Προβόπουλος: Δεν μπορεί να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα μια καταχρεωμένη χώρα

Προβόπουλος: Δεν μπορεί να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα μια καταχρεωμένη χώρα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Την πεποίθηση ότι δεν έχουν γίνει γνήσιες και αυθεντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στον Σκάι. 

«Πολλές μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν λάθος και εφαρμόστηκαν λάθος, δυσφήμισαν τη λέξη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι επώδυνες λύσεις που επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν έφεραν αποτέλεσμα και στοίχισαν ακριβά».

Σε ερώτηση για το κοινωνικό μέρισμα που σχεδιάζει να μοιράσει η κυβέρνηση, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε, σύμφωνα με τον Σκάι, πως κατά τη γνώμη του μια χώρα που είναι καταχρεωμένη, δεν έχει πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα με ψηφοθηρικό τρόπο, με την έννοια ότι έχει άλλες υποχρεώσεις πολύ μεγάλες. «Θα μπορούσε αυτό να πάει σε δημόσιες επενδύσεις και σε θέσεις εργασίας» υποστήριξε.

Τέλος, επισήμανε ότι με τόση υψηλή φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη προϋποθέτει επενδύσεις και εξωστρέφεια», ανέφερε.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια