Τα Τρίκαλα κόβουν το τσιγάρο

Τα Τρίκαλα κόβουν το τσιγάρο Facebook Twitter
5

Ο νόμος υπάρχει, αλλά ποιος τον τηρεί; Ίσως το κάνουν στα Τρίκαλα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ειλημμένη απόφαση του Δήμου Τρικκαίων για διακοπή του καπνίσματος. Και αυτό είναι κάτι που όπως φαίνεται δεν θα γίνει μόνο με την επιβολή του νόμου, αλλά μοιάζει να αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Δήμου.

Στους κλειστούς χώρους, καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, με τη συνδρομή των επαγγελματιών, ο Δήμος Τρικκαίων αρχίζει την εκστρατεία για να γίνουν τα Τρίκαλα καινοτόμα στην ουσία: στα θέματα υγείας.


Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχείο, προσκλήθηκαν και μετείχαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την εφαρμογή του νόμου, οι επαγγελματίες.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη το καλοκαίρι, για ενεργοποίηση της κοινωνίας ενάντια στη μάστιγα του καπνίσματος.

Ο Δήμος Τρικκαίων εκτυπώνει φυλλάδια που θα τοποθετούνται στα τραπέζια και σε χώρους ων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να ενημερώνεται και με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης.

Παραλλήλως, η Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνει για την ουσία του μέτρου και αρωγοί της όλης προσπάθειας θα είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες, που θα ενισχύουν την πρόσκληση για να μην καπνίζει κανείς.


Η όλη αυτή κίνηση είναι μια προσπάθεια, με συνεργασία και συνεννόηση, τα Τρίκαλα να είναι η πόλη χωρίς τσιγάρο.


Μάλιστα, με δεδομένη την έναρξη του 7ου Μύλου των Ξωτικών την1η Δεκεμβρίου, το θέμα αφορά και στους επισκέπτες της πόλης.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Η ενέργεια οργανώνεται σωστά, σε προηγούμενη επικοινωνία και συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και βάζοντας στόχο.Συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία.Αν πετύχει το μέτρο, σίγουρα η επισκεψιμότητα στα Τρίκαλα θα μεγαλώσει ΚΑΙ για αυτό τον λόγο.