ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη για την ταπείνωση του ανιψιού του στο διαδίκτυο

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη για την ταπείνωση του ανιψιού του στο διαδίκτυο Facebook Twitter
14

Ο Λιούις Χάμιλτον ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για το βίντεο που τον έδειχνε να σχολιάζει τον μικρό ανιψιό του ο οποίος φορούσε φόρεμα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 κατηγορήθηκε για ταπείνωση του παιδιού στο διαδίκτυο καθώς δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επικρίνει την επιλογή του και λέει: «Τα αγόρια δεν φορούν φορέματα πριγκίπισσας».

Εκτός από τη συγγνώμη, ο Χάμιλτον διέγραψε και το βίντεο το ποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για αρνητικά στερεότυπα με βάση το φύλο.

Ο Χάμιλτον εξέφρασε τη λύπη του για την «απαράδεκτη» του θέση. Είπε πως δεν ήθελε να φανεί προσβλητικός και πως λατρεύει την ελευθερία έκφρασης του ανιψιού του. Συνέχισε λέγοντας πως πάντα θα υπερασπίζεται το δικαίωμα να ζει καθένας τη ζωή του όπως θέλει και είπε ότι ελπίζει αυτό του το λάθος να μην τον χαρακτηρίσει.

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη για την ταπείνωση του ανιψιού του στο διαδίκτυο Facebook Twitter

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις: http://www.lifo.gr/now/people/174364

Πολιτισμός
14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το nose stud δεν είναι τίποτε! Δες εδώ ενδυματολογικές επιλογές του ιδίου:http://www.telegraph.co.uk/content/dam/men/2016/03/09/lewis_hamilton_4_trans_NvBQzQNjv4BqOqYaiA2jP_cjd_vgf5A70q657idGOjKN9AiOZ_peDbw.jpghttps://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2017/01/nintchdbpict000296068884.jpg?strip=all&w=640https://metrouk2.files.wordpress.com/2017/12/885835110-e1514287341960.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017/09/30/21/44B1560C00000578-4937096-image-m-28_1506804884566.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/05/05/12/33DD05BF00000578-0-image-m-35_1462446313188.jpghttps://i.pinimg.com/736x/14/fc/0f/14fc0f35cba1df4cae3a79b6faf87694--lewis-hamilton-london.jpghttp://www.dailycarblog.com/wp-content/uploads/2015/07/Lewis-Hamilton-Fashion-Wallpaper-Baseball-Jacket.jpg...το νήπιο τον ενόχλησε.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. Δεν θα σχολιάσω τα λόγια που είπε στον ανιψιό του, δεν έχω παιδιά-σκυλιά-ανίψια οπότε δεν σχολιάζω την διαπαιδαγώγηση τους, αλλά το ρεσιτάλ ματαιοδοξίας του καθενός που θέλει να ανεβάζει την ΚΑΘΕ προσωπική στιγμή ή προσωπικό διάλογο του στο δίκτυο εκθέτοντας τον εαυτό και τους γύρω του σε σχολιασμούς αγνώστων οποιουδήποτε είδους. Ας απολογηθεί τώρα στους ιντερνετικούς Δικαστές Ντρέντ.
Μα όντως δεν φοράνε. Γιατί σόνι και ντε να πρέπει να πάμε με τα νερά τους; Τα ενδυματολογικά μας πρότυπα είναι αυτά. Τώρα όσο δεν τους αρέσει ότι οι άντρες δεν φοράνε φορέματα, άλλο τόσο δεν μας αρέσει να φοράνε φορέματα.Είναι κάποια κοινωνικά στερεότυπα. Γι' αυτό λέγονται στερεότυπα. Το αν είναι καλά ή κακά θα το δείξει ο καιρός.Το περίεργο είναι πως γενικά υπάρχει μια κλίση προς την θηλυκοποίηση των παιδιών/εφήβων. Γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους άφυλα είναι συνήθως θηλυπρεπείς και συνήθως προωθούν κοριτσίστικο φύλο παρά ουδέτερο.
"Γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους άφυλα είναι συνήθως θηλυπρεπείς και συνήθως προωθούν κοριτσίστικο φύλο παρά ουδέτερο".Αλήθεια, υπάρχουν στατιστικά που να δείχνουν ότι περισσότερα male assigned at birth (maab) παιδιά μεγαλώνουν ως genderfree/ gender neutral, σε σχέση με female assigned at birth (faab) και μάλιστα με προώθηση στο "κοριτσίστικο" spectrum έκφρασης φύλου ή μήπως τα "αγοροκόριτσα" δεν είναι τόσο "τζηζ" όσο το "ανάποδο", λόγω σεξισμού; (βλ. https://i.ytimg.com/vi/K2WVvt6uH9g/maxresdefault.jpg και https://www.fuse.tv/image/5a2579dffe5259d87c000024/816/545/pink-willow-sage-hart-and-carey-hart-2017-mtv-video-music-awards.jpg).Επίσης υπάρχουν στατιστικά που να δείχνουν ότι πολλοί περισσότεροι "θηλυπρεπείς" (θηλυπρεπείς τι; άντρες;) μεγαλώνουν τα παιδιά τους genderfree/ gender neutral ...σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι π.χ. λεσβίες ή gender no conforming faab(s) ή ακόμη και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια (βλ. http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/14/mum-and-dad-raising-toddler-son-to-be-gender-neutral_n_7333528.html);
υγ.Αν δεν μας "χτυπούν άσχημα" αυτά:https://i.ytimg.com/vi/haTebyli0BU/maxresdefault.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-y6e3YjHH8SU/UJLOsU1o58I/AAAAAAAAMjU/Q1hF3xfhwds/s1600/Halloween+Spiderman+is+a+Girl.JPGhttps://i.pinimg.com/736x/d1/78/23/d17823898fdc6a52572712d72720fee9--gifts-for-baby-gifts-for-kids.jpg...ίσως δεν θα έπρεπε να έχουμε τόσο θέμα μ' αυτά:https://thestagecoachroad.files.wordpress.com/2013/03/img_2897_2.jpghttps://www.christianitytoday.com/images/10040.jpg?w=700http://www.wardloghome.com/wp-content/uploads/2016/12/babies-toy-kitchen-wooden-play-kitchen-sets-inside-top-10-play-kitchen-set-trends-2017.jpg
Και εγώ έμπαινα στο μεγάλου τύπου κουκλόσπιτο όταν πήγαινα νηπιαγωγείο και η νηπιαγωγός μου με έβγαζε συνέχεια έξω και μου έλεγε πως δεν είμαι κορίτσι για να παίζω σε τέτοια.Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Μιλάμε για τεράστια σύγχυση στο παιδί. Πρόσφατα είδα μάλιστα ένα βίντεο του Vice το οποίο έδειχνε πως είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά gender-neutral. Ο "πατέρας" ήταν πιο πολύ γυναίκα παρά άντρας. Τα εισαγωγικά τα βάζω γιατί και εκείνος δεν προσδιορίζεται papa αλλά mapa. Με αποτέλεσμα, όταν πήγαιναν να ψωνίσουν ρούχα για το παιδί, μόνο gender neutral δεν ήταν. Καφρί πάνω στα φουστάνια πήγε χωρίς να δείξει τίποτα άλλο στο παιδί. Η γιαγιά του παιδιού, αν και το έχει αποδεχτεί, έχει επιφυλάξεις καθώς διαπιστώνει πως είναι αρκετά μονόπλευρο τελικά το gender neutral στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γενικά καθ' όλο το βίντεο διαπίστωσα πως η πλειοψηφία έδειχνε μια τάση προς το θηλυκό και "επιβολή" των ιδεών στο παιδί. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ουδετερότητα. Και η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ γίνεται να υπάρχει ουδετερότητα σε κάτι που έχει ριζωθεί βαθιά μέσα μας γενετικά και κοινωνικά. Τουλάχιστον όχι έτσι εύκολα.Το αποκορύφωμα στο βίντεο ήταν όταν το εν λόγω ζευγάρι συναντάει ομοϊδεάτες με παιδί που μεγάλωνε gender neutral. Σε μια φάση λέει η μάνα για το παιδί της: "Κάποτε νιώθει αγόρι, κάποτε κορίτσι. Άλλες φορές νιώθει γάτα." Μα γάτα; Δηλαδή τι; Νιαουρίζει;Δεν θέλω να καταρρίψω τίποτα. Μπορεί μια gender-neutral προσέγγιση να είναι καλή. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ή έρευνες πάνω στο αν κάνει καλό. Παρόλα αυτά κάποιοι το θεωρούν απόλυτα σωστό, μόνο και μόνο επειδή το πιστεύουν οι ίδιοι.Το video: https://www.youtube.com/watch?v=4sPj8HhbwHsΥ.Γ.: Οι εικόνες που παρέθεσες ΔΕΝ με ενοχλούν. Πρόκειται για παιδιά και ψάχνουν να παίξουν. Το να πάρεις όμως με το ζόρι την νεράιδα ενώ θέλει τον σπάιντερμαν, επειδή τάχα μου θες neutral gender παιδί, τότε ναι, με ενοχλεί.
"Και εγώ έμπαινα στο μεγάλου τύπου κουκλόσπιτο όταν πήγαινα νηπιαγωγείο και η νηπιαγωγός μου με έβγαζε συνέχεια έξω και μου έλεγε πως δεν είμαι κορίτσι για να παίζω σε τέτοια."Exactly!Lumidy, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν gender non comforming άτομα μπορεί να μεγαλώνουν παιδιά ως gender neutral, αλλά εγώ στάθηκα -συγκεκριμένα- στην πρόταση σου την οποία κι έκανα quote. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά maabs που να μεγαλώνουν συνειδητά από γονείς ως gender neutral απ' ότι παιδιά faabs, απλά -όπως είπα και πριν- η δεύτερη περίπτωση μας κάθεται καλύτερα λόγω σεξισμού: Όπως έλεγε μία Τουρκάλα σκηνοθέτιδα οι άνδρες είναι σα να καβαλούν άλογα και οι γυναίκες γαϊδούρια. Ο gay, ειδικά ο θηλυπρεπής ή οι trans γυναίκες είναι σα να ξεκαβαλούν το άλογο και να καβαλούν το γαϊδούρι, ίσως αυτό να αισθανόμαστε όταν βλέπουμε κι ένα αγόρι να φορά στολή πριγκηπέσας. Επίσης υπονοείς ότι η πλειονότητα των παιδιών που μεγαλώνουν ως gender neutral γίνονται κάτω από την (αποκλειστική) επιρροή των maab θηλυπρεπών γεννητόρων/ κηδεμόνων τους, κάτι που δεν ισχύει.Μου αναφέρεις μία περίπτωση κι εγώ σου ανέφερα κάποιες άλλες, πριν, cisgender/ετεροφυλόφιλων ζευγών, άλλωστε μόνο το vice, έχει κι άλλες περιπτώσεις (βλ. https://www.vice.com/en_us/article/ppxjvb/raising-children-genderneutral-876) αλλά και http://www.bbc.com/news/world-europe-14038419 ...so? Σε gender non conforming έχουμε παραδείγματα όπως αυτά των Louise και Nikki Draven, δηλαδή μία trans γυναίκα (maab) την "mum" Louise κι ένα gender non conforming άτομο (faab) τον "dad" Nikki, καθώς και αυτή που αναφέρεις δλδ τ@ Del LaGrace Volcano: Αλλά ούτε και εκεί έχουμε ένα "θηλυπρεπές" άτομο έτσι αόριστα (άσε που το θηλυπρεπής έτσι όπως το θέτεις δημιουργεί μία στανταρτ εικόνα, αυτήν του θηλυπρεπούς gay cisgender άνδρα – ψιλο άσχετο με την περίπτωσή μας). @ Del LaGrace Volcano είναι ένα queer intersex άτομο με αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά, το οποίο οι γιατροί και οι γονείς τ@ αποφάσισαν καταχρηστικά, ενδεχομένως, (την εποχή εκείνη, κιόλας) να τ@ μεγαλώσουν σαν κορίτσι ...και στα 37 του αποφάσισε να ζήσει ως both male and female ή υπεράνω τελοσπάντων (http://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/129392). Το εν λόγω άτομο έχει δύο παιδιά με την/ον σύντροφό τ@ Ματ/Ματίλντα που είναι faab με interchangeable gender." Μα γάτα; Δηλαδή τι; Νιαουρίζει;"A...δεν ξέρω εγώ, πάντως, σε μικρή ηλικία ένιωθα άλογο και έτρεχα στα τέσσερα ταχύτατα. Το έχω (σχεδόν) ξεπεράσει :-) …μόνο που καμιά φορά, στο αυτοκίνητο, «τρέχουν» άλογα δίπλα μου και βρίσκω σχεδόν καβαλιστική την ιδέα του να κάνει κάποιος ένα άλογο μπριτζόλες."Το να πάρεις όμως με το ζόρι την νεράιδα ενώ θέλει τον σπάιντερμαν, επειδή τάχα μου θες neutral gender παιδί, τότε ναι, με ενοχλεί."Γιατί πιστεύεις ότι τα εν λόγω παιδιά θέλουν τον spiderman και τους παίρνουν νεράιδες; Μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό με ασφάλεια από ένα edited 30λεπτο σκηνοθετημένο video? Εγώ, πάντως, δεν μπορώ. Αντιθέτως μπορώ να κρίνω με σχετικά μεγάλη ασφάλεια πόσο έντονη είναι η ρίγη που διαπερνά την ραχοκοκαλιά μανάδων και πατεράδων μην τους βγει το παιδί φούστης/ τραβέλι (και πώς αυτός ο υποβόσκων πανικός περνάει στο hard wiring των παιδιών).___________Πολύ χονδρικά και γρήγορα, δια του λάτρεις της ελληνικής γλώσσης και παρότι το request δεν ήταν ιδιαιτέρως ευγενικό:Maab (amab)= αρσενικό αποδοθέν φύλο (sex) κατά την γέννηση.Faab (afab)= θηλυκό αποδοθέν φύλο (sex) κατά την γέννηση.Intersex= μεσοφυλικό άτομοGender= κοινωνικό φύλοSex= βιολογικό φύλοInterchangeable gender= «εναλλάξιμο»(κοινωνικό) φύλο.Gender non conformity= έκφραση φύλου / συμπεριφορά που αψηφά τα έμφυλα στερεότυπα.Cisgender (cis)= άτομα που η αντίληψή τους για το φύλο (gender) τους συμφωνεί με το φύλο (sex) που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.Queer= κουή(α)ρ/ «αλλόκοτ@» https://el.wikipedia.org/wiki/Queer@= μη έμφυλη κατάληξη, π.χ τ@ς= τις/τους/τα κ.λπ.
@βλαχάκι (το)Σου ανέφερα μια περίπτωση γιατί αυτή βρήκα πρόχειρη και την είχα δει πρόσφατα. Μπορώ σίγουρα να βρω κι άλλα παραδείγματα που μιλάνε για ουδετερότητα αλλά στην ουσία δεν υπάρχει."αι στα 37 του αποφάσισε να ζήσει ως both male and female ή υπεράνω τελοσπάντων"η/ο συγκεκριμένη/ος (ούτε εκείνος/η δεν ξέρει), είναι μια εξαίρεση και είναι μια περίπτωση που θέλει διαφορετική αντιμετώπιση. Και πολύ πιθανόν οι γονείς και γιατροί της εποχής να είχαν ανορθόδοξος τρόπους επιβολής. Ωραία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ολόκληρα σχολεία και δεκάδες οικογένειες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους "ουδέτερα". Σε πολλές περιπτώσεις πιθανότατα να μην υπάρχει καν λόγος, αλλά επειδή είναι ένα είδος - θα τολμήσω να πω- μόδας θα του επιβάλουν την ουδετερότητα που θέλουν. Και όχι τίποτα άλλο. Απαιτούν και απ' τους λοιπούς γονείς να πάνε με τα νερά τους. Δεν το κάνουν όλοι βέβαια, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις."A...δεν ξέρω εγώ, πάντως, σε μικρή ηλικία ένιωθα άλογο"Δεν νομίζω να σου βάζανε και σέλα και πέταλα, ε; :)"ιατί πιστεύεις ότι τα εν λόγω παιδιά θέλουν τον spiderman και τους παίρνουν νεράιδες;"Έδωσα παράδειγμα. Μπορούμε να αντιστρέψουμε αν θες τα κοστούμια. Και δεν μιλάω για το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά γενικά. Αν το παιδί σου λ.