Μετακόμισε για λόγους ασφαλείας η οικογένεια του αγοριού από την καμπάνια της H&M που προκάλεσε οργή

Μετακόμισε για λόγους ασφαλείας η οικογένεια του αγοριού από την καμπάνια της H&M που προκάλεσε οργή Facebook Twitter
4

Η μητέρα του πεντάχρονου μοντέλου από την καμπάνια της H&M η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, είπε στο BBC ότι η οικογένειά της έχει μετακομίσει από το σπίτι της στη Σουηδία για λόγους ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι φωτογραφίες του Liam Mango με το φούτερ που έγραφε «η πιο cool μαϊμού στη ζούγκλα» προκάλεσαν την οργή χιλιάδων ανθρώπων και η εταιρία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να κατεβάσει τη φωτογραφία.

Η Terry Mango, μητέρα του αγοριού υπερασπίστηκε την εταιρία και μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο κόσμος πρέπει να πάψει να «κλαψουρίζει».

Την ίδια ώρα, στη Νότια Αφρική, οι διαδηλωτές βανδάλισαν καταστήματα της εταιρίας.

Παρά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε, η Terry Mango εξακολουθεί να πιστεύει ότι η H&M δεν είχε ρατσιστική ατζέντα.

«Σέβομαι τη γνώμη των άλλων ανθρώπων για το θέμα, γνωρίζω ότι υπάρχει ρατσισμός, αλλά αν με ρωτήσετε αν αυτή η μπλούζα είναι ρατσιστική, τότε θα σας πω όχι», δήλωσε.

Αν και η Mango υπήρξε θύμα ρατσισμού και αναγνωρίζει ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, έχει δεχθεί πυρά από άλλους μαύρους ανθρώπους επειδή δεν καταδίκασε την H&M.

« Γι' αυτούς έχω διαπράξει προδοσία και πούλησα το γιο μου για χρήματα», είπε στο BBC Outside Source.

Μετακόμισε για λόγους ασφαλείας η οικογένεια του αγοριού από την καμπάνια της H&M που προκάλεσε οργή Facebook Twitter

Η οικογένεια έχει μετακομίσει από το σπίτι τους στη Στοκχόλμη για λόγους ασφαλείας που δεν αναφέρονται

Ωστόσο η Mango είπε ότι οι επιθέσεις στα καταστήματα H&M στο Γιοχάνεσμπουργκ ήταν ένας λόγος για την απόφαση.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, διοργανώθηκαν από το ριζοσπαστικό Κόμμα των Αγωνιστών της Οικονομικής Ελευθερίας (EFF).

Τα βίντεο δείχνουν διαδηλωτές να εκτοξεύουν τις οθόνες και να σπάνε κρεμάστρες και τζαμαρίες  ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει το πλήθος.

Εν μέσω κλήσεων για παγκόσμιο μποϊκοτάζ της H&M, οι μουσικοί The Weeknd και G-Eazy διέκοψαν τους επαγγελματικούς τους δεσμούς με την εταιρεία.

Παρά την παγκόσμια έκταση που έχει λάβει το θέμα ο μικρός Liam Mango αγνοεί όσα προκλήθηκαν από τη συμμετοχή του στην καμπάνια. «Δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει, είναι μόνο πέντε ... Ο Liam δεν έχει βιώσει ακόμα ρατσισμό», ανέφερε η κ. Mango. «Απλά θέλω να διατηρήσει την αθωότητά του»

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Ρατσιστική είναι η αντίδραση και όχι μία αθώα πρόταση. Όποιος βλέπει ένα γλυκό παιδάκι και διαβάζοντας τη λέξη μαιμού στη μπλούζα του θεωρεί ότι αυτά ταυτίζονται τότε μάλλον το πρόβλημα το έχει ο ίδιος.
Όταν τα λέγαμε αυτά στην αρχική δημοσίευση κάποιοι μιλάγανε για ζωωλογικούς κήπους του 1925 και άλλα τέτοια. Ο ρατσισμός βρίσκεται στα μυαλά των ανθρώπων όχι στα μπλουζάκια. Συγχαρητήρια στην μητέρα, συλληπητήρια στον πλανήτη.