Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου το βράδυ της Δευτέρας, για αρχαιοκαπηλία.

 

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό το Λιμενικό, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Χίου, εντοπίστηκαν εντός επικαθήμενου οχήματος μεταφορικής εταιρίας, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, δύο παλέτες που μετέφεραν οχτώ πιθάρια, στα δύο εκ των οποίων βρέθηκαν εντός τους επιμελώς κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μία μεταλλική οβίδα.

 

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Χίο - Μετέφεραν προτομές και μαρμάρινο κιονόκρανο

 

Αποστολέας και παραλήπτης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο αποστολής, αφορούσαν το ίδιο πρόσωπο, έναν 42χρονο ημεδαπό. Ο 42χρονος εντοπίστηκε σε περαιτέρω έλεγχο και συνελήφθη κατά την επιβίβασή του στο ίδιο πλοίο, συνοδεία του 18χρονου ανιψιού του, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως συναυτουργός.

 

Ακολούθησε έλεγχος στο υπό ιδιοκτησίας τους αγροτικό φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, εντός του οποίου βρέθηκαν δύο μαρμάρινες γυναικείες προτομές.

 

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Χίο - Μετέφεραν προτομές και μαρμάρινο κιονόκρανο

 

Οι παραπάνω συλληφθέντες, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα διαδικασία της προανάκρισης, είχαν προμηθευτεί το μαρμάρινο κιονόκρανο καθώς και τη μεταλλική οβίδα από έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω αρχαιότητες.