ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.12.2017 | 20:43

Λογαριασμός σε ραντεβού.

Μια φίλη μου βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο για καφέ, τον Θύμιο. Αυτός γεννήθηκε και ζει στο Βέλγιο όλη του τη ζωή.Περάσανε ωραία και αποφάσισαν την άλλη ημέρα να πάνε για φαγητό. Να σημειώσω πως τους καφέδες τους πλήρωσε ο Θύμιος. Πήγανε λοιπόν σε ένα καλό εστιατόριο, φάγανε και ήπιανε τα κρασιά τους. Όταν ήρθε ο λογαριασμός, τον κοιτάζει ο Θύμιος και λέει στη φίλη μου "40 ευρώ", και έβγαλε και ο ίδιος άλλα τόσα. Η φίλη μου στην αρχή νόμισε πως έκανε πλάκα. Δεν έκανε όμως πλάκα, το εννοούσε. Τότε του είπε πως δεν έχει πάρει χρήματα μαζί της, γιατί δεν έχει χρειαστεί ποτέ σε τέτοια περίπτωση να πληρώσει. Αυτός έδειξε να παραξενεύται με τη σειρά του. Έβγαλε άλλα 40 ευρώ και πλήρωσε τον λογαριασμό. Βγήκανε να πάνε στο αυτοκίνητο που έχει αυτός νοικιάσει για όσο είναι εδώ, χωρίς καθόλου να μιλάνε μεταξύ τους. Την πήγε στο σπίτι της κι έφυγε. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ούτε και η φίλη μου του έστειλε, έχει φρικάρει με την συμπεριφορά του. Εγώ λέω πως έτσι έχει συνηθίσει στο Βέλγιο, αλλά μια φίλη που ζει χρόνια στη Γερμανία λέει πως τουλάχιστον εκεί οι Έλληνες είναι πολύ παραδοσιακοί, πιο παραδοσιακοί και από εμάς. Η ίδια που ζει εκεί δεν έχει πληρώσει σε ραντεβού, λέει όμως πως οι Γερμανοί συχνά στα ραντεβού μοιράζονται τα έξοδα. Μπορεί και ο Θύμιος να βγαίνει με ντόπιες και να το έχει συνηθίσει, αν και δεν ξέρουμε πως το συνηθίζουν στο Βέλγιο. Η φίλη μου λέει πως ο λογαριασμός ήταν 74 ευρώ, και πως εκείνος από μόνος του της ζήτησε χρήματα και για το φιλοδώρημα το οποίο είναι το κερασάκι στην τούρτα. Εγώ πάλι ξέρω πως η φίλη μου πίνει πολύ κρασί και είμαι σίγουρη πως ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού ήταν για αυτό. Όχι πως μεθάει, απλά της αρέσει και θα πιει συνήθως τρία τέσσερα ποτήρια, και το μαγαζί που πήγανε ήταν από τα ακριβά. Λέω μήπως ο Θύμιος σπάστηκε με αυτό, δηλαδή μήπως θεώρησε πως η φίλη μου πίνει επειδή λογαριάζει πως θα τα πληρώσει αυτός. Δεν ξέρω ποιος φταίει για αυτό που έγινε, αλλά είναι κρίμα γιατί είχανε συμπαθήσει πολύ ο ένας τον άλλον. Τώρα από ότι φαίνεται δεν θα ξαναμιλήσουν. Να προσθέσω πως η φίλη μου είναι 37 και εργάζεται έχει καλή δουλειά. Πιάνει περίπου 1800 ευρώ τον μήνα. Ο Θύμιος είναι 36 και έχει επίσης καλή δουλειά, από όσο έχω καταλάβει βγάζει πάνω από 3000 καθαρά τον μήνα. Σας δίνω αυτές τις πληροφορίες για να μου πείτε την γνώμη σας.
9
 
 
 
 
σχόλια
Σε ποια δεκαετία εξελίσσεται η ιστορία σου, δε μας λες...Αν μιλούσαμε για τον προηγούμενο αιώνα π.χ. '50s, '60s, θα δικαιολογούσα έως ένα σημείο την αντίδραση της φίλης σου. Και τη δική σου. Αν είναι τώρα πρόσφατο, απ' όπου και να το πιάσεις, δε στέκεται. Τζαμπατζού είναι. Ή θα το πάρει απόφαση ότι με αυτή την συμπεριφορά δε θα της κάθεται άνθρωπος ή θα το διορθώσει και θα προσαρμοστεί στην εποχή και στα δεδομένα της.
Για μενα λαθος ήταν και η φιλη σου που δεν πηρε χρηματα μαζι της (είναι δυνατον;), αλλα και ο Θυμιος,που απλως θα μπορουσε να βγαλει το δικο του μεριδιο απο τον λογαριασμο και να περιμενει απο την φιλη σου να προσθεσει το υπολοιπο χωρις να της το πει.Και γιατι πρεπει να πληρωνει παντα ο αντρας; Tι λογικη ειναι αυτη;
Ελληνίδα!37 ετών.Κανονίζει έξοδο και δεν παίρνει χρήματα. Κλάμα!!!Πόσο μπάζο πια. Πόσο θράσος. Να πάει και σε ακριβό μαγαζί. Στην ξεφτίλα, δεν έχεις; κάνε μια βόλτα μόνο με το αυτοκίνητο. Εχεις λίγα, πρότεινε μαγαζί που το σηκώνει η τσέπη σου. Μην επιδιώκεις τον εξευτελισμό.1800; ok. Απλά πιο κάτω δε πάει.Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι έδειξε από την αρχή τρόπους, αρχές και ήθος.
Νιώθω ότι κάποιος κάνει εξάσκηση στην συγγραφική του ικανότητα μ' αυτήν και μια άλλη εξομολόγηση με άλλο θέμα αλλά ίδιο ύφος. Επειδή είναι σαχλό το θέμα-κατά την ταπεινή μου άποψη- θα μπορούσε να 'ναι πιο χιουμοριστική η γραφή. Καλές γιορτές.
Πω έμεινα άναυδος! Δηλαδή μιλάς σοβαρά τώρα; Τέτοια τραγωδία! Ο Θεός μαζι τους... Κρίμα, πραγματικά κρίμα... Πώς θα το αντέξουν; Θα προσευχηθώ απόψε για τη φίλη σου και το Θύμιο. Μακάρι να το περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το μαρτύριο! Πρώτα θα προσευχηθώ για αυτούς και μετα για τα κακομαθημένα παιδάκια μεταναστών που πνίγονται στη Μεσόγειο γιατί - άκουσον ακουσον - θέλουν να ζήσουν σε ειρηνικές χώρες!
Χαλάρωσε, Κυνικέ! Κάνεις δε σε είπε ρατσιστή. Τα παιδάκια των μεταναστών μου ήρθαν γιατί έβλεπα μια σχετική ταινία εκείνη τη στιγμή. Αν λχ έβλεπα ταινία με καρκινοπαθείς, θα έλεγα για καρκινοπαθείς. Ενα παράδειγμα ήταν. Μην το παρατραβαμε. Αλλά πιστεύω το point μου ήταν σαφές για την εν λόγω εξομολόγηση.Είναι μέρες γιορτών, ας πιάνουμε το νόημά τους. Ποιά πράγματα στη ζωή του καθενός εχουν πραγματικα σημασία και αξια; Είναι κρίμα να φτάνουμε σε καρκίνο τελικού σταδιου και να μετανιώνουμε γιατί στη ζωή μας ασχολουμαστε με χαζομάρες. Αλλά όπως και να έχει, αυτό γίνεται αιώνες τώρα και θα συνεχίσει να γίνεται. Η τραγωδία του να εισαι άνθρωπος....

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