«Έθιξε τη σεξουαλική μου αξιοπρέπεια»

«Έθιξε τη σεξουαλική μου αξιοπρέπεια» Facebook Twitter
18

Μαχαίρωσα τον Νίκο Σεργιανόπουλο γιατί έθιξε τη σεξουαλική μου αξιοπρέπεια, επανέλαβε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Δαβίδ Μουρτζικνέλι, που έχει καταδικαστεί για τη στυγερή δολοφονία του ηθοποιού, το 2008.

Η δίκη της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ο Γεωργιανός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη, καθώς ο εισαγγελέας έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, που καταδίκασε τον Μουρτζικνέλι σε φυλάκιση 20 ετών και 10 μηνών, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν ως μάρτυρες, φίλοι και γνωστοί του θύματος, οι οποίοι κυρίως αναφέρθηκαν στην προσωπικότητά του και στο χαμηλό προφίλ που κρατούσε ως άνθρωπος. Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο πως εμμένει σε όσα είχε υποστηρίξει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χωρίς να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πώς έγινε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και δεν θυμάται. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί στις 21 Μαρτίου.

Ελλάδα
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Ζητάω συγνώμη από πριν, και για την ερώτηση που κάνω αλλά και γενικότερα αν θίξω κάποιον (μη βρεθώ μαχαιρωμένος...) και καθώς είμαι λιγάκι στο σκοτάδι ... τι ακριβώς σημαίνει "μου έθιξε την σεξουαλική μου αξιοπρέπεια"?Θα γίνω λιγάκι άκομψος προσπαθόντας να απαντήσω στην ερώτησή μου:του ζήτησε κ@λ@ και ο άλλος δεν ήθελε να δώσει και τον έθιξε?
πρέπει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά αν ζούμε σε μια δημοκρατική κοινονία,γιατί δεν μπορείς να εκμεταλεύεσαι τους μετανάστες επειδή διαθέτεις χρήμα,να τους κακομεταχειρίζεσαι και να τους προσβάλλεις μετά κι άλλος που νιώθει κατώτερος από σ ένα εν βρασμό ψυχής μπορεί να φτάσει και στο έγκλημα.Νομίζω ότι είναι πολύ βαριά η τιμωρία,αφού είχε και πρότερο έντιμο βίο
SteliosII, εγώ ισχυρίσθηκα ότι είναι χριστιανοταλιμπανισμός να πει κάποιος ότι <<ο Σεργιανόπουλος τάθελε και τάπαθε αφού συναναστρεφόταν με πόρνους>>. Διαφωνείς κάπου σε αυτό?
Αν κάθε φορά που έθιγαν την σεξουαλική αξιοπρέπεια μας σκοτώναμε θα είχαμε μείνει καμιά δεκαριά σε ολόκληρο τον πλανήτη!Είναι τώρα αυτό σοβαρό επιχείρημα που μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο?
Μα τι σύγχυση είναι πια αυτή που επικρατεί; Έχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι από όσους θα αναγνώριζαν ευκόλως τον πρότερο έντιμο βίο ή την παντελή έλλειψη ευθυνών των οροθετικών εκδιδόμενων που εξέθεσε ο Δένδιας αδυνατούν να αναγνωρίσουν το ίδιο για τον εκδιδόμενο φονιά του ηθοποιού. Ο πρότερος βίος του εκδιδόμενου φονιά πιθανότατα κάθε άλλο παρά έντιμος υπήρξε. Ωστόσο το επιχείρημα "μα ποιο πρότερο έντιμο βίο, όταν ήταν επί χρήμασι εκδιδόμενος" δεν γίνεται να βρίσκει ή να μην βρίσκει εφαρμογή στην μία μόνο περίπτωση.
Πάνε μέρες, αλλά θα σου απαντήσω. Εγώ έγραψα το "μα ποιο πρότερο έντιμο βίο, όταν ήταν επί χρήμασι εκδιδόμενος" . Για τις οροθετικές ιερόδουλες, δε θεωρώ ότι είχαν έντιμο βίο, αλλά η δημοσίευση των προσώπων τους ουδέν προσφέρει, αφού όλοι υποτίθεται (εδώ έχει τεράστια ευθύνη η Πολιτεία για την παραμέληση προγραμμάτων ενημέρωσης) πρέπει να γνωρίζουν ότι το απροφύλακτο σεξ εκθέτει σε κίνδυνο. Επίσης διότι θεωρώ ότι οι πόρνες αυτές δεν μπορούν να αρνηθούν αυτό που ζητάει ο πελάτης και αυτό οφείλεται στην ασυλία που πετυχαίνουν οι μαστροποί τους.
Ωραία τότε οποίος του θίγεται η αξιοπρέπεια να παίρνει όπλο/μαχαίρι και όποιον πάρει ο χάρος.Ελάτε τωρα ρε παιδιά ο φόνος ειναι φόνος και δε χωράει καμια συζήτηση.Και μένα πολλοί μου θιγούν την αξιοπρέπεια καθημερινά αλλα δεν εχω σκοτώσει κανένα.Εκτος πια αν χρειαζόμαστε στρατιωτικό νομό για να ζούμε.
