Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ πήρε το Όσκαρ είχε πει ευχαριστώ σε 19 ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε να πει ένα όνομα

Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ πήρε το Όσκαρ είχε πει ευχαριστώ σε 19 ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε να πει ένα όνομα Facebook Twitter
6

Καθώς όλο και πιο πολλές καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάνσταϊν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ηθοποιός Κέιτ Γουίσνλετ αποκάλυψε ένα άγνωστο παρασκήνιο από τη βραδιά των Όσκαρ το 2009.

Εξηγώντας γιατί αποφάσισε να μην τον ευχαριστήσει στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της για τον ρόλο της στο «The Reader», μια ταινία που η εταιρεία του Γουάισταϊν χρηματοδότησε, η Κέιτ Γουίσνλετ είπε πως προηγουμένως της το είχαν ζητήσει επιτακτικά.

Μιλώντας στους The Los Angeles Times είπε ότι παρά την πίεση που δέχθηκε για να ευχαριστήσει τον παραγωγό, σκόπιμα άφησε το όνομά του εκτός της μακράς λίστας όσων ανέφερε ονομαστικά και ο λόγος ήταν η αγενής συμπεριφορά του.

«Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται καλά, γιατί να τους ευχαριστήσεις», είπε η Κέιτ Γουίσνλετ.


Αναλυτικά είπε: «Θυμάμαι ότι μου είπαν "Βεβαιωθείτε ότι ευχαριστήσατε τον Χάρβεϊ αν κερδίσετε". Mετά θυμάμαι να γυρίζω και να απαντάω "Δεν θα το κάνω". Και δεν είχε να κάνει με το αν ήμουν ευγνώμων. Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται καλά, γιατί να τους ευχαριστήσεις». Τελικά η Γουίνσλετ ευχαρίστησε 19 άλλους ανθρώπους με το όνομά τους και δεν ανέφερε ποτέ τον Γουάινσταϊν.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις η Γουινσλετ είχε είχε σπεύσει να καταδικάσει και αυτή με τη σειρά της τα όσα είχε κάνει ο παραγωγός.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γουάινσταϊν αντιμετώπισε αυτές τις ευάλωτες, ταλαντούχες νεαρές γυναίκες, ΔΕΝ είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο εργασίας ... Η συμπεριφορά του είναι χωρίς αμφιβολία απαίσια και τρομερή και πολύ, πολύ λάθος. Ήλπιζα ότι τέτοιες ιστορίες αποτελούσαν απλώς φήμες και πως ίσως όλοι ήταν αφελείς. Και με θυμώνει τόσο . Δεν πρέπει να υπάρχει «καμία ανοχή» σε αυτή την εξευτελιστική, κακή μεταχείριση των γυναικών σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χώρο εργασίας οπουδήποτε στον κόσμο».

Η Γουίνσλετ συνέχισε στην συνέντευξή της να περιγράφει την επαγγελματική της σχέση με τον παραγωγό  εξηγώντας ότι με την πάροδο των ετών δεν την άφηνε ποτέ να ξεχάσει το ρόλο του στην καριέρα της. «Σε όλη μου τη σταδιοδρομία, ο Γουάινσταϊν κάθε φορά που με συναντούσε μου άρπαζε το χέρι και μου έλεγε να μην ξεχνάω ποιος μου έδωσε την πρώτη μου ταινία» είπε. «Αλλά αυτός ήταν ο τρόπος που λειτουργούσε. Ήταν εκφοβιστικός και άσχημος στην επαγγελματική διαχείριση. Ήταν αγενής, κάθε φορά που μιλούσε στην ατζέντη μου και την αποκαλούσε με χυδαίο χαρακτηρισμό», πρόσθεσε τονίζοντας ότι ελπίζει ο Γουάινσταϊν να τιμωρηθεί για όσα έκανε.

«Το γεγονός ότι ποτέ δεν πρόκειται να έρθω αντιμέτωπη και πάλι με τον Χάρβεϊ Γουάνσταϊν όσο ζω, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί ποτέ και είμαι βέβαιη ότι το συναίσθημα είναι καθολικό», κατέληξε.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το όνομα έχει Γερμανικές ρίζες, Wein = Κρασί, Stein = Πέτρα, μπορείς να το προφέρεις και έτσι (η μάλλον το σωστό είναι, να το προφέρεις έτσι). άλλο γνωστό επίθετο με Γερμανικές ρίζες:Spielberg = Spiel = Παιχνίδι, Berg = Βουνό.
Σύμφωνα με την γερμανική προφορά, το Weinstein προφέρεραι Βάινσταϊν, που είναι το σωστότερο όλων, όμως για έναν άνθρωπο που συστήνεται Γουάνστιν, όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα