Ποινή κάθειρξης 19 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών

Ποινή κάθειρξης 19 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδίκασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τις «μίζες» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1, μειώνοντας κατά ένα έτος την πρωτόδικη ποινή 20ετούς κάθειρξης για τον πρώην υπουργό.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό που κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και στην λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης έκριναν πως δεν μπορεί να τύχει ελαφρυντικών περιστάσεων μειώνοντας και σε αυτήν μόνο κατά ένα έτος την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως.


Για όλους τους άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και για τον Γιάννη Σμπώκο παρά την διαφορετική εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές αναγνώρισαν κατά περίπτωση ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως πρότερος έντιμος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, με αποτέλεσμα την επιβολή σημαντικά μικρότερων ποινών σε σχέση με αυτές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.


Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι εξής:

  • Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη
  • Αστέριος Οικονομίδης: 8 έτη κάθειρξη
  • Φρόσω Λαμπροπούλου: 12χρόνια κάθειρξη
  • Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση
  • Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 χρόνια κάθειρξη
  • Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη
  • Βίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξη
  • Ιωάννης Σμπώκος: 8χρόνια κάθειρξη
  • Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια κάθειρξη
  • Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
  • Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη
  • Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη
  • Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης
  • Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση
  • Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Στον πρώην Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, απόφαση που οδήγησε σε μείωση της πρωτόδικης ποινής του κατά 8 χρόνια. Στη Βίκυ Σταμάτη αναγνωρίστηκε με πλειοψηφία 4 προς 1 το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.


Το Δικαστήριο διέκοψε για σήμερα και θα συνεχίσει την διαδικασία αύριο το πρωί, οπότε και αναμένεται να κριθούν τα αιτήματα αναστολών των καταδικασθέντων και να αποφασιστεί αν και ποιοι από αυτούς θα οδηγηθούν στην φυλακή.


Με εντολή της Έδρας όλοι οι καταδικασθέντες θα κρατηθούν μέχρι αύριο στο Τμήμα Μεταγωγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Χαίρομαι ιδιαίτερα για τούτη την δικαιοσύνη που αναγνωρίζει ελαφρυντικά έντιμου βίου σε πολιτικές σπείρες όπως το ΠΑΣΟΚ που επαναλαμβανόμενα έκλεβαν δημόσιο χρήμα, και βλέπουμε γελοίες ποινές, ενώ στην περίπτωση της Ηριάννας, με έντιμο βίο, έχοντας δώσει οικειοθελώς dna ,έχοντας συνεργαστεί με τις αρχές από την αρχή και με σχεδόν καμία σύνδεση για τις κατηγορίες της καταδίκης της, βλέπουμε πιο ισχυρές ποινές...
Ωραία με τον Άκη. Οκ. Με όλους τους υπόλοιπους τι θα γίνει??? Μονο αυτός ήταν???? Ξέρουμε δικαιοσύνη και κάθαρση για όλους τους πολιτικούς των τόσων αυγών που έχουν φάει με χρυσά κουτάλια και κορόιδευαν τον κοσμάκη!!!!