Εκτέλεσαν τον Έλληνα και τους άλλους 6 ομήρους οι ισλαμιστές;

Εκτέλεσαν τον Έλληνα και τους άλλους 6 ομήρους οι ισλαμιστές; Facebook Twitter
3

Χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία, το Associated Press-επικαλούμενο ένα μήνυμα τους μέσω ίντερνετ- μεταδίδει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες που κρατούν 7 ομήρους-μεταξύ αυτών και έναν Έλληνα-τους εκτέλεσαν. Το πρακτορείο μεταδίδει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία, αν και το μήνυμα περιλαμβάνει και φωτογραφίες.

Οι 7 όμηροι, που εργάζονται σε λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία,  είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου, στη Νιγηρία, παρακλάδι της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η Βρετανία αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, όπως και ο εκπρόσωπος του στρατού της Νιγηρίας. Η πληροφορία διερευνάται, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, οι 7 όμηροι εκτελέστηκαν σε αντίποινα για επιχείρηση απελευθέρωσής τους και για το μήνυμα του προέδρου της Νιγηρίας ότι θα κάνει τα πάντα για να απελευθερωθούν. Μάλιστα οι εξτρεμιστές προαναγγέλλουν ότι αύριο θα δημοσιευτεί και video με τις δολοφονίες.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 7 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με το Associated Press, η συγκεκριμένη οργάνωση είναι υπεύθυνη για το θάνατο 792 ατόμων μέσα στο 2012.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Σε τέτοια περιστατικά οδηγεί ο ακραίος φονταμενταλισμός. Απ' όποια θρησκεία κι αν προέρχεται. Πάντως ο ισλαμοφασισμός δε λύνεται με χριστιανοφασισμό. Κάθε άλλο, γίνονται ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Και πόσο μάλλον δε μπορούνε να μιλάνε για αυτά τα τραγικά περιστατικά οι αντίστοιχοι «νιγηριανοί ισλαμοφασίστες» εδώ στην Ελλάδα, που ξέρουμε όλοι ποιοι είναι. Για να μη μιλήσουμε για τι βία και πόσους νεκρούς έχουν οι Νιγηριανοί εκεί από τις πολυεθνικές και τους στρατούς τους που είναι μια χαρά χριστιανοί και μια χαρά λευκοί. Λοιπόν ξεκολλάτε ο φονταμενταλισμός και ο εθνικισμός είναι ο ίδιος και έχει μόνο σκοπό το κέρδος της όποιας πλευράς. Ειτε προέρχεται από ισλαμοφασίστες, είτε χριστιανοφασίστες, είτε εβραιοφασίστες και πάει λέγοντας. Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων.