Σοκαριστικό βίντεο από τη Βενεζουέλα - Πεινασμένοι πολίτες χτυπούν μια αγελάδα μέχρι θανάτου

Σοκαριστικό βίντεο από τη Βενεζουέλα - Πεινασμένοι πολίτες χτυπούν μια αγελάδα μέχρι θανάτου Facebook Twitter
5

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, που δείχνει μία ομάδα ατόμων στη Βενεζουέλα να χτυπάει με πέτρες και ξύλα μία αγελάδα μέχρι θανάτου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για εξασφάλιση τροφής.

Τα τέσσερα χρόνια κρίσης και ο υψηλότερος πληθωρισμός στον κόσμο, έχουν βυθίσει εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας στη φτώχεια. Καθώς η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει, το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο βρίσκεται αντιμέτωπο με μαζικές διαμαρτυρίες και αναταραχές.

Η πείνα μαστίζει τη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά λεηλασιών και πλιάτσικου, κυρίως στις επαρχίες.

Το επίμαχο βίντεο δημοσίευσε το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, Κάρλος Παπαρόνι. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μία φάρμα, στην επαρχία Μέριδα. «Είμαστε πεινασμένοι» και «οι άνθρωποι υποφέρουν», φέρεται να φώναζαν οι άγνωστοι που σκότωσαν την αγελάδα.


«Ενημερωθήκαμε ότι αρκετοί άνθρωποι πήγαν στο Αγρόκτημα Μιραφλόρες, στο χωριό Παλμαρίτο, στη Μέριδα. Φέρεται να σκότωσαν περισσότερα από 300 ζώα. Στην περιοχή Αραπουέι η κατάσταση είναι επίσης εύθραυστη», έγραψε στο Twitter.

Δεκάδες αγελάδες φέρεται να σφαγιάστηκαν από τον όχλο σε διαφορετικά αγροκτήματα τής περιοχής. Φωτογραφίες δείχνουν κάποιους να κρατούν στη συνέχεια μεγάλα κομμάτια κρέατος που πιστεύεται ότι είναι από τα συγκεκριμένα ζώα.


«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες [...] Δεν είναι αυτή η λύση. Αυτές οι οι πράξεις θα καταστρέψουν ταχύτερα την εθνική μας παραγωγή και θα φέρουν περισσότερη πείνα και ελλείψεις», τόνισε ο Κάρλος Παπαρόνι.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Σιγά την εικόνα.Ο Βαρουφάκης οραματιζόταν να κυνηγάμε αγελάδες στην Θεσπρωτία και στην Κρήτη και πίσω να μας κυνηγάνε πυροβολώντας οι κτηνοτρόφοι, γιατί δεν θέλανε να πληρωθούν με bitcoin.'Η να 'μαστε επαναστάτες ή τίποτα. Τη γλυτώσαμε χάρη που χτύπαγαν τον Τσίπρα 17 ώρες. Αλλά αυτόν και τον Βαρουφάκη δεν τους λυπάμαι. Τις αγελάδες λυπάμαι.