χ. θέλει την νεράιδα και πάρεις τον σπάιντερμαν."Αντιθέτως μπορώ να κρίνω με σχετικά μεγάλη ασφάλεια πόσο έντονη είναι η ρίγη που διαπερνά την ραχοκοκαλιά μανάδων και πατεράδων μην τους βγει το παιδί φούστης/ τραβέλι"Είναι ένα κοινωνικό θέμα αυτό. Η πλειοψηφία των γονιών εν τέλει θα συνεχίσει να αγαπάει το παιδί τους ότι και να βγει. Απλά είναι ένας φόβος του "τι θα πουν οι γείτονες", πράγμα που σιγά σιγά ξεπερνιέται.Και καταλήγοντας θα αναφερθώ στην λίστα:Γιατί; Γιατί τόσα ονόματα; Υπάρχει λόγος; Απλά δήλωσε το τι αισθάνεσαι και τέλος. Είσαι άντρας και αισθάνεσαι γυναίκα, δήλωσε γυναίκα κ.ο.κ. Γιατί να τα περιπλέκουμε;Γιατί φτιάχνουν κουτιά-κατηγορίες; Τελικά γουστάρουν ταμπέλες-στίγματα ή όχι; Φτιάχνουν μια μακρά λίστα από ονομασίες και απαιτούν να τα χρησιμοποιούμε κιόλας, πράγμα αδύνατο. Γιατί πολύ απλά έχουν φτιαχτεί 2 φύλα και ένα ουδέτερο για ευκολία. Το να προσθέτεις 26332 ονομασίες για τον καθένα περιπλέκει τα πράγματα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.Υ.Γ.: Συγγνώμη για την, ίσως, ακατανόητη μεταφορά σκέψεων σε γραπτό λόγο. Το έγραψα πρόχειρα και με διακοπές.
(Σύντομο σχόλιο κι εγώ)Lumidy και πάλι δεν σχολιάζουμε την συγκεκριμένη σου φράση, στην οποία είχα την διπλή ένσταση, αλλά τέλοσπαντων. Επειδή αναφέρθηκε η περίπτωση τ@ Del LaGrace Volcano, ας δούμε τι γίνεται ή τι δεν γίνεται ΚΑΙ σήμερα http://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/165259, αν και το ζήτημά μας αυτήν τη στιγμή δεν είναι τα μεσοφυλικά άτομα."Σε πολλές περιπτώσεις πιθανότατα να μην υπάρχει καν λόγος"Τι εννοείς δεν υπάρχει λόγος; Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να μην επιθυμείς το παιδί σου να μεγαλώσει έτσι:https://i.ytimg.com/vi/HKJFESU7hqE/maxresdefault.jpgΠάντως η λίστα δεν ήταν για σένα αλλά για τον Μαγγελάνο, που ζήτησε μετάφραση και εννοείται πως υπάρχει λόγος, άλλωστε είναι βασικές έννοιες (κυρίως ταυτότητας φύλου) κι όχι τίποτε το σούπερ εξεζητημένο. Όταν ακόμη έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει π.χ. trans άνδρας ή δεν κατέχουν καθόλου την έννοια gender, τι ακριβώς συζήτηση μπορεί να γίνει επ ' αυτών των θεμάτων; Είναι σα να προσπαθώ να εκφέρω σαφή και εμπεριστατωμένη άποψη για την τακτική παιξίματος του ποδόσφαιρου και να μην κατέω τι εστί κόρνερ και πέναλτι ...ε, δεν γίνεται αδερφέ μου, γίνεται; Δεν νομίζω να σου βάζανε και σέλα και πέταλα, ε; :)Αυτές είναι ανθρώπινες κατασκευές με σκοπό την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ζώου https://i.pinimg.com/originals/48/fa/cf/48facf8760a56e2684bedd902be370f9.jpgΦρίσλαντ και τα μυαλά στα κάγκελα :-pΆντε, καλές σου διακοπές!