ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Λύθηκε το μυστήριο με τα πτώματα παιδιών που ξεβράστηκαν στη Λέσβο

Λύθηκε το μυστήριο με τα πτώματα παιδιών που ξεβράστηκαν στη Λέσβο Facebook Twitter
φωτό lesvosnews.gr
1

Σε λύση φαίνεται πως οδηγείται το μυστήριο των τριών πτωμάτων που βρέθηκαν σε ακτές της βορειοανατολικής Λέσβου και αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκουν σε ένα από τα ναυάγια με πρόσφυγες, που περνάνε από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές, στη Λέσβο.

Η πρώτη σορός, που ανήκε σε ένα κορίτσι, βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε, στις 10 Νοεμβρίου, η εύρεση της σορού ενός μικρού αγοριού και τέλος, στις 11 Νοεμβρίου, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα.

Ας σημειωθεί πάντως, ότι οι αρχές ασφαλείας από την πρώτη στιγμή προβληματίστηκαν σοβαρά για το αν οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα που ναυάγησε κι αυτό γιατί κανένα ναυάγιο δεν είχε δηλωθεί εκείνο το διάστημα, ούτε από τις τουρκικές ακτές, ούτε από τη Frontex, αλλά και ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η εύρεση μιας τουρκικής ταυτότητας σε ρούχο που φορούσε ο άνδρας, η οποία ανήκε σε Τούρκο πολίτη ονόματι Σατιλμίς Μαντέν, που γεννήθηκε το 1979.

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά στο αρμόδιο τουρκικό προξενείο της Ρόδου, ενώ οι τρεις σοροί, μετά την ιατροδικαστική εξέτασή τους και την λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να μπορούν να ταυτοποιηθούν στο μέλλον, ετάφησαν στο μουσουλμανικό- προσφυγικό νεκροταφείο στο κάτω Τρίτος.

Στη συνέχεια των παραπάνω, έγκυρες πληροφορίες από τουρκικές πηγές, αναφέρουν σήμερα, ότι εδώ και περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο, με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού, στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας στη Μαύρη θάλασσα.

Ο πατέρας Χουσείν Μαντέν, 40 ετών, δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός Νουρ Μαντέν, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέση τους με τον Τούρκο ιεροκήρυκα.

Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και τον Φεριντούν, 7 ετών, και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από την Λέσβο ακτές, προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν στη Λέσβο.

Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς την Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MARFIN ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα / Marfin: Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο και φωτογραφίες από την εμπρηστική επίθεση

Πλάνα από την ημέρα της δολοφονικής εμπρηστικής επίθεσης τον Μάιο του 2010 στη Marfin - Τα αντικείμενα που εντόπισαν οι αρχές σε φωτογραφίες από διακοπές των δύο 42χρονων, που οδήγησαν στη σύλληψή τους
THE LIFO TEAM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 7ΧΡΟΝΗ ΜΕΘ

Ελλάδα / Τροχαίο στη Χαλκιδική: Στη ΜΕΘ η 7χρονη - «Το παιδί παλεύει ολομόναχο στο νοσοκομείο»

Μετά το τροχαίο στο οποίο πέθανε η μητέρα, ο πατέρας και ο μικρός της αδελφός, η 7χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - Φαίνεται πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη κανένας συγγενής της
THE LIFO TEAM
ΚΥΨΕΛΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΑ

Ελλάδα / Χάρης Δούκας για ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης: «Ζητήσαμε γραπτές εγγυήσεις για τη στατική επάρκειά τους»

Τα τρία αιτήματα προς την κατασκευάστρια εταιρεία από τον δήμο Αθηναίων - Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της εταιρείας Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της Κυψέλης
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Θάνατος Βάγιας Νέστορα: Απολογείται αύριο ο τέταρτος κατηγορούμενος

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης και να αποσαφηνιστεί ο βαθμός εμπλοκής κάθε κατηγορούμενου στη δολοφονική επίθεση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια