίζει κάτι καλύτερο και με τιμωρώ;Αν δεν ήταν έτσι από πάντα,γιατί φυσικά υπάρχει και κόσμος,που δεν έμαθε ποτέ πόσο σημαντική είναι η προσωπική καθαριότητα και φροντίδα,τότε κάτι συμβαίνει.Κι αυτό δεν είναι κάτι,που μπορείς να λύσεις μόνη σου.Αυτό που θα έκανα,πέρα από το να δείχνω τη διαφωνία μου σχετικά με τις απόψεις τις,που για δικαιολογία τις κόβω,θα ήταν να της λέω μια καλή κουβέντα,όταν την έβλεπα πιο προσεγμένη.Να καταλάβει,ότι κάποιος το προσέχει,βλέπει τη διαφορά και τη βρίσκει θετική.Αν δεν έβλεπα φως,θα το έλεγα στα ίσα,ότι πρέπει να φροντίζει παραπάνω τον εαυτό της και ότι θέλω να βλέπω τη φίλη στα καλύτερα της.Θα της πρότεινα να μιλήσει και με έναν ειδικό κι ό,τι βρέξει,ας κατεβάσει.Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδέχεται ο άλλος να αμυνθεί παραπάνω και να αρχίσει να μας αποφεύγει.Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει ένας φίλος πέρα από το να είναι υποστηρικτικός κι ειλικρινής;
#1Μην τρέχουμε όλα να τα αποδώσουμε στο pop psychology αίτιο των daddy issues μπλα μπλα μπλα. Υπάρχουν και τα φετίχ! Η συγκεκριμένη αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ΟΠΤΙΚΑ εμφανισιακά στοιχεία που την ελκύουν.
Οπωσδήποτε εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα. Καμμία αντίρρηση επ'αυτού. Αναρωτιέμαι όμως σε δύο κατευθύνσεις:1.Κατά παράβασιν αρχής Λέν-Φου είχα μια συμφοιτήτρια η οποία κυριολεκτικά έσταζε άμα τη εμφανίσει ωρίμου ανδρός. Για να φανταστείτε παιζόταν η Τόλμη και Γοητεία στον πρώτο κύκλο της (μιλάμε για την Κάμβρια περίοδο του πλανήτη) κι ενώ οι κορασίδες ξετσουλουφιάζονταν ποιά θα πάρει τον Ρίτζ και ποιά τον Θόρν εκείνη ήταν ερωτευμένη με τον...Έρικ Φόρεστερ. (Τώρα μεταξύ μας ελκυστικός άντρας ο ηθοποιός που τον έπαιζε κι ας μην μου έλεγαν ποτέ κάτι οι μεγαλύτεροι)Είχε άψογη σχέση με τον πατέρα της και σε πλαίσια εξαιρετικά νορμάλ απ' όσο ως εξωτερικός παρατηρητής μπορούσα να διακρίνω. 2.Αν αντιστρέψουμε τα φύλα η αντρική προτίμηση στις μεγάλες (κι εννοώ εμφανώς μεγάλες) ηλικίες ίσως πέραν του MILF δεν βλέπω και δεν διαβάζω να αποδίδεται αντιστοίχως σε mommy issues. Το ίσιο κι ανάμεσα σε άνδρες gay (η προτίμηση στους κατά τεκμήριο μεγαλύτερους bears ας πούμε)Δεν είναι συναρπαστικό; Εκεί ξεκάθαρα κατονομάζεται ως φετίχ (και μπαίνει και στην αντίστοιχη τσοντοκατηγορία για εύκολη ανεύρεση). Γιατί μόνον οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες να έχουν θέματα με την πατρική φιγούρα άμα έλκονται από τα χαρακτηριστικά της ώριμης ηλικίας στο άλλο φύλο;Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως δεδομένης της εισαγωγής των daddy issues από τον Φρόϊντ στην ψυχανάλυση (κι επομένως αναπαραγωγής τους από δω στο τέρμα του χρόνου ως την γνωστότερη φιγούρα ακόμα και στον πλέον άσχετο με ψυχολογία) φέρει μέσα της και όλη την μισογυνική καταστροφολογία της αντιμετώπισης των ασθενών του Σαλπετριέρ κλπ; Θέτω μια ερώτηση. Sometimes a pipe is just a pipe.
Συμφωνώ Κάραβαν. Και με τη γνώμη της α,μπά ότι κάτι που η ίδια πιστεύει για τον εαυτό της την οδηγεί στο να έλκεται από αυτά τα άτομα. σσ. Αν πάλι σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τον εαυτό σου γιατί οι ερωτικές επιθυμίες σχετίζονται με ό,τι πιστεύεις για τον εαυτό σου Πηγή: www.lifo.gr
#7Τι μανία είναι αυτή να κατανοηθεί [sic] γιατί ένας άνθρωπος (άντρας συνήθως επειδή για τις γυναίκες αυτό τιμωρείται κοινωνικώς αυστηρά) θέλει να έχει ΚΑΙ γάμο ΚΑΙ παράλληλα ποικιλία ερωτικών επιλογών; Τι προσφέρει πραγματικά στο τι θα αποφασίσετε να κάνετε κατόπιν της απόκτησης αυτής της γνώσης; Η κατανόηση της αιτιολογίας θα επηρεάσει την απόφαση; Ναι, όχι, ίσως, εξαρτάται; Ένας άντρας συνήθως (όχι πάντα, αν δεν είναι η φυσική του κλίση αυτή, υπάρχουν κι αυτοί οι άντρες) θέλει να έχει επιλογή να πηδάει πολλές διαφορετικές γυναίκες (κι υπάρχουν και γυναίκες που επιθυμούν το αντίστοιχο αλλά δεν εκδηλώνονται εύκολα λόγω των άνωθεν κοινωνικών στερεοτύπων), και αν δεν μπορεί να το έχει με την σύμφωνη γνώμη της συντρόφου θα επιδιώξει να το έχει χωρίς την έγκρισή της. Αν έχετε έναν τέτοιο στα χέρια σας, και δεν θέλετε να τον αφήσετε, επομένως, βάση της απλής λογικής, έχετε μόνο δύο διαθέσιμες επιλογές: ή που θα του "διαλέγετε" ερωμένες (όπως έκαναν πολλές θρυλικές ιστορικές φιγούρες) ή που θα κάνετε την χαζή. Αλλιώς χωρίζετε και ψάχνετε κάποιον φύσιν μονογαμικό. #sadbutrue
#7# Τρία χρόνια μαζί, μαθαίνεις ότι σε απατά ασύστολα, παρά ταύτα εξακολουθείς να θεωρείς την πρότασή του "πολυπόθητη" (!) και δέχεσαι κιόλας, αφού τον χρίζεις κι αρραβωνιαστικό και τώρα κάθεσαι και τον παρατηρείς πώς συμπεριφέρεται... Φιλενάδα, το πρόβλημά σου δεν είναι με ποιον τρόπο θα φύγεις, αυτό είναι το μόνο εύκολο, το πρόβλημά σου δυστυχώς είναι ότι δεν αποφασίζεις να φύγεις... Ρωτάς, "ρε άντρες τί κάνετε?" αλλά εγώ πολλές φορές αναρωτιέμαι "ρε κορίτσια, τί κάνετε?", έχεις ιδέα πόσες γυναίκες γνωρίζουν αλλά δεν διαλύουν τέτοιου είδους σχέσεις από ανασφάλεια και έλλειψη αυτοεκτίμησης?! Μία μου είχε δώσει κι επιχειρήματα "αφού εμένα μόνο αγαπάει, σε μένα γυρνάει, περνάμε καλά μαζί, ας πηδάει κι άλλες, δεν πειράζει, αφού τις θέλει μόνο για το σεξ"! Ψάξε κατ' αρχήν καλά μέσα σου αν θέλεις να είσαι μια από αυτές τις γυναίκες και τρόπο για να φύγεις θα βρεις!...
Κι εγώ αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω: τον αρραβωνιάστηκε ήδη / δέχτηκε την πρότασή του να παντρευτούν; Ή απλώς τον αναφέρει ως αρραβωνιαστικό, γιατί της έκανε την πρόταση; Ελπίζω πραγματικά το "πολυπόθητη" να ήταν αστειάκι....
Εγώ για αστείο το πήρα πρώτα. Μετά σκέφτηκα ότι το εννοεί και ότι μπορεί να το ήθελε τόσο πολύ να παντρευτεί, που αυτό την έκανε τυφλή ως προς τις κουτσουκέλες του χρυσού γαμπρού όλον αυτόν τον καιρό.
Όχι καλέ. Έστειλε την ερώτηση για να της πει κάποιος ότι είναι πολύ cool σε σχέση τις άλλες τις ηλικίας της που τους αρέσουν οι ξενέρωτοι πιτσιρικάδες συνομίληκοι, ενώ εκείνη γουστάρει... χμ.. για να δω... τον μπαμπά της? Χμ..
Συννεφιά, ίσως να υπάρχει θεματάκι με τον μπαμπά της. Αυθαίρετα θα πω ότι ίσως να είναι απών. Εμένα πχ. που παραείναι παρόν, εχω μια ροπή προς τους μικρότερους. Δύο μπαμπάδες; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
#4"Η Π έχει πληγωθεί πολύ από απιστίες των προηγούμενων σχέσεων της, μου έχει πει, που της έχουν αφήσει κατάλοιπα και της αρέσει να πληγώνει τους επόμενους, όπως φάνηκε. Πηγή: www.lifo.gr"Ρε παιδιά εκτός του ότι δεν έχετε βαρεθεί να πιστεύετε σε μ@λακίες, γιατί τις ανακυκλώνετε κιόλας για να τις πιστέψουν κι οι επόμενοι; Γιατί; Η κοπέλα που λέει αυτές τις παπάτζες θα έπρεπε να έχει σουταριστεί και μόνο λόγο μειωμένου IQ εδώ κι αιώνες (να ένα ωραίο ξεσκαρτάρισμα, όποιος/α λέει τέτοιες κλισαδούρες δεν μας κάνει, πάμε παρακάτω) Πόσω μάλλον που θεωρεί ότι ως γυναίκα έχει κάποιο "δικαίωμα" (wtf?) να χαστουκίζει έναν άντρα άνευ της πρότερης συναίνεσής του. Επιπροσθέτως, ποιά τρισκατάρατη δύναμη εσωτερικής κολούμπρας σας αποτρέπει από το να διαγράψετε τα τεκμήρια της απιστίας σας από προσώπου γης, αφού μπαίνετε που μπαίνετε σε αυτήν την διαδικασία; Τόσο πολύ θέλετε να έχετε στην αιώνια κατοχή σας τις αποδείξεις ότι περνάει η μπογιά σας; Τελικά ποιός έχει την ανασφάλεια;Η ιστορία της Π "κόβεται" ακόμη κι αν ήταν έκθεση δημοτικού.
Να γιάσει το στόμα σου, Καραβάν'! Βέβαια, και το παλικάρι δεν φαίνεται πιο ώριμο από την κοπέλα του. Νομίζω αξίζου ν ο ένας στον άλλον. Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε. Για την συμπεριφορά της κοπέλας του φταίνε οι πρώην, η κρίση, ο ανάδρομος Ερμής. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι η κοπέλα του και αυτός ο ίδιος που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.Σε κάποια φάση παραδέχομαι στον εαυτό μου πώς δεν έχει πολύ μέλλον η σχέση μου με την Π, δεν πρόκειται για σοβαρή σχέση και υποκύπτω σε σεξ με την πρώην μου, έπειτα από πίεση της πρώην Πηγή: www.lifo.gr Αυτή η φράση με σκότωσε. Ακόμη κι εκεί επιρρίπτει ευθύνες σε κάποιον άλλον (την πρώην που τον πίεσε) και όχι στον εαυτό του.
Γιατί ως γνωστόν αμα σε πιέσουν δέχεσαι να κανεις σεξ. Μα τι κεραμίδα ήταν αυτή; Εγώ δεν ήθελα κυριε δικαστά,αυτή με πίεσε να συνουσιαστουμε!
Σε λίγο θα μας πει ότι τον βίασε η πρώην.Βρε παλικάρι, ούτε τα 15χρονα, τόση ανωριμότητα. Μπορεί να παραμυθιάζεις τον εαυτό σου, την πρώην, τη Π και τις επόμενες, αλλά εμάς δεν...Και η Π όμως τεφαρίκι.
Εμένα πάντως το καλύτερό μου ηταν που η πιεστικιά η πρώην του τον υποχρέωσε να κάνει σεξ μαζί της. Ε αφού αυτή ήθελε, αυτός τι να κάνει ο καημένος? Της κάθησε! Δηλαδή δεν "απάτησε" (!?!) την Π. Όχι καλέ. Δεν φταίει αυτός. Η πρώην του φταίει που επέμεινε για σεξ μαζί του. Αυτός ουδεμία ευθύνη φέρει!!! :)Παιδιά πολύ κάψιμο κυκλοφορεί ανάμεσά μας!
Ήταν μια παλιο-ανάφτρα αυτή... Άσε που υποφέρει ο καψερός από πριαπισμό και... εκείνη γλίστρησε μια νύχτα που είχε φρεσκοσφουγγαρίσει και προσγειώθηκε πάνω στο υψωμένο του κοντάρι...