Η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα στο Μπουένος Άιρες

Η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα στο Μπουένος Άιρες Facebook Twitter
4

Στις 30 Ιουλίου, ο José επέστρεψε στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε ως «Μελίσα», κι έτσι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα του Μπουένος Άιρες, γράφει το Worldcrunch.

Εβδομάδες πριν είχε ενημερώσει σχετικά τη διεύθυνση του σχολείου: «Έχω την υποχρέωση να είναι συνεπής με τα βαθύτερα συναισθήματα μου που με οδηγούν να κάνω αυτό το βήμα στη ζωή μου, μια ζωή που δεν πρόκειται ποτέ να ζήσω στο έπακρο, αν δεν δείξω την ουσία της ύπαρξής μου. Και ύπαρξή μου είναι βαθιά θηλυκή.»

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία ψήφισε ένα νόμο σχετικά με την ταυτότητα του φύλου που επιτρέπει στα άτομα να προσαρμόσουν την ταυτότητά τους,  έγγραφα και πιστοποιητικά γέννησης με βάση την επιλογή του φύλου τους.

Η Μελίσα είναι δασκάλα εδώ και 22 χρόνια. Έχει 12 διαφορετικές τάξεις σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης με μαθητές από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη τάξη.

Η οικογένεια της Μελίσα έχει αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα. Ο διευθυντής ενός από τα σχολεία στα οποία διδάσκει λέει ότι και η πλειοψηφία των μαθητών και των δασκάλων την έχει αποδεχτεί: μόνο μια μητέρα αποφάσισε να αποσύρει το γιο της από το φροντιστήριο για νέους σκακιστές.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά, εμείς εδώ είμαστε ακόμα πολύ μακριά απο αυτή την κατάσταση, εδώ με σκουλαρίκι πέραν του αυτιού (κι αυτό ένα φυσικά!) να εμφανιστείς σε πήραν με τις πέτρες..!!
Μπράβο στη Μελίσα! Να πάψει η πορνεία να είναι για τις τρανς μονόδρομος βιοπορισμού ή και άλλοθι εύκολου κέρδους στις περισσότερες κοινωνίες. Αλήθεια τι κάνουν σε χώρες όπως η Σουηδία (και σε λίγο η Γαλλία) όπου η πορνεία έχει απαγορευτεί;
Δεν έχει απαγορευτεί απλά απαγορέυεται ο ενδιάμεσος πορνης πελάτη.Και τα brothels,που μου φαίνεται σωστό.Αν και δεν έχω καταλάβει αν όντως υπάρχει κάποιο κώλυμα στο να εργαστεί κάποιος διαφυλικός στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, temporarydefeat. Δεν νομίζω ότι εκεί θα υπάρχει τυπικό κώλυμα για τους διαφυλικούς τουλάχιστον για τον ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα είναι πώς ξεπερνιούνται τα ουσιαστικά εμπόδια του ρατσισμού της κοινωνίας, ακόμα και στη Σουηδία...