Tσακαλώτος για τις άδειες κρατουμένων: Είμαστε με τον Ντοστογιέφσκι

Tσακαλώτος για τις άδειες κρατουμένων: Είμαστε με τον Ντοστογιέφσκι Facebook Twitter
3

Κοινωνικό μέρισμα, Ζαγοροχώρια και Ντοστογιέφσκι περιλάμβανε η σημερινή (14/11) τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πάρει το πράσινο φως από τους Θεσμούς. 

 «Το σχέδιο μας δεν ξάφνιασε κανέναν το είχαμε ανακοινώσει. Δεν ξέραμε το ποσό. Τώρα που συμφωνήσαμε με τους θεσμούς το μοιράσαμε. Ο ελληνικός λαός γνώριζε πως αυτή ήταν η στρατηγική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και απάντησε και στον Νίκο Δένδια ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι ο κ. Τσακαλώτος τον επιβεβαίωσε εν μέρει αναφορικά με την χθεσινή του θέση ότι η εξαγγελίες Τσίπρα συνιστούν παραβίαση του πολιτεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πάντως τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μεγάλη υπερβολή και επιχείρησε να την αποδομήσει με το γνωστό του ύφος εμπλέκοντας ένα νοερό ταξίδι στα Ζαγοροχώρια παρέα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε παράλληλα να απορρίψει την τροπολογία της ΝΔ με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Είμαστε οπαδοί του Ντοστογιέφσκι ότι ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται από το πως αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν θα της βγει σε καλό η ακροδεξιά ρητορική που έχει υιοθετήσει.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το μέρισμα πολιτικό τέχνασμα για την υφαρπαγή ψήφων.

«Θα δείτε ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Συνεχίζετε να βάζετε χαμηλά τον πήχυ και αυτό μας βοηθά» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια