Στο σημερινό «Α μπα»: δεν είναι αυτό το πρόβλημα

Στο σημερινό «Α μπα»: δεν είναι αυτό το πρόβλημα Facebook Twitter
43

__________________
1.


Πως θα σταματήσει να μου τρώει το μυαλό το παρελθόν τ@ νύν μου.

(Δεν μου έχει δώσει αφορμή ή λόγο, απλά ξέρω ότι ήταν πολλά τα άτομα.)

Ευχαριστώ!
-Carrot


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρω τι να σου πω αν δεν μου εξηγήσεις τι σημαίνει για σένα το ότι ήταν πολλά τα άτομα. Νιώθεις ανταγωνιστικά; Πιστεύεις ότι το παρελθόν αυτό δείχνει άνθρωπο που δεν δεσμεύεται; Ή άνθρωπο χαμηλής ποιότητας; Ένα ξέρω στα σίγουρα: ότι τα «πολλά», όσο και αν νομίζεις ότι είναι κάτι αντικειμενικό επειδή είναι ένας αριθμός, δεν είναι. Πολλά άτομα σε σχέση με τι; Με αυτά που ξέρεις, με αυτά που έχεις ζήσει προσωπικά, με αυτά που σου έχουν πει άλλοι γύρω σου, που δεν είναι τυχαίο δείγμα. Ο κόσμος είναι αρκετά πιο πλατύς από αυτό που ξέρεις για να βάζεις ρήτρες στα πολλά και στα λίγα. Ουσιαστικά κάθεσαι και σκας επειδή κάποιος δεν είναι όπως είσαι εσύ, επειδή συνάντησες κάτι καινούριο, και σε αυτό βάζεις διάφορες προεκτάσεις που σε βασανίζουν. Όλα από το μυαλό σου τα έχεις βγάλει, όπως παραδέχεσαι άλλωστε, αφού δεν σου έχει δώσει λόγο ή αφορμή. Αυτό που σε μπερδεύει είναι το σεξ, που έχεις μάθει να αντιμετωπίζεις με δέος, πανικό, ντροπή, όλα αυτά μαζί. Αν το ταίρι σου είχε φάει περισσότερα φαγητά από σένα, θα σου έτρωγε το μυαλό αυτή η πληροφορία;

__________________
2.


Γράφω με αφορμή το σημερινό ποστ όπου είσαι έξαλλη με ερωτήσεις που αφορούν στο σεξ μιας βραδιάς κλπ!!) Θελω, λοιπόν, να πω ότι οδεύοντας προς τα 30 έχω ερωτικες εμπειρίες στη ζωή μου που προέκυψαν το πρώτο βράδυ γνωριμίας με τον άλλον ! Δεν με πειράζε και δε σκεφτόμουν αν θα πάει όλο αυτό σε σχεση(ενίοτε δεν ήθελα καν σχέση γιατί μολις είχα χωρίσει) και ούτε σκεφτόμουν τι θα πει ο άλλος για μένα αν το κάνουμε από το πρώτο βράδυ κλπ! Όμως, δεν μου έβγαινε να κάνω σεξ με κάποιον έτσι στα μπαμ!! Ακόμα και σε σχέση να ήμουν δεν είναι απαραίτητο ότι θα μου έβγαινε να κάνω σεξ με τον άλλον από το πρώτο βράδυ! Φτάνω, λοιπόν, στην ερώτηση ! Γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί πιθανό να έχει κάποιος αντιστάσεις στο σεξ της μιας βραδιάς στα μπαμ απλά κ μόνο επειδή δεν είναι του στιλ του, δε του βγαίνει;Γιατί πρέπει αυτή η στάση να εμπεριέχει οπωσδήποτε μια πιθανή εσωτερικευμενη φωνή ηθικολογίας Ντε κ καλά;;
-Μαριάννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Διάβασα όλες τις απαντήσεις και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νομίζεις ότι έγραψα για να γράφεις αυτά που γράφεις. Επειδή υποψιάζομαι τι εννοείς, και επειδή αυτό είναι μόνιμο θέμα ασυνεννοησίας στον γραπτό λόγο, σου απαντώ λίγο πιο γενικά, και θα σου χρειαστεί πολλές φορές, κυρίως στην ανάγνωση συμβολαίων. Πρόσεξε το γιατί αν το κάνεις συνέχεια, μπορεί να βρεθείς κάποτε σε δυσάρεστη θέση λόγω μεγάλης παρεξήγησης.


Όταν κάποιος λέει «τα one night stand δεν είναι κακό πράγμα», εννοεί ακριβώς αυτό και μόνο αυτό. Δεν εννοεί «όποιος δεν κάνει one night stand είναι οπισθοδρομικός», ούτε εννοεί «όλοι πρέπει να κάνουν one night stand». Δεν το είπε ποτέ, ούτε το υπονόησε. Αντιστοίχως, όταν κάποιος λέει «μου αρέσουν οι πατάτες με κέτσαπ» εννοεί ακριβώς αυτό και μόνο, ότι του αρέσουν οι πατάτες μαζί με κέτσαπ. Δεν ξέρουμε αν του αρέσουν οι πατάτες με μαγιονέζα, αν του αρέσουν με ρίγανη, αν τρώει τσιπς με ξίδι, αν στο χωριό τις τρώει σκέτες, αν κατακρίνει όσους δεν βάζουν κέτσαπ στις πατάτες τους. Δεν ξέρουμε τι πιστεύει για ανθρώπους που δεν τους αρέσουν οι πατάτες, ή για ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι οι πατάτες. Προσπάθησε να επεκτείνεις και άλλο αυτή τη λογική όποτε κάποιος λέει κάτι, δηλαδή, πάντα.


__________________
3.

Αγαπητή Αμπα
Καταρχήν να σας ζήσει το Αμπάκι!
Πριν 1 χρόνο γνωρισα ένα αγόρι.Οι προθέσεις μου δεν ήταν να κάνω μια σχέση εκείνη την περίοδο και ειδικά με ένα άτομο που δεν ήταν από την πόλη στην οποία ζω οπότε που η απόσταση θα ανέβαζε το βαθμό δυσκολίας.(Εγώ Αθήνα ,αυτός Κων/πολη άντε να μην αναρωτιέστε!)Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν ανέλπιστα καλά και γρήγορα ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο μεταξύ μας. Οσο πιο πολύ γνωριζόμαστε ανακαλύπτουμε πόση είναι η συμβατότητα μας και νιώιθω όπως η Ούμα Θερμαν στο τέλος του Kill Bill που κλαίει από χαρά στο μπάνιο για την έκβαση της ιστορίας της.
Καταστρώνουμε ήδη σχέδια για το πώς θα βρεθούμε σε πιο κοντινά μερη ώστε να μοιραστούμε τις καθημερινότητες μας ,κατι που φαίνεται να θέλουμε και οι δύο πάρα πολύ.Στο θέμα του σεξ επίσης υπάρχει πάθος και είμαι απολύτως ικανοποιημένη αλλά νιώθω ότι δεν έχω τελειώσει με το σέξ με άλλους άντρες. Νιώθω πως ευκαιρίας δοθείσης θα μου άρεσε να κάνω περιστασιακό σεξ με κάποιον άγνωστο η ελαφρώς γνωστό ,χωρίς όμως να θέλω να βγουμε ραντεβού η κάτι άλλο. Παρότι τον καιρό της γνωριμίας μας μου έχουν ζητηθεί ραντεβού ,δεν προχώρησα σε αυτά γιατι δεν έχω όρεξη να πάω ούτε για ένα καφέ με κάποιον που δεν είναι αυτος αφου η επικοινωνία μας με καλύπτει τρομερά. Ομως νιώθω ότι θα ήθελα και άλλες σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους ,όχι γιατι δεν με καλύπτει αυτός αλλά γιατί θα ήθελα να έχω και άλλες εμπειρίες με άλλα άτομα πριν πω ότι το κλείνω το μαγαζί και κάνω μια μονογαμική σχέση .(Εμπειρία που δεν είχα πιο πριν)Απο ότι το σχεδιάζουμε εκεινος θα είναι πίσω σε 9 μήνες από τώρα .Σκέφτηκα να του πώ ότι εγώ δεν νιώθω ότι είμαι έτοιμη για μονογαμική σχέση και ότι θα ήθελα ένα deadline μεχρι να γυρίσει πίσω (τον γνώρισα εδώ ,έφυγε και σκοπεύει να γυρίσει από την επόμενη σαιζόν Αθήνα για επαγελματικούς λόγους )στο οποίο θα είμαστε κα οι δύο ελέυθεροι από σεξουαλικής απόψεως.Δεν θα έκανα ποτέ κάτι πίσω από την πλάτη του ακόμη και αν το ήθελα πάρα πάρα πολύ ,θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί του,να του πω ότι είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλα έχω σε αυτή τη φάση αυτή την ανάγκη που δεν έχει σχέση με αυτόν αλλά με εμένα και ότι ποτέ δεν θα ήθελα να τον κοροιδέψω και άλλη σας δείξαμε κι άλλη σας μπίξαμε. Αλλά φοβάμαι ότι αν του πώ κάτι τέτοιο θα τον χάσω.Για να προλάβω τους σχολιαστες,δεν υπάρχει κανείς στον ορίζοντα,στον ψυχολόγο,δικήγόρο και στην Αμπα τα λέμε όλα! Εσυ τί προτείνεις να κανω?
-Χανούμ Μπουρέκ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τι άλλο από το να πεις την αλήθεια; Ο φόβος ότι θα τον χάσεις αν την πεις είναι λογικός, αλλά δεν είναι επιχείρημα. Ή θα βρεις έναν τρόπο να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις σεξ με περισσότερους άντρες πριν δεσμευτείς, ή δεν θα τον βρεις, και θα του πεις τι σου συμβαίνει, ελπίζοντας για το καλύτερο, που στην προκείμενη φάση είναι να δοκιμάσετε για ένα διάστημα την ανοιχτή σχέση. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αν εσύ θα έχεις το ελεύθερο του περιστασιακού σεξ με άλλους, θα πρέπει να το έχει κι αυτός.


__________________
4.

Γράφω σε πραγματικά έξαλλη κατάσταση, από μία βιβλιοθήκη σε κωμόπολη της Αγγλίας (και με ξεκάθαρη πρόθεση να αναβάλω και άλλο το διάβασμά μου.)
Μόλις διάβασα την απάντηση σε επιστολή gay αναγνώστη, ο οποίος αναφερόταν σε φίλο του (με straight έως τότε εμπειρίες) που έκανε ομόφυλο σεξ μαζί του και κάποια στιγμή μετά και από άλλες ομόφυλες εμπειρίες (ο φίλος του αναγνώστη) παντρεύτηκε.
Το πνεύμα μου, κατειλημμένο από ακτιβιστική ορμή και πόθο προς αμφότερες τις κύριες ανθρώπινες ανατομίες, παρακολούθησε ότι η Λένα και όλοι οι υπόλοιποι από κάτω (καθώς σκρόλαρα μανιωδώς να συναντήσω κάπου τη διαπίστωσή μου) δώσατε απαντήσεις σχετικά με το ότι ο φίλος του αναγνώστη απομακρύνθηκε λόγω της άσβεστης ομοφοβίας του, της ανάγκης του να κρύψει από τον εαυτό του την ομοφυλοφιλία του, βουτηγμένος μέσα στο βούρκο της άρνησης, που αλίμονο στη γυναίκα που θα τον πάρει, γιατί ετάχθη και έδωσε ιερό όρκο ο άνθρωπος στο πέος και αυτό δε μπορείς να το πάρεις πίσω (no pun intended).
Όλα τα παραπάνω απότοκα επιστημονικής άγνοιας+ κοινωνικού ρατσισμού των αναγνωστών και λάθος διατύπωσης της Λένας (σ αγαπώ) .
Από την περιγραφή αναλαμβάνομαι ότι η ιστορία αναφέρεται σε έναν αμφιφυλόφιλο άνθρωπο.
Το σεξ με το ίδιο φύλο δε σε κάνει απαραίτητα ομοφυλόφιλο. Ξεπεράστε το.
Με -κατά τ άλλα - πολλή αγάπη,
- All bisexual people


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες. Μπορεί όμως και να μην είναι. Επειδή υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, δεν σημαίνει ότι ισχύει. Όμως σαν επισήμανση είναι ολόσοωστη. Είναι όμως πολύ σημαντικό να ειπωθεί η πλευρά αυτή, και ζητώ συγνώμη. Το σεξ με το ίδιο φύλο δεν σε κάνει απαραίτητα ομοφυλόφιλο. Θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω και να το θυμάμαι πάντα.


Τότε λοιπόν γιατί απομακρύνθηκε ο φίλος αυτός;


__________________
5.

Α, μπα

Πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουμε τις προγραμματικές δηλώσεις κάποιου; Έχει να κάνει με το πόσο καιρό τον ξέρουμε ή υπό ποιες συνθήκες το λέει; Για παράδειγμα κάποιος λέει ότι θέλει σχέση και μετά βρίσκει τον εαυτό του να μην του βγαίνει με κανένα/καμία ή κάποιος λέει ότι θέλει μόνο σεξ και μετά στην πορεία βγαίνει κάτι. Εγώ για παράδειγμα θέλω και σεξ και αν προκύψει με το κατάλληλο άτομο σχέση, συντροφικότητα και δέσμευση. Αυτό δεν μου βγαίνει με τον οποιονδήποτε. Οπότε στην αρχή προσπαθώ να γνωρίζω κάποιον και να καταλαβαίνω αν έχουμε κοινά, αν ταιριάζουμε αν κάνουμε ο ένας για τον άλλον στο πως βλέπουμε τα πράγματα, την ζωή, τις σχέσεις. Ωστόσο έχω βρεθεί στις εξής συνθήκες. Εγώ από την αρχή μπαίνω με μια κατάσταση πειραματισμού κι εξερεύνησης και δεν λέω αν θέλω ή δεν θέλω σχέση από τον άλλον συγκεκριμένα, δεν λέω καν αν θέλω ή δεν θέλω σχέση γενικά *(που θέλω όντως) αλλά ψάχνω να δω αν με τον άλλον ταιράζουμε ή δεν ταιριάζουμε για σχέση. Όμως έχω βρεθεί με άντρες που ένιωσα ότι πολύ νωρίς στην σχέση μου είπαν ότι ήθελαν σχέση ή, αντίθετα, μου είπαν ότι δεν έψαχναν για σχέση. Με διάφορους από αυτούς έβλεπα ότι αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις άλλοτε άλλαζαν στην πορεία, άλλοτε έμεναν ίδιες, πάντα όμως ένιωθα ένα σφίξιμο στο στομάχι όταν τις άκουγα, ακόμα το νιώθω. Σαν να μπαίνει πολύ νωρίς πίεση. Τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι μου είναι πιο δύσκολο να αντιδρώ στις προγραμματικές δηλώσεις. Δηλαδή κάποιος που μου αρέσει να μου πει ότι δεν θέλει σχέση γενικά ή ότι δεν ψάχνεται από την αρχή, οπότε κι εγώ να το ξεκόψω κι ενώ πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει μια όμορφη εξέλιξη η όλη η φάση στην πορεία, με το που ακούω αυτό δεν μου κάνει καρδιά να δοκιμάσω καν. Ή όταν κάποιος από την πρώτη βδομάδα μου πει ότι ψάχνει για σχέση και μάλιστα την θέλει με μένα νιώθω σαν να πνίγομαι. Γενικά και στις δύο περιπτώσεις νιώθω σαν να να έχει προαποφασίσει ο άλλος τι θέλει, χωρίς να έχουμε γνωριστεί και σαν να κλείνουν κάποιες πόρτες. Πώς πιστεύεις ότι είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης;
- Προγραμματική δήλωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν κάνουν όλοι προγραμματικές δηλώσεις. Μήπως αυτά που αισθάνεσαι θα έπρεπε να σου λένε ότι μάλλον όταν κάποιος κάνει προγραμματικές δηλώσεις, δεν είναι για σένα; Δεν είναι απόλυτο, αλλά μοιάζει να είναι καλή ένδειξη.

__________________
6.


Μας λες συχνα για τα εμβόλια και πόσο καλό κάνουν στην ανθρωπότητα αλλα δεν μας λες για τα κερδη των φαρμακοβιομηχανιων. Μηπως τα εμβολια βγαινουν για να κερδιζουν ακομα περισσότερα αυτες οι βιομηχανιες;
-Μαρία


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πάσχεις από άγνοια σχετικά με την λειτουργία του κόσμου, η οποία ξεκίνησε από τα σχολικά σου χρόνια και συντηρείται από το κλίμα αντανακλαστικής επιτακτικής παραίτησής και συντηρητισμού με μανδύα αριστεροσύνης που δέρνει την Ελλάδα πολλά, πάρα πολλά χρόνια, και η Ελλάδα το έχει συνηθίσει τόσο πολύ αυτό το ξύλο, που το παίρνει για μασάζ. Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να βγαίνουν κέρδη από δραστηριότητες που βοηθούν την ανθρωπότητα. Πιστεύεις ότι υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες για να βγάζουν ακόμα περισσότερα οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι; Οι «φαρμακοβιομηχανίες» είναι ένας ασαφής μπαμπούλας που έχεις μάθει να πιπιλάς και να αναπαράγεις χωρίς να σκέφτεσαι περισσότερο. Δεν είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, καθορίζουν πολλά θέματα υγείας επειδή έχουν στόχο το κέρδος, όμως είναι συνήθως τεράστιες εταιρείες με διαφορετικά επίπεδα επιρροής, που τελικά αποτελούνται από ανθρώπους. Τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα και πολύ πιο σοβαρά για να εξηγούνται με λαϊκισμό.


_________________
7.


Καλησπερα.

Περισσοτερο μια αποψη θα ηθελα παρα λυση στο προβλημα μου. Λοιπον ειμαι 26 χρονων και τα τελευταια δυο χρονια ειμαι ερωτευμενη με ένα παιδι δυο χρονια μεγαλυτερο μου. Αρχικα όταν τον γνωρισα ημασταν φιλοι. Μετα από σχεδον ένα χρονο, λιγο η μοναξια μου, λιγο ο παιχνιδιαρικος χαρακτηρας του ...τον ερωτευτηκα !! και του το ειπα. Εκεινος τοτε ηταν με μια αλλη κοπελα οποτε δεν ηλπιζα σε κατι, απλα ενιωθα πως θελω να του το πω.

Για να μην τα πολυλογω καποια στιγμη πολυ συναισθηματικα φορτισμενη (μια και ειχα κανει ταξιδι 10 ωρων για να του ζητησω συγγνωμη για κατι κ μετα παλι να φυγω...ερωτας σου λεει....) εκεινος μου αποκαλυψε πως είναι αμφισεξουαλικος και μου ειπε πως μεταξυ μας δεν μπορει να γινει κατι και να αποφασισω εγω αν θελω να συνεχισουμε να μιλαμε ή όχι. Όπως ηταν φυσικο σοκαριστηκα, αλλα δεν μπορουσα να τον διαγραψω ετσι απλα γιατι σαν ανθρωπο πρωτα από όλα τον εκτιμουσα και τον εκτιμω ακομα πολύ. Στην πορεια της σχεσης μας, που αυτος παντα τη βαφτιζε φιλικη κι εγω παντα ηλπιζα σε κατι παραπανω (σημειωση χωρισε με εκεινη την κοπελα και είναι σε φαση γενικου τσιλιμπουρδισματος) καναμε μια φορα ερωτα. Μετα ξανα αραιωσαμε μια κι εκεινος δε θελει κατι παραπανω κι εγω δεν μπορω να τον δω πια σαν φιλο.

Το προβλημα είναι πως ειμαι ακομα ερωτευμενη μαζι του κι ενώ προσπαθω να αποδεχτω την αληθεια που μοιραστηκε μαζι μου, δεν μπορω να ξεκολλησω. Εκεινος δε μου εχει φερθει ποτε σκαρτα, δεν εχει κανει ποτε κατι να με πληγωσει και παντα με αντιμετωπιζει σαν έναν ανθρωπο αληθινα ξεχωριστο που περασε από τη ζωη του. Αυτό είναι αξιεκτιμητο, όμως δεδομενου πως δεν ειχα νιωσει ποτε στο παρελθον όπως ενιωσα μαζι του, η σταση του περισσοτερο με δενει σε αυτόν, παρα με βοηθαει. Αναρωτιεμαι αν θα νιωσω καποτε ξανα για καποιον, την οικειοτητα που νιωθω μαζι του! Μιλαμε για όλα χωρις ενδοιασμους, ταμπου και κολληματα. Με κανει να νιωθω δυνατη, μοναδικη, να αγαπαω αυτό που ειμαι. Όμως δε θελω και δε γινεται να τον «δεσω» σε μια σχεση αφου εκεινος δεν το επιθυμει. Κι εγω ειλικρινα τον θελω ελευθερο κι ευτυχισμενο. Όμως μακρυα μου.... Γιατι ο ερωτας δε μου επιτρεπει προς το παρον να δεχομαι τις σχεσεις του χωρις να στεναχωριεμαι. Ισως καποτε στο μελλον..

Περυσι τετοιον καιρο δεν ηθελα να τον χασω από τη ζωη μου... πλεον ειμαι αποφασισμενη να το τελειωσω, αφου δε φαινεται να εχει μελλον γενικα. Αυτό που με τρομαζει ξερεις τι είναι ? να γυρισει μια μερα και να μου πει «εισαι ο,τι πιο αληθινο εχω ζησει. Εκανα λαθος που δε σε εκτιμησα τη σωστη στιγμη και θα ηθελα να ειμαστε μαζι»

Και τοτε εγω πώς θα επρεπε να αντιδρασω αν εχω προχωρησει με καποιον αλλον..... ? αυτή η σκεψη με κραταει πισω. Αλλα νιωθω πως δεν αξιζει και να περιμενω κατι που ισως δε θα'ρθει ποτε. Εκεινος λεει να ζω το σημερα και να αφησω τα «αν» και τα «μηπως» ...

Ειμαι πολύ μπερδεμενη. Ουσιαστικα εχω πατησει ένα pause στη ζωη μου περιμενοντας δεν ξερω κι εγω τι. Κι εξ αιτιας της ιδιαιτεροτητας της καταστασης δεν το εχω μοιραστει οοοολο αυτό ουτε με φιλες, ουτε με κανεναν. Φοβαμαι πως δε θα καταλαβουν τα οσα νιωθω ή θα με κρινουν αυστηρα που ερωτευτηκα έναν αντρα που πηγαινει με αντρες. Όμως εγω δεν μπορω να το δω ετσι, γιατι ερωτευτηκα πρωτα από όλα τον ανθρωπο. Δεν ξερω κι αν εσυ μπορεις να το καταλαβεις, αλλα εσυ εισαι αγνωστη και μου ειναι πιο ευκολο να το μοιραστω...

Θα ηθελα πολύ να ακουσω μια γνωμη σου !!! αν εχεις ερωτευτει το λαθος ανθρωπο.. τι θα εκανες στη θεση μου κλπ .. με συγχωρεις αν το κειμενο βγηκε καπως μεγαλο και κουραστικο. Ευχαριστω που μου δινεται η ευκαιρια να τα πω εστω εδώ να τα βγαλω από μεσα μου. Εχω σκεφτει να παω και σε ψυχολογο αλλα δισταζω. Νταξει λεω ερωτας είναι θα περασει.. ας μην το παιρνω πια τοσο σοβαρα . .. . . ..
- Χαρούλα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Χαρούλα, νομίζω ότι «μπερδεύτηκες» επειδή έχεις μπλέξει τρία ζητήματα μεταξύ τους ,αλλά κυρίως επειδή σε κάποιο επίπεδο πιστεύεις ότι η αμφισεξουαλικότητα του εξηγεί την χυλόπιτα για να την καταπιείς καλύτερα. Δυστυχώς για σένα, έτερον εκάτερον. Δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σου επειδή δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σου, όχι επειδή του αρέσουν οι άντρες και οι γυναίκες. Το υποθετικό σενάριο που έκανες για να σταματήσεις την ζωή σου είναι επίσης σαθρό. Αν τα φτιάξεις με κάποιον και αυτός σε ψάξει και πει ότι σε θέλει, τότε θα αποφασίσεις ποιον από τους δύο προτιμάς τότε. Πού είναι το πρόβλημα; Το τρίτο θέμα, ότι οι φίλες σου θα αποδοκιμάσουν τον έρωτα σου για έναν αμφισεξουαλικό, ισχύει αν πιστεύεις ότι ισχύει γιατί εσύ ξέρεις τι φίλες έχεις, αλλά δεν χρειάζεται να τους το πεις, και με την ευκαιρία, μήπως χρειάζεσαι και καινούριες φίλες, που δεν θα κατέκριναν κάτι τέτοιο;

 

Όταν ερωτεύεσαι τον λάθος άνθρωπο προσπαθείς να το χωνέψεις και να πας παραπέρα. Αυτό από μόνο του δεν χρειάζεται ψυχολόγο. Θα χρειαζόσουν βοήθεια όμως αν δεν μπορείς να καταφέρεις αυτό το παραπέρα. Μπορεί να έχεις πατήσει το pause στη ζωή σου για άλλο λόγο, και να τον έχεις βαφτίσει έρωτα.

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#6 Πες τα ρε Αμπα! Copy paste θα το κανω να το λεω σε οποιον μου ξαναπει οτι ειναι κατα των εμβολιων γι αυτο το λογο! Μπροστα στο παραλογο τα χανω και δεν εχω τι να πω! Το "Πασχεις απο αγνοια σχετικα με τη λειτουργια του κοσμου.. " ειναι μια πολυ καλη πρωτη προταση οταν αρχιζουν οι κουβεντες με τις συνομοσιολογιες
#6Πέρα από την αξεπέραστη απάντηση της Λένας, με κάλυψαν αρκετοί προλαλήσαντες, κυρίως η Lisa Simpson με το εκπληκτικό της σχόλιο. Αλλά ήθελα να προσθέσω τη φωνή μου στην αγανάκτηση με τους νεο-έξυπνους αντιεμβολιαστές. Από τη δική μου σκοπιά.Με το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού απέκτησαν ολόκληροι πληθυσμοί ανοσία σε πολύ σοβαρές ασθένειες, Μαρία. Η οποία κατά 99% έχει προστατεύσει κι εσένα και το περιβάλλον σου σε ολόκληρη τη ζωή σου, γι'αυτό και δεν έχεις ιδέα τι θα πει να πάσχει κάποιος από ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα. Δες τις ειδήσεις το 2017. Στην Ευρώπη μόνο πέθαναν δεκάδες παιδιά από ιλαρά. ΠΕΘΑΝΑΝ. Επειδή οι γονείς τους αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν, ή ακόμη τραγικότερα, επειδή άλλοι γονείς αρνήθηκαν να εμβολιάσουν τα δικά τους.Ξέρεις τι σημαίνει να κάνεις ένα παιδί, να το αναθρέφεις, να το φροντίζεις, να το αγαπάς, να το καμαρώνεις να μεγαλώνει και ξαφνικά να κολλήσει ιλαρά και να είναι τόσο άρρωστο που να πεθάνει; Ξέρεις επιπλέον πώς μπορείς να νιώσεις εσύ ως μητέρα αν δεν έφταιξες για αυτό επειδή δεν αρνήθηκες να εμβολιάσεις το παιδί σου; Αλλά εφόσον το μικρό ήταν κάτω των τριών ετών (όταν δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το εμβόλιο με το επαναληπτικό) δεν είχε ακόμη πλήρη ανοσία, κι ένας άλλος γονιός επέλεξε να μην εμβολιάσει το δικό του και το άφησε να έλθει σε επαφή με το δικό σου; Στέλνοντάς το στο σχολείο με ψεύτικες ιατρικές υπογραφές. Δηλώνοντας ότι έχει εμβολιαστεί ενώ έκανε τα πάντα, και είπε ψέματα, για να το αποφύγει. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για ζωές παιδιών. Τι σημασία έχει ποιος έβγαλε κέρδος με το εμβόλιο. Το κέρδος βρίσκεται στο γεγονός πως το παιδί σου θα ζήσει, θα μεγαλώσει, δεν περάσει επικίνδυνες ασθένειες που θα απειλήσουν τη ζωή του ή τις ικανότητές του. Πόσο πιο λιανά να το κάνουμε πια;
#2Πραγματικά κι εγώ διάβασα τις απαντήσεις εκείνης της ημέρας και προσπάθησα να καταλάβω σε ποια αναφέρεσαι. Νομίζω πως ήταν η 7. Όπου για άλλη μια φορά κάποια μαλλιοτραβιέται που την θέλουν για σεξ μόνο και όχι για σύναψη σχέσης. Μου άρεσε απίστευτα η απάντηση περί (τηγανητής;) πατάτας και συμφωνώ με προηγούμενο σχόλιο ότι θέτει τα περί προτιμήσεων σε πολύ καλή, και θα συμπλήρωνα αντι-βρώμικη βάση. Και πιο γενικευμένη με περισσότερες πιθανές γαρνιτούρες από κολοκυθόπιτα. Κανείς δεν είπε ότι όλοι μας πρέπει να γουστάρουμε το ίδιο, και υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί συνδυασμοί που είναι κρίμα να γουστάρουμε όλοι το ίδιο. Λες ότι είχες ερωτικές εμπειρίες μιας βραδιάς αλλά και πάλι δεν σου βγήκε να κάνεις σεξ το ίδιο βράδυ. Δηλαδή πώς ήταν ερωτική η εμπειρία; Φασωθήκατε και έμεινε μια υπόσχεση για ένα επόμενο βράδυ; Κανένα πρόβλημα, απλά δεν θα το έλεγα αυτό εμπειρία μιας βραδιάς, θα το έλεγα αρχίζουμε μια φάση και όπου βγάλει. Ώπα έβγαλε σε ωραίο σεξάκι αλλά ξέρεις, δεν ταιριάζουμε για σχέση, να σαι καλά φιλαράκι και πέρασα όμορφα, ας μη τα λέμε, άντε γεια. Πάντως, ο τρόπος που αναφέρεσαι στο σεξ της μιας βραδιάς (ή της πρώτης βραδιάς) φανερώνει πως δεν το θεωρείς ιδανικό, και κάτι που προσωπικά δεν σου ταιριάζει. Από τη στιγμή που αφήνεις να εννοηθεί πως δεν έχεις δοκιμάσει να το κάνεις όμως, προκύπτει ότι αυτό το έχεις μάθει, ή στο έχουν πει, και δεν είναι ένα συμπέρασμα που έβγαλες για τον εαυτό σου. Η δική μου συμβουλή θα ήταν, την επόμενη φορά που γουστάρεις κάποιον να μη βάλεις φρένο, να αφεθείς στην απόλαυση της στιγμής και όπου σε βγάλει. Και μετά αποφασίζεις αν είναι για σένα, ή όχι. ΥΓ. Δηλαδή η Λένα απαντά ήδη σε ερωτήσεις του Νοεμβρίου; Εντυπωσιακό, νόμιζα ότι και με την άδεια ήμασταν ακόμη τέλη Σεπτεμβρίου-Οκτώβριο. Ίσως να εξομαλυνθεί κάπως η ροή, ή μπήκαμε στα σκοτεινά μεθεόρτια και θα εκτοξευθούν πάλι;
#3 Φαίνεται να σου αρέσει αυτό το άτομο, να ξέρεις ότι δεν θέλεις μονογαμική σχέση από απόσταση για 9 μήνες και να φοβάσαι μην τον χάσεις εαν του το πεις. Εαν πραγματικά αυτό θέλεις (εννοώ μη μονογαμική σχέση), τι θα συμβεί αν του το πεις; Είτε θα είναι εντάξει με αυτό είτε όχι. Μπορεί να θέλει το ίδιο και όλα να είναι καλά. Μπορεί να μην θέλει κάτι τέτοιο, αλλά να εκτιμήσει το ότι νιώθεις άνετα να το συζητήσεις και να δείτε με ποιον τρόπο θα θέλατε να είστε μαζί. Μπορεί να τον ενοχλεί η ιδέα να είναι με κάποια που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και που επιλέγει να συζητήσει τι θέλει, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θέλεις εσύ να είσαι με ένα τέτοιο άτομο; Προσπάθησε να σιγουρευτείς για το τι θέλεις εσύ και με τι είσαι εντάξει και καλή τύχη! :)
