ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέες εξελίξεις στην Καταλονία: Παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Νέες εξελίξεις στην Καταλονία: Παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία ο Κάρλες Πουτζντεμόν Facebook Twitter
1

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία.

Την είδηση μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT επικαλούμενη πηγή, ενώ μαζί με τον πρώην ηγέτη της Καταλονίας παραδόθηκαν και οι τέσσερις υπουργοί που βρίσκονταν μαζί του στο Βέλγιο.

Οι πέντε καταζητούμενοι από την Ισπανία συνελήφθησαν και θα καταθέσουν αργότερα σήμερα ανέφερε η εισαγγελία. Αύριο το πρωί ο δικαστής θα εκδώσει την απόφασή του για την τύχη τους

Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Πουτζντεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δήλωσαν: «Σήμερα το πρωί οι πέντε άνθρωποι που καταζητούνται από την Ισπανία παραδόθηκαν στην αστυνομία στις Βρυξέλλες. Τέθηκαν υπό κράτηση στις 9.17 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί. Ο δικαστής θα τους ανακρίνει σήμερα το μεσημέρι και θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι αύριο το πρωί».


Σημειώνεται ότι ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων υπουργών του που βρίσκονται στο Βέλγιο.


Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια