Εφάπαξ Κοινωνικό Μέρισμα χιλίων ευρώ θα δοθεί στους οικονομικά αδύναμους μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

Φέτος, είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», το μέρισμα θα διανεμηθεί στους οικονομικά αδύνατους και όχι όπως πέρυσι μόνο στους συνταξιούχους ενώ  τόνισε ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

 

Ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία των Θεσμών σε αυτή την κίνηση είναι δεδομένη. «Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους», είπε.

 

«Φέτος θα είναι αρκετά πιο στοχευμένο ...σε πληθυσμούς που έχουν συμπιεστεί πάρα πολύ από την κρίση, όχι μόνο στους συνταξιούχους. Έχουμε και άλλα, ευρύτερα στρώματα που έχουν πληγεί, πρέπει να δούμε πώς θα εντάξουμε κατηγορίες του υπόλοιπου πληθυσμού», σημείωσε, καταλήγοντας ότι θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους.