Μια απάντηση στον ανίδεο Βασίλη Τσιάρτα

Μια απάντηση στον ανίδεο Βασίλη Τσιάρτα Facebook Twitter
18

“Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα. ???" έγραψε αρχικά και μετά πρόσθεσε: "Για μένα ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. [...] Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση".

Ο ποδοσφαιριστής καταρχάς φαίνεται πως δεν έχει ιδέα για το τι ψηφίστηκε στη Βουλή. Παρόλα αυτά θέλει να πει δημόσια την αποψάρα του, σκορπώντας μίσος και δυσκολευοντας ακόμα περισσότερο τις ζωές τρανς ατόμων (τα ποσοστά απόπειρας αυτοκτονίας στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ανέκαθεν τεράστια εξαιτίας του bullying που δέχονται).

Το θράσος του να συγκρίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα με το έγκλημα της παιδοφιλίας είναι σχεδόν κατανοητό: στο μυαλό του είναι όλα ίδια γιατί προφανώς ποτέ δεν ενημερώθηκε. Εννοείται πως η σύγκριση λέει περισσότερα για τον ίδιο παρά για τα τρανς άτομα.

Για τα ότι ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη, πόσω μάλλον ότι για αυτό θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια. Η ομοφυλοφιλία πάντως που χώνει στα γραπτά του (έτσι για "κατανάλωση") δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. Ο κύριος Τσιαρτας μπορεί να μην το γνωρίζει, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι τρανς γυναίκες είναι ετεροφυλόφιλες και δεν κοιμούνται με γκέι άντρες αλλά με στρέιτ όπως αυτός. Οι γκέι άντρες προτιμούν τους γκέι άντρες και φυσικά όχι τις τρανς γυναίκες.  

 

Άτομα που γεννήθηκαν με΄λάθος' φύλο, επαναπροσδιορίζουν το φύλο τους όχι επειδή λατρεύουν την όλη φάση -ξέρουν ότι θα περάσουν δύσκολα, εξαιτίας ανθρώπων γεμάτων μίσος και κακία-, αλλά επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. (Ή μάλλον "μπορούν". Να το κρύψουν, να συνεχίσουν να ζουν μια ψεύτικη ζωή, να παντρευονται κοροϊδεύοντας συζύγους παιδιά και κοινωνία. Παρά πολλοί το κάνουν και ζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μαρτυριο - πράγμα τοξικό, για όλους.)

 

Το χειρότερο είναι πως μοιάζει να πιστεύει ο ποδοσφαιριστής ότι με την ψήφιση του νόμου επιτρέπονται οι "αλλαγές φύλου". ("Οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά τους...")

Ποιες πρώτες αλλαγές φύλου;Αλήθεια, δεν ήξερε ότι επιτρέπονται εδώ και δεκαετίες και πως το θέμα που συζητάμε είναι καθαρά νομικό και αφορά μόνο στα τρανς άτομα που δεν έχουν κάνει ιατρικό επαναπροσδιορισμό φύλου; Και όταν κάποτε κατάλαβε -δεν μπορεί να μην το κατάλαβε από χτες- πόσο ανίδεος ήταν, γιατί συνέχισε να επιμένει αντί να ζητήσει συγγνώμη για την παρεξήγηση;

Λοιπόν, ας μάθει ο κύριος Τσιαρτας ότι η Βουλή δεν ψηφίζει για καμιά αλλαγή φύλου, αλλά για να επιτραπεί σε άτομα που είναι ήδη τρανς και ζουν ήδη έτσι ανοιχτά να έχουν, επιτέλους, και τα ανάλογα χαρτιά.

 

Επιπλέον, το ότι κακόψυχα καταριεται τους βουλευτές και τα παιδιά τους πάλι λέει περισσότερα γι' αυτόν και το ήθος του. Και στην τελική, εφόσον το παιδί κάποιου βουλευτή είναι τρανς, ακόμα κι αν αυτό στεναχωρησει αρχικά τον βουλευτή, θα ξέρει πως έχει ψηφίσει κάτι καλό για το παιδί του, κάτι που θα το βοηθήσει στη ζωή του.

Αυτός ο οποίος βουλευτής θα είναι σαφώς πιο αξιόλογος απ' όσους στιγματιζουν ανθρώπους επειδή είναι διαφορετικοί και θα έκαναν τη ζωή δυσκολοτερη ακόμα και για τα δικά τους παιδιά. Και πιο αξιοπρεπής, ειδικά απ' αυτούς που υποκριτικά επικαλούνται Θεούς και Αδάμ και Εύες αλλά κηρύττουν το μίσος με τον πιο αντιχριαστιανικό τρόπο. 

Mικροπράγματα
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Αρη, σε παω πολυ ρε φιλε αλλα οχι και να ασχολεισαι με τον Τσιαρτα η Τσαρτα σοβαρα ... Ελεος πια .. Δen χρειαζονται δισελιδα αρθρα και πανικος γιατι μιλησε ο Μεγας Πασαδορος της Σεβιλιας ...Θελει και πλακα λιγο η ζωη ... Sit back and enjoy ....
ο συγκεκριμένος κύριος δεν εκφέρει άποψη απλά εκτοξεύει κατάρες για τα παιδιά των άλλων.όταν ο ίδιος έχει παιδιά σαν τις κουτσομπόλες της γειτονιάς
αν κάποιοs του έλεγε ..Ξέρειs Baσίλη οι ποδοσφαιριστέs είστε άτομα ρηχά,χαμηλού μορφωτικού επιπέδου .Αυτό που προσφέρετε (η υποτιθέμενη χαρά) στην κοινωνία είναι ασήμαντο,μια ψευδαίσθηση kai οτι είστε υπερτιμημένοι..θα του άρεζε?δε θα του άρεζε!και στο κάτω-κάτω καμια φορά η ίδια η φύση επιτάσει στο να υπάρχουνε άνθρωποι με κλίση προs τη θηλυπρέπεια!ενω το ποδόσφαιρο το επιβάλει ένα σύστημα μη φυσικό..Αρα οι γενικεύσειs θα πρέπει να αποφεύγονται άλλα και αυτοί που τουs καταδικάζουν συνήθωs που τον παίζουν και θρησκευόμενοι θα πρέπει να καταλάβουν οτι αυτό που επιτάσει η φύση είναι του θεού τελικά.
Είναι ένα ζήτημα για το οποίο η ελληνική κοινωνία είναι λογικό να είναι εντελώς αγύμναστη. Έχω στο μυαλό μου ένα τηλεοπτικό προγραμμα, νομίζω στην Αμερική, I am Jazz. Επιγραμματικά να πω πως είναι για ένα παιδί στην προεφηβική ηλικία που κάνει την μετάβαση από το αρσενικο στο θηλυκό. Η νέα άποψη είναι πως η ορμονική θεραπεία ξεκινάει πολύ νωρίς, ώστε να μην προλάβουν να σχηματιστούν τα χαρακτηριστικα του βιολογικού φύλου ( στήθος, φωνή, τριχοφυΐα κτλ) Κάτω από αυτές τις συνθήκες εννοείται πως ένα παιδί πρέπει να προστατευτεί και όσο γίνεται νωρίτερα να δηλωθεί ορθά η ταυτότητα φύλου στα επίσημα έγγραφα του. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και ζητήματα πρακτικά για την νομοθεσία σε σχέση με την ψυχολογική και ιατροφαρμακευτική στήριξη αυτων των παιδιών στην εφηβική ηλικία; η ξεκινάμε από το 10 και αφήνουμε για αργότερα τα βηματα 1-9; Ζητάω συγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά για ένα τόσο σημαντικό και σοβαρό ζήτημα η ενημέρωση του κοινού θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει μήνες πριν την ψήφιση του, να είναι ουσιαστική και καθημερινή. Σε τελευταία ανάλυση, οι απόψεις που δηλώνουμε δημόσια, επώνυμοι κι ανώνυμοι, όπως έρχονται φεύγουν. Αυτό που μένει είναι οι συνέπειες των πράξεων και των αποφάσεων μας. Φοβάμαι μήπως για ακόμη μια φορά μια μερίδα ανθρώπων γινεται παντιέρα και μετά την παρέλαση σαν πλαστικό σημαιάκι, θα πεταχτεί στην μοίρα της. Ειλικρινα θα χαρώ πολύ και μακάρι να διαψευστώ.
Καλά ξέκανε η βουλή κα τους έδωσε δικαίωμα να αλλάξουν το όνομα αλλά νομίζω πως δεν πρέπει και εσείς να είστε τόσο απόλυτος μια και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στο « Οι γκέι άντρες προτιμούν τους γκέι άντρες και φυσικά όχι τις τρανς γυναίκες.» Πηγή: www.lifo.grhttp://www.lifo.gr/now/world/153235Και στο "(τα ποσοστά απόπειρας αυτοκτονίας στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ανέκαθεν τεράστια εξαιτίας του bullying που δέχονται)". Πηγή: www.lifo.gr Xωρίς να είμαι κοινωνιολόγος ή ψυχίατρος θα πρέπει να είναι και εξαετίας του bullying.
annibasΦυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά η περίπτωση που λινκάρεις αφορά στην περίπτωση ζεύγους που ο ένας είναι cis gay άνδρας και ο άλλος trans gay άνδρας. Δεν υφίσταται κάποια trans γυναίκα στην εξίσωση.
Η εκμετάλευση των αυτοκτονιών (σε απόλυτους όρους όπως λές και εσύ) για την προώθηση της μίας ή της άλλης ιδεολογίας είναι πάγια τακτική. Ειδικά σε θέματα ατόμων που -ίσως να- εντάσονται και σε κάποια υπαρκτή-ακόμα- κλινικώς διάγνοσμένη δυσφορία, όντως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ψυχίατρος ή κοινωνιολόγος για να βάλει το ¨και¨ που έβαλες. Τώρα ο τσιάρτας για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αναφέρθηκε σε δύο διαφοερτικά θέματα, σε δύο διαφορετικά post αν κατάλαβα. Μετά το πρώτο (ταυτότητα φύλου) αναφέρθηκε στον σεξ προσανατολισμό. Νομίζω πως το άρθρο εδώ τα σύμπτιξε.
Πληροφοριακά: Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει το αριστερό μέρος του σώματος. Άρα ο αριστεροπόδαρος Τσατραπάτρας-πως-τον-λένε χρησιμοποιεί το δεξί ημισφαίριο αρκετά συχνά.:-)
Σίγουρα ο καλύτερος αριστεροπόδαρος στην εποχή του. Θυμάμαι εκείνο το μάτσ στο οακα κόντρα στην ρεάλ όπου έκανε το απίθανο: Δοκάρι (¨γάμα¨) σε φάουλ, ακύρωση και επανεκτέλεση, γκόλ στην δεύτερη προσπάθεια ακριβώς στην ίδια γωνία! Ορισμός του "διαβήτη"!
Καθήστε λίγο ρε παιδιά, λοιπόν έχουμε και λέμε: Έλλην ποδοσφαιριστής εκφέρει γνώμη επί ευαίσθητου κοινωνικού θέματος. Και φυσικά λέει μπούρδες (ειλικρινά ΠΟΥ το περίεργο?) Και πέφτετε όλοι με σοβαρά επιχειρήματα να αποδείξετε ότι όχι δεν έχει δίκιο? Κάτι σαν να κλέβεις εκκλησία μου ακούγεται...
Για να διαμορφώσει κανεις άποψη και να μη γίνεται ρεζίλι όταν μιλά, πρέπει να έχει όρεξη να μάθει 5-10 πράγματα για το θέμα και φυσικά ανοιχτούς ορίζοντες. Ούτε ειδικος, ούτε τίποτα. Οι επιστήμονες άλλωστε μας έχουν δώσει τα φώτα τους και ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε