ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.9.2017 | 11:14

Concentration tips ;)

Πως μπορεί κάποιος να μείνει συγκεντρωμένος στο διάβασμα για πολλές ώρες (με διαλείμματα ανάμεσα)?
6
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν ναι. Θα σου πω τί έκανα εγώ για να τελειώσω τη σχολή στην ώρα μου. Επειδή η σχολή ήταν απαιτητική, καταρχάς ξεκίναγα το διάβασμα έγκαιρα για να έχει νόημα το πρόγραμμα που έβαζα. Και έκανα το εξής:Έβαζα ένα στόχο. Σήμερα πχ θα διαβάσω 8 ΚΑΘΑΡΕΣ ώρες. Και ζωγράφιζα 8 κυκλάκια χωρισμένα στα 2 ούτως ώστε να έχω και τα μισάωρα. Ξεκίναγα λοιπόν διάβασμα συγκεντρωμένα και κάθε φορά που συμπλήρωνα ένα μισάωρο μαύριζα το αντίστοιχο ημικύκλιο. Αν χάζευα τότε έβαζα ποινή στον εαυτό μου και αφαιρούσα τα αντίστοιχα λεπτά γιατί όπως είπαμε ήθελα 8 ώρες καθαρό διάβασμα. Έτσι για μένα ήταν σαν παιχνίδι να μαυρίσω και τα 8 κυκλάκια.Το αποτέλεσμα ήταν σε μία εξεταστική Φεβρουαρίου να περάσω τα 13 τελευταία μου μαθήματα (δύσκολης σχολής στο ΕΜΠ), κάθε μέρα το αργότερο στις 8 να έχω τελειώσει το διάβασμα και να μην αγχωθώ σχεδόν καθόλου. Α και πολύ βασικό. Να ξεκινάς νωρίς το διάβασμα, το πρωί είμαστε πιο παραγωγικοί και συγκεντρωνόμαστε καλύτερα.Μπορεί να ακούγεται χαζό αυτό που έκανα αλλά σε εμένα έπιασε και σκέφτηκα μπορεί να βοηθήσει.
Έχω διαπιστώσει ότι οι δυο βασικές συνθήκες είναι: α) κατάλληλος χώρος και β) διαύγεια (=> ικανοποιητικός ύπνος, ελαφρύ γεύμα, κλπ.).Όσον αφορά στον κατάλληλο χώρο, θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος κατά τρόπον ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από τρίτους ή εξωτερικούς θορύβους, να σε εμπνέει ώστε να αισθάνεσαι άνετα, και να έχει καλό εξαερισμό. Προσωπικά, με βοηθάει και η ύπαρξη "λευκού θορύβου" (π.χ., κλασική μουσική σε χαμηλή ένταση), ενώ η "απόλυτη" ησυχία με κουράζει (π.χ. σε βιβλιοθήκες).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