ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.12.2017 | 00:17

Σήμερα το πρωί

Κάθε πρωί στις 10 κάνω πρόβες λαϊκα και ρεμπέτικα κομμάτια γιατί έπιασα δουλειά τα βράδια,εκτός Δευτέρας, σε ένα μαγαζί. Έχω καλή φωνή και μου αρέσει το τραγούδι και σχεδόν πάντα τραγουδάω. Το πρωί που ξυπνάω, το μεσημέρι, το βράδυ συνέχεια. Όχι μόνο λαϊκά και ρεμπέτικα αλλά και έντεχνα. Σήμερα το πρωί εκεί που ερμήνευα τον τεράστιο Στράτο Διονυσίου χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγω ήταν μια κοπέλα γύρω στα 20. Μου λέει ότι κάνω πολύ φασαρία - να σταματήσω να παίζω γιατί μένει από κάτω και κοιμάται. Λέω κοπελιά είναι 10 η ώρα, δεν ειναι βραδινή ώρα κοινής ησυχίας, και η πρόβα μου δεν διαρκεί πάνω από μια ώρα. Άντε βαριά βαριά μιάμιση ώρα. Στο κάτω κάτω βρε κοπελιά ωραία κομμάτια παίζω. Που να ήμουν κανας μεταλάς να σε είχα ταράξει στο μπάσο. Αναγκαστικά κάνω πρόβα σπίτι μου γιατί δεν έχω άλλο χώρο και στο μαγαζί το αφεντικό μου δεν με αφήνει. Μάλλον δεν γουστάρει λαϊκά η κοπέλα χαχαχα τι να πω. Γούστα του καθενός είναι αυτά. Θα βρω πάντως ένα χώρο να μην ενοχλώ κανέναν.
4
 
 
 
 
σχόλια
Μπορείς να κοιτάξεις στο internet να δεις πως το αντιμετωπίζουν άλλοι επαγγελματίες τραγουδιστές. Από το λίγο που έψαξα κατάλαβα τα εξής: Τα προβλήματα με ήχο οφείλονται σε λεπτούς τοίχους - πατώματα, σε οπές - παράθυρα όπου διαφεύγει ο ήχος και στις δονήσεις από τα κύματα ήχου μέσα από επιφάνειες. Για αυτό επαγγελματίες τραγουδιστές και στούντιο χρησιμοποιούν συνήθως ένα κουβούκλιο μέσα σε δωμάτιο που δεν ακουμπά τους τοίχους. Φυσικά αυτά είναι πανάκριβα αλλά κοίτα μήπως μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Π.χ. για το πάτωμα πέρα από ειδικές μεμβράνες που βοηθάνε στην ηχομόνωση, το καλύτερο είναι χοντρή μοκέτα (η μοκέτα είναι καλύτερη από τις μεμβράνες, τις βάζουν συνδυαστικά). Διάλεξε ένα δωμάτιο που δεν βρίσκεται πάνω από το δωμάτιο της κοπέλας και κάνε εκεί τις αλλαγές. Αν το να βάλεις μοκέτα σου δημιουργεί προβλήματα σε άλλα θέματα, τότε τουλάχιστον πάρε μία χοντρή φλοκάτη και κάλυψε τουλάχιστον το σημείο που στέκεσαι όταν τραγουδάς. Μπορείς να φτιάξεις ένα κουβούκλιο μόνος σου φτιάχνοντας πρώτα ένα σκελετό από ξύλα και μετά καρφώνοντας πάντω σε αυτά φύλλα νοβοπάν ή mdf και ντύσε τα μετά εσωτερικά με foam για ηχομόνωση και επειδή δεν θα έχει καλή ακουστική μέσα στο κουβούκλιο, βάλε από πάνω εκείνα τα ειδικά πάνελς για τον ήχο που μοιάζουν με αυγοθήκη. Θα βοηθήσουν να μην κάνει γκελ ο ήχος μέσα στο κουβούκλιο. Λένε ότι είναι καλύτερο οι τοίχοι μέσα στο δωμάτιο να μην είναι παράλληλοι αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσες να φτιάξεις ένα τέτοιο κουτί ενώ είναι εύκολο τουλάχιστον να συνδέσεις ξύλα σε ορθές γωνίες.
Α, το κουβούκλιο να στέκεται πάνω στη μικρή φλοκάτη γιατί είναι δύσκολο να φτιάξεις πάτωμα με ηχομόνωση μέσα στο κουβούκλιο. Το να φτιάξεις το κουβούκλιο δεν είναι δύσκολο ούτε ακριβό. Τα πιο ακριβά είναι η ηχομόνωση μέσα και τα egg panels.
Κύριε εσύ που κάνεις πρόβα όπως λες, σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται με βάρδιες μια ζωή! Εγώ μια ζωή εργαζόμουν βάρδιες, πρωί απόγευμα βράδυ! ΕΠιστρέφω πχ 6:30 το πρωί σπίτι και κοιμάμαι! Δεν ζητάω παράλογα πράγματα, ο κόσμος καταλαβαίνω πως τότε σηκώνεται αλλά μέσα στα πλαίσια της ανθρωπιάς ζητώ απλά να σεβόμαστε λιγάκι ο ένας τον άλλο. Το να συμβεί μια δυο τρεις να τραγουδήσεις ή να παίξεις δυνατά δεν θα πείραζε, όταν όμως το κάνεις συνέχεια κάθε μέρα τότε είναι ενοχλητικό. ΑΝ είναι έτσι να πάρει και η κοπέλα απο κάτω ένα τρυπάνι και να ξεκινάει απο τις 7:30 μέχρι τις 15:30 να σταματάει ένα δίωρο που είναι ώρες κοινής ησυχίας και να ξανα ξεκινάει 17:30 με 22:00, κάθε μέρα μονίμως το ίδιο πράγμα. Με την ίδια λογική τι θα πας να της πεις; Θα σου πει δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας κύριε, ότι θέλω κάνω και νομικά θα έχει δίκαιο, αλλά μπορεί να ζήσει κάποιος έτσι; Πες μου!Όσο για τη μουσική δεν έχει να κάνει αν είναι ροκ ή μέταλ και ρεμπέτικη. Να ξέρεις πως νομικά απαγορεύεται ακόμη και τις ώρες μη κοινής ησυχίας να παίζουν πάνω απο συγκεκριμένα ντεσιμπελ απ'οτι ορίζονται για μια κατοικία. ΑΠχ αν ο άλλος έχει ντραμς θα στείλει στον ψυχίατρο με ψυχοφάρμακα όλη τη γειτονιά ακόμη και αν δεν παίζει σε παράνομες ώρες αλλά στην οικία απαγορεύονται τα ντραμς χωρίς συγκεκριμένη άδεια και με προυποθέσεις.Γι'αυτό λοιπόν, μην το πάτε με τους νόμους και τις ώρες κοινής ησυχίας. ΠΟιός ορίζει ποιά είναι η ώρα που πρέπει να κάνει ησυχία ο γείτονας; Ο πατέρας μου μπορεί να εργαζόταν μια ζωή νυχτοφύλακας και να κοιμόταν όλο το πρωί.Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αλλά μέχρι εκείνο το σημείο που δεν παραβιάζει την ελευθερία του άλλου.
Ναι ρε παιδιά αλλά κ αυτός ο άνθρωπος δουλεύει με αυτό δε το κάνει απλάθος γτ του ήρθε, πρέπειτα να υπάρχει λίγη κατανοηση κ συνεννοηση?

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