# 1.Πόσα πολλά;Από τις πιο υποκειμενικές ερωτήσεις που θα μπορούσε να στείλει κανείς.Πόσο χρονών είναι,για πόσα άτομα ο λόγος και γιατί εσένα σου πέφτει λόγος;Δεν αλλάζει το παρελθόν.Εαν συμβιβάζεσαι μ αυτό καλώς,αλλιώς τι νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις;Να διαγράψεις με μια μονοκοντυλιά όλα τα προηγούμενα τα οποία και έχουν συντείνει κατά το μάλλον ή ήττον σ αυτό που είναι σήμερα το έτερον ήμισυ;Πήγε με τόσα άτομα και αυτά τα συγκεκριμένα άτομα,επειδή είναι αυτό που είναι, και οι αντίστοιχες εμπειρίες καθόρισαν περαιτέρω αυτό που είναι.Από ένα σημείο και μετά, αυτά λειτουργούν αμφίδρομα.Σ ενοχλεί ίσως ότι δεν διαπιστώνεις διαφορετική μεταχείριση ή την μεταχείριση που θα ήθελες κατά βάθος;Σκέψου γιατί επέλεξες αυτό το άτομο.Γιατί;Μήπως και επειδή γνώριζες αυτό το στοιχείο εκ των προτέρων(ότι έχει πλούσιο ερωτικό παρελθόν);Αρα;Ενδιαφέρον το ψευδωνυμό σου,το σεξ φαίνεται ότι σε απασχολεί γενικά,όπως όλους μας.Ξεκίνα από αυτό.
# 6 Εχω δει κάμποσες παρόμοιες ερωτήσεις και είπα και σήμερα να μην απαντήσω,αλλά θα το κάνω.Τα εμβόλια δεν επινοήθηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες. Αυτές προσπορίζονται όφελος από αυτά ,όπως και από άπειρα άλλα ιατρικά σκευάσματα τα οποία σώζουν,παρατείνουν,βελτιώνουν ανθρώπινες ζωές.Τα όποια φάρμακα δεν ευθύνονται για τον ενίοτε αισχρό, αισχροκερδή τρόπο που τα μεταχειρίζονται οι φαρμακοβιομηχανίες,οι οποίες και αλωνίζουν μεταξύ άλλων και σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.Ο επίμονος κηπουρός είναι μία πολύ καλή ταινία επί του θέματος.Οι ελεεινές προθέσεις κακοπροαίρετων δεν καταργούν την θεραπευτική αξία,αναγκαιότητα,χρησιμότητα των ιατρικών σκευασμάτων.Η πρόληψη σώζει.ΠΟΤΕ θα το καταλάβουμε αυτό επιτέλους;Δεν είμαστε Νεάντερταλ πλέον.Αλλο άποψη βασισμένη σε επιστημονική γνώση και άλλο εκτοξεύουμε μία χιλιοαναμασημένη κοινοτυπία και θέλουμε να μας λάβουν υπ όψιν στα σοβαρά.
#7 Αυτό που με τρομαζει ξερεις τι είναι ? να γυρισει μια μερα και να μου πει «εισαι ο,τι πιο αληθινο εχω ζησει. Εκανα λαθος που δε σε εκτιμησα τη σωστη στιγμη και θα ηθελα να ειμαστε μαζι» Και τοτε εγω πώς θα επρεπε να αντιδρασω αν εχω προχωρησει με καποιον αλλον..... ? αυτή η σκεψη με κραταει πισω .Αυτό είναι κάτι που λες στον εαυτό σου,προκειμένου ν αποφύγεις να σκεφτείς ότι στον παρόντα χρόνο δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται,επιλέγεις να ονειρευτείς ότι θα σκιρτήσει η καρδιά του στο μέλλον.Εαν κάποια φίλη σου διηγούνταν αυτά τα ίδια,πώς θα τα αξιολογούσες;.Κανείς από μας δεν δύναται να προφητεύσει τα μελλούμενα. Εσύ το επιχειρείς,διαστρέφοντας μια τρέχουσα αρνητική για σένα πραγματικότητα σε μία μελλοντική θετική,έχοντας αρνητικό ισοζύγιο στο παρόν και καμμία ένδειξη ότι κάτι θα μεταστραφεί επί το θετικότερον στο μέλλον.Πώς σου φαίνεται αυτό;Είναι μία δική σου επιλεγμένη οπτική για να μην δεις κατά πρόσωπο τι;Ο συγκεκριμένος όπως γράφεις,Στην πορεια της σχεσης μας, που αυτος παντα τη βαφτιζε φιλικη(!) κι εγω παντα ηλπιζα σε κατι παραπανω(!!) (σημειωση χωρισε με εκεινη την κοπελα και είναι σε φαση γενικου τσιλιμπουρδισματος) καναμε μια φορα ερωτα. Μετα ξανα αραιωσαμε μια κι εκεινος δε θελει κατι παραπανω.και δεδομενου πως δεν ειχα νιωσει ποτε στο παρελθον όπως ενιωσα μαζι του, η σταση του περισσοτερο με δενει σε αυτόν, παρα με βοηθαει Εάν σας ρωτούσε κάποιος ξέχωρα για το πώς βλέπετε την ιστορία σας,θα νόμιζε ότι μιλάτε για κάτι παντελώς διαφορετικό(σε πολλές ερωτικές ιστορίες βέβαια συμβαίνει αυτό...)Θα προσεδαφιστείς ούτως ή άλλως κάποια στιγμή,όταν αποφασίσεις ότι αρκετό χρόνο έχεις αναλώσει κάπου,όπου δίνεις απείρως περισσότερα από αυτα που παίρνεις.Από την συγκεκριμένη κατάσταση τι παίρνεις,καταλαβαίνεις;Συνειδητά ή ασυνείδητα,κάτι παίρνεις και την συντηρείς.Ο τύπος,κατά την ταπεινή μου γνώμη,και γι αυτό δεν κόβει τα νήματα,παίρνει πάρα πολλά.Τον θαυμασμό σου,την εκτίμησή σου,τον άνευ όρων έρωτά σου.Δηλώνει πράγματα και εσύ εμμένεις πεισματικά σ αυτό που θα ήθελες να συμβαίνει.Ανοιξε τα μάτια σου και δες τον όπως είναι.Οι άνθρωποι που νοιάζονται για μας,δεν θέλουν να μας βλέπουν να υποφέρουμε εξαοτίας τους.Αυτός πάντως διαχώρισε εξ αρχής την θέση του.Το γιατί επιμένεις,άπτεται δικών σου βαθύτατων θεμάτων.Μπορείς να ρίξεις φως,ή,νομίζεις ότι θα χρειαστείς βοήθεια για να μην χάσεις κι άλλο χρόνο από επόμενη ισότιμη,ικανοποιητική και γεμάτη αμοιβαία αγάπη σχέση με διαθέσιμο άτομο;
#3 Μία επιλογή είναι να του κανεις μια κουβέντα μηπως ειναι οκ κι εκεινος για ελευθερη σχεση για 9 μήνες. Από την άλλη ομως, πώς το σκέφτεσαι ?? Βγαίνεις παγανιά για 9 μήνες τρέχοντας να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα σ αυτο το διάστημα, ωστε αφού έρθει να "το κλείσεις υο μαγαζί"? Κι αν δεν προκύψει κάτι? Επίσης, προς το παρόν φαίνεται να απολαμβάνεις αυτη τη σχέση. Είναι λίγο σαν να σκέφτεσαι προκαταβολικα πώς θα διαχειριστείς την επιθυμία σου να κάνεις σεξ με άλλον αν προκύψει και θες. Όσο και να προσπαθούμε να ελέγξουμε προκαταβολικα τα πάντα, ο έλεγχος δεν είναι παντα στο χέρι μας.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ψαχτεί και ο τύπος για άλλες εμπειρίες. Να βρει κάποιαν άλλη και να δημιουργήσει μια όμορφη σχέση. Και έτσι η φίλη της ερώτησης να μείνει μπουκάλα. Ευτυχώς ή δυστυχώς τίποτα δεν είναι δεδομένο.
#4 Λενα, με πολλή αγάπη, τί εννοείς "τότε λοιπόν γιατί απομακρύνθηκε ο φίλος" ; Για χίλιους λόγους μπορεί να απομακρυνθεί κανείς, και λόγους που μπορεί να μην έχουν να κανουν με την σεξουαλική εμπειρία που μοιράστηκαν. Πχ άλλαξαν φάση ζωής, άλλαξαν οι προτεραιότητες ή οι επιθυμίες για τη ζωή τους, επαψε να περνάει διασκεδαστικά με τον φίλο-γράφοντα, χίλια δυο. Για ποιους λόγους απομακρύνεται κανείς από έναν φίλο (που μπορεί να έχει και χρόνια) ;
Επίσης - για το 'αντικείμενο του πόθου' έχει επίσημη σχέση, και θέλει να κρατήσει μακριά τα παραστρατήματά του κάθε είδους και τύπου ώστε να μην υπάρχει περίπτωση η επίσημη σχέση να μάθει κάτι: να ενας ακόμη λόγος να απομακρυνθεί ο τύπος!
#6 Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει για τα εμβόλια και να κάνει στον εαυτό ό,τι νομίζει καλύτερο. Αυτό που με ξεπερνάει όμως είναι να αποτελείς εν δυνάμει κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο. Και αυτό νομίζω ότι την επόμενη 10ετία θα γίνει αρκετά εμφανές στην Ελλάδα (που θα είναι στα σχολεία δηλαδή τα βρέφη που τώρα μένουν ανεμβολίαστα).Στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες για την προστασία όλων μας και όποιος δεν συμφωνεί, sorry, αλλά το κουβαδάκι του και σε άλλη παραλία.
#4 Οι bisexual που έχουν ανακαλύψει, αποδεκτεί τον εαυτό τους και δεν κοροιδεύουν τους άλλους γύρω τους (όμορφο παράδειγμα το παλικάρι της #7) αποτελούν ένα μερος των μπαι. Αντίστοιχα υπάρχουν gay άντρες που δυστυχώς έχουν πνιγεί στην ίδια τους την ομοφοβία και ως απόρροια, μανιωδώς προσπαθούν να συντηρήσουν ένα στρειτ προφάιλ στην κοινωνία κοροιδεύοντας τους κοντινούς ανθρώπους γύρω τους - γυναίκες και άντρες. Μη μανιάζεις καλέ μου, εσύ κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να είσαι ειλικρινής με τους γύρω σου; Οπως είπε και η Λένα, μπορει να είναι όντως αμφισέξουαλ, ντόμπρος με τους γύρω, αλλά η συμπεριφορά του αφήνει χώρο για άλλα speculations. Βλέπεις δε θα είχε σταλεί η ερώτηση αν ήταν ειλικρινής και με τον φίλο του και δεν είχε επιλέξει απλά να εξαφανιστεί από τη ζωή του.
# 3 είσαι σίγουρη ότι είσαι ερωτευμένη...; Μήπως θα ήθελες κάποιον σαν αυτόν απλώς; Αναρωτιέμαι αν γίνεται να είναι κάποιος πράγματι ερωτευμένος, κι όμως να θέλει να έχει εμπειρίες με άλλους. Μη με παρεξηγήσεις, δεν το κρίνω, και συμφωνώ με την Αμπα ότι δεν έχεις να χάσεις κάτι να του το πεις. Λέω ότι είναι ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αυτοαξιολόγηση.
#6 Επίσης θα σου έλεγα να βγαίνεις για κυνήγι κ να φτιάξεις μποστάνι, διότι τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία και οι πωλητές τις λαϊκής βγάζουν χρήματα από την ανάγκη μας να ψωνίζουμε τροφή.Καλύτερα να πίνεις και πλένεσαι με το νερό της βροχής, διότι η ΕΥΔΑΠ (κ οι λοιπές εταιρείες εκτός Αττικής) έχουν κέρδος από το γεγονός ότι χρησιμοποιείς νερό στο σπίτι σου.Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις από κλωστοϋφαντουργία, διότι τη σήμερον ημέρα, εάν κάποιος δεν έχει 2-3 πρόβατα να κουρεύει και να επεξεργάζεται το μαλλί, αναγκάζεται να αγοράζει ρούχα από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το κρύο για να βγάζουν κέρδος από τα ρούχα που αγοράζουμε.Θα μπορούσα να γράφω για ώρες.Εσύ αλήθεια, τι δουλειά κάνεις; Πληρώνεσαι γι' αυτήν;
Έχεις δίκιο, συμφωνώ, όμως πολλές φαρμακευτικές (το είχα δει σε ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Εξάντα) για να βγάλουν πιο γρήγορα κάποια φάρμακα, προσπερνούν τα τεστ σε ζώα και τεστάρουν τα φαρμακα κατευθείαν σε ανθρώπους, σε παιδάκια του τρίτου κόσμου σε εκείνους τους φιλανθρωπικους μαζικούς εμβολιασμούς που κάνουν μέσα στα πλαίσια ΜΚΟ κλπ. όπου όλοι μένουν ικανοποιημένοι και τα πειραματόζωα ενίοτε πεθαίνουν. Εμένα αυτό με τρομάζει και όχι πόσα λεφτά θα βγάλουν για ένα φάρμακο που γιατρεύει κόσμο.
Maggie, δεν έχω παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη εκπομπή για να τοποθετηθώ ακριβώς σε αυτό.Γνωρίζω όμως πως νομοθετικά ισχύουν συγκεκριμένες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ φάσεις κλινικών δοκιμών, που κρατούν χρόνια κ έχουν αυστηρά κριτήρια, προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο ή εμβόλιο για χρήση.ΝΟΜΙΖΩ αυτό έχει κάποια εξαίρεση για συγκεκριμένες αναπάντεχες επιδημίες (πχ πρόσφατα με ιό ebola), ας μας πει κάποιος πιο ειδικός.Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα να χρησιμοποιήσουν υποσιτισμένους πληθυσμούς με κακές συνθήκες υγιεινής, διαβίωσης και ό,τι αυτό δυστυχως συνεπάγεται, ως "δείγμα" όπως το αποκαλούν κάποιοι για κάτι που θέλουν να δουν αν έχει αποτέλεσμα στο μέσο άνθρωπο που κατοικεί στον "Δυτικό" κόσμο.Άρα, είμαι επιφυλακτική στο συγκεκριμένο.
5. "δεν λέω καν αν θέλω ή δεν θέλω σχέση γενικά *(που θέλω όντως)"θα σε βοηθήσει πολύ, κατά τη γνώμη μου, να λες αυτό που εσύ θες όντως αντί να περιμένεις να αποφασίσει ο άλλος για σένα
Ανώριμε/ηΜα, δεν ξέρει τι θέλει ακόμη. Είναι πολύ αρχή, δεν έχει δοκιμάσει όλα όσα θέλει, θα ήθελε να χαλαρώσει και να δει πού πάει. Γι'αυτό σπάζεται με τις προγραμματικές δηλώσεις, δεν καταλαβαίνει γιατί ο άλλος έχει ήδη αποφασίσει και δεν πιστεύει ότι έχει να κάνει με τη μεταξύ τους σχέση, αλλά με γενική αντιμετώπιση αρχής μιας γνωριμίας. Συμφωνώ με τη Λένα, απλά δεν ταιριάζουν με ανθρώπους που γουστάρουν προγραμματικές δηλώσεις, αλλά γιατί τραβάει αυτούς κυρίως;
#6, για να βγει ένα καινούριο φάρμακο ή εμβόλιο στην αγορά πρέπει να δουλέψουν για 10-20 χρόνια πολλοί επιστήμονες. Δεκάδες ή ακόμα και χιλιάδες. Η φαρμακευτική πρέπει να δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ. Μετά τι πρέπει να κάνει; Να τα δίνει τζάμπα; Ο λόγος που αυτήν την έρευνα την κάνουν ιδιωτικές εταιρείες ειναι επειδή τα κράτη δεν δύνανται να επενδύσουν τόσα χρήματα για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα. Α ναι, γιατί πολλές έρευνες τελικά δεν καταλήγουν πουθενά. Από την άλλη, αν δε θες να πλουτίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, μην αγοράζεις αντιβίωση και μην εμβολιάζεις τα παιδιά σου. Έτσι θα νικήσεις το σύστημα! Να σου υπενθυμίσω ότι τον 19ο αιώνα, το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ευρώπη ήταν 45 χρόνια και η βρεφική θνησιμότητα στα ύψη. Αυτά βέβαια τα έχεις ξανακούσει, έτσι; Αλλά ειναι τόσο θελκτικό να είσαι εσύ πιο έξυπνη από όλους εμάς τα πρόβατα!
Πάντως το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου (που έχει φάει τέτοια δυσφήμιση, ώστε το φοβούνται ακόμα και μη αντιεμβολιαστές, μόνο και μόνο επειδή "είναι ακόμα πολύ καινούργιο") αναπτύχθηκε από αυστραλιανό πανεπιστήμιο, όχι από φαρμακευτική.
#7 έχω την αίσθηση ότι κάτι χάνω: γιατί πρέπει να πεις στις φίλες σου ότι αυτός είναι bisexual? Όπως λεει και η Αμπα, είναι κάτι τελείως ξεχωριστό από την απόφασή του. Δηλαδή: "Κορίτσια έχω πρόβλημα, αγαπώ έναν που μάλλον δε νιώθει όπως εγώ - κάναμε και μια φορά έρωτα, αλλά γενικά δε θέλει σχέση μαζί μου και μου λέει να χαλαρώσω. Αλλά εγώ έχω κολλήσει και δεν μπορώ να πάω παρακάτω και κάθομαι και περιμένω." VS"Κορίτσια έχω πρόβλημα, αγαπώ έναν που μάλλον δε νιώθει όπως εγώ - κάναμε και μια φορά έρωτα, αλλά γενικά δε θέλει σχέση μαζί μου και μου λέει να χαλαρώσω. Αλλά εγώ έχω κολλήσει και δεν μπορώ να πάω παρακάτω και κάθομαι και περιμένω. Α, δε σας είπα, είναι bisexual." Πού βοηθάει στην ιστορία; Δε θα σχολιάσω ότι στο εμπιστεύτηκε ο άνθρωπος και για δικούς του λόγους δεν το διατυμπανίζει (οπότε don't do it). Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι είναι εμπόδιο για εσένα και πως ακόμη κι αν σε ήθελε ίσως να δίσταζες να προχωρήσεις μαζί του. Ερώτηση: αυτό το 'εμπόδιο' δε σε βοηθάει να ξεκολλήσεις και να πας παρακάτω;
#7 Δε σου έχει φερθεί ποτέ σκάρτα λες αλλά δε λαμβάνεις υπόψη σου ότι κάνατε σεξ ενώ του είχες εκφράσει ήδη τα συναισθήματά σου. Όχι, δεν είναι κακό να κάνεις απλά σεξ με κάποιον μια φορά χωρίς να υπάρξει συνέχεια αλλά εκείνος εκμεταλλεύτηκε τα συναισθήματά σου για να περάσει την ώρα του. Αυτό εγώ το λέω σκάρτο, ειδικά όταν έχει προηγηθεί φιλική σχέση και δεν πρόκειται για δύο αγνώστους απ΄το πουθενά. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις επ'αόριστον, πραγματικά είναι στο χέρι σου να δεις τα πράγματα όπως είναι: δε σε γουστάρει για το κάτι παραπάνω που προσδοκείς και δεν έχει να κάνει με το ότι είναι αμφιφυλόφιλος, έχει να κάνει με το ότι δε σε γουστάρει.
Εγώ δεν το κατάλαβα αυτό. Από φιλικά τα συναισθήματα έγιναν ερωτικά, κάποια στιγμή προέκυψε σεξ, δεν βρίσκω πού είναι η εκμετάλλευση του ερωτευμένου ατόμου από την στιγμή που κάνει έρωτα με το αντικείμενο του πόθου του. Μάλλον σαν δώρο θα το έβλεπα αυτό, για να μην μείνει και απωθημένο. Και δεν της είπε να τον περιμένει, μόνη της τον περιμένει επειδή έχει φάει κόλλημα. Κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει.
Από φιλικά ερωτικά και μετά σεξ είναι μία κλιμάκωση που άνετα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί,ή μπλοκαριστεί σε ενδιάμεσο στάδιο.Δώρο που το έχεις άπαξ και το ποθούσες και το ποθείς εφεξής,μοιάζει λίγο βασανιστικό,καθ ότι,αυτός άνετος(αποφάσισε εσύ αν θα μιλάμε)και αυτή σιγοψήνεται στο γκριλ.Μάλλον δεδομένο ότι αυτός πειραματίστηκε σε ασφαλές περιβάλλον και αυτή φαντασιωνόταν τον έρωτα της ζωής της;στο μέλλον θα την βρει και θα της πει, μπλα,μπλα,μπλα...Ουδεμία σχέση με τα δεδομένα που προσκόμισε.Φυσικά οι ενήλικες έχουν ευθύνη για αυτά που κάνουν,αλλά εδώ παίζουν άλλα πράγματα νομίζω, αυτή είναι λίγο παιδί, αυτός ήξερε τι έκανε. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.Εξυπακούεται, όπως κάθε φορά, ότι ενδέχεται να σφάλλω.
#6 Τα εμβόλια δεν ωφελούν οικονομικά τις φαρμακευτικές (αποτελούν ελάχιστο ποσοστό του τζίρου τους, της τάξης του 1%), αλλά συμφέρουν πολύ τις ασφαλιστικές και τα εθνικά συστήματα υγείας, για τον απλό λόγο ότι η φαρμακευτική αγωγή ή και νοσηλεία των ανθρώπων που θα ασθενούσαν, έχουν πολλαπλάσιο κόστος από τον μαζικό εμβολιασμό. Άρα εκτός από το ανθρωπιστικό όφελος (σώζονται ζωές κ γλυτώνουμε ταλαιπωρία και επιπλοκές από ασθένειες), υπάρχει και σημαντικό οικονομικό συμφέρον, αλλά όχι για τις φαρμακευτικές. Αυτές τα βγάζουν τα λεφτά τους από αμέτρητες άλλες παθήσεις, για τις οποίες δεν υπάρχουν εμβόλια.
ακρίβως έτσι! το κέρδος των φαρμακευτικών είναι όντως πολύ μικρό από τα εμβόλια συγκριτικά με τα άλλα τους προιόνται και πολλές φορές μάλιστα οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνονται στα στελέχη των ιων μετα από επιταγ'ες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, μπορεί να τις βάλει κ μέσα οικονομικά για κάποιο εμβόλιο. Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε για τον μέσο όρο ψεκασμένου