Πολύ εύκολα κρίνουμε ανθρώπους και υποθέσεις για τις οποίες μας λείπουν πολλές πληροφορίες. θελετε να μου πείτε επειδή ήταν η δουλειά του πήγαινε και γυρεύοντας. Η δεν είχε δικαίωμα να μην του αρέσει πια αυτό που του συνέβαινε. (δε λέω ότι έπραξε σωστά, ούτε ο ίδιος άλλωστε!) Αλλά επαναλαμβάνω, δεν ξερουμε τι συνεβη ακριβώς.
Συμφωνώ ότι τα γεγονότα προς το κοινό είναι πιο θολά αλλά ότι και να συνέβη. Κατά τη γνώμη μου όμως, οτιδήποτε και να έγινε σεξουαλικό ή μη, δε δικαιολογούνται 21 μαχαιριές.
Mια αξιοπρεπεια υπαρχει δεν την ξεχωριζουμε σε σεξουαλικη,οικονομικη,κοινωνικη και απο οτι καταλαβαινω ενα μεγαλο μερος του κοσμου θεωρει οτι οι ιεροδουλες επειδη κανουν αυτο το επαγγελμα εχουν απολεσει το δικαιωμα να τους φερονται με αξιοπρεπεια,ωραια λογικη!Τωρα προφανως ο συγκεκριμενος λεει τι του λενε οι δικηγοροι του,καθαρα δικηγοριστικα κολπα ειναι αυτα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πού τον είδαν τον πρότερο έντιμο βίο, όταν ήταν επί χρήμασι εκδιδόμενος.Επί τέλους, η σεξουαλική του αξιοπρέπεια εάν εθίγετο, ας μην ασκούσε αυτό το επάγγελμα.Να διευκρινήσω ότι είμαι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρο 347 του ΠΚ που διώκει τη συνεινετική επαφή μεταξύ αρρένων (μόνο) με χρηματικό αντάλλαγμα ή λόγω εκμετάλλευσης θέσης εξουσίας. Θα προτιμούσα την θέση του ακριβώς να πάρει ένα σύγχρονο άρθρο για τη σεξουαλική παρενόχληση γενικά, θύματα της οποίας είναι κυρίως γυναίκες, αλλά σπανιότερα και άνδρες και μάλιστα να γίνεται ιδιαίτερη επιβαρυντική μνεία όταν η παρενόχληση γίνεται σε αντίθεση με το σεξουαλικό προσανατολισμό, ώστε να προστατευθούν οι λεσβίες από τους "άντρακλες" προϊσταμένους.Επίσης πορνεία θεωρώ την έναντι οικονομικής αμοιβής εκχώρηση της συναίνεσης για σεξουαλική πράξη. Χωρίς συναίνεση, είναι στυγερό έγκλημα, το οποίο καταπίνουμε κατά τόνους ως κοινωνία με πόρνες, Ελληνίδες, αλλά κυρίως αλλοδαπές, που εκδίδονται με απειλές. Εκεί είναι που πρέπει να μπει το μαχαίρι, αν μιλάμε για αξίες.
επικίνδυνες διαδρομές ανοίγονται έτσι - θα φθάσουμε να δεχόμαστε ότι οι πόρνες δεν έχουν σεξουαλική αξιοπρέπεια και κατά συνέπεια μπορούν να βιάζονται μέρα μεσημέρι? Επίσης, δεν δέχομαι με τίποτε χριστιανικούς ταλιμπανισμούς τύπου "πόρνος ήτανε, δεν είχε αξιοπρέπεια" ή "με πόρνους πήγαινε, δεν είχε αξιοπρέπεια"
Έχεις κάποια πληροφορία ότι αποπειράθηκε να τον βιάσει; Μήπως θα πρέπει να είσαι εξίσου προσεκτικός όταν αναφέρεσαι σε κάποιον που δεν βρίσκεται πια εν ζωή γιατί ένας εγκληματίας τον έσφαξε με τον πλέον στυγερό τρόπο;"Πρότερος έντιμος βίος" για κάποιον που αναζητούσε εύκολα θύματα στις πιάτσες της Πλατείας Βικτωρίας; Για έναν γεωργιανό που όταν ήρθε στην Ελλάδα αιτήθηκε άσυλο ως αφγανός πολιτικός πρόσφυγας;Στον Κορκονέα που ήταν αστυνομικός και οικογενειάρχης γιατί δεν αναγνωρίστηκε άραγε ο "πρότερος έντιμος βίος"; Και τί θέλει να πει ακριβώς ένα (ορκωτό υπενθυμίζω) δικαστήριο όταν αναγνωρίζει τον "πρότερο έντιμο βίο" για τον δράστη ενός τόσο στυγερού μακελειού; Ότι ο κακομοίρης ήταν ένας φτωχός μετανάστης που "αναγκαζόταν" να εκδοθεί για να θρέψει την οικογένειά του, ενώ το θύμα ένας διεστραμμένος κοκάκιας που ήθελε και τά παθε;Ο χριστιανικός ταλιμπανισμός σε μάρανε κατά τα άλλα...
Επαναλαμβάνω ότι "πορνεία θεωρώ την έναντι οικονομικής αμοιβής εκχώρηση της συναίνεσης για σεξουαλική πράξη. Χωρίς συναίνεση, είναι ένα στυγερό έγκλημα". Τούτο σημαίνει ότι ΚΑΘΕ πράξη στην οποία προβαίνει ο εκδιδόμενος πρέπει να τυγχάνει της συναίνεσής του. Κακώς με εννόησες ότι θα ενέκρινα να υποβάλλονται σε συμπεριφορές εκδιδόμενα άτομα, τις οποίες δεν επιθυμούν και για τις οποίες η κοινωνία και η Πολιτεία θα δείχνουν ανοχή.Για το SteliosII η απάντησή μου είναι ότι κατά τη γνώμη μου οι ένορκοι έκριναν με βάση το "δίκαιο του πέους" κατά το οποίο ο ενεργητικός είναι το παραστρατημένο λαϊκό παιδί που έχει ανάγκη και ο πελάτης του ο διεστραμμένος και διαστροφέας, που εκμεταλλεύεται τα κακόμοιρα τα λαϊκά παιδιά. Αν δεν ήταν Γεωργιανός, μη σου πω ότι σε μια πενατετία θα ήταν έξω.